Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
archi_a
#54151 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Fuj. To je ta velikosrpska mitomanija, rasprostranjena i na ovom forumu. Sanu priručnik u punom pogonu. 
-
esso_sa
#54152 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa SDA i jeste SANU projekat 
- DaysleepeR
#54153 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Previše si stvari sam iskonstruisao na osnovu jedne izjave.
Stavljanje riječi drugima u usta nije ništa osim tvoja vlastita projekcija.
SDA ciljano i konstantno diže SNSD, Dodika i RS mitomaniju iz pepela, kad god to može.
Jer im je to jedino uže za koje se mogu hvatati za glasove.
Stavljanje riječi drugima u usta nije ništa osim tvoja vlastita projekcija.
SDA ciljano i konstantno diže SNSD, Dodika i RS mitomaniju iz pepela, kad god to može.
Jer im je to jedino uže za koje se mogu hvatati za glasove.
-
sumirprimus
#54154 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
bjezi bolan ispadosmo svi botovi sanu, velikosrbi, mitomani izdajnici i sta sve ne, sta se ne uklapa u standardnu sliku velkkobosnjackih sdfa patriojota.
doduse mene je evil klasivficirao u soa.vce, kao sanu varijantu zapad
-
sumirprimus
-
archi_a
- dr_Evil
#54157 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja se nisam lozio na to dok nisam vidio rusenje svjetskog poretka od onih tvojih
-
sumirprimus
-
archi_a
#54159 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Last edited by archi_a on 09/01/2026 13:24, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#54160 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
koji su to moji?dr_Evil wrote: ↑09/01/2026 13:20Ja se nisam lozio na to dok nisam vidio rusenje svjetskog poretka od onih tvojihsad ga vidim na svakom koraku, kasno je za mene, nek se spasi ko moze
![]()
nemas se sta lozit, svijet ide u desno, i kako god bacis grah, mi bi mogli platiti ceh u nasem regionu opet.
jedino sto ostaje pravit se da nas nema i ne zatezat bespotrebno do zadnjeg trena.
- DaysleepeR
#54161 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Svi smo botovi. Osim archi_a
-
archi_a
#54162 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tako je botino. Bori se, možda bude kakva foteljica, kakva kancelarijica ili sendvić. Ako izgubite, drma se i stolica.
- dr_Evil
#54163 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako budes dobar mozda doguras u sigurnosni sektor kod archiea
Ali zato moras da se dobro trudis se i radis se
#54164 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
e al ovo za sendvic u 2026oj, jbmu misha stvarno nema vise smisla
- DaysleepeR
#54165 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ja haman u penziji
buraz, šijem te 8 godina u stažu na forumu, botoe tražiš među onima sa recentnim datumom registracije i malim brojem postova, takođe fokusiranim samo na političkim temama.
fulio si, po običaju
-
sumirprimus
#54166 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
puno ti šaraš evile, tacno te zamisljam kako te pukne kvalitetna roba i skocis u troskoku s teme na temu,od soe, preko sda, do masona i diktatoradr_Evil wrote: ↑09/01/2026 13:29 Ako budes dobar mozda doguras u sigurnosni sektor kod archiea![]()
Ali zato moras da se dobro trudis se i radis se![]()
sumirprimus
#54167 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
realno ti si blizu i penzije, vrijeme ti je za muhine teme, ganola, kahva, boza rahat lokum i toDaysleepeR wrote: ↑09/01/2026 13:29![]()
ja haman u penziji
buraz, šijem te 8 godina u stažu na forumu, botoe tražiš među onima sa recentnim datumom registracije i malim brojem postova, takođe fokusiranim samo na političkim temama.
fulio si, po običaju
-
archi_a
#54168 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Naravno botino, valjda je "bitisanje" na forumu relevantno za bilo šta. Ti si dokaz da to ništa ne znači.

Evo vam malo nebuloza, da vam se prkno od sreće stišće. Da nađete inspiraciju za nastavak nebuloza.

Evo vam malo nebuloza, da vam se prkno od sreće stišće. Da nađete inspiraciju za nastavak nebuloza.
- DaysleepeR
#54169 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kad se terapija ne popije, onda svi oko tebe pate.
Isto je i kad si glup.
Isto je i kad si glup.
-
archi_a
#54170 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Još samo da skontaš! Nego, ne htjedoh te direktnošću uvrijediti. 
- dr_Evil
#54171 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nista druze moj s druge strane barikade. Nema smisla baviti se ovim lokalnim, svakako smo osudjeni na propast, samo treba gledat kako sa sobom povuci sto vise regiona, nema spasa. Znas od Krleze Hrvatski bog Mars, e ima u njemu Hrvatska rapsodija, fantasticno djelo, ima radio drama nadji na youtube. Eh sad posto u svom tom beznadju, pokolju, gladi odnekud se pojavi covjek u crvenom, gdje crvena predstavlja komunizam, kao spas, kao ideju. E pa da ti kazem, nema vise crvene osim ako ce da predstavi krv.sumirprimus wrote: ↑09/01/2026 13:30puno ti šaraš evile, tacno te zamisljam kako te pukne kvalitetna roba i skocis u troskoku s teme na temu,od soe, preko sda, do masona i diktatoradr_Evil wrote: ↑09/01/2026 13:29 Ako budes dobar mozda doguras u sigurnosni sektor kod archiea![]()
![]()
A sta cu ti, vas SOA-vce moram ipak ovako otkriti, cak iako to spada pod lokal politiku. A Archi nas solidni, pa covjek svaki dan postavi 20 slika od raznih formacija, valjda je jasno da tamo radi :S mozda mu je to u opisu radnog mjesta- nisam bas mislio na obavjestajni kao sto mislim za tebe i zavrzlamu.
