Život samaca u srednjim godinama
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- PixelDrifter
#1451 Re: Život samaca u srednjim godinama
Ako je zbog pomena... A, porodica ima raznih
-
Dangubic
#1452 Re: Život samaca u srednjim godinama
A nema ni mene iako sam ozenjen,odlucili da necemo djecu,nema ni tebe nakon dvije generacije i nakon smrti se ne zivi ,nikakve veze hoce li te neko pominjati.
-
tokio25
#1453 Re: Život samaca u srednjim godinama
pa ko pominje tvog pradedu?
- Danguba
#1454 Re: Život samaca u srednjim godinama
Pa koji ste qrac ulazili na ovaj svijet?
Usli ste na jedna vrata i izasli na druga. Ni maceta ni kuceta, makar se pok...te da nesto ostane iza vas.
Mnogif filozofa, fizicara, uglednih ljudi...sjecamo se nakon toliko pohujalih godina.
Da nisu nista ostavili iza sebe, niko ih se ne bi sjetio da su ulazili na ovaj svijet.
O tome pricam.
Muslimani uce fatihe da se prisjete osoba kojih vise nema.
Drugi odlaze na groblja, pale svijece, pomole se iznad groba...a ko ce onima koji nisu formirali svoju porodicu i nisu nista uradili po cemu bi se neko sjecao.
Volim djeda svoga da spomenem jer da nije bilo njega ne bi bilo ni mene.
Znam ko mi je bio i pradjed, sta je radio, cime se bavio, kako je stradao...ali ga se ja direktno ne sjecam.
p.s. da me pogresno ne shvate oni koji iz opravdanih razloga nemaju potomke, takve razumijem.
Usli ste na jedna vrata i izasli na druga. Ni maceta ni kuceta, makar se pok...te da nesto ostane iza vas.
Mnogif filozofa, fizicara, uglednih ljudi...sjecamo se nakon toliko pohujalih godina.
Da nisu nista ostavili iza sebe, niko ih se ne bi sjetio da su ulazili na ovaj svijet.
O tome pricam.
Drugi odlaze na groblja, pale svijece, pomole se iznad groba...a ko ce onima koji nisu formirali svoju porodicu i nisu nista uradili po cemu bi se neko sjecao.
Znam ko mi je bio i pradjed, sta je radio, cime se bavio, kako je stradao...ali ga se ja direktno ne sjecam.
p.s. da me pogresno ne shvate oni koji iz opravdanih razloga nemaju potomke, takve razumijem.
-
tokio25
#1455 Re: Život samaca u srednjim godinama
prvo nisam dosao svojom voljom tako da sve ostalo nema smisla komentarisati
-
BJB
#1456 Re: Život samaca u srednjim godinama
Dangubo, pominju ih oni koji su ih voljeli za života i koji su oni voljeli, kao tetke, rođaci, njihova djeca, ljudi čiji život su obogatili ili dotakli kroz posao..Danguba wrote: ↑01/01/2026 17:17 Pa koji ste qrac ulazili na ovaj svijet?
O tome pricam.
Iskreno...kad sam bila klinka uvijek sam govorila da se neću udati jer sam imala dojam da je tata bio vazniji zbog mame jer radi, onda je i mama počela raditi pa se svašta nešto izmijenjalo i u glavi i u društvu..Kad sam bila teenagerka, mislila sam da ću se udati do 25 i imati barem 3-4 djece..Vrijeme prođe. Ljubav me ne pronađe. Djece nigdje, a stvarno sam imala želju da imam djecu i mislim da bih bila dobra majka.
Nisam se htjela udati radi društva. Radi pravljenja mjesta sebi u društvu. U BiH ako nisi udata, osim ako nisi direktorica vlastite kompanije, nisi dovoljno bitna ako si neudata žena, pa nekad ni tad. Moraš imati muškarca, ako ništa da ti probleme pravi. Kao privjesak.
A Ja sam oduvijek tražila druga, nekoga ko će biti podrška meni, ko će vjerovati u mene, to će me voljeti sa svim mojim manama i vrlinama, kao i ja njega. To nisam našla, ništa manje od toga ne prihvatam. Poznajem sebe predobro. DA sam se udala reda radi, a mogla sam, mrzila bih i sebe i tog jadnika kojeg bih vezala za sebe samo da zadovoljim društvenu normu.
Žao mi je što nemam djecu. Na savjet mnogih da rodim dijete/djecu samo za sebe, ono one-night stand, sam odgovarala " a kako je toj djeci u BiH, trebam li osuditi dijete da trpi zbog moje sebične želje da budem majka.." Niti su one-night stands za mene, niti želim osuditi dijete da se ždere cijeli život a što mene moj otac nije želio..
