Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drug_profi

#7401 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by drug_profi »

tramvajtrojka wrote: 01/01/2026 15:04
drug_profi wrote: 01/01/2026 15:03 Nisi razumio da me boli q sta pise zakon.
Pa koji onda vrag pišeš nesto ako te boli q za zakon koji je sasvim jasan i rigorozan po ovom pitanju za pravna lica
Zato sto sad abolirate lopova a napadate prodavca.
Eto to taj zakon radi i tome sluzi. Da se gnjide sakriju.
peca777

#7402 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by peca777 »

Tebe boli q sta pise u zakonu, ali se pravis moralni pametnjakovic koji kaze "ali on je prevarant"?

Hajde dogovori se sa sobom sta hoces. Jednog nazivas prevarantopm, a drugog na krsenje zakona ne uzimas u obzir jer te boli kitia za zakon?

Prije svega, niko ne opravdava, komentarisemo. Kako komentarisemo da je greska prodavaca navodjenje nepotpune cijene, greska je i kupca sto se nije javio i ispravio. Eh sada, sa zakonske strane 1000% znamo da je PROTUZAKONITO objaviti licne podatke shodno zakonu o zastiti informacija. To je cinjenica, o tome ne treba diskutovati, gdje ti dodjes i kazes, sta fali, pa i on mu nije uplatio po dogovoru.

What the fuck is this prcija zvana tvorevina? Sa ovakvim ljudima i ne treba da imamo drzavu
drug_profi wrote: 01/01/2026 15:07 Eto to taj zakon radi i tome sluzi. Da se gnjide sakriju.
VIdjet cemo sutra kada objave tvoje podatke i onda ti dokazujs sta i kako, dok tvoji podaci ostaju javno.

"Kcerka drug_profi Imena i Prezimena, broja telefona tog i tog, na toj i toj lokaciji je uhvacena kako smrce bijelo". Sada ti dokazuj da to ne radi, dok su podaci javni.
Rogie

#7403 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Rogie »

Meni se jednom desilo da sam trebao nesto platiti npr. 1072 KM, a zeznuli se u brzoj posti (ili ko vec) i zamijenili zadnje dvije cifre 1027 KM (tj. nekih 50-ak KM manje).

Dosao kurir rano kao nikad (mozda nije bilo ni 8h), zovem tu radnju iz koje sam narucio da vidim o cemu se radi - ne javlja se niko. Dadnem kuriru tih 1072 KM koliko je i trebalo biti (jer je ocito greska u pitanju), kad nakon 2-3 min me ovi zovu i potvrdjuju da se radi o gresci. Nakon par sati me ponovo zove lik iz radnje, kaze ovaj kurir je rekao kako sam mu dao tu manju cifru :D, pa rekoh meni da je to bio cilj ne bih vas uopste zvao jer sam mogao ispasti 'dobar' 50-ak KM. Kaze ma znam, ali sam ipak htio jos jednom provjeriti jer ovaj ocigledno laze. Od tad s tim likovima iz brze poste sve s rezervom.
tokio25

#7404 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by tokio25 »

nemoj se onda zaliti sto se zakon ne provodi kad si ti osteceni jer i onog drugog boli q sta zakon kaze
tokio25

#7405 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by tokio25 »

peca777 wrote: 01/01/2026 15:15
Tebe boli q sta pise u zakonu, ali se pravis moralni pametnjakovic koji kaze "ali on je prevarant"?

Hajde dogovori se sa sobom sta hoces. Jednog nazivas prevarantopm, a drugog na krsenje zakona ne uzimas u obzir jer te boli kitia za zakon?

Prije svega, niko ne opravdava, komentarisemo. Kako komentarisemo da je greska prodavaca navodjenje nepotpune cijene, greska je i kupca sto se nije javio i ispravio. Eh sada, sa zakonske strane 1000% znamo da je PROTUZAKONITO objaviti licne podatke shodno zakonu o zastiti informacija. To je cinjenica, o tome ne treba diskutovati, gdje ti dodjes i kazes, sta fali, pa i on mu nije uplatio po dogovoru.

What the fuck is this prcija zvana tvorevina? Sa ovakvim ljudima i ne treba da imamo drzavu
drug_profi wrote: 01/01/2026 15:07 Eto to taj zakon radi i tome sluzi. Da se gnjide sakriju.
VIdjet cemo sutra kada objave tvoje podatke i onda ti dokazujs sta i kako, dok tvoji podaci ostaju javno.

