Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

HelaS

#54102 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

Јedan od najbližih saradnika američkog predsjednika Donalda Trampa, bivši guverner Rod Blagojević...
:?

Ja sam ubijeđen da Trump nikad nije ni čuo za ovog lešinara
Danguba

#54103 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Rekao im je sve sto zele da cuju a stvarnost je na drugoj strani.(odustajanje od hotela u BG).
Cak mislim da mu neko iz B.L. napise sta treba reci.
Point.

#54104 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Najbliži saradnik Trumpa :lol:
banjaluka078
Moderator

#54105 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by banjaluka078 »

Danguba wrote: 06/01/2026 00:36

Rekao im je sve sto zele da cuju a stvarnost je na drugoj strani.(odustajanje od hotela u BG).
Cak mislim da mu neko iz B.L. napise sta treba reci.
I napišu i pošalju uplatu.
Narodu je dovoljno da čita Rodove izjave, ne i da razmišlja o njima.
S druge strane, s ovakvim Trumpom, zaista ne postoji nemoguće.
drogon2

#54106 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drogon2 »

Od svih nacina na koje sam mislio da ljudi mogu skupljat politicke poene,nikad nisam mislio da ce jedna od karti bit snijeg :lol:

Brat Efendic prica ko da su za vrijeme SDA vlasti bili grijani asfalti :-)
Styling

#54107 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

drogon2 wrote: 06/01/2026 20:56 Od svih nacina na koje sam mislio da ljudi mogu skupljat politicke poene,nikad nisam mislio da ce jedna od karti bit snijeg :lol:

On je bio balavac 2012 kad je pao snijeg u februaru i kada sam pet dana isla na posao pjeske. Isto se desilo i 1998 ili 1999 (ne mogu sada da se sjetim), isto sam isla 4 dana na posao pjeske.

Oni misli gradjani imaju memoriju zlatne ribice pa se ne sjecaju prethodnih snijeznih padavina i kolapsa.

Sve neke seka Perse i osjetljive pahuljice koje ne mogu da izdrze snijeg. Gdje mu je njegov Lokom da gradjanima ocisti trotoare da ljudi mogu hodati. Ni jednog radnika niti masine iz Lokoma nema, evo konkretno, na Alipasinu. O tome se ne oglasava.
zigson

#54108 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zigson »

HelaS wrote: 05/01/2026 23:27
Јedan od najbližih saradnika američkog predsjednika Donalda Trampa, bivši guverner Rod Blagojević...
:?

Ja sam ubijeđen da Trump nikad nije ni čuo za ovog lešinara
Trump kad ga pitaju za roda:
Image
Hakiz

#54109 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

Styling wrote: 07/01/2026 10:39
drogon2 wrote: 06/01/2026 20:56 Od svih nacina na koje sam mislio da ljudi mogu skupljat politicke poene,nikad nisam mislio da ce jedna od karti bit snijeg :lol:

On je bio balavac 2012 kad je pao snijeg u februaru i kada sam pet dana isla na posao pjeske. Isto se desilo i 1998 ili 1999 (ne mogu sada da se sjetim), isto sam isla 4 dana na posao pjeske.

Oni misli gradjani imaju memoriju zlatne ribice pa se ne sjecaju prethodnih snijeznih padavina i kolapsa.

Sve neke seka Perse i osjetljive pahuljice koje ne mogu da izdrze snijeg. Gdje mu je njegov Lokom da gradjanima ocisti trotoare da ljudi mogu hodati. Ni jednog radnika niti masine iz Lokoma nema, evo konkretno, na Alipasinu. O tome se ne oglasava.
Polako, doći ćeš i ti u godine u kojima ne pad, nego nagli trzaj na snijegu i ledu može značiti lom kuka ili druge kosti.
sumirprimus

#54110 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

u tuzli je jos gore, osim snijega i dezurnih problema, karta na koju igraju sda patriote, je da su u tuzli pred rat i na samom pocetku rata bili izdajnici. :lol:
a vezano za onu pricu zahiragica na fejsu o autonomiji.
Styling

#54111 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Hakiz wrote: 07/01/2026 14:01
Styling wrote: 07/01/2026 10:39