Šta budućnost nosi ne znam. Ali vidim puno roditelja koji sa 3-4-5 djece ostaju sami i budu odbačeni u starosti, završe u staračkom domu. (sirotište za odrasle)..Kao što bih se borila za svoju djecu da ih ne ostavim u sirotištu, tako ni svoje roditelje nisam stavila u dom.
Ko će mi proučiti Fatihu, nadam se na neko hoće, a ako niko ne prouči, podsjetiću ih u snu
Biće šta bude..Ko zna, možda me ljubav nađe u 60 ili nikad? Znam jedno, nema smisla ići protiv sebe..Kad nešto ne mogu podnijeti, ne mogu..
I kad se nešto radi, treba se uraditi dobro ili nikako..Znam ljude koji imaju djecu, a toliko loše su ih odgojili, da će im biti briga i teret do smrti, pa i nakon toga..tako da ni to nije jedini smisao ovog bistvovanja..
Voljeti i biti voljen. Biti prihvaćen. Poštovan. Nedostajati ljudima kad nisi tu. Bit od pomoći. Ne štetiti nikome..Sve je to bolje od samo, ne biti sam i proizvesti 2-3 djece da ostane neko sa tvojim genima..
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#1457 Re: Život samaca u srednjim godinama
Fakulteti su krivi za to.
Tu se nauči biti samoživ i gledati samo svoja guza. Mislim na žene i djevojke. Hajde se fokusiraj 3-5 godina minimum na 30-50 predmeta. Nauči nabubaj...pa sa svakakvim budalama
pa onda ganjaj posao, pa stres, pa ovo, dok ono...i tako se udje u godine, dok se sve postigne vrijeme samelje. I onda nisi nizašta.
Čovjek barem prema sebi treba priznati da je egoista i da je samoživ i da neće da se žrtvuje ni zbog koga.
I to je OK. Ali se ovom temom ne treba zamarati.
Svako zna svoje prioritete u životu i ne treba se zbog toga ujedati za guzu. Ali i mnogi roditelji o jadu zabave djecu. Tako da ne treba nikoga kriviti. Kako je kome lakše u životu i kroz život, neka tako i živi jer je tako najispravnije.
Ljudi se inače žene/udaju ne zbog nekoga i toga, već da svoj život urede. Da urede uglavnom finansijski i materijalni status. Da nešto u životu hajruju. A i ne ulaze u brakove svi zbog istih ciljeva i planova. Neko sa dušmanom spava po 20-30 godina. Žive, a ni ne znaju sa kim žive.
Ne treba se sikirati, doći se Afrika i Azija ovdje.
Tu se nauči biti samoživ i gledati samo svoja guza. Mislim na žene i djevojke. Hajde se fokusiraj 3-5 godina minimum na 30-50 predmeta. Nauči nabubaj...pa sa svakakvim budalama
Čovjek barem prema sebi treba priznati da je egoista i da je samoživ i da neće da se žrtvuje ni zbog koga.
I to je OK. Ali se ovom temom ne treba zamarati.
Svako zna svoje prioritete u životu i ne treba se zbog toga ujedati za guzu. Ali i mnogi roditelji o jadu zabave djecu. Tako da ne treba nikoga kriviti. Kako je kome lakše u životu i kroz život, neka tako i živi jer je tako najispravnije.
Ljudi se inače žene/udaju ne zbog nekoga i toga, već da svoj život urede. Da urede uglavnom finansijski i materijalni status. Da nešto u životu hajruju. A i ne ulaze u brakove svi zbog istih ciljeva i planova. Neko sa dušmanom spava po 20-30 godina. Žive, a ni ne znaju sa kim žive.
Ne treba se sikirati, doći se Afrika i Azija ovdje.
-
toska
#1458 Re: Život samaca u srednjim godinama
Naknadna pamet...ljudi se udaju/žene i prave djecu uglavnom u 20 ili ranim 30im, baš su tada mislili o poziciji umrlog dede kojeg će unuci spominjati i kome će neko nešto proučiti.
šega
šega
- dr_Evil
#1459 Re: Život samaca u srednjim godinama
Udaji se bonaBJB wrote: ↑04/01/2026 05:53Dangubo, pominju ih oni koji su ih voljeli za života i koji su oni voljeli, kao tetke, rođaci, njihova djeca, ljudi čiji život su obogatili ili dotakli kroz posao..Danguba wrote: ↑01/01/2026 17:17 Pa koji ste qrac ulazili na ovaj svijet?
O tome pricam.
