Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post Reply
DonieBrasco

#1751 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by DonieBrasco »

Briga ih realno kad nema nista da ih sankcionise, smijeni, oduzme od plate ili bilo sta. J'ebe im se nacisto svi jedni druge cuvaju ma ko bio vlast u KS.

Nece im iz đepa sigurno, a junu ce tender za zimsku opremu bude i samo gledajte ko ce se uvaliti.
nivla

#1752 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by nivla »

made_in_sarajevo wrote: 05/01/2026 14:05
nivla wrote: 05/01/2026 12:28
made_in_sarajevo wrote: 19/12/2025 19:32 Sad postrojite djecu iz svake skole, 90% garantujem nece imati pojma nista o vjeri, bajram je da se dobije para, bozic isto plus kolaci i da se jede. Sta pogotovo danas djecu briga za vjerom i ratovima silnim. Pa i sa 28,19,20 godina nemaju pojma o vjeri niti ih zanima. Garantujem i da kod strogih vjernika djeca ih gledaju ko budale jer djeca zive svoj zivot danas. Danas ljudi od 50 godina ne znaju sta je vjera pa u ime vjere on mora na dzumu, a sta ima veze sto ispasta posao, njegove obaveze i tako dalje. Dzuma makar sve izgorilo. Ima i vjernika koji kazu ne daje meni hodza platu da zivim pa da moram ici svaku dzumu ili uopste ako ne mogu od posla. Ja svoje klanjam i molim se ali treba zivjeti i zaraditi.

Jebo ti nas kolektivno kad se ono zivotom trudi da namece vjeru kao da smo vjerska drzava, pa cemo petkom u 12 svi klanjati na ulici ili nedeljom biti u crkvi.

Droga je licna stvar, navijanje za klub je licna stvar, zivot po kafanama je licna stvar, posao i plata je licna stvar, ali vjera mora biti prva da svi znaju kako sam ja vjernik, svi moraju znati to i klix svaki dan mora clanak pisati kako sam ja vjernik.

Pocnite guziti sta bit ce vam lakse u zivotu i prestat cete nas normalan narod smarati i ubijati glupostima vasim. Znam jednog koji bi i serijat uvodio kakav je vjernik dok nije nasao zenu pa mu se osladilo. Sad moze sve i nek svako radi sta hoce.
kako koja djeca i kako koje generacije, vidim smeta ti dzuma najvise, a ne smeta kad ti pola kolektiva svako malo izadje da zapali cijelu sedmicu, jebiga to je sigurno vise od 1h koliko ljudi odu na dzumu
sto se dzume tice ona je farz, i ne mora se pod svaku cijenu na istu otici, imaju i dodatni termini prije ikindije tzv radnicka dzuma, i budu i tad pune dzamije, i ne budu samo uhljebi, bude i masa radnika iz privatnog sektora
sto se djece tice vjerovatno govoris o svojoj, jer moja itekako znaju

@Styling ne brani zivota ti ove nesposobnjakovice, u novom sarajevu mrtva glava, eto i opstinski i kantonalni nivo je zakazao

Bravo uspio si u zivotu, samo vjera i nista drugo. Dzuma prije svega 8-)
pa dzuma je meni bitna, a vjeruj da moj posao ne trpi sto sam na dzumi, a da nisam jednom propustio istu zbog posla, i tako je za svu raju koju ja znam da ide na dzumu, znam da ima i onih sto idu negdje drugo ali nije moje da to preispitujem, vec da odem ako to prilike dopustaju
tokio25

#1753 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by tokio25 »

ako si na drzavnoj sisi itekako trpi posao samo sto tebe briga sto ljudi ispastaju jer ti mozes otici sa posla kad god ti zelis i smatras da posao ne trpi
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#1754 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by teskeredzic_22 »

nivla wrote: 05/01/2026 12:28

@Styling ne brani zivota ti ove nesposobnjakovice, u novom sarajevu mrtva glava, eto i opstinski i kantonalni nivo je zakazao
U Novom Sarajevu pred njihovom usranom zgradom Općine jutros prije osam - kolaps , oni bolan nisu u stanju da očiste VLASTITO DVORIŠTE , DOSLOVNO , pretrpani snijegom a ona jeziva samopromoterka šatro poziva ljude da zovu CZ ako im zatreba , pa ovo je i za nadrealiste nadrealno.