"Kcerka drug_profi Imena i Prezimena, broja telefona tog i tog, na toj i toj lokaciji je uhvacena kako smrce bijelo". Sada ti dokazuj da to ne radi, dok su podaci javni.
ovo je samo dokaz ono sto se vrti u zadnje vrijeme a sto sam ja tvrdio vec duze vrijeme
zakon se postuje kad tebi odgovara a kad je protiv tebe onda jebo drzavu i zakon
e tako i profi i ovdje i vjerovatno u svakoj situaciji
al da se ne lazemo on nazalost nije jedini nego je vecina takva
da ne pominjemo auto teme i krsenje zobsa i sl jer je tu najizrazenije i najocitije
fortaleza

#7406 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by fortaleza »

drug_profi wrote: 01/01/2026 14:39 Sta je problem sto je neko rekao da je taj i taj sa te adrese supak i prevarant?
Nemoj slučajno da se prava lopovima ugroze.
Time smanjuješ mogućnosti ljudima sive pozadine
fortaleza

#7407 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by fortaleza »

tramvajtrojka wrote: 01/01/2026 14:46
tokio25 wrote: 01/01/2026 14:43 supak sigurno i prevarant na neki nacin da al lopov nije
Ne moze biti lopov i prevarant kad mu je ovaj ispostavio račun, ne bi niko ziv platio vise od ispostavljenog računa a sto se ovaj naknadno zajebao pa na ovakav jadan nacin objavljuje necije licne podatke je da ga ovaj lik tuži i uzme kesh samo takav
Onda možda dobije i 100% popust na računalnu periferiju

Vuk sit a ovce na broju
fortaleza

#7408 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by fortaleza »

drug_profi wrote: 01/01/2026 14:48
tramvajtrojka wrote: 01/01/2026 14:45
drug_profi wrote: 01/01/2026 14:39 Sta je problem sto je neko rekao da je taj i taj sa te adrese supak i prevarant?
Nemoj slučajno da se prava lopovima ugroze.
Pa kad ti neko sutra objavi javno tvoje podatke nakon kupovine neceg sa imenom prezimenom adresom i brojem telefona i jos pride kaže da si pedofil itd.

Posebno sto ovoga sanera iz bl kao pravno lice zakon o zaštiti ličnih podataka mu zakonski zabranjuje da javno ovako objavi necije licne podatke

Znaci on se zajebao posao mu manji racun, covjek platio taj manji račun i sad javno objavis necije podatke

Prvo je ovaj Mickey prekršio drzavni zakon i forumska pravila
To bi bila kleveta. Ovo sto je miki napisao je istina.
Jel neko ima neki problem sa istinom?
Lopovi imaju problem
fortaleza

#7409 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by fortaleza »

drug_profi wrote: 01/01/2026 14:58 U moj vakat nisu se stitili identiteti prevaranata i lopova.
Ovo sada smatram jos jednim sranjem koje nam kao stiti prava, u stvari stiti samo onima koji bi da se sakriju od osude javnosti.
To ti je ona fora, provali lopov u kuću uhvatiš ga, prebiješ pa zovneš policiju i na kraju tebe uhapse
drug_profi

#7410 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by drug_profi »

peca777 wrote: 01/01/2026 15:15

Zakone pisu ljudi i nisu svi zakoni dobri ni mudri.
Tebi se posljednji put obracam. Sa mnom niko tako nece razgovarati.
Ne razumijes da postoji razlika izmedju klevete i istine. Mozes ti napisati sta hoces, ide ti tuzba za klevetu i onda moraš poturiti dokaz da nije kleveta.
Kao sto kad napises istinu, onda onaj uopste nema zelju da te tuzi jer ti ces lako dokazati da je otudjio robu koju svjesno nije platio u dogovorenom iznosu i propustio sve prilike da stvar popravi.
Dakle ima tuzba. Izvoli neka tuzi mikija. Hoce al u wurcu.
Tebi oooodjebaus.
tramvajtrojka

