Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post Reply
zippoo87

#1976 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by zippoo87 »

DebelinJoe wrote: 08/01/2026 21:26
Hakiz wrote: 08/01/2026 21:15 Trojka moli trojku da uradi trojkin posao.

Vrijeme je da Monty Pythons grupa napravi još jedan film.
Evo novi film iz monty Pythona

by precednica

A nakon radnog dana, mlada ekipa iz Naše stranke je organizovala kupovinu i dostavu lopata i krampi, pozvala vijećnike Naše stranke da zaduže opremu, i pridruže nam se u čišćenju leda i snijega sa naprometnijih sarajevskih tramvajskih stajališta i raskrsnica.
Faris, Vildana, Vibor, Merima, Pedja, Hena, Rusmir, Jasmina, Duška, Ilma, Haris, Edison, Saud, Nadina, Nejra, Lorenzo, Alen, Asmir, Amina, Seid, na -11 rade možda i entuzijastičnije nego na početnih -8C, a i bodre predsjednicu da jače udara krampom o led.
Ali iznad svega, hvala trojici mladića, teenagera, o kojima ću večeras pričati Nardisu, koji su prišli, pitali za lopatu viška i pridružili nam se, te gospodinu Zijadu koji je na putu kući, čekajući tramvaj, uzeo lopatu i sa nama ostao do kraja.
Obaveza nam je počistiti ispred našeg praga, ali i pomoći komšijama i sugradjanima da sigurnije udju u tramvaj ili autobus. Ovaj grad je moja jedina kuća, naša kuća, a u kući radimo, pomažemo i dogovaramo se.
Pridružite nam se!
Moja bivša partija zaboravila da je vlast i da nije opozicija. Usput, imaju i načelnika u opštini Centar. Zaboravili na njega.
Znas li ti sta je lopata i kako se "upravlja" sa lopatom ?

Ovdje najvise seru likovi koji nikada lopate vidjeli nisu i koji je nemaju u "haustoru" :lol: :lol: :lol:

Meni ovo bolje citati,nego gledati neku komediju na televiziji :lol:
DebelinJoi postao najjaci bot zelenih,od kako je imao "neugodno" iskustvo u kancelariji NSa...jebali mu ego za vijek vijekova :lol:
last mohicans

#1977 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by last mohicans »

by precednica

A nakon radnog dana, mlada ekipa iz Naše stranke je organizovala kupovinu i dostavu lopata i krampi, pozvala vijećnike Naše stranke da zaduže opremu, i pridruže nam se u čišćenju leda i snijega sa naprometnijih sarajevskih tramvajskih stajališta i raskrsnica.
Faris, Vildana, Vibor, Merima, Pedja, Hena, Rusmir, Jasmina, Duška, Ilma, Haris, Edison, Saud, Nadina, Nejra, Lorenzo, Alen, Asmir, Amina, Seid, na -11 rade možda i entuzijastičnije nego na početnih -8C, a i bodre predsjednicu da jače udara krampom o led.
Ali iznad svega, hvala trojici mladića, teenagera, o kojima ću večeras pričati Nardisu, koji su prišli, pitali za lopatu viška i pridružili nam se, te gospodinu Zijadu koji je na putu kući, čekajući tramvaj, uzeo lopatu i sa nama ostao do kraja.
Obaveza nam je počistiti ispred našeg praga, ali i pomoći komšijama i sugradjanima da sigurnije udju u tramvaj ili autobus. Ovaj grad je moja jedina kuća, naša kuća, a u kući radimo, pomažemo i dogovaramo se.
Pridružite nam se!
Moja bivša partija zaboravila da je vlast i da nije opozicija. Usput, imaju i načelnika u opštini Centar. Zaboravili na njega.
Haha, peti dan od snijega stigao populizam do mozgića, čitali forum i naše ideje. I sam im ovo preporučih neki dan, poslušali..Kao da reaguju na tuđu nerad, a oni su ti. NADREALNO
Naslovnica

#1978 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Naslovnica »

by precednica

Pridružite nam se!
Demiđ kontrol sa Temua
Hakiz

#1979 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Hakiz »

by precednica

Pridružite nam se!
Eh, da.

Vlast si, umjesto da narediš da preduzeća koja su pod tvojom kontrolom rade, ti djelima koja zapravo treba radiiti opozicija pokazuješ kako preduzeća ne rade.

Ko li tim ljudima radi marketing, da znamo koga ne treba angažovati ako nam nekada zatreba reklama.

