Komar
Moderator: _BataZiv_0809
-
zdruzdjo
#1 Komar
Potaknut reklamama, odlucim da pogledam.
Necu spoilati radnju, jer mozda se nekome svidi. Mada sumnjam.
Znaci, kreator serije je vjerovatno puno gledao seriju Lost, a u medjuvremenu je imao neki blazi moždani udar pa mu se malo polupalo u glavi. Serija je puna nekih mistika, tajni, zavrljutaka, pokidanih niti radnje, ubacivanja nekih likova bez nekog toka, dijaloga koji nemaju veze s mozgom....sve je u nekom pokusaju da se nesto izmisticira, a slabo. Sve nekako izadje jadno. Jeftino. Onda tu ide onaj fazon iz indijskih serija gdje se pogledaju dvoje pa neka napeta muzika. Kao da napnemo situaciju.
Gluma???? Ohhhhh, zar se to uopste moze ikako nazvati glumom. Ima poznatijih likova BH glumacke scene i oni su ok. Moze i bolje, ali hajd' . Ali ovi novi.....uhhhhh. Ako su sa akademije, onda ne znam ko su im je mentori/profesori, ali bi trebali dobro pripaziti na ocjene istima. Lose brate do bola. Ono sto mi stalno bode oko, je nikola pejakovic. Lik je otvoreni nacionalista i svasta nesto u toj filozofiji, i nikako ne znam zasto je tu i ko je finansirao ovo pa je i on ubacen u glumacku postavu. Na kraju krajeva, nije mi sam on jasan.
Dati cu jos malo sansu, ali iskreno mrka kapa.
Necu spoilati radnju, jer mozda se nekome svidi. Mada sumnjam.
Znaci, kreator serije je vjerovatno puno gledao seriju Lost, a u medjuvremenu je imao neki blazi moždani udar pa mu se malo polupalo u glavi. Serija je puna nekih mistika, tajni, zavrljutaka, pokidanih niti radnje, ubacivanja nekih likova bez nekog toka, dijaloga koji nemaju veze s mozgom....sve je u nekom pokusaju da se nesto izmisticira, a slabo. Sve nekako izadje jadno. Jeftino. Onda tu ide onaj fazon iz indijskih serija gdje se pogledaju dvoje pa neka napeta muzika. Kao da napnemo situaciju.
Gluma???? Ohhhhh, zar se to uopste moze ikako nazvati glumom. Ima poznatijih likova BH glumacke scene i oni su ok. Moze i bolje, ali hajd' . Ali ovi novi.....uhhhhh. Ako su sa akademije, onda ne znam ko su im je mentori/profesori, ali bi trebali dobro pripaziti na ocjene istima. Lose brate do bola. Ono sto mi stalno bode oko, je nikola pejakovic. Lik je otvoreni nacionalista i svasta nesto u toj filozofiji, i nikako ne znam zasto je tu i ko je finansirao ovo pa je i on ubacen u glumacku postavu. Na kraju krajeva, nije mi sam on jasan.
Dati cu jos malo sansu, ali iskreno mrka kapa.
- Digla_da_kreci
#2 Re: Komar
Zar je tako lose?
Odgledala sam tri epizode i cini mi se zanimljivo da se zakuhava, sve se nesto misteriozno desava i puno toga nisam shvatila pa kontam da ce se razraditi kasnije kroz epizode.
Odgledala sam tri epizode i cini mi se zanimljivo da se zakuhava, sve se nesto misteriozno desava i puno toga nisam shvatila pa kontam da ce se razraditi kasnije kroz epizode.
- karanana
#3 Re: Komar
Cekaj, zar su izasle 3 epizode? Gledo sam prvu i jucer na mytv valjda je bila druga koju sam pogledo. Tipkam sa telefona pa necu pisati dugo o seriji sada, vec sam je pljucno jucer kad sam odgledo drugu epizodu (valjda je bila druga epizoda).
- Digla_da_kreci
#4 Re: Komar
Na internetima je osam epizoda izaslo i sve mislim da sam u debelom zaostatku sa gledanjem.
- dječak sa šibicama
#5 Re: Komar
Gdje nadjose Komar, pretpostavljam prevoj izmedju Turbeta i Donjeg Vakufa.
Kako se ne sjete poznatih mitova, kladanjska muska voda ili zmaj od bosne iz 1997, visocka chupakabra zlostavlja mirne gradjane Cekrcica i Ozrakovica. Inspektor Teskeredzic, prosijed sredovjecni uvijek malo neuredni ali snazan i grub, ide istrazuje slucaj ispituje ocevice, neki ne zele da govore neki spominju drevno prokletstvo visocke piramide sunca. Inspektor sumnja na lokalnog tajkuna Osmana vlasnika obliznje pilicare, dok gradjani zvrde da misteriozna zvijer ubija pilice u kokosinjcima. Nacelnik policije istragu usmjerava na lisice i ostalu divljac, inspektor sumnja da nacelnik radi za tajkuna. Ima i zaplet i korupcija i misteriozni nestanci pilica i jos ubace neku ljubavnu pricu i eto ga, krimic.