Nadam se da će joj večeras u pozorištu biti lijepo i toplo.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1755 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by konektovan »

black wrote: 05/01/2026 14:45
konektovan wrote: 05/01/2026 13:36 Imal li ista na svijetu, za sta bi "ova " vlada mogla biti odgovorna?? :-)
nikada neces cuti da kaze neko izvinjavamo se, krivi smo za to i to, potrudicemo se, pokusacemo itd. kao npr onaj firaun direktor RAD-a sinoc, jos sve ljude, pa i svoje glasace, nazva neukim i zlonamjernim samo zato sto ljudi traze da se posao radi. drago sjesti u direktorsku fotelju a kad je raditi onda su svi drugi krivi, ok neke stvari se mogu opravdati ali neke ne, organizuj sa onim sto imas a ne samo vadiona naka. isto tako sit sam i ove romanticne price neka svako uzme lopatu, kako smo prije, teferic bla bla...evo uzmem, ocistim, kupim i bacim so ali jebote ne mogu ja kvart ocistiti niti pristupne glavne saobracajnice, sinoc u auto zbog bolesti u porodici i lik me sastavi zbog onakvih ulica i svoje nepaznje i nesposobnosti, povrh sve muke i onog kijameta jos se zajebavaj i sa tim a kao slag na tortu procitah i onu kretensku izjavu jebo on mater nesposobnu
sad ce ti jos pojedinci spocitavati, sto si isao sa autom,.. :-)
niko ne vidi realan problem..
mali_balon

#1756 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by mali_balon »

konektovan wrote: 05/01/2026 15:54
konektovan wrote: 05/01/2026 13:36 Imal li ista na svijetu, za sta bi "ova " vlada mogla biti odgovorna?? :-)
nikada neces cuti da kaze neko izvinjavamo se, krivi smo za to i to, potrudicemo se, pokusacemo itd. kao npr onaj firaun direktor RAD-a sinoc, jos sve ljude, pa i svoje glasace, nazva neukim i zlonamjernim samo zato sto ljudi traze da se posao radi. drago sjesti u direktorsku fotelju a kad je raditi onda su svi drugi krivi, ok neke stvari se mogu opravdati ali neke ne, organizuj sa onim sto imas a ne samo vadiona naka. isto tako sit sam i ove romanticne price neka svako uzme lopatu, kako smo prije, teferic bla bla...evo uzmem, ocistim, kupim i bacim so ali jebote ne mogu ja kvart ocistiti niti pristupne glavne saobracajnice, sinoc u auto zbog bolesti u porodici i lik me sastavi zbog onakvih ulica i svoje nepaznje i nesposobnosti, povrh sve muke i onog kijameta jos se zajebavaj i sa tim a kao slag na tortu procitah i onu kretensku izjavu jebo on mater nesposobnu
A sta ako npr 5 vozaca grtalica ode na bolovanje ( ne.mozes mu nista)...za 3 grtalice se cekaju djelovi javna nabavka folovi golovi, pa i da ima djelova 2 mehanicara na bolovanju jedan sve radi...ili je mozda vozilo pod garancijom i mora u ovlasteni a oni cekaju dio.....evo jutros gledam na tvsa sjela ekipa u grtalicu I spustaju se favelama u buljakovom I na sred brda jaro sa landroverom u kanalu grtalica ne moze proci I vozac mora u rikverc nekih 2kg uz brdo (a za te favele je ona ulica sto ide na mojmilo ravnica)....ili da ceka da se to vozilo makne dakle nema ga 2h....
Kako rijestit ovakve probleme.......
black

