Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- AmiĐa_Idriz
#89701 Re: Liverpool FC
Imal neko sa klupe da kaže Bradleyu da se ne provaljuje sa ovim ulijetanjem u 16 Leedsa.
- ismar2215
#89702 Re: Liverpool FC
Ne znam kako više nije jasno da Arneova "taktika", iako nisam siguran uopste koja je, jednostavno ne radi. Sve sto smo i dobili u prethodnim tekmama bilo je na mišiće i uz puno sreće, eventualno individualni kvalitet. Ljudi, Arne ne može, jasno je više valjda. Smislene akcije nemamo za 80 minuta.
- vaučer
#89703 Re: Liverpool FC
Ma ja, kad pobjediš do bilo čega je drugog - kad ne pobjeđuješ samo je do trenera. Logično. Meni su priče o stilu igre totalno bezveze s obzirom da smo ušli u sezonu s poluzavršenom rekonstrukcijom ekipe. Jednostavno će biti ovako do kraja, a onda nek sjednu i gledaju gdje smo i tko je kriv. Ali ako ćemo pošteno - nek završe rebuild ekipe pa mu onda sudimo. Onaj kornerdžija u Arsenalu je dobio šest godina i osvojio je manje od Slota uz gori nogomet.
- BHF_Manijak
#89705 Re: Liverpool FC
Ma kurcu ovo ne valja, da se ne lazemo... Vodjenje utakmice, izmjene, ma nista ni sa cim.
Gakpo usao 2 faula napravio. Bradley cijelu utakmicu IQ 67, Frimpong jedini bio na nivou.
Chiesa - mislim da je najbezbolnije da se vrati u Italiju. Zagovarao sam sto vise ne igra, ali tanak lik do picke materine.
Uglavnom uzas od utakmice.
Gakpo usao 2 faula napravio. Bradley cijelu utakmicu IQ 67, Frimpong jedini bio na nivou.
Chiesa - mislim da je najbezbolnije da se vrati u Italiju. Zagovarao sam sto vise ne igra, ali tanak lik do picke materine.
Uglavnom uzas od utakmice.
- BHF_Manijak
- vaučer
#89707 Re: Liverpool FC
A kad smo im zabili tri to nije govorilo ništa o nama?
Šta ono kažu za statistiku?
-
daario naharis
#89708 Re: Liverpool FC
Kakvi god da su ne mogu biti gori od Man utd
- BHF_Manijak
#89709 Re: Liverpool FC
Ja fakat vise ne kontam sta ti pravdas, ali zaista.
Hoces mi reci da je sasvim normalno da sampionska ekipa na ovo sad lici?
Je li inace normalno da sampion na ovo lici ili da se gradi na sampionskoj sezoni dalje? Osim ako si izuzetak tu ala Leicester.
Primjera je mnogo vise kada na sampionskoj sezoni gradis imperiju, dinastiju.
Ovo kurcu ne valja.
- Capajebo
#89710 Re: Liverpool FC
Vjerovatno najgora utakmica Wirtza i Huge od kako su došli, a Dominika u zadnjih godinu dana..
- vaučer
#89711 Re: Liverpool FC
Ovo. Nije. Ta. Ekipa.BHF_Manijak wrote: ↑01/01/2026 20:56 Ja fakat vise ne kontam sta ti pravdas, ali zaista.
Je li inace normalno da sampion na ovo lici ili da se gradi na sampionskoj sezoni dalje? Osim ako si izuzetak tu ala Leicester.
Ovo kurcu ne valja.
Kad to usvojimo možemo dalje. Ovo je polu-završena ekipa u tranziciji. Ova cijela sezona će biti kreni-stani. To što se svima digao kurac nakon trošenja na ljeto ne mjenja ništa. Potencijala ima puno, ali ekipa je nezavršena i neuigrana.
Dakle skulirajte se do ljeta, jer neće dati Slotu otkaz prije sigurno. A onda nek se oni refaju tko je više kriv. Slot na ljeto ima godinu ugovora i lako ga je zamjeniti ako tako odluče.
- BHF_Manijak
#89712 Re: Liverpool FC
Pa nije Liverpool jedina ekipa u historiji koja mijenja 3-4 igraca, da bi to sad nesto revolucionarno bilo i prvi put vidjeno.vaučer wrote: ↑01/01/2026 21:05Ovo. Nije. Ta. Ekipa.BHF_Manijak wrote: ↑01/01/2026 20:56 Ja fakat vise ne kontam sta ti pravdas, ali zaista.
