Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Gandalf

#89726 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Bojim se da su se vizionari naše excell ekipice malo pogubili u svojim vizijama. Nekako su sa svojim hiperproduktivnim ljetnim aranžmanom, slotovu drugu sezonu napravili tranzicijskom umjesto one prve. Jako čudna situacija da na šampionskoj sezoni umjesto dinastije ili makar odbrane titule ove godine, klub je napravio ekipu u tranziciji koja pokušava osigurati top 4 :mrgreen: Samo u Liverpoolu :mrgreen:

Ova sezona je već debelo u ofsajdu, klub bi morao gledati kako da završi na ljeto ovu svoju tranzicijsku ekipu. Imam osjećaj da smo sada na tek 30% tog nekog novog tima.

Sada nam treba minimalno jedno krilo, jedan veznjak i dva CB-a, a i ovo je samo da se stvori kosur te nove ekipe, realno nam nedostaje i mnogo više. U klubu se i dalje uzdaju u igrače koji su jednom nogom u bolnici. Ako bi napravili oštar presjek ko stvarno doprinosi igrački, shvatiće da se moraju riješiti još nekih igrača. Tako da bi nam moglo uslijediti još jedno ljeto gdje dovodimo 8 igrača. Realno gledajuću trebaju nam dva krila, dva veznjaka, dva odbrambena i vjerovatno još po jedan lijevi i desni bek.

A da su bili malo izdašniji sa lovom prema Kloppu, ne bismo danas bili u ovoj čudnoj situaciji sa ovom čudnom ekipom.
ismar2215

#89727 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Ma nije problem sto se nece osvojiti titula. Plasman u LP ce se ostvariti u svakom slucaju, ako nista onda jer nema 5 kvalitetnijih ekipa u ligi sigurno. Ova ekipa je individualno dovoljno jaka za to i kad nije u formi. Problem je sto se ne nazire da ce igra izgledati bolje nego sa jos 3-4 pojacanja i sa novom predsezonom. Svi argumenti za ostanak Slota su ustvari opravdanja (losa forma, fali igraca, povrede...). Nema nijedan argument koji se tice pozitivnih napredaka i rjesenja u igri. Covjek takticki ne radi nista kako treba i to ne popravlja. Apsurdno je misliti da ce mu u tome magicno pomoci jos jedan stoper i krilo ili jos jedna predsezona. Siguran sam i da ga ekipa iznad njega ne mjeri po rezultatima nego po igri i da mu nije stabilna stolica.
BHF_Manijak

#89728 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Pa to se desi kada remont ne radis godinu po godinu, nego hoces sve u jedno ljeto da spickas. Nije da mi ovdje nismo jedno 2-3 godine o tome trubili, da je lakse graditi ekipu malo pomalo, dovodit po ljetu/prelaznom roku 1-2 igraca i uigravati ih, nego da jedne godine strpas 4-5 novih.

Kome nije mrsko moze se podsjetiti te price. Sada su upravo u tom problemu. Mi ovdje 3 godine trubimo o deficitarnosti u odbrani. Niko nista. Sad ces biti u situaciji da ti trebaju 2 stopera najmanje, od kojih jedan mora biti top klasa da uleti u prvih 11.
Veznjak ce ti trebati takodjer, radi sirine.
Enda drze evo godinu i po iako covjek ima 5-6% ukupne minutaze u sezoni. Dakle imas na platnom spisku igraca kojem ne vjerujes, nego doslovno kad nemas vise koga stavit - stavis njega. Sta hocu reci? Nemas sirinu. Imas nominalno, brojcano da se racuna da imas igraca.
Isto je sa Gomezom u odbrani, te Chiesom ofanzivno.
Dakle imas 3 igraca na papiru, koja ti skoro pa ni za sta ne sluze. Dakle nedostaju ti 3 rotacijska igraca. Svejedno stariji i iskusniji ili neki mladi talenti koje ces brusiti.

Hronicni nedostatak kvalitetnog krila imas. OK, za desnu stranu mi je jasno, jer je Salah imao bolesnu proslu sezonu, na cijim krilima si titulu uzeo. I sad sam siguran da nije onakvu jesen/zimu imao, da Liverpool ne bi titulu uzeo. Tako da to kad se pogleda - niko nije mogao znati da ce potpisom ugovora i u novoj sezoni ovako grohnuti, pa tu razumijem sto nije doveden neki strasan igrac.
Medjutim za lijevu stranu ne kontam...

Ta prica kako se Riu ne zeli stajati na putu - prica za malu djecu. Ne zeli mu se stajati na putu, decko odigrao 20-30 minuta ove sezone u EPL.
Ako ga vide kao mega projekat kluba, onda ces mu dati i vise minuta.