Kako se ne sjete poznatih mitova, kladanjska muska voda ili zmaj od bosne iz 1997, visocka chupakabra zlostavlja mirne gradjane Cekrcica i Ozrakovica. Inspektor Teskeredzic, prosijed sredovjecni uvijek malo neuredni ali snazan i grub, ide istrazuje slucaj ispituje ocevice, neki ne zele da govore neki spominju drevno prokletstvo visocke piramide sunca. Inspektor sumnja na lokalnog tajkuna Osmana vlasnika obliznje pilicare, dok gradjani zvrde da misteriozna zvijer ubija pilice u kokosinjcima. Nacelnik policije istragu usmjerava na lisice i ostalu divljac, inspektor sumnja da nacelnik radi za tajkuna. Ima i zaplet i korupcija i misteriozni nestanci pilica i jos ubace neku ljubavnu pricu i eto ga, krimic.
-
suspect_zero
#6 Re: Komar
Ja kontala tema o Snježani i Elvisu Komar

-
JelBistro
- Grijem se na: kratkih rukava
- Vozim: isključivo VW, Audi
#7 Re: Komar
Za ove što su pogledali seriju, kakva je što se tiče nekih vrucih scena ili eksplicitnog jezika?
Imaju i ovi mlađi što bi pogledali pa da vidim da li da računam još koga kada počnem sa gledanjem.
Imaju i ovi mlađi što bi pogledali pa da vidim da li da računam još koga kada počnem sa gledanjem.
-
last mohicans
#8 Re: Komar
Joj Komara, haj, potrudim se gledati, nazor, radi patriotizma. Lafo neka napeta muzika
Stranger Things za sirotinju. Ne mogu ne primjetiti kako se gura Bjarovićev mali, skupa u Srebrenici, skupa ovdje, vidim da ima rolu i u Kotlini. Gluma očajna.
-
zdruzdjo
#9 Re: Komar
last mohicans wrote: ↑15/12/2025 20:54 Joj Komara, haj, potrudim se gledati, nazor, radi patriotizma. Lafo neka napeta muzika![]()
Stranger Things za sirotinju. Ne mogu ne primjetiti kako se gura Bjarovićev mali, skupa u Srebrenici, skupa ovdje, vidim da ima rolu i u Kotlini. Gluma očajna.
Istog sam misljenja i iz istih razloga podjoh gledati. Ali faaakat, ono sa muzikom i sa znacajnim pogledima medju akterima.....oooooj
- zomri
#10 Re: Komar
Negdje sam na petoj epizodi, nije ba uopšte toliko loše kako sam očekivao po napisima ovdje. Uz ZKD najbolje režirana serija od ovih Telecomovih, zna Timur znanje. Malo udrobljeno svega, od Losta do Stephen Kinga, a stilom podsjeća na Refnovu Too Old To Die Young, slow cinema uticaj i to. Vizuelno ponajviše Twin Peaks: kadrovi šume, dalekovodi, struja i kafana sa neonskim natpisom Komar sa sve dream pop bendom unutra (@dale cooper zabilježi!). Vidi se da je sve low budget, vjerovatno studentarija glumila bez ikakvog honorara ali fakat nije teški odron.
-
last mohicans
#11 Re: Komar
Popravlja se utisak, ja odgledao treću.
-
sencobih
#12 Re: Komar
ja ne znam za vas, ali ja pola dijaloga ne razumijem , valjalo bi titlove ubaciti. Pojačam ton, smanjim ton , nekoga razumijem dobro, ali za većinu samo pretpostavljam šta pričaju .
-
Ajdinn4
-
nermin_t
#14 Re: Komar
iznenadilo me da Pejaković glumi u nekom projektu iz Federacije, i to jednu od najvažnijih uloga.
Stojkovic se redovno pojavljuje ali Pejakovic prvi put rekao bih
Stojkovic se redovno pojavljuje ali Pejakovic prvi put rekao bih
-
milojicabrzi
#15 Re: Komar
Dobar je Kolja glumac, kako se očistio, dosta razumne stavove ima, još da prestane biti nacionalista, ali mislim da će i to uspjeti, put pokajanja i ozdravljenja je dugačak.
I on u svoje serije redovno zove Faketu Salihbegović-Avdagić, Bajrovića i drugu ekipu iz FBiH
I on u svoje serije redovno zove Faketu Salihbegović-Avdagić, Bajrovića i drugu ekipu iz FBiH
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#16 Re: Komar
Pogledah veceras prvu epizodu, trigerovan sam ali se nadam ooooooooogromnom napretku radnje
- Isner
#17 Re: Komar
Ovo nije loše.