Ovo kurcu ne valja.
Kad to usvojimo možemo dalje. Ovo je polu-završena ekipa u tranziciji. Ova cijela sezona će biti kreni-stani. To što se svima digao kurac nakon trošenja na ljeto ne mjenja ništa. Potencijala ima puno, ali ekipa je nezavršena i neuigrana.
Dakle skulirajte se do ljeta, jer neće dati Slotu otkaz prije sigurno. A onda nek se oni refaju tko je više kriv. Slot na ljeto ima godinu ugovora i lako ga je zamjeniti ako tako odluče.
Mijenjao je i City u 7-8 godina u vise navrata po 3-4 igraca i dovodio, pa su samo nastavljali tamo gdje su stali.
Prosla sezona je jedini izuzetak.
Dakle moze se i tranzicija bezbolno izvrsiti.
- ismar2215
#89713 Re: Liverpool FC
Ma ovdje je jasno da ekipa ne napreduje iz tekme u tekmu. Logicno je da ces vezati neke pobjede, bez obzira sto igras lose, al nisu to nikakvi pokazatelji. Sta si i dobio, Tottenhama sa igračem više od 33. minute i najgoru ekipu lige i to jedva obje. Ne kontam za sta mozes da se uhvatis da kazes evo ovaj segment je popravljen, da ne pricam da ne mozes reci da je ista dobro. I opet danas smo komotno mogli i zijanit. Alisson umalo pokloni go i onaj ofsajd Calvertov je 10 cenata. A nije bilo nikakve sanse da se go zabije. 90 minuta smo bezopasni bilo totalno. Pricati da nam fale neki igrači, da nije rekonstrukcija kao zavrsena do kraja je smijesno. S klupe ti ulaze Mac Allister, Chiesa, Gakpo, Kerkez i Ngumoha, nevjerovatna koncentracija talenta. Da ne pricam o prvih 11. I sve su argumenti rekonstrukcija, povrede, losa forma igraca, to je trener koji je uzeo titulu itd...Ima li ijedan argument za nesto dobro sto je Slot uradio u zadnjih par mjeseci iz cega se nazire da bi ova ekipa mogla proigrati? Koji je to statisticki parametar ili barem neki subjektivni, očima da se vidi?
- zomri
#89714 Re: Liverpool FC
pa ne znam evo ja sam postavljao ranije da se ne mogu sjetiti ko je zamijenio 4 prvotimca i zadržao uspjeh. ako ti znaš primjer, navedi.BHF_Manijak wrote: ↑01/01/2026 21:11Pa nije Liverpool jedina ekipa u historiji koja mijenja 3-4 igraca, da bi to sad nesto revolucionarno bilo i prvi put vidjeno.vaučer wrote: ↑01/01/2026 21:05Ovo. Nije. Ta. Ekipa.BHF_Manijak wrote: ↑01/01/2026 20:56 Ja fakat vise ne kontam sta ti pravdas, ali zaista.
Ovo kurcu ne valja.
Mijenjao je i City u 7-8 godina u vise navrata po 3-4 igraca i dovodio, pa su samo nastavljali tamo gdje su stali.
- vaučer
#89715 Re: Liverpool FC
Može se tranzicija super bezbolno odraditi. Ali sigurno ne kad mjenjaš prvog desnog beka a onda ti se oba nova ozljede. Ili kad mjenjaš napadače a jedan u banani van forme i onda slomi nogu. Ili kad ti dan prije predsezone gdje trebaš uigravati ekipu pogine igrač. Ili kad prodaš jedino brzo krilo i ne dovedeš nikog. Onda je jebiga malo teže išta napraviti.BHF_Manijak wrote: ↑01/01/2026 21:11
Pa nije Liverpool jedina ekipa u historiji koja mijenja 3-4 igraca, da bi to sad nesto revolucionarno bilo i prvi put vidjeno.
Ova ekipa je trenutno (da su svi zdravi) tanka u dubini u vezi i na stoperima i fale nam dva krila. A nisu svi zdravi. Do kraja Januara nam cilj treba biti da ostanemo u borbi za Top 4, to je sve.
