Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Noćas i sutra će Hrvatska imati velike padavine, plus jako puše sjeverni vjetar, u Dalmaciji jaka bura
Vidim da su Opatija i Pula pod snijegom.
Sa FB BHmeteo.ba za SZ BiH već imamo najavu za mogućih 30-50 cm snijega, u zavisnosti od lokacije. Imamo i neke lokalne viber grupe o stanju na putevima, pa vidim da ko ne mora, bolje da ne polazi na put.
Očisitiće centar BL svakako za paradu, onda će taman nekad i prestanak padavina.
izvrsni direktor wrote: ↑06/01/2026 20:18
Evo i u zagrebu zakazali politicari:
sram i stid da je RAD. gledaj sto nisu zabreg ocistili. pa sta rade ti ljudi. sto ne ciste i druge gradove i drzave. sve ih na ulicu poslati al pravac biro
no_sekirli wrote: ↑06/01/2026 19:42
Cistim ja neki dan ispred zgrade, izadje komso mladji od mene i u pricu, sta ima, sretna nova, trc, mrc.
Ja malo lopatam, malo inhaliram vipe, kaze meni lik da bi i on malo pomogao, ali eto nema lopatu. Rekoh, znas sta komso, nisam ni ja imao nekad lopatu, ali otisao i kupio u Fisu i evo je, par godina.
Obrecnu se komso i kaze ajd cao, moram do trgovine
U dezeli raspad sistema.....sve stalo oko ljubljane i prema kopru, trebnje stalo sve....proema karavnkama isto haos....macelj-graz sam prosao prije 1h katastrofa utabani snijeg I led.....stao u ptuju na kafu silazim s autoputa jos gore, kazu nisu gtralice nikako vidjeli, vidim janezi stavili lance
Naleti na ove slike ciscenja snijega na autoputu u njemackoj 1939. Lopatama rucno. I niko se ni pozalio nije! Ma ni palo na pamet nikome nije da se zali
Naleti na ove slike ciscenja snijega na autoputu u njemackoj 1939. Lopatama rucno. I niko se ni pozalio nije! Ma ni palo na pamet nikome nije da se zali
Naravno da se niko nije bunio 1939. kada vlast kaže ide se lopatati.
Last edited by Hakiz on 06/01/2026 20:56, edited 1 time in total.
Snijeg na max
Minusi na max, pa 29.12 dobro se sjecam krenuo ka sjeveru, u sarajevu oko 17h bilo -4/5 u zenici pokazuje 6-7 u plusu i tako sve dolinom bosne
Kad ljuljne kakvo nevrijeme pa tu nas pripazi, ovo kad je kratkotrajno, sve ostalo najgora varijanta u drzavi
U Sarajevu do maloprije preko 3-4 sata dobra ledena kiša padala..... i sad pomalo propadne pokoja ledena kapljica.
Sad se stvorila fina "zlatna" korica, na zaostatku snijega od nedjelje, pa je idealna za krckanje pri hodanju, ono baš chrispy i lomovito ne daj Bože.....
Čitam u komentarima da je to inače vodozaštitni pojas. Napravljeno da se rijeka izliva tu, umjesto u grad. A, oni, stručnjaci, napravili parking. Pa sad spašavaj parkirana vozila.