-
last mohicans
#18 Re: Komar
Prati, prve 2-3.su smor, poslije fakat raste serija. S obzirom da nema nista drugo i sto bi doktor Arsla reko, mi smo prinuđeni da to gledamo.._BataZiv_0809 wrote: ↑11/01/2026 22:14 Pogledah veceras prvu epizodu, trigerovan sam ali se nadam ooooooooogromnom napretku radnje
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#19 Re: Komar
6 epizoda samo znacilast mohicans wrote: ↑11/01/2026 22:22Prati, prve 2-3.su smor, poslije fakat raste serija. S obzirom da nema nista drugo i sto bi doktor Arsla reko, mi smo prinuđeni da to gledamo.._BataZiv_0809 wrote: ↑11/01/2026 22:14 Pogledah veceras prvu epizodu, trigerovan sam ali se nadam ooooooooogromnom napretku radnje
-
milojicabrzi
#20 Re: Komar
Neka se ide naprijed, nismo do sada u BH produkciji imali ovog žanra, pa je zanimljivo vidjeti kako se svi snalaze.
Vidim da je došla na red nova garnitura BH glumaca i glumica koji su 2000+ godište. Valjda dolazi vrijeme za smjenu generacija.
Početak je "ukraden" iz "The Thing" iz 1982. koji počinje tako što se neki leteći tanjir, približava antartiku u prošlosti, barem je mene jako podsjetilo na to.
Nema šta, trendovi svjetske produkcije, "tjeraju" i region da ide istim stopama, kao što su nekad naši bendovi pratili Stonese, Beatlese, Zeppeline, tako i filmka produkcija ima svoju modu i trendove u nekom periodu.
Navala serija apokaliptične priče i karaktera, tipa Last of us, Cesta i sličnih devijacija, tek treba stići na naše prostore.
Hajde, samo neka se snima

Vidim da je došla na red nova garnitura BH glumaca i glumica koji su 2000+ godište. Valjda dolazi vrijeme za smjenu generacija.
Početak je "ukraden" iz "The Thing" iz 1982. koji počinje tako što se neki leteći tanjir, približava antartiku u prošlosti, barem je mene jako podsjetilo na to.
Nema šta, trendovi svjetske produkcije, "tjeraju" i region da ide istim stopama, kao što su nekad naši bendovi pratili Stonese, Beatlese, Zeppeline, tako i filmka produkcija ima svoju modu i trendove u nekom periodu.
Navala serija apokaliptične priče i karaktera, tipa Last of us, Cesta i sličnih devijacija, tek treba stići na naše prostore.
Hajde, samo neka se snima
-
RJ57
#21 Re: Komar
ma sve je "posuđeno", reference na twin peaks su ogromne a sama napomena "wild at heart" je statement: "ne krijemo da smo posudili"
lijepo je da se pojavljuju naše produkcije i naše serije, ali meni fali neki naš touch u svemu tome.
lijepo je da se pojavljuju naše produkcije i naše serije, ali meni fali neki naš touch u svemu tome.
-
RJ57
#22 Re: Komar
ima 8 epizoda, i odgledaj do kraja bez ikakvih očekivanja, ipak je ovo twin peaks 2.0 a znamo svi kako se "završavaju" priče davida lyncha_BataZiv_0809 wrote: ↑11/01/2026 22:246 epizoda samo znacilast mohicans wrote: ↑11/01/2026 22:22Prati, prve 2-3.su smor, poslije fakat raste serija. S obzirom da nema nista drugo i sto bi doktor Arsla reko, mi smo prinuđeni da to gledamo.._BataZiv_0809 wrote: ↑11/01/2026 22:14 Pogledah veceras prvu epizodu, trigerovan sam ali se nadam ooooooooogromnom napretku radnje
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#23 Re: Komar
Samo nemojte spojlati
Ko zeli da diskutuje o radnji neka koristi prekrizeno oko
Ko zeli da diskutuje o radnji neka koristi prekrizeno oko
- dječak sa šibicama
#24 Re: Komar
Pregledao prvu, gluma posebno ove mladjarije, uzas i katastrofa.
Gledacu dalje, iz zabave
Gledacu dalje, iz zabave
-
zdruzdjo
#25 Re: Komar
Pa to je.dječak sa šibicama wrote: ↑12/01/2026 09:46 Pregledao prvu, gluma posebno ove mladjarije, uzas i katastrofa.
Gledacu dalje, iz zabave
Isto da reziser mora sve iz prve snimiti, pa kako god ispadne.
Ide snimanje, stoooop stani. Ne valja. Halo, ti mala kako to glumis? De uzivi se malo, nisi na skolskoj predstavi. Hajmo ponovo, akcija.....