Iskreno nemam pojma, jedino ekonomske teme pratim u medijima zadnjih dana i poskupljenje usluga (zdrav. osiguranje npr.) uz pad kvaliteta istih.
Na poslu se o tome svakako ne prica. Javim ti ako budem imao dovoljno informacija za neki utisak.
Iskreno nemam pojma, jedino ekonomske teme pratim u medijima zadnjih dana i poskupljenje usluga (zdrav. osiguranje npr.) uz pad kvaliteta istih.
Boli ih taki za Venecuelom imaju svojih problema sto se tice naroda. ( najskuplji energenti u Europi, povecavaju se doprinosi, osiguranja, kirije a i inflacija je jos velika)
Kao da ikog zanima maduro iz amerike. Npr razlika u odnosu na nas mentalitet: politika i ta politicka desavanja iz svijeta, kao i npr prica o bolestima i doktorima je stvarno jako nisko na listi tema za razgovore.
E zbog ovog bih sutra preselioizvrsni direktor wrote: ↑06/01/2026 08:20Kao da ikog zanima maduro iz amerike. Npr razlika u odnosu na nas mentalitet: politika i ta politicka desavanja iz svijeta, kao i npr prica o bolestima i doktorima je stvarno jako nisko na listi tema za razgovore.
Ili jednostavno ne misle da si im toliko blizak pa ne pricaju sa tobom o temama o kojima nije ugodno.izvrsni direktor wrote: ↑06/01/2026 08:20Kao da ikog zanima maduro iz amerike. Npr razlika u odnosu na nas mentalitet: politika i ta politicka desavanja iz svijeta, kao i npr prica o bolestima i doktorima je stvarno jako nisko na listi tema za razgovore.
Jesi me zafrkodr_Evil wrote: ↑06/01/2026 09:28Ili jednostavno ne misle da si im toliko blizak pa ne pricaju sa tobom o temama o kojima nije ugodno.izvrsni direktor wrote: ↑06/01/2026 08:20Kao da ikog zanima maduro iz amerike. Npr razlika u odnosu na nas mentalitet: politika i ta politicka desavanja iz svijeta, kao i npr prica o bolestima i doktorima je stvarno jako nisko na listi tema za razgovore.
dr_Evil wrote: ↑06/01/2026 09:28Ili jednostavno ne misle da si im toliko blizak pa ne pricaju sa tobom o temama o kojima nije ugodno.izvrsni direktor wrote: ↑06/01/2026 08:20Kao da ikog zanima maduro iz amerike. Npr razlika u odnosu na nas mentalitet: politika i ta politicka desavanja iz svijeta, kao i npr prica o bolestima i doktorima je stvarno jako nisko na listi tema za razgovore.
Nisam, nego realno za razliku od naseg mentaliteta gdje se na prvu ljubimo i na prvu bijemo, makar moje shvatanje strendzera je da drze odstojanje, a pogotovo prema strancima.izvrsni direktor wrote: ↑06/01/2026 09:45Jesi me zafrkodr_Evil wrote: ↑06/01/2026 09:28Ili jednostavno ne misle da si im toliko blizak pa ne pricaju sa tobom o temama o kojima nije ugodno.izvrsni direktor wrote: ↑06/01/2026 08:20
Kao da ikog zanima maduro iz amerike. Npr razlika u odnosu na nas mentalitet: politika i ta politicka desavanja iz svijeta, kao i npr prica o bolestima i doktorima je stvarno jako nisko na listi tema za razgovore.
U neku ruku je bolje kada ti kolege na zadiru u privatni zivot. Odradis tih 9sati i vozdra. Ako ti je do druzenja ima kafana.dr_Evil wrote: ↑06/01/2026 10:13Nisam, nego realno za razliku od naseg mentaliteta gdje se na prvu ljubimo i na prvu bijemo, makar moje shvatanje strendzera je da drze odstojanje, a pogotovo prema strancima.