Iskreno...kad sam bila klinka uvijek sam govorila da se neću udati jer sam imala dojam da je tata bio vazniji zbog mame jer radi, onda je i mama počela raditi pa se svašta nešto izmijenjalo i u glavi i u društvu..Kad sam bila teenagerka, mislila sam da ću se udati do 25 i imati barem 3-4 djece..Vrijeme prođe. Ljubav me ne pronađe. Djece nigdje, a stvarno sam imala želju da imam djecu i mislim da bih bila dobra majka.
Nisam se htjela udati radi društva. Radi pravljenja mjesta sebi u društvu. U BiH ako nisi udata, osim ako nisi direktorica vlastite kompanije, nisi dovoljno bitna ako si neudata žena, pa nekad ni tad. Moraš imati muškarca, ako ništa da ti probleme pravi. Kao privjesak.
A Ja sam oduvijek tražila druga, nekoga ko će biti podrška meni, ko će vjerovati u mene, to će me voljeti sa svim mojim manama i vrlinama, kao i ja njega. To nisam našla, ništa manje od toga ne prihvatam. Poznajem sebe predobro. DA sam se udala reda radi, a mogla sam, mrzila bih i sebe i tog jadnika kojeg bih vezala za sebe samo da zadovoljim društvenu normu.
Žao mi je što nemam djecu. Na savjet mnogih da rodim dijete/djecu samo za sebe, ono one-night stand, sam odgovarala " a kako je toj djeci u BiH, trebam li osuditi dijete da trpi zbog moje sebične želje da budem majka.." Niti su one-night stands za mene, niti želim osuditi dijete da se ždere cijeli život a što mene moj otac nije želio..
Šta budućnost nosi ne znam. Ali vidim puno roditelja koji sa 3-4-5 djece ostaju sami i budu odbačeni u starosti, završe u staračkom domu. (sirotište za odrasle)..Kao što bih se borila za svoju djecu da ih ne ostavim u sirotištu, tako ni svoje roditelje nisam stavila u dom.
Ko će mi proučiti Fatihu, nadam se na neko hoće, a ako niko ne prouči, podsjetiću ih u snu
Biće šta bude..Ko zna, možda me ljubav nađe u 60 ili nikad? Znam jedno, nema smisla ići protiv sebe..Kad nešto ne mogu podnijeti, ne mogu..
I kad se nešto radi, treba se uraditi dobro ili nikako..Znam ljude koji imaju djecu, a toliko loše su ih odgojili, da će im biti briga i teret do smrti, pa i nakon toga..tako da ni to nije jedini smisao ovog bistvovanja..
Voljeti i biti voljen. Biti prihvaćen. Poštovan. Nedostajati ljudima kad nisi tu. Bit od pomoći. Ne štetiti nikome..Sve je to bolje od samo, ne biti sam i proizvesti 2-3 djece da ostane neko sa tvojim genima..
Sto bi ti bila rahat kad mi nismo
Evo pun forum slobodnih momaka
- Chloe
- Photo mod
#1460 Re: Život samaca u srednjim godinama
Iskoči ova tema u aktivnima ... i podjseti me na tužnu vijest,
umro nam je momak - 39. godina. Sin jedinac, sa rodietljima je u Slo živio,
otac i on imaj firmu koja radi u Africi na iskopu zlata.
Preselio je nakon komplikacija uzrokovanih ujedom komarca u Africi.
Iza njega je ostalo četvero djece, snaga i volja za daljnji život dedi i nani,
koji su se potrudili da steknu veliko bogastvo,
koje bi im bilo sad bezvrijedno/besmisleno
da nije njih, ovo su njihove riječi.
umro nam je momak - 39. godina. Sin jedinac, sa rodietljima je u Slo živio,
otac i on imaj firmu koja radi u Africi na iskopu zlata.
Preselio je nakon komplikacija uzrokovanih ujedom komarca u Africi.
Iza njega je ostalo četvero djece, snaga i volja za daljnji život dedi i nani,
koji su se potrudili da steknu veliko bogastvo,
koje bi im bilo sad bezvrijedno/besmisleno
da nije njih, ovo su njihove riječi.
- dr_Evil
#1461 Re: Život samaca u srednjim godinama
@Chloe nek je rahmet dusi, i sabura familiji. Ali iskreno, ko god je u tom poslu, vjerujem da se trudio da zaradi veliko bogatstvo ali tesko da su cista posla u Africi.
- Chloe
- Photo mod
#1462 Re: Život samaca u srednjim godinama
Ne znam zaista ništa o tom poslu, općenito o poslovanju u Africi.
Firmu su imali u Sloveniji,
ne znam kad su se prebacili u taj dio posla,
i da nisu ulagali tamo, imali su već bogastvo.
U biti, i da nemaju šta imaju,
unučad koja je ostala najveće je bogastvo.
