SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- muha_sa
#100526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Trebali su Eru Ojdanica

-
Naslovnica
#100527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Treba dogodine Željka Samardžića, to bi bio lom.
- liyf
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#100529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ima li besmislenije smrti od pada drveta na osobu u gradu koji kronično ima problema sa zelenilom
- muha_sa
- liyf
#100531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Ken_M
#100532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
2012. sam 7 dana lopatao snijeg.
2014. sam išao u Maglaj pomagati čišćenju nakon poplava
Danas bih okrenuo glavu od bilo kakvog problema i gledao samo da mene mimoiđe.
Ne bih nikome pomogao osim vrlo uskom krugu ljudi.
Vlasti znaju organizovati slavlje a prvi malo veći snijeg napravi kolaps.
2014. sam išao u Maglaj pomagati čišćenju nakon poplava
Danas bih okrenuo glavu od bilo kakvog problema i gledao samo da mene mimoiđe.
Ne bih nikome pomogao osim vrlo uskom krugu ljudi.
Vlasti znaju organizovati slavlje a prvi malo veći snijeg napravi kolaps.
- muha_sa
#100533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Grad je prljav i bez snijega
U ovom gradu žive štetocine koji mrze ovaj grad
- vjeshalica
#100535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dokaz da ovo treba biti u krivicnom zakonu a ne u prekrsajnom...svaki drugi narkalj i besposlicar pravi probleme u saobracaju,i nacnu se neke teme i diskusije i traze opravdanja za hronicne narkomacine i govna za volanom
-
foton
- darius_maximus
#100537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne kontam ovu priču o zimskoj službi.
Evo, Hrasno Brdo, drugi dan se nije ukazala grtalica, ulica se aktivirala, svako očistio dio ulice i to je to.
Nije problem očistiti, nego ne kontam onda priču "da li ste zadovoljni zimskom službom".
Ako će narod uzeti i očistiti ulice, onda ne kontam potrebu za zimskom službom, da očisti 20-30 kilometara glavne ulice?
Ne treba mi da sutra dođe grtalica, da prođe očišćenom ulicom, kao što se inače redovno dešava.
Evo, Hrasno Brdo, drugi dan se nije ukazala grtalica, ulica se aktivirala, svako očistio dio ulice i to je to.
Nije problem očistiti, nego ne kontam onda priču "da li ste zadovoljni zimskom službom".
Ako će narod uzeti i očistiti ulice, onda ne kontam potrebu za zimskom službom, da očisti 20-30 kilometara glavne ulice?
Ne treba mi da sutra dođe grtalica, da prođe očišćenom ulicom, kao što se inače redovno dešava.
- dječak sa šibicama
#100538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pretpostavljam da organizovanje doceka nove godine smeta onima koji istu ne slave, ja licno ne vidim problem u cifri, niko nece dzaba pjevati. Hoces turizam, moras imati i to, neka se narod veseli.
Po meni je problem u prioritetima, gusimo se minimalno mjesec dana godisnje u smogu, padne snijeg u gradu koji obitava ispod planina i snijeg se ocekuje a sluzba zaduzena za njega kaze "sta hoce ti gradjani, zastarjela nam je oprema".
Za VIK znam da im je sve zastarilo, nemaju ni radnika, niko nece ni da radi, a dobili su milionske donacije nakon rata. Dakle sve pokradeno, isto ko u GRASu radnici iznosili ili jos uvijek iznose dijelove, prodaje se na piku, i nikom nista.
Opci javasluk imamo, i to se mora durat. Mi na forumu vec tomove ispisali o tome ali sve dzaba, kako koji problem tako isplivaju detalji javasluka i opceg raspada. Sutra da imamo poplave u Sarajevu, kad bi to bilo moguce da Miljacka poplavi Bascarsiju, stavljam kucu stan vikendicu na kladionicu da bi imali opci pomor i nikakve mjere zastite. Osim molitve da kisa stane, dova sto bi rekli.
