Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Malo ti je logika nastrana jer istovremeno branks kulturu koja je bas strana ovdje(islamska) toliko da nam je trebalo manje od 50 godina komunizma da se otudjimo od vecine iz toga miljea(osim sto je dio vjere).Ako je nesto tvoje bas tvoje to prezivi nacizam fasizam i 1000 godina, gledaj te predkrscanske obicaje samo, dan danas najjaci
Samo posteno, kako prema jednoj religiji i kulturi tako i prema svakoj. Ja zastupam sto bi ti rekao Dragance jednakopravnost svih naroda
Ali eto, kad zelis da odstranis strano tijelo, tumor balkana, vazno je da svi imaju blagovremena informacije o odstranjivanju. Informiranost je pravo pacijenta
Moja poenta dr je da je ta kultura strana bicu nasem(novija i opstala cisto jer su osmanlije ovdje vladale toliko dugo) i stoga ju je lako bilo i zaboraviti, nikada necu zaboravit rijeci nasih starijih ” jos samo da smo. 90e prosli bez rata ovdje bi se krstili”.Jel nismp za manje od 50 godina sve lagano odbacili?
Nisam rekao da nesto treba odstranit.Ali sam ti odgovorio na tvrdnju da nisi za tudje obicaje
Koja kultura tacno i na koje se obicaje pozivas? Ona kultura koja nije prihvatala krst pa nas Papa zbog tog ubijao i slao u roblje, a danas svi nosaju krst oko vrata sa ponosom?
P.S. nista protiv istog, molim samo nosite svaki simbol mira kojeg tako shvatate
dječak sa šibicama wrote: ↑02/01/2026 12:56
Zabranio je Allah i kocku, alkohol, kradju, mutljavinu, prevaru, pljacku pa se ne plasis da isto to i radis.
Inace neki babin sin na toplom sa nekom instagramusom u SCC
Hvala ti za ovaj klip bas mi je trebao iz suprotne perspektive jedan
Zabranio je Allah i kocku, alkohol, kradju, mutljavinu, prevaru, pljacku pa se ne plasis da isto to i radis.
Da se ko ne uvrEdi, ali svaka religija je smisljena od elita s ciljem kontrole svog stada. Ne kockam, ne kradem, ne muljam, ne varam i ne pljackam. A rakiju pijem samo domacu.
Ali mi je drago da si i ti napisao samo ono sta je Allah zabranio.
Da se ko ne uvrEdi, ali svaka religija je smisljena od elita s ciljem kontrole svog stada. Ne kockam, ne kradem, ne muljam, ne varam i ne pljackam. A rakiju pijem samo domacu.
Ali mi je drago da si i ti napisao samo ono sta je Allah zabranio.
Pusti djecaka mora on dozu svojih kompleksa i pljuvacine po Sarajevu gradu u kojem zivi da iskaze po običaju
A nece reci nista za dva dana kad budu klecavci u Zagrebu to je europejstvo i duh civilizacije
Samo posteno, kako prema jednoj religiji i kulturi tako i prema svakoj. Ja zastupam sto bi ti rekao Dragance jednakopravnost svih naroda
Ali eto, kad zelis da odstranis strano tijelo, tumor balkana, vazno je da svi imaju blagovremena informacije o odstranjivanju. Informiranost je pravo pacijenta
Moja poenta dr je da je ta kultura strana bicu nasem(novija i opstala cisto jer su osmanlije ovdje vladale toliko dugo) i stoga ju je lako bilo i zaboraviti, nikada necu zaboravit rijeci nasih starijih ” jos samo da smo. 90e prosli bez rata ovdje bi se krstili”.Jel nismp za manje od 50 godina sve lagano odbacili?
Nisam rekao da nesto treba odstranit.Ali sam ti odgovorio na tvrdnju da nisi za tudje obicaje
E nek su halloween i valentinovo odomaceni jebem ti grob.
E nek su halloween i valentinovo odomaceni jebem ti grob.
broj dva wrote: ↑02/01/2026 11:33
Djed mraz je komunistička propaganda, ljudi slave božić. Ja sam generacija djeda mraza, koji je djeci poklanjao poklone za novu godinu. Tako mi pionirske zakletve, to je komunistička propaganda.
Ebo te patak ja sam iza rata isao kod svih prijatelja na Bozic i Uskrs, oni kod mene na Bajram, osim sto su mame znale razmijeniti recepte nikad nikome nije na pamet palo da nekome prinudno gura obicaje. Takmicili se u koga je bolja sarma.
A ko ti gura obicaje? Od kada tebi datira tradicija ili ti obicaj?
Ako su moji uvijek kitili bor za Ng i davali poklone.. valjda je to moja tradicija tj obicaj koji prenosim dalje. Nekda su firme djelile paketice, imale DM.. Sasvim logicno da se zadrzalo medju mnogim generacijama. Pa zimsko sivilo i monotoniju razbije upravo to iscekivanje Ng, ice,pice.. druzenja, pjesma, slavlje.
Ne kontam ko i sta “namece” sa kakvim skrivenim ciljevima osim da ti izvuce lovu iz dzepa.
broj dva wrote: ↑02/01/2026 11:33
Djed mraz je komunistička propaganda, ljudi slave božić. Ja sam generacija djeda mraza, koji je djeci poklanjao poklone za novu godinu. Tako mi pionirske zakletve, to je komunistička propaganda.
Jesu se komunisti ložili na Juliusa Cesara i julijanski kalendar sa adaptacijom Pape Gregorija
Zna se sta je tradicija u Bosnjaka, Hajatov ramazanski program i Edhem Bicakcic + hanuma, Bakir + hanuma i da Bake dijeli bajramluk a Dalila i ona druga obuku haljine do poda jer haram je nesto vise iznad gleznjeva i svi oni posteni dobri religiozni mumini koji zive po bozijim pravilima
https://d e p o.ba/clanak/280207/vrele-strasti-u-ledenoj-novogodisnjoj-noci-dok-rozga-pjeva-na-minusu-neki-u-drzavnim-institucijama-vrijedno-rade?sfnsn=mo&fbclid=IwY2xjawPE4HRleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZAwzNTA2ODU1MzE3MjgAAR7yqBzdXNVtPRszWQ8moHzVAY4ZBZiPxlR-eytiYPMOoijLu5m9Fx61SM-ERA_aem_i0SwpTh_oHJdjMGv-przYw
https://d e p o.ba/clanak/280207/vrele-strasti-u-ledenoj-novogodisnjoj-noci-dok-rozga-pjeva-na-minusu-neki-u-drzavnim-institucijama-vrijedno-rade?sfnsn=mo&fbclid=IwY2xjawPE4HRleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZAwzNTA2ODU1MzE3MjgAAR7yqBzdXNVtPRszWQ8moHzVAY4ZBZiPxlR-eytiYPMOoijLu5m9Fx61SM-ERA_aem_i0SwpTh_oHJdjMGv-przYw
kreteni ne znaju da je ovo hotel a ne drzavna institucija
Sta lupeta, lik platio sobu u Swisotelu i slavi. Nije ovo zgrada institucija.
Dabogdo.. bili bi manje frustrirani
Tamo je najmanje sexa.. sve familijarne veze.
Nego, zamjeram im samo sto nisu cekali odbrojavanje.. ipak bi to bio najbolji ulazak u ng