Ukrajina

Čitalac

#222351 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

New York Times: Budanov ima snažne veze sa Sjedinjenim Državama, to može biti korisno u pregovorima.
Šef GUR-a Kirilo Budanov, koji je pristao voditi Ured predsjednika, ima snažne veze sa Sjedinjenim Državama, što bi moglo biti važno u mirovnim pregovorima Ukrajine s Trumpovom administracijom, piše The New York Times.
Budanov je obučavan u okviru programa koji podržava CIA, a nakon što je ranjen tijekom neprijateljstava na istoku Ukrajine, liječen je u Nacionalnom vojnom medicinskom centru Walter Reed u Marylandu, što je rijedak slučaj za ukrajinskog vojnika. NYT također navodi da se šef obrambene obavještajne službe smatra potencijalnim suparnikom Zelenskom na izborima.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#222352 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

BMX_Sa wrote: 02/01/2026 14:06 ...
Image
zigzag

#222353 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Ma ko zna ko stoji iza nickova na forumu. Prvo se to treba znati pa onda reagovati.

Jel neko sa 20 godina, jel neki "pacifista" , jel neko ko je neiskusan, ili neko po zadatku, ili sa uvjerenjima koji daju kredibilitet pančetmičizmu...

Svaki od tih bi dobio različit odgovor. Odnosno napisan tako da bude shvaćen.
sumirprimus

#222354 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

drug_profi wrote: 02/01/2026 14:11 :mrgreen:
Rusi nisu ljudi.
Nisu ni životinje.
Nisu ništa.
Ni za mene ni za njihovog vođu.
Nakon godina i godina piskaranja na ovom forumu, siguran sam da si čovjek sa srcem na mjestu. i nisi nacionalista niti sovinista sto je danas rijetkost.
Likus je nebitni provokator. Sve sto si napisao potvrđujem i dodajem 10struko.
Gledao bih svoja posla da hamelj sam ne traži gooozici cepa, ovako uzivam u bubovima I suncokretisanju.
Nista kao najnoviji klipovi dezintegracije trećeg jbenog rima, ruske kvazi imperije, potomaka mongolskih osvajaca koji ni dan danas vecini popluacije nisu u stanju obezbijediti wc dostojan covjeka u 21 vijeku I toplu vodu. Ne racunajuc maskvu I sveti petrograd. Hrak pljuc

Madjar je zvijezda vodilja przenja potomaka mongolskih osvajaca.
drug_profi

#222355 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Jesam ja vrlo radikalan i svirep kad dirnes u tri stvari.
-Djecu bilo čiju
-Moju porodicu i pse
-BiH

Rusi diraju u dvije od te tri.
sumirprimus

#222356 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

drug_profi wrote: 02/01/2026 21:02 Jesam ja vrlo radikalan i svirep kad dirnes u tri stvari.
-Djecu bilo čiju
-Moju porodicu i pse
-BiH

Rusi diraju u dvije od te tri.
Ma nisi care,
ti si liberalan I poseban u ovoj sredini u moru desenzitiviranih supaka :kiss:
Izumiruca vrsta nazalost
Čitalac

#222357 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Ukrajina dobija novog ministra odbrane, četvrtog od početka agresije.
Predsjednik Volodimir Zelenski predložio je imenovanje prvog potpredsjednika vlade i ministra digitalne transformacije Mihaila Fedorova za novog ministra obrane.
"Odlučio sam promijeniti format Ministarstva obrane. Ponudio sam Mihailu Fedorovu da postane novi ministar.
Mihail se duboko bavi pitanjima vezanim uz liniju dronova, vrlo učinkovito radi na digitalizaciji javnih usluga i procesa. Zajedno sa svim našim vojnim snagama, s vojnim zapovjedništvom, zajedno s nacionalnim proizvođačima oružja i partnerima Ukrajine, potrebno je provesti takve promjene u području obrane koje će pomoći", rekao je Zelenski.
Prema njegovim riječima, Fedorov će moći provesti sve promjene i dodati tehnološku učinkovitost.
Zelenski je dodao da je Denisu Šmihalu, koji trenutno vodi Ministarstvo obrane, ponudio da vodi drugi smjer, "ništa manje važan za naš otpor."
Sociolog

#222358 Re: Ukrajina

Post by Sociolog »