Ne znam fakat, osim da fali ovdje barem jos 1-2 rotacijska igraca (Graven ne odmara nikako, Szoboszlai jako rijetko, stoperi), jedno lijevo krilo prvotimac.
Da se aktivnije radilo prethodnih ljeta - sada bi manji problem bio, a ovako naravno da ces imati pizdariju u najavi kada dovedes 4-5 novih igraca i pokusas ih ubacit u masinu.
A ako nastave ovako radit, to ti je na ljeto/zimu jos 2-3. Valja to uigrati.
no_sekirli

#89729 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Ne kontam sta se ima toliko uigrati, da se odigra kvalitetbo protiv ekipe koja je 15. ili 20. na ljestvici?
Pa nisu kupljeni neki ribari ili rudari koji se prvi put susrecu s loptom, pa da ih treba uigrati.

Zar bilo tko vise ima zivaca pisati neka opravdanja bilo za ekipu koja vodi tim sa klupe, ili ekipu koja kupuje igrace?
Kupovali su kao pijani milijarderi, prodavali redom, i sad odjednom kao slab roster.
Angazirali random lika za prekide, koji nema tu strucnost, i sad on ispao Pedro i dobio otkaz, i to opet prekasno.
AmiĐa_Idriz

#89730 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

:-) :-) :-) :-) :-)
zomri

#89731 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

no_sekirli wrote: 02/01/2026 12:47 Ne kontam sta se ima toliko uigrati, da se odigra kvalitetbo protiv ekipe koja je 15. ili 20. na ljestvici?
Pa nisu kupljeni neki ribari ili rudari koji se prvi put susrecu s loptom, pa da ih treba uigrati.

Zar bilo tko vise ima zivaca pisati neka opravdanja bilo za ekipu koja vodi tim sa klupe, ili ekipu koja kupuje igrace?
Kupovali su kao pijani milijarderi, prodavali redom, i sad odjednom kao slab roster.
Angazirali random lika za prekide, koji nema tu strucnost, i sad on ispao Pedro i dobio otkaz, i to opet prekasno.
davno su prošla vremena u epl kad si mogao unaprijed upisati bodove i protiv koga. budzeti tih zadnjih pet su u rangu da bi u nekoj drugoj ligi petice konkurisali za ligu šampiona. to je nekad bilo da samo izađu na teren, sad ipak treba imati neku smislenu igru i uigrane pozicije.
drug_profi

#89732 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Ja samo znam da necemo ispasti ove godine u Championship.
A sve drugo je i dalje moguće.
no_sekirli

#89733 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

zomri wrote: 02/01/2026 14:25
no_sekirli wrote: 02/01/2026 12:47 Ne kontam sta se ima toliko uigrati, da se odigra kvalitetbo protiv ekipe koja je 15. ili 20. na ljestvici?

davno su prošla vremena u epl kad si mogao unaprijed upisati bodove i protiv koga. budzeti tih zadnjih pet su u rangu da bi u nekoj drugoj ligi petice konkurisali za ligu šampiona. to je nekad bilo da samo izađu na teren, sad ipak treba imati neku smislenu igru i uigrane pozicije.
Bravo, slazemo se u potpunosti. Treba imati neku smislenu igru i uigrane pozicije. A to mi trenutno nemamo, nemamo ni za jedan tim, bio on prvi ili zadnji.

Rotiranje po pozicijama, izmisljanje pozicija, apsolutni izostanak bilo kakvog smislenog presinga, kontranapada, pad koncentracije u obrani nakon vodstva i izostanak mooda, takticki losi, fizicki nespremni, zdravstveno ocajni. Jesam li sta zaboravio?
zomri

#89734 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

4-5 igrača za prvi tim ne može pep uigrati za pola godine. s druge strane, iskreno ne vidim ni da će slot uspjeti ali daću mu još koji mjesec da vidim na šta će to ličiti. ako ne bude vidnog napretka, trebaju mu se zahvaliti.
Edin H.

#89735 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

no_sekirli wrote: 02/01/2026 14:51
Bravo, slazemo se u potpunosti. Treba imati neku smislenu igru i uigrane pozicije. A to mi trenutno nemamo, nemamo ni za jedan tim, bio on prvi ili zadnji.