Polako, doći ćeš i ti u godine u kojima ne pad, nego nagli trzaj na snijegu i ledu može značiti lom kuka ili druge kosti.
Dosla sam ja u te godine. Pazim se koliko mogu. Ispred svojih vrata ocistila. Ne mogu se pahuljice hvatati u zraku. Opet kazem, svu konfuziju je uzrokovala podjela nadleznosti, pa jedni ciste glavnu cestu, drugi su nadlezi za trotoar, treci za sporedne ulice. Svi sute, niko ne preuzima odgovornost, jer im odgovara zbunjenost stanovnistva i to sto gradjani ne znaju ko sta treba da radi i na koga da usmjere kritike.
sumirprimus

#54112 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

nevjerovatno je da snijeg ovoliko smeta, meni jesnijeg u januaru dobra vijest.
konacno nesto normalno u normalno vrijeme.
drug_profi

#54113 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Otprilike tako. Ovakav snijeg je nekad bio normala tokom januara.
JovicSA

#54114 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Vidim ovi uglovnom SDA botovi kao i FAKTOR.BA na svojim profilima ovjavljuju ovu dole vijest
Prema dostupnim informacijama, hrvatske sigurnosne službe su obavijestile nadležne institucije u Bosni i Hercegovini o zaprimljenoj dojavi koja govori o mogućim napadima na granične prijelaze u BiH tokom večeri. Radi se o pismu u kojem se tvrdi da grupa nepoznatih osoba planira napade, ali bez jasnih i provjerljivih detalja.

U dojavi nisu precizirani konkretni granični prijelazi niti su navedeni jasni razlozi ili način izvršenja navodnih napada. Imena osoba koja se spominju u pismu su, prema policijskim izvorima, nečitka ili neprovjerljiva, što dodatno dovodi u pitanje vjerodostojnost same prijetnje.

Bosanskohercegovačke sigurnosne agencije, uključujući Graničnu policiju i SIPA-u, potvrdile su da su informaciju zaprimile i da su postupile po standardnim sigurnosnim procedurama. To uglavnom znači pojačan nadzor i oprez na graničnim prijelazima, ali bez potvrde da postoji konkretna i neposredna opasnost.

Važno je naglasiti da za sada nema potvrđenih obavještajnih podataka koji bi ukazivali na stvarno organiziran i operativno spreman napad. Ovakve dojave se u praksi često provjeravaju i tretiraju preventivno, jer je sigurnost granica osjetljivo pitanje, ali velik broj sličnih upozorenja se na kraju pokaže kao neutemeljen ili netačan.

Trenutno nema informacija o incidentima, zatvaranju graničnih prijelaza ili ugrožavanju građana. Nadležne institucije prate situaciju, a javnosti se preporučuje da se informira isključivo putem službenih i provjerenih izvora, bez širenja panike ili neprovjerenih tvrdnji.
drug_profi

#54115 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Ako ko moze napadati to su migrantske kriminalne grupe.
Danguba

#54116 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Neka nova Bugojanska grupa. :D

Nego, sta cemo mi sa ovakvim tuzilastvom koje od svih pravi budale.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nece-bi ... /260107104
tokio25

#54117 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

2014 nije bio ratni zlocinac?
HelaS

#54118 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

JovicSA wrote: 07/01/2026 21:06 Vidim ovi uglavnom SDA botovi kao i FAKTOR.BA na svojim profilima ovjavljuju ovu dole vijest
Prema dostupnim informacijama, hrvatske sigurnosne službe su obavijestile nadležne institucije u Bosni i Hercegovini o zaprimljenoj dojavi koja govori o mogućim napadima na granične prijelaze u BiH tokom večeri. Radi se o pismu u kojem se tvrdi da grupa nepoznatih osoba planira napade, ali bez jasnih i provjerljivih detalja.

U dojavi nisu precizirani konkretni granični prijelazi niti su navedeni jasni razlozi ili način izvršenja navodnih napada. Imena osoba koja se spominju u pismu su, prema policijskim izvorima, nečitka ili neprovjerljiva, što dodatno dovodi u pitanje vjerodostojnost same prijetnje.