Dobar snimak, frajer ih 3 laganini :thumbup: :thumbup:

sumirprimus

#222359 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Čitalac wrote: 02/01/2026 21:29 Ukrajina dobija novog ministra odbrane, četvrtog od početka agresije.
Predsjednik Volodimir Zelenski predložio je imenovanje prvog potpredsjednika vlade i ministra digitalne transformacije Mihaila Fedorova za novog ministra obrane.
"Odlučio sam promijeniti format Ministarstva obrane. Ponudio sam Mihailu Fedorovu da postane novi ministar.
Mihail se duboko bavi pitanjima vezanim uz liniju dronova, vrlo učinkovito radi na digitalizaciji javnih usluga i procesa. Zajedno sa svim našim vojnim snagama, s vojnim zapovjedništvom, zajedno s nacionalnim proizvođačima oružja i partnerima Ukrajine, potrebno je provesti takve promjene u području obrane koje će pomoći", rekao je Zelenski.
Prema njegovim riječima, Fedorov će moći provesti sve promjene i dodati tehnološku učinkovitost.
Zelenski je dodao da je Denisu Šmihalu, koji trenutno vodi Ministarstvo obrane, ponudio da vodi drugi smjer, "ništa manje važan za naš otpor."
Posto je trump okrenut putleru, nista dok ne smijeni sirskog o ne proglasi opštu mobllizaciju
Čitalac

#222360 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Nezvanično, sutra odlazi i šef SBU-a Maljuk.
sumirprimus

#222361 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Heh , ko da je neko napravio listu odlazaka iz mancester junajteda
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#222362 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

zasto bih ja zalio ruske vojnike koji ginu u ukrajini kada ih ne zale ni njihove majke i zene

bolje da ja gledam droniranje ruskih vojnika nego da ruski svijet gleda mene i bolje da njih ganjaju ukrajinci nego da ubice iz ruskog svijeta ganjaju mene u nekom novom ,,sarajevo dron safariju" - kao sto sada rade u hersonu

sta drugo zasluzuju osim drona u glavu - agresorska divlja horda, ubice, silovatelji, pljackasi, palikuce, zlikovci, psihopate i sadisti, ludjaci, odvratna cudovista bez ikakvih principa, morala, vjere, ljudskosti, beskarakterne covjekolike kreature, demoni, sejtani ... da ne nabrajam vise

ne vidim ljude na tim snimcima vec samo zlo u ljudskom liku i ne vidim ubijanje ljudskih bica vec unistavanje zla
sumirprimus

#222363 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Gledam listu gubitaka ukr dron ekipa, dosta djevojaka :-)
Nema nista slicno za uporediti u svijetu zadnjih 50 godina.sto se tice gubitaka :-) nema šanse da će ovo završiti tek tako, dejtonom :-)
Danguba

#222364 Re: Ukrajina

Post by Danguba »

BMX_Sa wrote: 02/01/2026 14:59
Rusi nisu ljudi.
Nisu ni životinje.
Nisu ništa.
Nemoj tako o vrhovnom komandantu Oružanih snaga Ukrajine. :D
Strašno mi smetaju ljudi koji gledaju totalne strance kako umiru i naslađuju se time ali sam pretjerao i izvinjavam se zbog toga.
Odjavljujem se sa teme i sa foruma :sax:
Znam da citas pa da se pridruzim ekipi, zelim sve najgore agresorima i okupatorima.
Doci u tudju zemlju i raditi to sto Rusi rade, ne moze proci nekaznjeno.
karanana

#222365 Re: Ukrajina

Post by karanana »

Teska situacija u zaporozju. Ako je igdje bilo nekog masovnog kolapsa odbrane, onda je to ovde. Hulipolje shaptom pade. I dalje napreduju. Evakuisu se 44 sela, spominje se nadolazeca teska situacija sa sam grad zaporozje.
Hendrix

#222366 Re: Ukrajina

Post by Hendrix »

Dobar dokumentarac o ratu sa ruske strane. Bez teske drzavne propagande, vidis vecina ih nema pojma ni sto su na frontu, popushili foru i lozionu. Interesantno kad ih salju u akciju svi do jednog kazu to je to salju nas u smrt.

Imas par budala koji bi dali zivot i dalje vjeruju u slavu Rusije, ostali sjebani gledaju kako da zbrisu.

https://youtu.be/PFDTM2XPn3U?si=hoitTb6yveVoIzTw
Sociolog

#222367 Re: Ukrajina

Post by Sociolog »

sumirprimus wrote: 02/01/2026 22:15 Gledam listu gubitaka ukr dron ekipa, dosta djevojaka :-)
Nema nista slicno za uporediti u svijetu zadnjih 50 godina.sto se tice gubitaka :-) nema šanse da će ovo završiti tek tako, dejtonom :-)
Pozz

Koji linkovi, ako moze share :thumbup: ?
zigzag

#222368 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Hendrix wrote: 02/01/2026 22:24 Dobar dokumentarac o ratu sa ruske strane. Bez teske drzavne propagande, vidis vecina ih nema pojma ni sto su na frontu, popushili foru i lozionu. Interesantno kad ih salju u akciju svi do jednog kazu to je to salju nas u smrt.

Imas par budala koji bi dali zivot i dalje vjeruju u slavu Rusije, ostali sjebani gledaju kako da zbrisu.