Rotiranje po pozicijama, izmisljanje pozicija, apsolutni izostanak bilo kakvog smislenog presinga, kontranapada, pad koncentracije u obrani nakon vodstva i izostanak mooda, takticki losi, fizicki nespremni, zdravstveno ocajni. Jesam li sta zaboravio?
A zašto ne pohvališ da su prozreli taktiku Leedsa a to je da ne fasuju gol i uvedu Calvina-Lewina da ga zabije za pobjedu, ali su ih osujetili offside zamkom. :oops:

Uz to sudec nije svirao čist penal jer je Eketike ostao na nogama kao pravi napadač, a to bi bilo dovoljno za trijumf.
no_sekirli

#89736 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Ja se ne mogu sjetiti kad je 4-5 novih igraca startalo, osim mozda sa Wolvesima, ali opet cu ponoviti, nisu kupili rudare ni mehanicare, kupili su najbolje, odnosno najskuplje igrace na trzistu na tim pozicijama.

Nije problem isrpit sezonu, dvije, pet, sve je to ok. Ali ova sezona i ovaj tim lici na Jedinstvo u zadnje vrijeme, i jedino cega se ja bojim da ce se probati izvlaciti jos vecim trosenjem para, uz ugovore od 6-8 godina, tj. uvaljivanjem do grla.
no_sekirli

#89737 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Edin H. wrote: 02/01/2026 15:09
no_sekirli wrote: 02/01/2026 14:51

A zašto ne pohvališ da su prozreli taktiku Leedsa a to je da ne fasuju gol i uvedu Calvina-Lewina da ga zabije za pobjedu, ali su ih osujetili offside zamkom. :oops:

Uz to sudec nije svirao čist penal jer je Eketike ostao na nogama kao pravi napadač, a to bi bilo dovoljno za trijumf.
E vidis, zaboravio sam, s tim da smo mi imali puno vise offside-a.
Ono jucer kako je izvledalo, i da smo zabili, 99% da bi ga i primili.
AmiĐa_Idriz

#89738 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

no_sekirli

#89739 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Evo pojacanja :thumbup:
Capajebo

#89740 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

Warton se spominje.
no_sekirli

#89741 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Gledam Villa-Forrest i cijelo vrijeme kontam da su na 2x brzini. Tekme Liverpoola su prema ovoj bas kao usporeni snimak.
AmiĐa_Idriz

#89742 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

no_sekirli wrote: 03/01/2026 14:58 Gledam Villa-Forrest i cijelo vrijeme kontam da su na 2x brzini. Tekme Liverpoola su prema ovoj bas kao usporeni snimak.
Nemamo nikakvog intenziteta u igri:

no_sekirli

#89743 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

AmiĐa_Idriz wrote: 03/01/2026 15:05
no_sekirli wrote: 03/01/2026 14:58 Gledam Villa-Forrest i cijelo vrijeme kontam da su na 2x brzini. Tekme Liverpoola su prema ovoj bas kao usporeni snimak.
Nemamo nikakvog intenziteta u igri:

Uhljebi, ocekuju da se protivnik sam pobijedi.
convict

#89744 Re: Liverpool FC

Post by convict »

Kao sto rece neko od komentatora - od heavy metal igre nije ostala ni alu folija
BHF_Manijak

#89745 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

no_sekirli wrote: 03/01/2026 15:09 Uhljebi, ocekuju da se protivnik sam pobijedi.
Ma nisu to uhljebi brate, igraju po instrukcijama.
Isto za pressing. Nisu sami odlucili da ga ne igraju.
Ocito su instrukcije s klupe, da se svede intenzitet na minimum - jer kratka je klupa, svedi mogucnost povrede zbog trke na minimum, jer strade ce u suprotnom loze.
:roll: :roll:
no_sekirli

#89746 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Na ekipu sa klupe sam i mislio druze.

Gameplan je umrtviti protivnika hodanjem i onda ga natjerati da sokiran silnim dodavanjima sam sebi zabije.
trello

#89747 Re: Liverpool FC

Post by trello »

Mozda je ovo sve varka a prava igra ce se pokazati u ligi prvaka. Cuva se ekipa za proljece
:skoljka:
BHF_Manijak

#89748 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Bojim se da ce Liverpool u skorijoj buducnosti morati traziti novg lijevog beka.
Pored igara na terenu, gdje momak nema skoro nista osim srcanosti, borbenosti, a operisan je od ikakve inteligencije, ima i ovu budaletinu uz sebe.
Muhamed Besic i njegov babo 2.

https://mondo.ba/Sport/Fudbal/a1437649/ ... -sina.html
no_sekirli

#89749 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Nije bas pokazao neku kvalitetu posebnu, ali je momak srcan do bola. Treba ga probati malo kao krilo lijevo, s tim da ima i obavezu vratiti se u obranu.
AmiĐa_Idriz

#89750 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Post Reply