Kada čovjek bolje razmisli, u suštini opozicija ne sruši vlast.Vlast sruši sama sebe, ne zato što glasači povjeruju opozuciji, nego zato što više ne vjeruju vlasti. To je bilo sa SDA, bit će i sa trojkom.
HelaS

#1980 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by HelaS »

zippoo87 wrote: 08/01/2026 21:33
Spoiler
Show
HelaS wrote: 08/01/2026 20:59
DebelinJoe wrote: 08/01/2026 19:50 Sve je Do Vlade koja ne vlada. Jedan ministar kantonalne vlade preko facebooka poziva drugog ministra kantonalne vlade da radi svoj posao.

Image

Treba neko izaći pred javnost i reći: Sve se raspalo, sistem se raspao, vlada se raspala.
Tražim hitnu reakciju komunalnih preduzeća, resornog ministarstva, civilne zaštite da se stvore uslovi za prevoz kako bi ljudi mogli dolaziti do svojih domova i kako bi se autobusi i minibusi mogli sigurno sa padinskih dijelova vratiti u garaže.
"Hitna reakcija" se traži na sjednici Vlade KS, ne na FB i ne javno. Ovako se radi populizam, ovako se jeftino skupljaju još jeftiniji politički poeni da masa klikče "Šteta, najbolji si".

Osim toga, danas je izmakao četvrtak, a snijeg je pao u nedjelju. Četiri dana mu treba da shvati i zatraži "hitnu reakciju" :-)

Od jeseni 1998. godina član sam SDP u Novom Sarajevu, plaćam članarinu, nikad nisam bio na Listama. I za ovu godinu ću je platiti, jebajije. Lokalno glasam za SDP, Opće za NS. Ali, na prvim sljedećim izborima - Općim i kasnije lokalno, glasat ću za SDA. Jer njima mogu jebatsvepospisku zbog javašluka i bezobrazluka i nesposobnosti, "mojim" ipak ne mogu, kako god. ,

Za našu državu i društvo najbolje je rješenje potpuni krah, nebismo li se nekako ponovo podigli očišćeni od parazita i lešinara, i sveg smeća koje se nakupilo za 30-tak godina
Ovo je kralju velika sramota napisati.
Batali ti tu clansku od SDPa i pravac u Mehmeda Spahe po novu clansku karticu. Za bolje i nisi. :lol:
Kralju, moj rep visoko stoji uspravno, glava mi je podignuta, a obraz svijetli k'o kineski farovi. Taman da mi je Uk rođeni brat, nogom bih ga najurio iz kabineta. A da sam znao da Hasičević neće raditi nedjeljom, kunem ti se da bih 3 zgrade na Kovačićima nagovorio na glas protiv NS. Ovako me savjest grize, spavati ne mogu. Ali, ako Bog da, ispravit ću to za 9 mjeseci :D
zippoo87

#1981 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by zippoo87 »

Ja sam svoje dvoriste cistio dok je bio samo teski snijeg...slomio ledja ali barem nije zaledilo.
Drugi dan isto,ocistio bljuzgu a evo sada je ostalo malo jucerasnjeg snijega a i zaledilo je ...ali prohodno je,mogu autom proci i ne moram krampom razbijati led.

Da napomenem ovim struĆnjacima,da so ne djeluje kada su minusi...po danu kada malo popusti,sto uspije djelovati uspije.
Naslovnica

#1982 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Naslovnica »

Kada je u planu zatvaranje Zelenih beretki i Branilaca za saobraćaj i fontaniranje/kockaniranje, da bude svjetski, k'o u Beču?!
8-)
:gunjastajl:
zippoo87

#1983 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by zippoo87 »

HelaS wrote: 08/01/2026 21:43
zippoo87 wrote: 08/01/2026 21:33
Spoiler
Show
HelaS wrote: 08/01/2026 20:59

"Hitna reakcija" se traži na sjednici Vlade KS, ne na FB i ne javno. Ovako se radi populizam, ovako se jeftino skupljaju još jeftiniji politički poeni da masa klikče "Šteta, najbolji si".

Osim toga, danas je izmakao četvrtak, a snijeg je pao u nedjelju. Četiri dana mu treba da shvati i zatraži "hitnu reakciju" :-)

Od jeseni 1998. godina član sam SDP u Novom Sarajevu, plaćam članarinu, nikad nisam bio na Listama. I za ovu godinu ću je platiti, jebajije. Lokalno glasam za SDP, Opće za NS. Ali, na prvim sljedećim izborima - Općim i kasnije lokalno, glasat ću za SDA. Jer njima mogu jebatsvepospisku zbog javašluka i bezobrazluka i nesposobnosti, "mojim" ipak ne mogu, kako god. ,