#1757 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by black »

mali_balon wrote: 05/01/2026 16:03

A sta ako npr 5 vozaca grtalica ode na bolovanje ( ne.mozes mu nista)...za 3 grtalice se cekaju djelovi javna nabavka folovi golovi, pa i da ima djelova 2 mehanicara na bolovanju jedan sve radi...ili je mozda vozilo pod garancijom i mora u ovlasteni a oni cekaju dio.....evo jutros gledam na tvsa sjela ekipa u grtalicu I spustaju se favelama u buljakovom I na sred brda jaro sa landroverom u kanalu grtalica ne moze proci I vozac mora u rikverc nekih 2kg uz brdo (a za te favele je ona ulica sto ide na mojmilo ravnica)....ili da ceka da se to vozilo makne dakle nema ga 2h....
sve mi to znamo, ali iskreno druze zaboli me kita neka rjesavaju oni koji primaju platu za to a sve se moze rijesiti, svake jebene godine verglaju istu pricu kako vlast tako i narod
Haris033

#1758 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Haris033 »

Vlada KS je glavni i najveći krivac za namjerno urušavanje firme RAD, i to ne samo ova, već i sve prethodne. Već skoro tri decenije ne dozvoljavaju povećanje cijena usluga odvoza otpada koje su ostale iste još od 1997. godine, iako su troškovi nafte, električne energije, plina, grijanja, rezervnih dijelova i plata radnika višestruko porasli. Uz to, godinama se na čelo firme postavljaju direktori bez građevinske struke i bez vizije razvoja, što je dodatno uništilo sistem.

Sve to je uzrokovalo da nekada snažno i stabilno preduzeće danas jedva funkcioniše, dok se od njega očekuje da radi posao koji drugi izbjegavaju. RAD je planski gurnut u propast, a odgovornost je isključivo na Vladama KS koje su ga sistematski blokirale i spriječile da se razvija i bude samoodrživo.
gold'n'brown

#1759 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by gold'n'brown »

Uredis zdravstveni sistem da na bolovanje ne moze onaj ko nije bolestan. Uredis saobracaj da tom jari ne padne na pamet da tu parkira. Napravis tender takav da je serviser duzan imati dijelove u odredjenom razumnom roku. To bi trebala da radi vlast. Nijedna do sada nije to uradila.
nivla

#1760 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by nivla »

tokio25 wrote: 05/01/2026 15:12 ako si na drzavnoj sisi itekako trpi posao samo sto tebe briga sto ljudi ispastaju jer ti mozes otici sa posla kad god ti zelis i smatras da posao ne trpi
šejla, ne trpi moj posao sto izadjem na dzumu, i gdje god sam radio nikad nije bio problem dzume, cak i tamo gdje su vlasnici nemuslimani
ovdje je ipak nekako neki kompleks forumske elite s bosnjackim pedigreom koji se stidi svojega, pa bi svima da zabrani da budu ono sto jesu, i najvise smeta dzuma, ali ne smeta sveti savo i studentski dom radovan karadzic
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1761 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by konektovan »

sam si sebi dao odgovor, kantonalno preduzece je odgovornost vlade kantona. Sve se moze kad se hoce..ali nece. Boli ih tuki i za rad i za tebe i za mene.
nivla

#1762 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by nivla »

a što se benjamine tiče, bitno da je platila boriće kod stadiona grbavica i posadila cvijeće na kružnom kod pekare as, nakon ćevapa i baklava sa šmitom najveći domet
Capajebo

#1763 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Capajebo »

