Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ironmen wrote: ↑03/01/2026 21:42
Ma Trumpu skidam kapu pokazao je svim diktatorima kako se radi i osvaja kakve crne specijalne operacije, gvozdeni stitovi i ostala njesra odes i kindapujes presjednika i zenu mu ne znam ja se ne prestajem smijati ovo do sada sam igrao na COD-u i gledao na filmovima samo jos veliki revolucionar iznesen u sivoj NIKE trenerci
Ako mozes javi mu da narod u S.Koreji pati. Bukvalno su gladni pa eto ako moze neka njihovog diktatora kidnapuje da narodu svane.
ILi Lukasenka, za koga zvanicnici EU godinama tvrdi da krade izbore, namece volju narodu i tlaci ih.
Truba wrote: ↑03/01/2026 20:13
Znaci ljudma je komunizam samo dzabaloke
Kominizam je kad ti drzava govori sta da radis citas kako da se oblacis sta smijes sta ne uzgajati koje voce i stoku
Takodjer komunizam je kad se jedan lik u opcini pita za sve...a on je partija
Na kraju komunizam je kad su firme drzavne i nema privatnog poduzetnistva
Npr gras telekom elektroprivreda
Pa zar nije haman tako i u kapitalizmu?
Kapitalizam je socijalizam za biznise. Umjesto da neki sef partije sisa pare imas Muska ili nekog drugog milijardera da radi isto. I ispod njih milioni zaljubljenih fanova poput Trube.
I jos da kazem ne daj boze da nam privatizuju elektroprivredu ili gas. Pisi propalo, ovakva preduzeca ne mogu opstati bez subvencija drzave. Jednostavno neke stvari od opste nacionalne koristi moraju biti drzavne a ne u rukama lesinara.
dječak sa šibicama wrote: ↑03/01/2026 21:52
Interesantno da na ulicama Karakasa i diljem venceuelanske dijaspore, ljudi slave.
Maduro nikome nije bio drag, notorna budaletina koja je gradjane sveo na socijalne slucajeve, tamo je plata bila 3 dolara.
Pa jel slave ili Ameri kazu da slave
Nije njih Maduro sveo na socijalne slucajeve nego onaj ko ih je jutros "oslobodio".Ja kako sam upratio zadnjih mjeseci Maduro je bio za dogovor i poslovanje sa Amerikancima,ali Amerima ne odgovara ni da ovi kontrolisu 1% svojih resursa.
Ameri sankcionisu godinama ,Ameri blokiraju izvoz nafte zadnjih mjeseci i Amer te ko oslobodio.He jah.
Last edited by drogon2 on 03/01/2026 22:01, edited 1 time in total.
Kominizam je kad ti drzava govori sta da radis citas kako da se oblacis sta smijes sta ne uzgajati koje voce i stoku
Kapitalizam je socijalizam za biznise. Umjesto da neki sef partije sisa pare imas Muska ili nekog drugog milijardera da radi isto. I ispod njih milioni zaljubljenih fanova poput Trube.
I jos da kazem ne daj boze da nam privatizuju elektroprivredu ili gas. Pisi propalo, ovakva preduzeca ne mogu opstati bez subvencija drzave. Jednostavno neke stvari od opste nacionalne koristi moraju biti drzavne a ne u rukama lesinara.
Elektroprivreda ti je decenijama u rukama lešinara.
Da mi je samo bilo vidjet izraz lica Mileta Dodika dok je ovo gledao.... Digose cojka u pola sata a vojska ga cuvala i imao je neogranicenu moc u svojoj drzavi ... Iskreno ne vjerujem da ce se iko vise zajebavati sa Amerima koliko god nam do danas smijesni bili
Maxi_Cosi wrote: ↑03/01/2026 21:46
Meni je fascinantno i pretuzno ujedno da svi lideri europe i čak slobodni mediji šute
Ili su ostali zateceni ovom akcijom amera
Čovječe kidnapovali im predsjednika, uzeli im svu naftu jer ekonomija venecuele je ovisila o izvozu te nafte
Dakle ljudi te aneksirali, njihov si, rob, osovjen, porazen kraj igirce
Ovo je nešto kao kada je Njemačka poklopila Poljsku blitz krieg
Ja sve nešto kontam da ovo nije kakav dogovor Madura sa Trumpom, lafo otmica,a zapravo najbezbolniji silazak sa pozicije predsjednika u očitoj premoći USA Armije. Ovako će i borbe protiv USA biti i kratkotrajne i kozmetičke i sve će završiti za 10-tak političkih dana...
Sve vise ovo.lici na dogivor i predstavu za javnost.
Kao da su neki nevudljivi stelth helikopteri bili.
Sta je sa protivzracnom odbranom ?
Gdje su radari i rakete ?