U BIH po defaultu sa kolegama u kancelariji moras biti najbolji prijatelj, zajedno pijemo kafe, idemo na babine, svadbe, sahrane, pricamo o intimi. To je uvijek mi islo na zivce. Opet moje iskustvo, u mrskoj Skandinaviji si sa radnim kolegama - radni kolega. Pricate o vremenu, dionicama, zabranjene teme su politika, religija, sex i slicno. Treba proci vise godina da bi postao prijatelj sa nekim i da bi bio u stanju da pricate o malo tim zabranjenim temama.
Maloprije se nasalih sa kolegom da je sutra Bozic, kaze jel to tebi Bajram sutraali sa ovim mislim da sam prijatelj pa mu objasnih sta je velika sizma.
Tako su nastrojeni ebi ga. Kad sam u Bosni radio znao sam svacije deseto koljeno, a tracalo se cim neko preko vrata.
Cuj 9, pa nije ovo kapitalizamBiBi911 wrote: ↑06/01/2026 10:16U neku ruku je bolje kada ti kolege na zadiru u privatni zivot. Odradis tih 9sati i vozdra. Ako ti je do druzenja ima kafana.dr_Evil wrote: ↑06/01/2026 10:13Nisam, nego realno za razliku od naseg mentaliteta gdje se na prvu ljubimo i na prvu bijemo, makar moje shvatanje strendzera je da drze odstojanje, a pogotovo prema strancima.
U BIH po defaultu sa kolegama u kancelariji moras biti najbolji prijatelj, zajedno pijemo kafe, idemo na babine, svadbe, sahrane, pricamo o intimi. To je uvijek mi islo na zivce. Opet moje iskustvo, u mrskoj Skandinaviji si sa radnim kolegama - radni kolega. Pricate o vremenu, dionicama, zabranjene teme su politika, religija, sex i slicno. Treba proci vise godina da bi postao prijatelj sa nekim i da bi bio u stanju da pricate o malo tim zabranjenim temama.
Maloprije se nasalih sa kolegom da je sutra Bozic, kaze jel to tebi Bajram sutraali sa ovim mislim da sam prijatelj pa mu objasnih sta je velika sizma.
Tako su nastrojeni ebi ga. Kad sam u Bosni radio znao sam svacije deseto koljeno, a tracalo se cim neko preko vrata.
Al mošli tamo fuce sjaranima poslije posla i poslije toga na ćevape?
Ima li kod vas fabrika, industrije i toga. Ovo sto vidim vecinom it seli tu.
Meni lično najdraži aspekt Skandinavije (pored "sređena država) je to što ne trebaš znati ništa o kolegi, samo poslovne informacije i nema očekivanja da se ko nešto družite tu si da radiš ne da sklapa prijateljstva. Isto tako ne znati ko su komšije i nemati ništa sa njima je veoma ljepodr_Evil wrote: ↑06/01/2026 10:13Nisam, nego realno za razliku od naseg mentaliteta gdje se na prvu ljubimo i na prvu bijemo, makar moje shvatanje strendzera je da drze odstojanje, a pogotovo prema strancima.
Apsolutno.... tako je u vecini normalnog svijeta i tako treba da bude.broj dva wrote: ↑06/01/2026 13:35Meni lično najdraži aspekt Skandinavije (pored "sređena država) je to što ne trebaš znati ništa o kolegi, samo poslovne informacije i nema očekivanja da se ko nešto družite tu si da radiš ne da sklapa prijateljstva. Isto tako ne znati ko su komšije i nemati ništa sa njima je veoma ljepodr_Evil wrote: ↑06/01/2026 10:13Nisam, nego realno za razliku od naseg mentaliteta gdje se na prvu ljubimo i na prvu bijemo, makar moje shvatanje strendzera je da drze odstojanje, a pogotovo prema strancima.
Ne pale oni vatru, oni su hladniRockefeller wrote: ↑06/01/2026 20:47 trenutno sam u fazi gdje pricam hinjski protiv 2 kolegice i palim vatru drugim da pricaju protiv njih![]()
tako se to radi na zapadu, hinjski