Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
243
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 555

rusdotokija

#52226 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by rusdotokija »

Poz , ima neko da share akaunt Arc Raiders da vidim kakva je igra poz
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#52227 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

Stari_Jarac wrote: 01/01/2026 20:35 Total War: THREE KINGDOMS besplatan na Epic, inače je 59,99 €.
Uzeo al kreša mi kada hocu battle cutom krešuje mi igra. U kampanji i ostalim modovima radi... il je bug il mene komp zeza a radi u puno jacim igricama od ove.
pici

#52228 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

https://store.steampowered.com/app/3561 ... ow_of_War/

4 ojra, isplati se dobra igrica, malo sam igrao i dopada mi se
Stari_Jarac

#52229 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Stari_Jarac »

pici wrote: 02/01/2026 20:49
Stari_Jarac wrote: 01/01/2026 20:35 Total War: THREE KINGDOMS besplatan na Epic, inače je 59,99 €.
Uzeo al kreša mi kada hocu battle cutom krešuje mi igra. U kampanji i ostalim modovima radi... il je bug il mene komp zeza a radi u puno jacim igricama od ove.
Ja svoju još nisam probao, evo baš sam pogledao na net i to je čest problem izgleda :cry:
pici

#52230 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

Stari_Jarac wrote: 02/01/2026 21:11

Ja svoju još nisam probao, evo baš sam pogledao na net i to je čest problem izgleda :cry:
zato su je i popljuvali a i faraon nije nista bolje prosao... to je kada stancas igrice jednu za drugom a ne testiras i optimiziras
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#52231 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

pici wrote: 01/01/2026 12:58 Recimo meni je Morovind bio TiTo za igrice. X serijalu je falilo price i questova al to je takav tip igrice. Open World igre su kompleksne i traze mnogo vremena, ukusi su razliciti. Recimo čmoljin expedition 33 je ograničeni svijet cak i lineran jer imas jednu glavnu pricu i kada zavrsis to je to. X serijal je neogranicen, zapravo svako se tu nadje u nekoj ulozi il mjenjas nacin igranja il mjenjas strane pa onda drzis samo svoju, raskidas trgovinske, vojne, diplomatske saveze pa obnavljas il gradis svemirske stanice i brodove i prodajes itd itd... igra je kompleksna do bola i nije za svakoga sem za tvrdokorne gejmere.
Expedition 33 i nije mogla biti drugacija nego linearna. Linearnost nije nuzno minus, a exp 33 cak ima i dobar replay value jer je mnogo detalja jasnije kada se odigra igra u kompletu kada se zna cijela prica.

Npr. jedan pravo sitan koji je mnogima promakao je
Spoiler
Show
Kada se Maelle oprasta od Gustava i govori kako nije sigurna da li joj je bio otac ili brat, ali da je bio najbolji otac i brat koje je mogla imati, u trenutku dok izgovara "best brother" kadar je na Versu koji obara pogled... Strasan detalj kojeg si svjestan tek kada znas cihelu pozadinu
Stari_Jarac

#52232 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Stari_Jarac »

pici wrote: 02/01/2026 22:29
Stari_Jarac wrote: 02/01/2026 21:11

zato su je i popljuvali a i faraon nije nista bolje prosao... to je kada stancas igrice jednu za drugom a ne testiras i optimiziras
Faraon je totalno nedovršen što bi rekli neispoliran. Šteta jer da su ispravili tih par grešaka bio bi više nego dobra igra, ja ga svejedno i dalje igram, ne smijem ni reći koliko sam sati već ubio u zadnjih mjesec i nešto :-)
pici

#52233 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

Evo na steamu witcher bezobrazno jeftin...

Buy The Witcher 3: Wild Hunt 3 ojra

Buy The Witcher 3: Wild Hunt - Complete Edition 10 ojra

Buy The Witcher Trilogy BUNDLE 7 ojra

40 KM sve uzmes od witchera... pardom, manje odbijte 6KM ...znaci 34 KM
pici

#52234 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

Chmoljo wrote: 02/01/2026 23:59
pici wrote: 01/01/2026 12:58 Recimo meni je Morovind bio TiTo za igrice. X serijalu je falilo price i questova al to je takav tip igrice. Open World igre su kompleksne i traze mnogo vremena, ukusi su razliciti. Recimo čmoljin expedition 33 je ograničeni svijet cak i lineran jer imas jednu glavnu pricu i kada zavrsis to je to. X serijal je neogranicen, zapravo svako se tu nadje u nekoj ulozi il mjenjas nacin igranja il mjenjas strane pa onda drzis samo svoju, raskidas trgovinske, vojne, diplomatske saveze pa obnavljas il gradis svemirske stanice i brodove i prodajes itd itd... igra je kompleksna do bola i nije za svakoga sem za tvrdokorne gejmere.
Expedition 33 i nije mogla biti drugacija nego linearna. Linearnost nije nuzno minus, a exp 33 cak ima i dobar replay value jer je mnogo detalja jasnije kada se odigra igra u kompletu kada se zna cijela prica.