Bosanskohercegovačke sigurnosne agencije, uključujući Graničnu policiju i SIPA-u, potvrdile su da su informaciju zaprimile i da su postupile po standardnim sigurnosnim procedurama. To uglavnom znači pojačan nadzor i oprez na graničnim prijelazima, ali bez potvrde da postoji konkretna i neposredna opasnost.

Važno je naglasiti da za sada nema potvrđenih obavještajnih podataka koji bi ukazivali na stvarno organiziran i operativno spreman napad. Ovakve dojave se u praksi često provjeravaju i tretiraju preventivno, jer je sigurnost granica osjetljivo pitanje, ali velik broj sličnih upozorenja se na kraju pokaže kao neutemeljen ili netačan.

Trenutno nema informacija o incidentima, zatvaranju graničnih prijelaza ili ugrožavanju građana. Nadležne institucije prate situaciju, a javnosti se preporučuje da se informira isključivo putem službenih i provjerenih izvora, bez širenja panike ili neprovjerenih tvrdnji.
Jedna tajna policija obavještava drugu tajnu policiju o vrlo povjerljivim informacijama, koje FAKTOR zna i iznosi u javnost.

Ako se pokaže istinita, neko ko je prodao informaciju mora krivično odgovarati. Ako se dokaže da je medijska informacija lažna, FAKTOR-ovci moraju krivično odgovarati.
HelaS

#54120 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

Istraga.ba prvobitno objavila, iz Stanice Granične policije Bosanski Brod je putem telefona zaprimio informaciju od policijskih službenika PGP Slavonski Brod koja se odnosi na prijeteće pismo dostavljeno PU Brodsko-posavske županije.

U prijetećem pismu, prema informacijama iz Hrvatske, nije precizirano na kojim bi graničnim prijelazima napadi mogli biti izvršeni, niti je direktno navedeno ime države. Umjesto toga, korištena je skraćenica "bos", kao oznaka za Bosnu i Hercegovinu. Također je navedeno da bi napadi trebali biti izvedeni u večernjim satima 7. januara.

Pismo, kako navode hrvatske sigurnosne službe, sadrži i imena navodnih izvršilaca, ali su ona ispisana nečitko, zbog čega identiteti potencijalnih napadača nisu mogli biti jasno utvrđeni niti proslijeđeni bh. institucijama. O prijetnji su hrvatski policijski službenici kolege u BiH obavijestili telefonskim putem.

Za sada nema zvaničnih informacija o tome kada je i na koji način prijeteće pismo dostavljeno hrvatskim policijskim organima.
Dajte ljudi da se uozbiljimo :-)
Danguba

#54121 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Sace da se pojave muslimanska imena ali su necitko napisana. :oops: :zzzz:
Danguba

#54122 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Po nasim sigurnosnim i policijskim agencijama pola BiH ce pasti dok oni odreaguju.
Ljudi prikljucili rafineriju preko noci na plinovod iz Hrvatske bez ijedne dozvole, zamjenik direktora SIPA razbija rampu i bjezi u Hrvatsku, prebacuju ratne zlocince u Srbiju...znaci, svako moze sve uraditi pored nasih kilavih agencija.
tramvajtrojka

#54123 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Danguba wrote: 08/01/2026 00:17 Po nasim sigurnosnim i policijskim agencijama pola BiH ce pasti dok oni odreaguju.
Ljudi prikljucili rafineriju preko noci na plinovod iz Hrvatske bez ijedne dozvole, zamjenik direktora SIPA razbija rampu i bjezi u Hrvatsku, prebacuju ratne zlocince u Srbiju...znaci, svako moze sve uraditi pored nasih kilavih agencija.
Sreca pa se ti ne moras brinuti hoce li ili nece odreagirati na vrijeme mozes mirno zaspati :mrgreen: :mrgreen:

Jarane po vama iz dijaspore smo do sada prezivjeli 30 secesija RS-a, 150x silazaka cetnika niz vraca, 29 najava sukoba, i 250 samo što nije, svako tri mjeseca jedni te isti likovi na forumi zadnjih nekoliko godina pokrecu jednu te istu priču

Bukvalno kao iz skeca TLN ambalaza rotira ovako, ambalaža rotira onako :zzzz:
Danguba

#54124 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

:zzzz: :zzzz: :zzzz:
JovicSA

#54125 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Znači ništa od napada...patka bila
Post Reply