#7411 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by tramvajtrojka »

fortaleza wrote: 01/01/2026 17:27
drug_profi wrote: 01/01/2026 14:58 U moj vakat nisu se stitili identiteti prevaranata i lopova.
Ovo sada smatram jos jednim sranjem koje nam kao stiti prava, u stvari stiti samo onima koji bi da se sakriju od osude javnosti.
To ti je ona fora, provali lopov u kuću uhvatiš ga, prebiješ pa zovneš policiju i na kraju tebe uhapse
Pa ovaj lik nije nista ukrao nego platio robu koliko mu je stajalo na računu, nije on kriv sto je dobio takav račun, i onda zauzvrat zbog vlastite nesposobnosti da otkucas racun kako bog zapovijeda tu javno objavis necije podatke
drug_profi

#7412 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by drug_profi »

tramvajtrojka wrote: 01/01/2026 17:46
Pa ovaj lik nije nista ukrao nego platio robu koliko mu je stajalo na računu, nije on kriv sto je dobio takav račun, i onda zauzvrat zbog vlastite nesposobnosti da otkucas racun kako bog zapovijeda tu javno objavis necije podatke
Nije on ni mogao platiti vise od fakture, ali je svjesno izbjegavao da plati ono sto zna da je ostao duzan. Drugim rijecima, nije platio svu robu koju je dobio. Dio je otudjio bez placanja, koristeci situaciju. Dakle uzeo tudje.
Kako se to zove?
problemnatravunu

#7413 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by problemnatravunu »

Ovo je pitanje za pravni savjet , ima li ovaj trgovac ikakvog pravnog osnova da kaže zaebo sam se , moram ti sad izdati novi veći račun.... a druga je stvar što je kupac , realno, ispao šupak , kad mu je trgovac rekao da se zaebo...
fortaleza

#7414 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by fortaleza »

Da da to je ona sam si je kriv što ga je netko prevario, da je ispravno otkucao ne bi ga ovaj zavalio.

Greške se događaju, znaš kako kažu

Tko radi taj i griješi

A sivonje čekaju u redu
tokio25

#7415 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by tokio25 »

drug_profi wrote: 01/01/2026 17:50

Nije on ni mogao platiti vise od fakture, ali je svjesno izbjegavao da plati ono sto zna da je ostao duzan. Drugim rijecima, nije platio svu robu koju je dobio. Dio je otudjio bez placanja, koristeci situaciju. Dakle uzeo tudje.
Kako se to zove?
cuj nije platio sve sto je dobio
platio je sve a sto je ovaj pogrijesio u cijeni do njega je

to je isto kao da ja prodajem x proizvod i cijenim ga 500 maraka
svima saljem racun na 500 a tebi posaljem racun na 300 jer sam ti dao popust ili sl i kazem e vidis lopov si jer si platio manje ako cemo stvari gledati po racunima
jer ako i dodje do suda ovaj lik vjerovatno ima racun od kurira na 2000 manje nego sto ovaj tvrdi da vrijedi
na kraju krajeva ovaj moze tvrditi da i nije dobio to pred sudom

uglavnom nije lopov jer nije nista uzeo bez znanja vlasnika nego mu ovaj poslao
drug_profi

#7416 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by drug_profi »

tokio25 wrote: 01/01/2026 19:35 uglavnom nije lopov jer nije nista uzeo bez znanja vlasnika nego mu ovaj poslao
Uz prethodno dogovorenu cijenu, naravno.
Lupaš respo samo da bi pamatovao.
fortaleza

#7417 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by fortaleza »

tokio25 wrote: 01/01/2026 19:35

Kako se to zove?

svima saljem racun na 500 a tebi posaljem racun na 300 jer sam ti dao popust ili sl i kazem e vidis lopov si jer si platio manje ako cemo stvari gledati po racunima
jer ako i dodje do suda ovaj lik vjerovatno ima racun od kurira na 2000 manje nego sto ovaj tvrdi da vrijedi

Namjera prodavača nije bila 2k KM manje nego je očito plod greške, a ne plod popusta

A mi smo kao kolektiv teški na greškama jer smo odgojeni po principu kazne, a ne nagrade, to pokazuje razvijenost našeg društva

Ovi sto brane kupca se vjerojatno vlaže na zamišljanje sebe u takvoj situaciji
semsasuljakovic

#7418 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by semsasuljakovic »

Ovaj što je primio robu nije prevarant.
Šupak je i to je to.
A ovaj što ga je prozvao je pogriješio što je napisao da je prevarant.
Trebao je napisati da je šupak i ostaviti njegove podatke.
Po meni je gora osobina biti šupak nego prevarant. Jer s prevarantom barem znaš na čemu si.
MMM1977

#7419 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by MMM1977 »

Svaki dan šaljem robu brzom poštom i glavni uslov je da ako kupac ne plati možemo tužiti. Dakle komplet dokumentacija, od narudžbe preko otpremnice pa do fakture i sve morate posjedovati jer u protivnom pada na sudu.