Spoiler
Show
Kada se Maelle oprasta od Gustava i govori kako nije sigurna da li joj je bio otac ili brat, ali da je bio najbolji otac i brat koje je mogla imati, u trenutku dok izgovara "best brother" kadar je na Versu koji obara pogled... Strasan detalj kojeg si svjestan tek kada znas cihelu pozadinu
Oči moje ljepe, nesmije niko da blati expedition 33 inace... :mrgreen:

Image
Chmoljo

#52235 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

pici wrote: 03/01/2026 13:06
Chmoljo wrote: 02/01/2026 23:59

Spoiler
Show
Oči moje ljepe, nesmije niko da blati expedition 33 inace... :mrgreen:

Image
Stos u nos :lol:
ferratilis

#52236 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

The people have spoken.
Image

Chmolji u inat. :D
Image
Tabakmalac

#52237 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Ne volim Silksong ni sekunde mada sam isto vote-ao za njeg na Steamu. :lol:
pici

#52238 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

Image

Samo za muziku dobio oskara :shock: zar nije trebao pokupiti sve nagrade ko Titanic, LotR il Ben Hur... čmoljo, zavera bre :lol:
Chmoljo

#52239 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

:lol:

Demokratija je u kurcu svakako :mrgreen: narod je glup :mrgreen:

Salim se, ali isto tako mislim da bi na steamu dobio vise nagrada da nije tako izdominirao na game awards.
glitch

#52240 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by glitch »

Konacno jedno priznanje za Dispatch.
CharakterZnak

#52241 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by CharakterZnak »

Preporuka za Eneba sajt za igre. Uzeo Mafiu the old country za 28 eura.
Stari_Jarac

#52242 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Stari_Jarac »

Ovo igra godine? :roll: u čemu je fol?
vaučer

#52243 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Stari_Jarac wrote: 04/01/2026 13:10 Ovo igra godine? :roll: u čemu je fol?
Jesi igrao Hollow Knight ili Silksong? Slično kao Hades igre, u jednom imaš najbolje od indie gaminga. Mal tim koji izbacuje uper ispolirane igre, više nego prihvatljive cijene, zakucan gameplay, art style i stvarno su užitak za igrati (ako imalo voliš taj stil igara naravno). Mislim da većina ljudi glasa za Silksong (a i sam sam iz itog razloga) - jer ta igra predstavlja ono najbolje u gamingu - pošten odnos između developera i igrača. Mislim ja sam je kupio Day 1 bez razmišljanja - doslovno samo da podržim taj tim, igrao je ili ne, potpuno svejedno.
pici

#52244 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

Mislim da bi igrice trebale imati korektnost cjenovnika od 10$-30$ i da bi bile mnogo vise kupovane, nego bezobrazno skupe cijene po 80+$. Mislim na novije igre. Ljudi masovno kupuju MMO koji je ko navodno besplatan a zapravo ti muze cifru da ti se zanebesa u glavi. Ja sam za ono gofno Total Batle potrosio brat bratu u dvije godine 2000$. Sad bi se štocem opalio. Sreca pa sam nabaso na naseg lika koji je kupio moj akaunt za 1000$. Bar sam vratio nešta. MMO daleko im kuća od moje, to su najvece prevare, ko kocka.
tokio25

#52245 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by tokio25 »

ja srecom igram igre gdje nema tih nadogradnji likova oruzja i ko zna cega sve
ovako udri igru odigras ili igras godinama isto i bog te veselio
Tabakmalac

#52246 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

pici wrote: 04/01/2026 13:40 Mislim da bi igrice trebale imati korektnost cjenovnika od 10$-30$ i da bi bile mnogo vise kupovane, nego bezobrazno skupe cijene po 80+$. Mislim na novije igre.
To ti se nikada neće desiti u ovom vremenu jer svaka visoko budžetna (ne indie, nego AAA naslov) igra košta više od milion dolara ovih dana, a naravno to publisher-e boli neka stvar.
pici

#52247 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

Tabakmalac wrote: 04/01/2026 13:57
pici wrote: 04/01/2026 13:40 Mislim da bi igrice trebale imati korektnost cjenovnika od 10$-30$ i da bi bile mnogo vise kupovane, nego bezobrazno skupe cijene po 80+$. Mislim na novije igre.
To ti se nikada neće desiti u ovom vremenu jer svaka visoko budžetna (ne indie, nego AAA naslov) igra košta više od milion dolara ovih dana, a naravno to publisher-e boli neka stvar.
Onda ce se posegnuti za piratstvom i tjt.
Stari_Jarac

#52248 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Stari_Jarac »

vaučer wrote: 04/01/2026 13:17
Stari_Jarac wrote: 04/01/2026 13:10 Ovo igra godine? :roll: u čemu je fol?
Jesi igrao Hollow Knight ili Silksong? Slično kao Hades igre, u jednom imaš najbolje od indie gaminga. Mal tim koji izbacuje uper ispolirane igre, više nego prihvatljive cijene, zakucan gameplay, art style i stvarno su užitak za igrati (ako imalo voliš taj stil igara naravno). Mislim da većina ljudi glasa za Silksong (a i sam sam iz itog razloga) - jer ta igra predstavlja ono najbolje u gamingu - pošten odnos između developera i igrača. Mislim ja sam je kupio Day 1 bez razmišljanja - doslovno samo da podržim taj tim, igrao je ili ne, potpuno svejedno.
To me podsjeća na Manic Miner
To mi je bila prva igra koju sam igrao u životu, sada sam ipak malo premator za te igrice. :sad:
pici

#52249 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

Kada se sjetim spektruma i Abu Simbel igre, nikad je nisam prekuco, nerve sam izgubio.

AleksoMKD

#52250 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by AleksoMKD »

Jucer kupio Newervinter Nights enhanced edition za 04,75 EUR.

Dolazi sa originalnom kampanjom i sa ekspanzijama Shadows of Undrentide i Hordes of the Underdark.

Plus neke krace kampanje.

Poceo iz pocetka, bas me fino vratilo u mladost a grafika je sasvim pristojna za toliko staru igru.
Post Reply