Pa one helikoptere mozes skinuti sa obicnom papovkom.
nusmir wrote: ↑03/01/2026 22:01
Da mi je samo bilo vidjet izraz lica Mileta Dodika dok je ovo gledao.... Digose cojka u pola sata a vojska ga cuvala i imao je neogranicenu moc u svojoj drzavi ... Iskreno ne vjerujem da ce se iko vise zajebavati sa Amerima koliko god nam do danas smijesni bili
Samo budala misli da je ovo kao neka "specijalna" operacija.Covjek se lijepo dogovorio ,sad ce "sudjenje" trajat u nedogled.On ce zivit,boli ga k.Ameri ce opljackat sve u Venecueli ,narod ce zivot iluziju slobode kad im ko kerovima bace 1% od ukupne vrijednosti sve nafte i caos mili moji.
Meni je fascinantno i pretuzno ujedno da svi lideri europe i čak slobodni mediji šute
Čovječe kidnapovali im predsjednika, uzeli im svu naftu jer ekonomija venecuele je ovisila o izvozu te nafte
Ja sve nešto kontam da ovo nije kakav dogovor Madura sa Trumpom, lafo otmica,a zapravo najbezbolniji silazak sa pozicije predsjednika u očitoj premoći USA Armije. Ovako će i borbe protiv USA biti i kratkotrajne i kozmetičke i sve će završiti za 10-tak političkih dana...
alijagoro wrote: ↑03/01/2026 20:27
Ma vjeruj ovi su amateri sta bi znacilo da privatnik zasjedne i lupi cijenu kakva mu odgovara. Znam da su godinama lesinari iz EU navaljivali, jedna od kompanija je imala izracunate cijene struje taman da dovoljan postotak ljudi moze da je plati. Ostatak, njihov problem.
nusmir wrote: ↑03/01/2026 22:01
Samo budala misli da je ovo kao neka "specijalna" operacija.Covjek se lijepo dogovorio ,sad ce "sudjenje" trajat u nedogled.On ce zivit,boli ga k.Ameri ce opljackat sve u Venecueli ,narod ce zivot iluziju slobode kad im ko kerovima bace 1% od ukupne vrijednosti sve nafte i caos mili moji.
istina.. ali imam osjecaj da koliko god im daju da ce biti vise nego sto im je ovaj diktator dao...
Ako se ovo trenutno dešava u Venezueli onda je to lijepo da se narod raduje, očito su amerikanci uradili pravu stvar za napaćeni narod Venecuele.
Kao što su se radovali svrgavanju Gadafija, Sadama itd.
Uradili bi da mogu..ali ne mogu.
putin je pokusao s Kijevom, pa pusanka. Hebote, rusi, ovi, oni, kinezi sve ista bagra. Rovare gdje mogu.
Mislis da kina ne moze recimo taivan zauzeti kao usa venecuelu?
Ne bih se ja bas kladila
ma ne smiju, mozda i mogu. Ali.jos jedna stvar jako bitna. Na Tajvanu ne zive Aboridzani, Maori, Ujguri...pa i zbog toga mozda nece da napadnu "svoj" narod ..
Komentar Vučića danas, tokom posjete kasarni "Vasa Čarapić", bio je gotovo neutralan: "Nadam se da će da se smiri situacija u Južnoj Americi i da će prestati napadi na Venecuelu."
Dakle, ni osuda, ni podrška. Samo želja da se "situacija smiri". Dodik, koji je u prošlosti hvalio Madura, trenutno je potpuno nevidljiv na mrežama i u medijima.
Situacija postavlja više nego zanimljivo pitanje: šta će sada Dodik i Vučić reći o Trumpovoj akciji protiv čovjeka kojeg su javno slavili? Da li će i dalje podržavati svoje "prijatelje", ili će se povući iz svake kritike SAD-a i Trumpa, bojeći se posljedica najavljenog američkog zakona o kažnjavanju korumpiranih političara i saradnika narko-kartela?
Lik ce u dozivotni zatvor. Bas bezbolno.
Da ima kakav dogovor, covjek bi zavrsio u Rusiji ili Kini.
Ma vjeruj ovi su amateri sta bi znacilo da privatnik zasjedne i lupi cijenu kakva mu odgovara. Znam da su godinama lesinari iz EU navaljivali, jedna od kompanija je imala izracunate cijene struje taman da dovoljan postotak ljudi moze da je plati. Ostatak, njihov problem.
Cijene će da idu gore vrtoglavo, u svakom slučaju. Isključivo zbog decenija lošeg upravljanja.
dječak sa šibicama wrote: ↑03/01/2026 22:16
Niko u Venecueli trenutno nema muda dati neku komandu, u strahu da je on sljedeci na letu za USA.
Oni su gotovi, ne sumnjam da CIA trenutno radi na instaliranju novih vlastodrzaca. Neki general koji kaze ok ja cu vam sluziti.
Tu sad ide vec vidjen scenario.Ovi kroz koji mjesec,godinu posalju svoje ljude dole da eksploatisu naftu.Neki frajko iz Venecuele im baci bombu ,proglase ih teroristima i udri u nedogled