-
archi_a
#54172 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Archi je target jel.
Ti postaviš dnevno bar 20.postova u odbranu rada i nerada stranke zvane TROJKA..... "valjda je jasno" da tamo neĐe i radiš, obzirom da im iz shupka ne izlaziš. Logično, jel. Sjedi, pet.
Ti postaviš dnevno bar 20.postova u odbranu rada i nerada stranke zvane TROJKA..... "valjda je jasno" da tamo neĐe i radiš, obzirom da im iz shupka ne izlaziš. Logično, jel. Sjedi, pet.
Last edited by archi_a on 09/01/2026 13:48, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#54173 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
al tacno ubodes ko fazlijadr_Evil wrote: ↑09/01/2026 13:43Nista druze moj s druge strane barikade. Nema smisla baviti se ovim lokalnim, svakako smo osudjeni na propast, samo treba gledat kako sa sobom povuci sto vise regiona, nema spasa. Znas od Krleze Hrvatski bog Mars, e ima u njemu Hrvatska rapsodija, fantasticno djelo, ima radio drama nadji na youtube. Eh sad posto u svom tom beznadju, pokolju, gladi odnekud se pojavi covjek u crvenom, gdje crvena predstavlja komunizam, kao spas, kao ideju. E pa da ti kazem, nema vise crvene osim ako ce da predstavi krv.sumirprimus wrote: ↑09/01/2026 13:30puno ti šaraš evile, tacno te zamisljam kako te pukne kvalitetna roba i skocis u troskoku s teme na temu,od soe, preko sda, do masona i diktatoradr_Evil wrote: ↑09/01/2026 13:29 Ako budes dobar mozda doguras u sigurnosni sektor kod archiea![]()
![]()
A sta cu ti, vas SOA-vce moram ipak ovako otkriti, cak iako to spada pod lokal politiku. A Archi nas solidni, pa covjek svaki dan postavi 20 slika od raznih formacija, valjda je jasno da tamo radi :S mozda mu je to u opisu radnog mjesta- nisam bas mislio na obavjestajni kao sto mislim za tebe i zavrzlamu.
jel realno da si sve profulo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#54174 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne mirisem Hadzovica, ali ovo je dobro definisao.
SDA danas ne djeluje kao stranka s vizijom, programom ili reformskom ambicijom. Djeluje kao stranka koja čeka kako bi se s istim ljudima vratila na isto. Njena strategija svela se na strpljivo posmatranje kako se Trojka troši u vlasti, dok istovremeno proizvodi konstantni narativ o “prodaji bošnjačkih interesa”, “ugrožavanju države” i “prodaji države Dodiku i Čoviću”. To nije politička inovacija - to je povratak provjerenoj formuli straha i nacionalne homogenizacije. SDA ne mora nuditi rješenja, jer joj je dovoljno da pokaže haos koji se Trojki dešava na svim nivoima i kaže: vidite, bez nas ne ide.
Zaboravio je Danial, povrsan kakav jeste, navesti haos koji se SDA desavao na svim nivoima i koji se i dalje desava tamo gdje su i sada vlast, ali dobro, poetska sloboda
https://www.avaz.ba/vijesti/bih/1016737 ... a-i-trojke
Samo je tekst izasao prije objave vijesti o Rumenigeovoj kandidaturi pa je ostatak teksta vec zastario. Pih sto su ti moderna vremena!
SDA danas ne djeluje kao stranka s vizijom, programom ili reformskom ambicijom. Djeluje kao stranka koja čeka kako bi se s istim ljudima vratila na isto. Njena strategija svela se na strpljivo posmatranje kako se Trojka troši u vlasti, dok istovremeno proizvodi konstantni narativ o “prodaji bošnjačkih interesa”, “ugrožavanju države” i “prodaji države Dodiku i Čoviću”. To nije politička inovacija - to je povratak provjerenoj formuli straha i nacionalne homogenizacije. SDA ne mora nuditi rješenja, jer joj je dovoljno da pokaže haos koji se Trojki dešava na svim nivoima i kaže: vidite, bez nas ne ide.
Zaboravio je Danial, povrsan kakav jeste, navesti haos koji se SDA desavao na svim nivoima i koji se i dalje desava tamo gdje su i sada vlast, ali dobro, poetska sloboda
https://www.avaz.ba/vijesti/bih/1016737 ... a-i-trojke
Samo je tekst izasao prije objave vijesti o Rumenigeovoj kandidaturi pa je ostatak teksta vec zastario. Pih sto su ti moderna vremena!
- dr_Evil
#54175 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mislim realno da svi vi sta volite bumove trebate poslusati ovu dramu koju spomenuh, ili makar procitati novelu iz zbirke.
A sto se tice mene i fule, ja se nadam da jesam. To je najbolja opcija za sve.