Nedavno sam tužio kupca za 26.000 KM, on se žalio jer navodno nije dobio fakture ali srećom sve ima potpisano.

Nije svačije kroz selo pjevati. Zajebao si, šuti, ne provaljuj se. Jeste kupac ovakav ili onakav ali nemaš pravo ga prozivati ga na forumu jer je on pred Zakonom ispravan a ti nisi.
peca777

#7420 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by peca777 »

drug_profi wrote: 01/01/2026 17:31 Tebi se posljednji put obracam. Sa mnom niko tako nece razgovarati.
u redu, nemoj, nemam nista protiv. Jednostavno sam ti naveo besmisao tvog komentara, te danasnje nase sveupuno stanje koje se oslikava i kroz tebe. Ono zakon postujem ako mi odgovara, bas kao i vecina u ovoj drzavi.

Jos jednom da razjasnimo, kupac sto se usutio nije prekrsio zakon, barem ne eksplicitno, da je supak, jeste. Sto se tice prodavaca, on ga je prekrsio iznosenjem privatnih-licnih podataka.

Da je zakon ozbiljan, pokazuje i brisanje tog komentara od strane kliksa.
semsasuljakovic wrote: 01/01/2026 21:01 Trebao je napisati da je šupak i ostaviti njegove podatke.
Zabranjeno je iznositi privtne podatke.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7421 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

Nek zabrane oatavljanje podataka
fortaleza

#7422 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by fortaleza »

MMM1977 wrote: 01/01/2026 21:19 Svaki dan šaljem robu brzom poštom i glavni uslov je da ako kupac ne plati možemo tužiti. Dakle komplet dokumentacija, od narudžbe preko otpremnice pa do fakture i sve morate posjedovati jer u protivnom pada na sudu.

Nedavno sam tužio kupca za 26.000 KM, on se žalio jer navodno nije dobio fakture ali srećom sve ima potpisano.

Nije svačije kroz selo pjevati. Zajebao si, šuti, ne provaljuj se. Jeste kupac ovakav ili onakav ali nemaš pravo ga prozivati ga na forumu jer je on pred Zakonom ispravan a ti nisi.
Taj zakon koji navodiš nije onaj koji počinje velikim početnim slovom.
mc-twin

#7423 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by mc-twin »

Alaj serete sa zastiom podataka i zakonima... Vjerovatno ste i vi poput doticnog da bi prvu priliku koja vam se ukaze iskoristili da nekom nastetite na ovaj ili onaj nacin.
peca777

#7424 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by peca777 »

mc-twin wrote: 01/01/2026 22:54 Vjerovatno ste i vi poput doticnog
E svasta. Jesi li toliko ogranicen, ili je nesto drugo u pitanju? Ukazemo sta je krsenje zakona, sta je nepaznja i supacki odnos kupca i ti i slicni dodjete i tako etiketirate. Koja zatucanost prosto nevjerovatno.

Sto se tice zakona, hajde evo odradi jedan test. Posalji kliksu:

"Postovani,

shodno Zakonu to i tom, od vas trazim da moj korisnicki nalog, kao i sve podatke na njemu uklonite".

kliks ce morati ukloniti tvoj profil. Do sada to nije morao, njiho forum, njihova pravila, no sa novim zakonom i to moraju.

Procitaj novi zakon pa se javi, u njemu ces naci i ovu informaciju o otkrivanju podataka koje je miki uradio.
tokio25

#7425 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by tokio25 »

fortaleza wrote: 01/01/2026 20:28
tokio25 wrote: 01/01/2026 19:35
Kako se to zove?

Namjera prodavača nije bila 2k KM manje nego je očito plod greške, a ne plod popusta

A mi smo kao kolektiv teški na greškama jer smo odgojeni po principu kazne, a ne nagrade, to pokazuje razvijenost našeg društva

Ovi sto brane kupca se vjerojatno vlaže na zamišljanje sebe u takvoj situaciji
nisam ni rekao da je ovo plod popusta nego sam dao primjer
jer ovome na racunu pise xxxx manje tj onoliko koliko je i platio
Post Reply