Za našu državu i društvo najbolje je rješenje potpuni krah, nebismo li se nekako ponovo podigli očišćeni od parazita i lešinara, i sveg smeća koje se nakupilo za 30-tak godina
Ovo je kralju velika sramota napisati.
Batali ti tu clansku od SDPa i pravac u Mehmeda Spahe po novu clansku karticu. Za bolje i nisi. :lol:
Kralju, moj rep visoko stoji uspravno, glava mi je podignuta, a obraz svijetli k'o kineski farovi. Taman da mi je Uk rođeni brat, nogom bih ga najurio iz kabineta. A da sam znao da Hasičević neće raditi nedjeljom, kunem ti se da bih 3 zgrade na Kovačićima nagovorio na glas protiv NS. Ovako me savjest grize, spavati ne mogu. Ali, ako Bog da, ispravit ću to za 9 mjeseci :D
Ja ti samo kazem da je velika sramota a znamo svi mi da obraz nema svako.
Nemas ni ti...jer obrazli osoba ovo ne bi napisala.
Ali hajde,ni prvi ni zadnji...samo ti nastavi
drug_profi

#1984 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by drug_profi »

Imam alergiju na populizam. Više cijenim ljude koji se pospu pepelom iskreno.
elk

#1985 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by elk »

Prejadna je sabina sa ovim
drug_profi

#1986 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by drug_profi »

Jel joj imao ko reci da ovo nikako nije dobra ideja.
Logovan

#1987 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Logovan »

Lopataju bezvoljno
HelaS

#1988 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by HelaS »

drug_profi wrote: 08/01/2026 22:30 Jel joj imao ko reci da ovo nikako nije dobra ideja.
Još im je samo Uk nedostajao da se upotpuni bljutav i kiseo utisak :(
pemanapemani

#1989 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by pemanapemani »

drug_profi wrote: 08/01/2026 21:53 Imam alergiju na populizam. Više cijenim ljude koji se pospu pepelom iskreno.
:thumbup:
Hakiz

#1990 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Hakiz »

Majka, Mujo, ruženje, kockanje, vađenje.
drug_profi

#1991 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by drug_profi »

Mislim, realno snijeg jeste bio zajeban i nema šanse da se moglo dovesti u red sve, ali se vjerovatno jeste moglo bolje reagovati, odnosno pripremiti se za ovo kako treba.
Motorne freze nisu skupe i idealne su za čišćenje trotoara i staza. Da imaju 10-20 freza mogli su za dva dana obići sve pješačke staze, stanice, pjesačke prelaze. U tri smjene.
Po noći se snijeg sa raskršća mogao utovarati u kamione i istresati u rijeku.
Palo je 40 centimetara pa dva dana poslije još 25. Jeste puno, ali nije kataklizma.

Ja puno hodam i nisam imao nekih posebno težih uslova u odnosu na ranije velike snijegove. Znači ovo vidim kao histeriju koju podgrijava opozicija, ali to nije razlog da se ne zahtjeva bolje od vlasti.
Labirint

#1992 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Labirint »

Sto neko konstatova ranije - kakav autogol. Sabini svaka cast na gradjanskom aktivizmu al s obzirom da ovo radi u "ime stranke" trebala bi se dobro zapitati da li je njena stranka na vlasti ili i dalje zivi u snovima opozicione zivote...

I neka konacnom jednom izadju iz prostora kulovica-radiceva :D

Btw gdje je Manda , mudro suti brat da nije i on ko Uk 14 sati na terenu :lol:
made_in_sarajevo

#1993 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by made_in_sarajevo »

drug_profi wrote: 08/01/2026 22:54 Mislim, realno snijeg jeste bio zajeban i nema šanse da se moglo dovesti u red sve, ali se vjerovatno jeste moglo bolje reagovati, odnosno pripremiti se za ovo kako treba.
Motorne freze nisu skupe i idealne su za čišćenje trotoara i staza. Da imaju 10-20 freza mogli su za dva dana obići sve pješačke staze, stanice, pjesačke prelaze. U tri smjene.
Palo je 40 centimetara pa dva dana poslije još 25. Jeste puno, ali nije kataklizma.

Ja puno hodam i nisam imao nekih posebno težih uslova u odnosu na ranije velike snijegove. Znači ovo vidim kao histeriju koju podgrijava opozicija, ali to nije razlog da se ne zahtjeva bolje od vlasti.
Vrlo jednostavno i prosto. Samo dok sefu u RADu to neko javi i nacrta. Jebiga mi sad ocekujemo da sef tamo nesto sam uradi i skonta jednostavno rjesenje. Ocigledno je svi su sefovi na papiru ali odluke bilo koje vrste neko drugi mora razmisljat. Njihovo je samo da budu lijepi ocigledno
DebelinJoe

#1994 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by DebelinJoe »

drug_profi wrote: 08/01/2026 22:54 Mislim, realno snijeg jeste bio zajeban i nema šanse da se moglo dovesti u red sve, ali se vjerovatno jeste moglo bolje reagovati, odnosno pripremiti se za ovo kako treba.