Po meni je problem u prioritetima, gusimo se minimalno mjesec dana godisnje u smogu, padne snijeg u gradu koji obitava ispod planina i snijeg se ocekuje a sluzba zaduzena za njega kaze "sta hoce ti gradjani, zastarjela nam je oprema".
Za VIK znam da im je sve zastarilo, nemaju ni radnika, niko nece ni da radi, a dobili su milionske donacije nakon rata. Dakle sve pokradeno, isto ko u GRASu radnici iznosili ili jos uvijek iznose dijelove, prodaje se na piku, i nikom nista.
Opci javasluk imamo, i to se mora durat. Mi na forumu vec tomove ispisali o tome ali sve dzaba, kako koji problem tako isplivaju detalji javasluka i opceg raspada. Sutra da imamo poplave u Sarajevu, kad bi to bilo moguce da Miljacka poplavi Bascarsiju, stavljam kucu stan vikendicu na kladionicu da bi imali opci pomor i nikakve mjere zastite. Osim molitve da kisa stane, dova sto bi rekli.
- dječak sa šibicama
#100539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Organizovace se narod ili nece, nesto ce biti. Ali problem je to sto ta sluzba ne radi volonterski, nama se svima odbija ozbiljan novac za nekakve akcize i ostale poreze, padne snijeg ista ta autocesta je bijela. JKP Rad se financira ne od donacija vec od nasih poreza. Dakle, novac pokraden. Kao i svaki put.darius_maximus wrote: ↑05/01/2026 12:49 Ne kontam ovu priču o zimskoj službi.
- duh_sa_sjekirom
#100540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Al fakat je ćeif stajati uz prozor u toploj sobi i gledati komšiluk kako lopata...

- Qler
#100541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Neki dan dosli kod mene u ulicu iz Parka da skrešu dva stabla, i jedno skroz posijeku. Došao nalog iz opštine i MZ da se to odradi jer su velika, krošnje nisu stabilne šta li, u glavnom, razlog ugrožavaju sigurnost.kabal1337 wrote: ↑05/01/2026 11:09Pa postoji neko ko je zaduzen upravo da ne tako grane pucale i ubijale ljude. To je isto kao da kazes moze brana probiti kad god, naravno da se moze desiti zato se i vrsi monitoring iste.JOINT_1921 wrote: ↑05/01/2026 10:58A ko bi trebao biti odgovoran Bgti, cista slucajnost i nesretna sudbina. Sad na Wilsu moze na bilo kojem drvetu puknuti grana i ubiti covjeka. Jedino da posjecemo sva stabla...
Slucajnost isto kao sto i padaju komadi fasade ljudima na glavu...
Skupio se komšiluk i otjerali ljude. Evo gledam sad, jedno je drvo puklo u ulici, sa ovih snijeg pada po autima, komšije lopataju i psuju
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#100542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Je li ovo Senadova Toyota, onaj sto mjenjace radi ?
- ranger
#100543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
svi do jednog bi rekli da su patriote i domoljubi da ih upitas, a dusa maznut tramvajsku kartu, parking, heknut smece iza auta, hljeb kroz prozor (jer tice jedu), hraknut u liftu, izasrat pasce u park itd itd..muha_sa wrote: ↑05/01/2026 12:28Grad je prljav i bez snijegane mogu oni nacistit kolko mi možemo nanjet
evo--u mom naselju malo malo kamara namještaja--komunalci pokupe, ociste i sve bude ko lampa par dana i opet neko nocu nabaca--od kauca, jorgana, dušeka i ostalih skalamerija
![]()
U ovom gradu žive štetocine koji mrze ovaj gradpostave se nove klupe uz šetnicu ni mjesec dana ne izdrže da ih ne sjebu..............................da ne duljim
![]()
dok mi sami ne krenemo se ponasat kulturno, do tad ce nam drzava/grad bit nakaradan.
-
DonieBrasco
#100544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ceka se proljece-ljeto i tenderi da se nabave gralice, bageri, lopate. oprema, naravno dobit ce ga IT firma nekog politicara.
Ova-ona vlast isto ce biti u Sarajevu.