-
MMM1977
#89716 Re: Liverpool FC
A ostalima ne fali? Hajde ne seri živ bio, klubovi ostanu bez pola tima pa se nose sa tim a zamjene im koštaju po par miliona, kod nas preko 100 pa se trebaju nešto uigravati i potrošiti sezonu za to?vaučer wrote: ↑01/01/2026 21:18Može se tranzicija super bezbolno odraditi. Ali sigurno ne kad mjenjaš prvog desnog beka a onda ti se oba nova ozljede. Ili kad mjenjaš napadače a jedan u banani van forme i onda slomi nogu. Ili kad ti dan prije predsezone gdje trebaš uigravati ekipu pogine igrač. Ili kad prodaš jedino brzo krilo i ne dovedeš nikog. Onda je jebiga malo teže išta napraviti.BHF_Manijak wrote: ↑01/01/2026 21:11
Pa nije Liverpool jedina ekipa u historiji koja mijenja 3-4 igraca, da bi to sad nesto revolucionarno bilo i prvi put vidjeno.
Ova ekipa je trenutno (da su svi zdravi) tanka u dubini u vezi i na stoperima i fale nam dva krila. A nisu svi zdravi. Do kraja Januara nam cilj treba biti da ostanemo u borbi za Top 4, to je sve.
- vaučer
#89717 Re: Liverpool FC
Kao prvo, smanji doživljaj. Koji klubovi osvajaju naslove da ostanu bez pola tima i da su im zamjene par miliona? Koji? Jer mi smo trenutno četvrti u najtežoj ligi i ovdje se pune puške za streljački vod Slotu. Jer ne osvaja naslov. Jer ništa manje nije dovoljno odjednom.
- BHF_Manijak
#89718 Re: Liverpool FC
Cekaj, hajde prvo da ustanovimo o koja to 4 prvotimca pricamo, a da su vitalni dio tima? Trent - OK. Darwin? Hajde da se ne lazemo, 2 godine trubimo kako je kurac od ovce koji treba zamijeniti. Nemojmo da branimo stavove supljom teorijom kao trstika.
Ko je treci? Diaz? U realnosti on i Gakpo su dijelili poprilicno minute, nije sad da je Diaz igrao 90% utakmica, pa da kazes eh vitalni dio otisao, iako se i sam slazem da je trebao biti zamijenjen ili da je Gakpo trebao ici, jer je Diaz kvalitetniji igrac.
I ko je cetvrti? Jota? Pokojni Jota takodjer nije prvotimac, vec rotacioni igrac.
Dakle od 4 koja spominjete - samo je Trent esencijalan, ostalo je svakako trebalo nadograditi. Isto da Cityu ode ne znam ti sad Doku ili kada je Alvarez otisao da kazes otisao prvotimac. Nemojte zajebavat ba.
- zomri
#89719 Re: Liverpool FC
Hajde ti prvo reci ko je od novih doveden da grije klupu pa ćemo onda.BHF_Manijak wrote: ↑01/01/2026 21:35Cekaj, hajde prvo da ustanovimo o koja to 4 prvotimca pricamo, a da su vitalni dio tima? Trent - OK. Darwin? Hajde da se ne lazemo, 2 godine trubimo kako je kurac od ovce koji treba zamijeniti. Nemojmo da branimo stavove supljom teorijom kao trstika.
Ko je treci? Diaz? U realnosti on i Gakpo su dijelili poprilicno minute, nije sad da je Diaz igrao 90% utakmica, pa da kazes eh vitalni dio otisao, iako se i sam slazem da je trebao biti zamijenjen ili da je Gakpo trebao ici, jer je Diaz kvalitetniji igrac.
I ko je cetvrti? Jota? Pokojni Jota takodjer nije prvotimac, vec rotacioni igrac.
Dakle od 4 koja spominjete - samo je Trent esencijalan, ostalo je svakako trebalo nadograditi. Isto da Cityu ode ne znam ti sad Doku ili kada je Alvarez otisao da kazes otisao prvotimac. Nemojte zajebavat ba.
- vaučer
#89720 Re: Liverpool FC
Napad lani: Diaz, Gakpo, Nunez, Jota, Salah, Elliot, Chiesa. Objektivno petorica u rotaciji, Elliot i Chiesa minimalno. Imali brzo krilo u Diazu.BHF_Manijak wrote: ↑01/01/2026 21:35 Cekaj, hajde prvo da ustanovimo o koja to 4 prvotimca pricamo, a da su vitalni dio tima? Trent - OK. Darwin? Hajde da se ne lazemo, 2 godine trubimo kako je kurac od ovce koji treba zamijeniti. Nemojmo da branimo stavove supljom teorijom kao trstika.