Svi ti akteri su izbrisani još na Bahmutu prije nego što su došli vagnerovci.
A nakon njih još traju godine besmisla. Ova četničija što sad navaljuje i ne znaju ko je ko. Samo dođu u jedinicu i šalju ih naprijed po dvojicu trojicu pa gdje završe.
Od stotina hiljada neki i prođu u prazne prostore. Većina besmisleno izgine od dronova.
zigzag

#222369 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

karanana wrote: 02/01/2026 22:21 Teska situacija u zaporozju. Ako je igdje bilo nekog masovnog kolapsa odbrane, onda je to ovde. Hulipolje shaptom pade. I dalje napreduju. Evakuisu se 44 sela, spominje se nadolazeca teska situacija sa sam grad zaporozje.
Neka malo i Zaporožje osjeti.... a i oštrije će se braniti nego kad im se ne ide na front oko Donjecka.
Hendrix

#222370 Re: Ukrajina

Post by Hendrix »

zigzag wrote: 02/01/2026 23:16
Hendrix wrote: 02/01/2026 22:24 Dobar dokumentarac o ratu sa ruske strane. Bez teske drzavne propagande, vidis vecina ih nema pojma ni sto su na frontu, popushili foru i lozionu. Interesantno kad ih salju u akciju svi do jednog kazu to je to salju nas u smrt.

Svi ti akteri su izbrisani još na Bahmutu prije nego što su došli vagnerovci.
A nakon njih još traju godine besmisla. Ova četničija što sad navaljuje i ne znaju ko je ko. Samo dođu u jedinicu i šalju ih naprijed po dvojicu trojicu pa gdje završe.
Od stotina hiljada neki i prođu u prazne prostore. Većina besmisleno izgine od dronova.
Da ima interesantnih dijelova kada se pitaju sto su usli u drugu zemlju, vidis da su zbunjeni al jbg sad kad su tu nema nazad.

Tipicna Ruska posla, posalji ljude u smrt, daj vrecu krompira udovici i pricaj o staroj slavi majke Rusije.
drndalo

#222371 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

BMX_Sa wrote: 02/01/2026 14:59
Rusi nisu ljudi.
Nisu ni životinje.
Nisu ništa.
Nemoj tako o vrhovnom komandantu Oružanih snaga Ukrajine. :D
Strašno mi smetaju ljudi koji gledaju totalne strance kako umiru i naslađuju se time ali sam pretjerao i izvinjavam se zbog toga.
Odjavljujem se sa teme i sa foruma :sax:
Ne znam koji kurac si se i prijavljivao...? Da nam otvaras oci? Da prozivas nekoga? Ima li neko prozivanje Ruskih komandanata koji NAREDJUJU i gledaju umiranje totalnih stranaca i to mahom CIVILA u tudjoj zemlji????

Ili tu lekciju jos ucio nisi???
GandalfSivi

#222372 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

Kako sam propustio da je ono pasce Kadirov krepalo prekljucer?
Peacean

#222373 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

Nije još ništa zvanično izašlo pa se ne nadamo previše.
Čitalac

#222374 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Dubinjanski: Odlazak Trumpove Amerike na „tamnu stranu“ konačno je pokopao bivši poredak.
...Jedna je stvar kada agresivna diktatura prkosi demokratskom Zapadu, krši međunarodno pravo i napada susjednu zemlju. A druga je kada najveća zapadna demokracija napusti svoje obveze prema partnerima, traži suradnju s agresivnom diktaturom i pristaje de facto priznati njezine teritorijalne dobitke.
Prijelaz Trumpove Amerike na "tamnu stranu" bila je okolnost koja je konačno pokopala bivši poredak. I ako su ranije Ukrajinci još uvijek mogli vjerovati da će nam zajednička pobjeda nad Kremljem omogućiti povratak normalnoj svjetskoj stvarnosti, sada mi, zajedno s milijardama Zemljana, promatramo rađanje novog svijeta. Taj novi svijet je svijet u kojem ne samo da ne postoje globalna sigurnost i globalna pravila, već ne postoji ni nada u njihovu pojavu…
Od sada, američki vojni potencijal nije namijenjen održavanju globalnog poretka, već uglavnom stjecanju sebičnih koristi. A europski vojni kapaciteti još nisu dovoljni ni da jamče sigurnost same Europe - a kamoli išta više. Relativno nedavno vjerovalo se da je ključ uspjeha u XXI. stoljeću poštivanje određenih pravila. Oni koji ih slijede, razvijaju se i napreduju. Svatko tko ih prekrši bit će kažnjen: barem u obliku međunarodne izolacije. Sada se čovječanstvu daje do znanja da je ključ uspjeha u XXI. stoljeću, prije svega, gruba sila. Netko tko je dovoljno jak može prezirati bilo kakva pravila i propise. A onaj koji je slabiji neće biti zaštićen ili spašen nikakvim pravilima. Vrli novi svijet je svijet u kojem se sebični interesi više ne pokušavaju prikriti univerzalnim vrijednostima.
drndalo

#222375 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Sad ce malo vise biti Tvump zauzet demokratijom u Venecueli pa ce bar za kratko popustiti pritiskanje UKR da kapitulira.
Post Reply