Kada vladi, i njihovim direktorima po firmama, bude bitniji radnik na terenu od onoga u kancelariji mozda bude bolje. Sa istom strucnom spremom onaj sto sjedi na protokolu ima 25-30% vecu platu od onog sto radi na terenu. Bitno je samo izmisljati radna mjesta da se uhljebe neradnici koji onda budu samo kamen spoticanja svim normalnim radnicima.
Sto sam jednom negdje procitao za stanje u Srbiji, a i kod nas je identicno, kaze "kod nas bi Nikola Tesla ocitavao brojila". E bas tako nas sistem i funkcionise. Jos je ovo i odlicno stanje na terenu kakav je kadar po tim firmama, od obicnih sefica do direktora sve nesposobni i podobni uhljebi koji veze nemaju sa svojim poslom.
mali_balon

#1764 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by mali_balon »

gold'n'brown wrote: 05/01/2026 16:39

Uredis zdravstveni sistem da na bolovanje ne moze onaj ko nije bolestan. Uredis saobracaj da tom jari ne padne na pamet da tu parkira. Napravis tender takav da je serviser duzan imati dijelove u odredjenom razumnom roku. To bi trebala da radi vlast. Nijedna do sada nije to uradila.
E nemoze to tek tako....npr tenderske procedure moraju biti u skladu sa zakonima...zakoni sa EU zakonima itd itd.....
Imam ja Dr uletim mu 100km I ide 5 dana bolovanja 3 mjeseca komisije dok u dojcland postavljam rigips.....
A sve nepopularne odluke kosatju glasova....
mali_balon

#1765 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by mali_balon »

konektovan wrote: 05/01/2026 16:50

sam si sebi dao odgovor, kantonalno preduzece je odgovornost vlade kantona. Sve se moze kad se hoce..ali nece. Boli ih tuki i za rad i za tebe i za mene.
Moze ali odose glasovi a nastala bi kuknjava.....pa znas kad uciteljima ili zdravstvenim radnicima ode mudo na lijevo odma strajk....nije to tako sve jednostavno
Haris.ba

#1766 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Haris.ba »

Styling wrote: 05/01/2026 13:30 sto je pao snijeg i slomio granu od drveta?! Znas li sta pises?!
Imas svoj plac, na njemu drvo. Odlomi se grana koja se nadvisuje nad cestom i osteti necije auto dok prolazi. Haj da ne pricamo da ozljedi nekoga ili ubije.

Sta mislis da ces reci vozacu? Desilo se, haha pihi.
Ide naknada stete.

Konkretno za ono drvo koje palo i ubilo zenu ko je nadlezan moze se saznati. Ja tipujem na opcinu NS. Ali, ostavljam prostora da je mozda i vlada KS. Zavisi je li u pojasu kantonalnog puta.
Pa, onda se moze raskupusati dokumentacija i naci da li je iko izlazio da provjeri to drvo. Pa, je li truhlo. Je li bilo na spisku za rezanje....
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#1767 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by teskeredzic_22 »

Haris.ba wrote: 05/01/2026 17:02
Styling wrote: 05/01/2026 13:30 sto je pao snijeg i slomio granu od drveta?! Znas li sta pises?!
Imas svoj plac, na njemu drvo. Odlomi se grana koja se nadvisuje nad cestom i osteti necije auto dok prolazi. Haj da ne pricamo da ozljedi nekoga ili ubije.

Sta mislis da ces reci vozacu? Desilo se, haha pihi.
Ide naknada stete.

Konkretno za ono drvo koje palo i ubilo zenu ko je nadlezan moze se saznati. Na topujem na opcinu NS. Ali, ostavljam prostora da je mozda i vlada KS. Zavisi je li u pojasu kantknalnog puta.
Osim ako ne postoji MAIL osobe X koja obavještava nadležnu osobu Y da je grana truhla i da može prilikom nevremena ugroziti nečiji život ili imovinu a da osoba Y nije odgovorila , tad odgovornost osobe X prelazi na osobu Y.
k4mi

