Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nije bilo ovih sintetickih jorgana i dušeka vec samo vuna
Jest… i kada imas 20kg poklopi te da ne mozes disati
A navlake imale rupe u obliku baklava kao dekoraciju pa kada ti noga zapne, poderes.
Nije ta rupa u obliku baklave na navlaci imala (samo) dekorativnu namjenu, nego je i imala funkciju da se, prilikom presvlačenja navlake, kroz nju izvuče jorgan i da se ponovno uvuče u čistu navlaku.
A navlake imale rupe u obliku baklava kao dekoraciju pa kada ti noga zapne, poderes.
Nije ta rupa u obliku baklave na navlaci imala (samo) dekorativnu namjenu, nego je i imala funkciju da se, prilikom presvlačenja navlake, kroz nju izvuče jorgan i da se ponovno uvuče u čistu navlaku.
Te navlake, naime, nisu imale dugmiće.
Toga se ne mogu sjetiti
Nisam tada navlacila jorgane
drug_profi wrote: ↑03/01/2026 19:43
Jao kako sam mrzio te jorgane i ove navlake.
Šlifer ih zvali.
Ima gore, moja pokojna nona je bila izbjeglica u el shattu…II. sv. rat… Donjela je sa sobom UN deke.. ne znam od cega je to bilo napravljeno al je bolo do ludila… a onomad se nix nije bacalo. Gdje ces kupiti deke ako imas deke .
Uglavnom, kada se sjetim djetinjstva… ili bi me vuneni jorgan zimi poklopio.. ili bi ljeti umirala od svrbeza ..( tada su ljeta bila hladnjikava za ove koji se pitaju… pokrivali smo se)
Ovo nema veze s temom. Sjetih se svog djetinstva. Sori
Jest… i kada imas 20kg poklopi te da ne mozes disati A navlake imale rupe u obliku baklava kao dekoraciju pa kada ti noga zapne, poderes.
Al neJma zime taman da je u sobi minus što se vrtiš baklava je gore--nema zapinjanja nonama :D
Neki ljudi se i vrte u snu i zavrću jorgan okolo sebe ili ga zbace u određenom trenutku. Veći je bio belaj uvlačenje i izvlačenje jorgana iz takvog šlifera
Meni mrak na oči padne kad mi mama kaže hajd da promjenimo posteljinu. Ono teško, valja ućerat čoškove, pa podići pa rastresti, pa opet dole čoškove, a oni gore se razbatale...
Kad sam dobio štepanu deku i navlaku sa dugmićima umjesto ovog jorgana i šlifera, ja se preporodio... a kupili mi jer sam se uvijek bunio da ne mogu da sapvam ispod toga. A đeš spavat uz centralno...
moimoi wrote: ↑03/01/2026 18:50
Al neJma zime taman da je u sobi minus što se vrtiš baklava je gore--nema zapinjanja nonama
E ja sam poderala barem dvije.. A baklava je bila na sredini u mene
Noviclan upravu slika bila prije na forumu ja je postavljao
Jesi postavljao kao i drugi na facebooku ali ja sam jedini postavio sve fotografije istog autora za obje godine kada je dolazio u Sarajevo '72 i '74.godinu.