Image

Snimljeno jučer oko devet preko puta SCC -a. Ovo gdje stojim je ivičnjak trotoara. Ovo ispred mene je isključna traka za skretanje u Kranjčevićevu, pod metrima i tonama snijega, neočišćeno.

Glavna saobraćajnica u centru glavnog grada, u nos bode najmoćnije ljude ove zemlje i to tako stoji.
gold'n'brown

#1995 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by gold'n'brown »

Zeznuto je sa frezama gdje je usko, ona baca snijeg na stranu ili naprijed/nazad. Ako nema dovoljno sirine moze bacati ili na cestu ili u fasade zgrada. Jedino uz Miljacku ili gdje je bas siroko pa se odredi jedan dio da bude gomila snijega.
DebelinJoe

#1996 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by DebelinJoe »

zippoo87 wrote: 08/01/2026 21:38

by precednica

Pridružite nam se!
Znas li ti sta je lopata i kako se "upravlja" sa lopatom ?

Ovdje najvise seru likovi koji nikada lopate vidjeli nisu i koji je nemaju u "haustoru" :lol: :lol: :lol:

Meni ovo bolje citati,nego gledati neku komediju na televiziji :lol:
DebelinJoi postao najjaci bot zelenih,od kako je imao "neugodno" iskustvo u kancelariji NSa...jebali mu ego za vijek vijekova :lol:
Samo da ti kažem da nisam "haustorče", iz mahale sam, mahalac, sa sunčane strane Sarajeva. I znam šta je lopata, danas sam je koristio. Imam i rodbine na selu, ljudi se bave poljoprivredom, pa im nekada i pomognem, nisam od neke koristi, ali šta ću...Ne znaju ni Sabina i ekipa lopatati, pa lopataju.

Usput, dečko koji priča o rukohvatima i mladi političar NS mi je familija, doduše malo dalja...

last mohicans

#1997 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by last mohicans »

Ovo jeste veliki fail, ali nije toliko da se nema zelǰe, koliko nema organizacije. Jednostavno, nema menadzera koji bi to sve koordinirao i sa timom ljudi pratio izvrsenja. Meni ove grtalice djeluju sve svako svoj film goni, totalno neorganizovano. Sjećate se ranije, išle su one tri velike i samo gare od Ilidze do Skenderije, onda su mogle ici recimo dvije od Skenderije. Je li ko vidio, ja nisam. One male za uske ulice itd. Ne znam imaju li oni operativni štab koji mora pratiti rad 24h, pa vanredna je situacija, na granici elementarne nepogode, jbt. Nije svaki dan tako. Zasto nisu iskoristili resurse policije, nadzorne kamere ili tog centralnog ureda za adaptivno upravljanje,.ako je spreman. Nabili su kamere na stajalista da rokaju kazne, pa vidiš da su zatrpana sad. Govorili su do kraja godine bit ce taj centar spreman, ušli u novu, jbt ni traga od toga, a miloni se skrkali.
Angazujes i policiju, oni nestali s ulica. Blokiraš saobraćaj, dizi, zovi konja, piši kazne. Iz tog centra se treba pratiti stanje na cestama, vozače Rada opremiti motorolama, ako vec nisu i sve to koordinirati. Isto tako za pješadiju, 10 ljudi pošalješ pred vrtiće, 10-20 pred ambulante, na pješačke uz glavne saobraćajnice i tako ćistiš jedan po jedan kvart, eto skole nisu sad prioritet, itd. Zapustalo se, sad se vadi iz govana, a tek januar. Onaj je zavaljo u februaru, a potrajo do marta skoro.
hatemondays

#1998 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by hatemondays »

Izlozeni ste karanju, ovi bivsi su vam sukali malo vise a ovi sadasnji karaju pomalo ali brate karaju. Nema nafake ni od jednih ni od drugih. Sretno vam kako god.
noviclan

#1999 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by noviclan »

DebelinJoe wrote: 08/01/2026 23:24

Image

Snimljeno jučer oko devet preko puta SCC -a. Ovo gdje stojim je ivičnjak trotoara. Ovo ispred mene je isključna traka za skretanje u Kranjčevićevu, pod metrima i tonama snijega, neočišćeno.

Glavna saobraćajnica u centru glavnog grada, u nos bode najmoćnije ljude ove zemlje i to tako stoji.
Sramota sramota da nema bagera da posamaraju to, prosire al' jok (m)uk veli da je sve za pet koliko mu je palo
noviclan

#2000 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by noviclan »

Naslovnica wrote: 08/01/2026 21:44 Kada je u planu zatvaranje Zelenih beretki i Branilaca za saobraćaj i fontaniranje/kockaniranje, da bude svjetski, k'o u Beču?!
8-)
:gunjastajl:
Trebalo bi to, da moze stojnic iznijeti slolove na testu
Post Reply