#1768 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by k4mi »

https://novosarajevo.ba/userfiles/sjedn ... tabala.pdf

po ovome nadleznost je upravitelja zgrade

mada na kraju manje bitno cija je nadleznost, zivot je izgubljen a opet se nece nista promjeniti. Jedni ce koristiti da napadaju politicke protivnike, drugi ce redom kritikovati i koga treba i koga ne treba i na tome ce se zavrsiti. A znamo da se nece ni ispitati da li je drvo bilo zdravo ili ne, ako nije da li se moglo to utvrditi ili ne i slicno.
Haris.ba

#1769 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Haris.ba »

k4mi wrote: 05/01/2026 17:39 po ovome nadleznost je upravitelja zgrade
Nema puno zgrada koje imaju okucnicu i stabla. Na Grbavici sumnjam da ijedna zgrada ima svoje okolno zemljiste.

Tako, da sanse da je upravitelj su minimalne.
k4mi wrote: 05/01/2026 17:39

mada na kraju manje bitno cija je nadleznost, zivot je izgubljen a opet se nece nista promjeniti.
Pa zavisi. Da li poginula ima nasljednike koji mogu da pokrenu procedure. Nazalost, tako je.
k4mi wrote: 05/01/2026 17:39 A znamo da se nece ni ispitati da li je drvo bilo zdravo ili ne, ako nije da li se moglo to utvrditi ili ne i slicno.
Izlazi vjestak nadlezne struke. Da li sumar, biolog ili ko vec je prigodan. Ali, izace.
kabal1337

#1770 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by kabal1337 »

nivla wrote: 05/01/2026 16:51 a što se benjamine tiče, bitno da je platila boriće kod stadiona grbavica i posadila cvijeće na kružnom kod pekare as, nakon ćevapa i baklava sa šmitom najveći domet
nemoj tako izbacila je render stadiona grbavice, a na njemu nigdje borica koje je posadila hahahah
drug_profi

#1771 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by drug_profi »

Styling wrote: 05/01/2026 11:45 u NG je to Lokom,
A Lokom nije očistio ni oko svojih objekata, npr. oko stadiona Otoka...
drug_profi

#1772 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by drug_profi »

Teško je utvrditi koja će grana pući pod teškim snijegom. Ova što je pukla mislim da je bila potpuno zdrava, samo previše tereta na njoj.
A da se uzme skraćivat sve i jedna krošnja tokom godine opet bi se kukalo kako se reže hladovina.
Naslovnica

#1773 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Naslovnica »

mali_balon wrote: 05/01/2026 17:02
konektovan wrote: 05/01/2026 16:50

Moze ali odose glasovi a nastala bi kuknjava.....pa znas kad uciteljima ili zdravstvenim radnicima ode mudo na lijevo odma strajk....nije to tako sve jednostavno
Image
made_in_sarajevo

#1774 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by made_in_sarajevo »

Ja sam fasciniran koliko je sda glupa kad uzme pljuvati tender preko evropske banke za kupovinu novog tramvaja ili trolejbusa i pljuju da je to jako lose po sve nas. Sta stadler zna kako se tramvaj pravi pajel. Ono nemas pameti progutati da si popusio prevoz i pljujes jedinu stvar za koju ti nisi prstom htio pomaci cak si pustio da tramvaj skoro prestane voziti. Jebote zivot prvo garancije imas, drugo radio si evropski tender, nazoves evo stadler i kazes tramvaj stao sta je problem. Pretpostavljam senzori razni blokiraju da se logicno ne bi sjebalo dalje nesto, kao sto sda debili sjednu u novog audija posteno zaradjenog pa mora na servis jer ga senzor jebe i ne moze voziti.

Sami vi serite, ubijete sami sebe koliko ste glupi
DebelinJoe

#1775 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by DebelinJoe »

https://crna-hronika.info/uk-o-snjeznom ... lna/800092

Kakav lik...Pa ljudi moji je li to moguće, ludnica šta je ovo...
Post Reply