Ova-ona vlast isto ce biti u Sarajevu.
-
Naslovnica
#100545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znam ko je Senad ali ko god ovo ovdje radi je debil svoje vrste.
Ljudi koče, čekaju ga, sklanjaju se, na kraju zamalo nije spuco u auto.
-
Naslovnica
#100546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja jučer kupio kartu preko aplikacije, jutros na poništač da je validiram - ne radi.ranger wrote: ↑05/01/2026 13:01svi do jednog bi rekli da su patriote i domoljubi da ih upitas, a dusa maznut tramvajsku kartu, parking, heknut smece iza auta, hljeb kroz prozor (jer tice jedu), hraknut u liftu, izasrat pasce u park itd itd..muha_sa wrote: ↑05/01/2026 12:28Grad je prljav i bez snijegane mogu oni nacistit kolko mi možemo nanjet
evo--u mom naselju malo malo kamara namještaja--komunalci pokupe, ociste i sve bude ko lampa par dana i opet neko nocu nabaca--od kauca, jorgana, dušeka i ostalih skalamerija
![]()
U ovom gradu žive štetocine koji mrze ovaj gradpostave se nove klupe uz šetnicu ni mjesec dana ne izdrže da ih ne sjebu..............................da ne duljim
![]()
dok mi sami ne krenemo se ponasat kulturno, do tad ce nam drzava/grad bit nakaradan.
I provozam se od Alipašinog do Skenderije za dž.
- Chloe
- Photo mod
#100547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
JKP se treba samofinansirati.dječak sa šibicama wrote: ↑05/01/2026 12:52Organizovace se narod ili nece, nesto ce biti. Ali problem je to sto ta sluzba ne radi volonterski, nama se svima odbija ozbiljan novac za nekakve akcize i ostale poreze, padne snijeg ista ta autocesta je bijela. JKP Rad se financira ne od donacija vec od nasih poreza. Dakle, novac pokraden. Kao i svaki put.darius_maximus wrote: ↑05/01/2026 12:49 Ne kontam ovu priču o zimskoj službi.
Ako je istina da građani ne plaćaju svoja dugovanja,
da su potraživanja JKP-a ogromna,
ako JKP nema adekvatan odgovor na lošu naplatu svojih potraživanja
( tužbe prije zastare = pa do prisilne naplate)
kako može funkcionisati?
Krivi su građani koliko i rukovodstvo.
Ibretila sam se na informaciju da općina daje sredstva za obnovu zgrada, fasada.
Ljudi pokupovali stanove i boli ih uvce za vanjski izgled ( zgradu općnito),
i dvorišta, parkinge, općina će to srediti .... Ljepota ...
Da mi je kuća tamo, podnijela bih zahtjev da i meni obnove fasadu na kući,
znala bih i ja hedonizirati na račun drugih.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#100548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
metak u celo ovakvim je halal..hebote svakakve stoke.Naslovnica wrote: ↑05/01/2026 13:06Ne znam ko je Senad ali ko god ovo ovdje radi je debil svoje vrste.
Ljudi koče, čekaju ga, sklanjaju se, na kraju zamalo nije spuco u auto.
- dječak sa šibicama
#100549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vjerovatno je neki Senad sto zna sve uopcini, i upoliciji, nece biti kaznjen. On je gazda ceste i grada, nije neki jado sigurno.
Kao sto se i fasade obnavljale guzonjama, vec je poznata prica kako je Benjka uletila fasadom Muhamedu Grazu.
Ljudi to vide pa ko veli boli me kurac necu ni ja postovati pravila.
Kao sto se i fasade obnavljale guzonjama, vec je poznata prica kako je Benjka uletila fasadom Muhamedu Grazu.
Ljudi to vide pa ko veli boli me kurac necu ni ja postovati pravila.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#100550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ja mislim mozes ako si mrav pa da udaris ako je krupniji šoderizvrsni direktor wrote: ↑05/01/2026 10:02Kako se moze udariti u bankinu?
@bitanga_sa_otesa sta mislis ti?