Napad sad: Gakpo, Rio, Ekitike, Isak, Salah, Chiesa i ko fol Wirtz. Objektivno četiri u rotaciji za tri pozicije, Isak van priče, Rio i Chiesa minimalno. Dodaj propast forme Salaha i McAlistera, ekipa je tanja i to sve bez da uopće gledamo Trenta - koji nam je bio glavni kreator godinama.
Imamo kvalitete - nemamo dubine.
- BHF_Manijak
#89721 Re: Liverpool FC
Pa dobro jesi ti sad svjestan da sam sebi sijeces granu na kojoj sjedis? Cije su to odluke odnosno uz ciji amin? Da, i sam se slazem da je ekipa tanja nego lani, koliko god to retardirano bilo, ali opet to mozes iskljucivo adresirati jednom covjeku, koji je za to sve trebao dati zeleno svjetlo - Slot.vaučer wrote: ↑01/01/2026 21:50Napad lani: Diaz, Gakpo, Nunez, Jota, Salah, Elliot, Chiesa. Objektivno petorica u rotaciji, Elliot i Chiesa minimalno. Imali brzo krilo u Diazu.BHF_Manijak wrote: ↑01/01/2026 21:35 Cekaj, hajde prvo da ustanovimo o koja to 4 prvotimca pricamo, a da su vitalni dio tima? Trent - OK. Darwin? Hajde da se ne lazemo, 2 godine trubimo kako je kurac od ovce koji treba zamijeniti. Nemojmo da branimo stavove supljom teorijom kao trstika.
Napad sad: Gakpo, Rio, Ekitike, Isak, Salah, Chiesa i ko fol Wirtz. Objektivno četiri u rotaciji za tri pozicije, Isak van priče, Rio i Chiesa minimalno. Dodaj propast forme Salaha i McAlistera, ekipa je tanja i to sve bez da uopće gledamo Trenta - koji nam je bio glavni kreator godinama.
Imamo kvalitete - nemamo dubine.
Sve i da nije tako, da mu je radjeno iza ledja, ne uz konsultacije sa njim - onda napravis ovo sto je Maresca. Kazes ne jebu me ni 2% i prozoves i odes ili te otjeraju.
Dakle kako god okrenes - jedan krivac za trenutno stanje moze biti.
I ta prica Salah van forme, Mac Allister, Isaka ne racunas itd... To su sve varijable. Onda se moze i obrnutom logikom reci da je Salahova vanzemaljska forma prosle sezone donijela titulu, ako cemo se tom logikom vodit ili to nije tako, vec eto malo Salah malo Slot? Cisto da vidim kako se argumentacija reda.
To sto nije zamijenjen Diaz, sto je Gakpo tu, sto nemas zamjenu za Salah, to nisu moji problemi prijatelju. Ja ih mogu apostrofirati, ali ih niko od nas ne treba rjesavati. Mi to vidimo, a posao ljudi koji primaju platu za to je da to rjesavaju.
Razlika je jedino sto ja smatram najvecim krivcem Slota, a ti ne, vec da je to neki lanac gresaka i splet okolnosti.
Izbor igraca sve i da nije njegova krivica, krivica je u tome sto ekipa za kurac igra ne samo 20 kola ove sezone vec od februara prosle. Vise puta receno, vise puta se dokazivalo to.
Od utakmica sa PSG-om - ova ekipa ne lici gotovo ni na sta, uz izuzetak par bljeskova ala Tottenham prosle sezone, Real ove itd... Ali suma sumarum, ja smatram da nije samo uzrok sto se mijenjalo toliko, vec sto Slot nema plan B, plan C, plan D.
Zasto? Sad sam rekao, jer ekipa na terenu izgleda lose jos s kraja prosle sezone. Tada se to pripisivalo tome da su kao sigurni prvaci. Ove sezone vidimo da to nije bio slucaj i valjan argument.
- vaučer
#89722 Re: Liverpool FC
Iskreno, nemam volje raspravljati dalje. Nema smisla. Isključit ću se s ove teme da vam se ne serem u ćeif. Za vas je Slot gotov, toliko mi je jasno. Vidimo na ljeto gdje smo i gotova priča, ionako neće dobiti otkaz prije.
- no_sekirli
#89723 Re: Liverpool FC
Sretno novo ljeto svima!
Ocajna igra se nastavila
Ocajna igra se nastavila
- BHF_Manijak
#89725 Re: Liverpool FC
I tako manje-vise cijelu sezonu. U 3-4 utakmice kada je bilo kako treba, bili su rezultati drugaciji.
Cija je to krivica?