DaysleepeR wrote: ↑09/01/2026 12:28
Hakiz wrote: ↑09/01/2026 12:14
DaysleepeR wrote: ↑09/01/2026 12:00
Pred prošle izbore satro si temu o rekonstrukciji pruge, isto tako sa iluzijama da samo izražavaš glas većine koja je frustrirana unaprijed propalom prugom pa se rezultati tog osjećaja vide danas u četvrtog godini mandata Trojke u KS.
Tako da ne bi bilo loše da preispitaš svoj osjećaj koji te evidentno vara.
Tebe vara osjećaj u vezi rekonstrukcije pruge. Sve šta je bilo ko napisao o pruzi negativno, prišiveno je meni.
Ne smeta mi jer ponašanje čopora je svojstveno botovima, pa je očekivano. Ali je lažno.
Drugo, šta god bilo pisano o pruzi ne negira ovo šta sam napisao o tramvajima. Da se dovoljno voziš tramvajem, naročito da često koristš tramvaj noću, znao bi.
Hoćemo li o pouzdanosti i brzini rada poništača/validatora karata? Za aplikaciju neću ništa reći jer je ne koristim, ali drugi su već dovoljno rekli.
A onda na sve to stane u snijegu.
I tako, kamen po kamen... Palata problema.
Ja apsolutno sve što si napisao uvažavam osim činjenice da je prigovaranje bez alternative, jebiga, nekonstruktivno i ne pomaže nikom...
Kritika uz dodatak koji bi glasio, imamo ova rješenja, predložena od ove strane, sa ovim benefitima koja bi bila implementirana odmah nakon što preuzmu vlast, to je već argument.
Ali što bi rekao Toše, toga nema i ne postoji.
SDA ili peti deseti iz opozicije, nema ni dobavljača, ni plan, ni želju ni volju da nešto učini boljim.
Jer oni misle da je bolje vratiti se na gore. Pa onda ni ne možeš da se žališ što nema grijanja ili klime, jer ni ne postoji u vozilu.
Ha ja.
Nisam ni u Grasu, ni u ministarstvu saobračaja da mogu mijenjati.
Evo šta mogu:
Ako neko iz Grasa ili ministarstva ovo čita, prijedlog:
Kada je novi tramvaj posljednji dnevni, kada skreće prema remizi, dajte da ljudi ne izlaze na stanici remiza ili na kosini između zgrade u kojej je "Gazzda" i pruge, pa na cesti da ulaze u zamjenski tramvaj. Neka novi tramvaj produži, na stanici Otoka putnici izađu da sačekaju zamjenski tramvaj, a novi tramvaj neka na okretaljci Čengić Vila okrene se i uputi ka remizi. To je jedna stanica, nije dug put.
Barem da se proba. Osim ako odgovorne nije briga za moguće povrede putnika pri trenutnom načinu mijenjanja vozila. Nismo Amerika da budu odgovorni tuženi, mogu se iživljavati.
P. S. Ovo kucam vozeći se u novom tramvaju. Nagradno pitanje, šta mislite da li je grijanje u njemu adekvatno