Firmu su imali u Sloveniji,
ne znam kad su se prebacili u taj dio posla,
i da nisu ulagali tamo, imali su već bogastvo.
U biti, i da nemaju šta imaju,
unučad koja je ostala najveće je bogastvo.
-
John Cleese
#1463 Re: Život samaca u srednjim godinama
Seks je precijenjen.Chloe wrote: ↑30/12/2025 13:10... sex kao najbitnija životna stavka.Dangubic wrote: ↑29/12/2025 18:04Imam drugova koji su samci i zive odlicno, imaju seksa daleko vise od ovih sto su dugo godina zajednominix wrote: ↑30/10/2023 06:34 Zdravo svima,
Znam da recikliram već postojeće teme, ali se nadam da ovdje temu donekle ograničavam.
U mom okruženju, u manjem bosanskom mjestu, od samaca sam uglavnom viđao muškarce koji su alkoholičari, neradnici ili slabijih primanja. Ne znam da li je to takvo razmišljanje ljudi bilo samo prije 30 godina, ali danas viđam i puno mirnijih neproblematičnih momaka koji su neupareni, što nisam viđao u starijim generacijama. Sada se i moji roditelji za pojedine čude "miran, ne puši, ne pije, a nema nikoga", a meni je to posve normalno i prestao sam dobrotu ubrajati u ljudske kvalitete.
Koliko vi viđate starije neproblematične momke samce u svom okruženju i kakav im je život (znam da bi alkoholičari imali probleme i sa brakom i bez braka)? Kako popunjavaju slobodno vrijeme? Da li se nešto promijenilo u kriterijima uparivanja u zadnjih 30-40 godina?
Pitanje se odnosi i na starije djevojke, nema potrebe da ih isključim iz teme.![]()
Valjda ima starijih forumaša koji su više proživjeli od mene.![]()
-
John Cleese
-
Kapetan Nemo
#1465 Re: Život samaca u srednjim godinama
Jako bitno hoće li te neko spominjati kad te zatrpaju. 
- Optimus09
#1466 Re: Život samaca u srednjim godinama
Seks je zabava za sirotinju 
-
snijeg_led
#1467 Re: Život samaca u srednjim godinama
Zabava za nas 
-
toska
-
belfy
#1469 Re: Život samaca u srednjim godinama
prvo sam te mislio pitati zasto ovo mislis, ali onda mi naumadne OnlyFans. a tamo cak nije ni do samog seksa...
ali se ne slazem, svejedno. i ironicno/sarkasticno bih rekao da je to samo izjava nekoga ko ne upraznjava/nije upraznjavao isti cesce (ne upraznjavam ni ja vise toliko cesto, ali se rado sjecam i obradujem istom kada se desi)...
evo i komicni video gdje Zlatan odgovara na slicno pitanje na 16:10
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#1470 Re: Život samaca u srednjim godinama
Ovi što su u braku oni najviše masturbiraju i imaju najmanje seksa. Ono čega imaju najviše to je seksa u glavu u mozak i kako sve račune poplacati.

-
John Cleese
#1471 Re: Život samaca u srednjim godinama
Oprosti ako ću te razočarati, ali...belfy wrote: ↑08/01/2026 04:09prvo sam te mislio pitati zasto ovo mislis, ali onda mi naumadne OnlyFans. a tamo cak nije ni do samog seksa...
ali se ne slazem, svejedno. i ironicno/sarkasticno bih rekao da je to samo izjava nekoga ko ne upraznjava/nije upraznjavao isti cesce (ne upraznjavam ni ja vise toliko cesto, ali se rado sjecam i obradujem istom kada se desi)...
evo i komicni video gdje Zlatan odgovara na slicno pitanje na 16:10
https://www.youtube.com/watch?v=SaoKnZ-S3bM
Naravno da to ne mislim - ložim te
Uzgred, vjerujem da vrijedi citirati taj nedorečeni aforizam s kraja izlaganja:"Volim seks i rado ga se sećam."(VBV)
- Chloe
- Photo mod
#1472 Re: Život samaca u srednjim godinama
Da si napisaLA, zamislila bih se, ali si napisAO ...
Pa đesi ti? Kako si?
-
John Cleese
#1473 Re: Život samaca u srednjim godinama
Takvu diskriminaciju od tebe nisam ocekivao
Fala na pitanju: evo, forumam malo, cisto da ne zaboravim kako ide
- Chloe
- Photo mod
#1474 Re: Život samaca u srednjim godinama
Ne zaboravlja se to, jednom forumaš - uvijek forumaš ...John Cleese wrote: ↑08/01/2026 10:30Takvu diskriminaciju od tebe nisam ocekivao![]()
Fala na pitanju: evo, forumam malo, cisto da ne zaboravim kako ide![]()