Neradna nedjelja u FBiH
Moderator: anex
- Cherry-Cherry
#12626 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ko zna, zna.
-
Adi-g
#12627 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Oni su dragstor i moraju raditi 24h
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#12628 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Obisao sam svukuda, ali 1.5 je svugdje neradan ali 2.5 nigdje nije neradan
Ali se vratimo na to da pola HR i SLO ne radi zadnjih 10 dana ni narednih 5 najmanje.. i nista im nije u godisnjem regularnom
Samo u bosni se radi 31.12 do 16h, hiti se, zuri se, fali mu faktura i ostala sranja.
-
HelaS
#12629 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pola HR i pola SLO su snažna katolička područja. BiH nijemk ultra wrote: ↑31/12/2025 20:17Obisao sam svukuda, ali 1.5 je svugdje neradan ali 2.5 nigdje nije neradan
Ali se vratimo na to da pola HR i SLO ne radi zadnjih 10 dana ni narednih 5 najmanje.. i nista im nije u godisnjem regularnom
Samo u bosni se radi 31.12 do 16h, hiti se, zuri se, fali mu faktura i ostala sranja.
-
akcija007
#12630 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Tacno je da Zapad ne radi ni 02.01 ni 02.05 ali SLO je od prije par godina vratila ponovo praznik neradni dan na 02.01 i 02.05
Mi smo 2 dana praznika Nove Godine i Praznika Rada prepisali iz Zakona bivse drzave i na ove datume dodali Dan Nezavisnosti 01.03 i Dan Drzavnosti 25.11 i to je to od praznika sto imamo + vjerske praznike ko sta slavi
Mi smo 2 dana praznika Nove Godine i Praznika Rada prepisali iz Zakona bivse drzave i na ove datume dodali Dan Nezavisnosti 01.03 i Dan Drzavnosti 25.11 i to je to od praznika sto imamo + vjerske praznike ko sta slavi
- Better Man
#12631 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ali zato je u Hrvatskoj 02.01. redovni radni dan, a kod nas neradni. Isto i 02.05.mk ultra wrote: ↑31/12/2025 20:17Obisao sam svukuda, ali 1.5 je svugdje neradan ali 2.5 nigdje nije neradan
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#12632 Re: Neradna nedjelja u FBiH
puno neradnih nedelja, zatim praznika koji spajaju 2 neradna dana....mislite da ce trgovci to nijemo posmatrati, u ovakvom ambijentu i pristati na manji promet?! 
-
Deny25
#12633 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pa pred svaki bajram se do 22 radi jel ikog stid. Ne pohlepne gazde promet da se moze jos koji centar napraviti na svakom cosku da bude Bingo
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
-
akcija007
#12635 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ovo je cirkus totalni za petak
- konektovan
-
DebelinJoe
#12637 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ova ekipa iz Sindikata trgovine i njihovom mahnitom šeficom nisu normalni...Gledaj ti tona kojom se obraćaju javnosti...
A da promijenite možda zanimanje, ako vam se ne sviđa...
Evo polako zatvaramo vrata svojih objekata, predajemo pazar koji se broji u stotinama hiljada maraka, ruke su nam u flasterima i noge u zuljevima. Napravile smo hiljade hladnih plata, izvagale tone mesa i iznjele u svojim rukama kamione pica. Nismo nikom danas cestitale Novu godinu. Ne zato sto vam ne zelimo dobro nego zato sto su nasu Novu godinu unistili sramnom odlukom da za nas praznik nije praznik.
Imamo poruku za sve nase kupce:
Znamo da u ovoj godini niste izdrzali da ne kupujete nedjeljom.
Znamo da su mnogi od vas stajali u redu na benzinskim pumpama zbog cigara.
Znamo da ima vas mnogo koje nije briga kako je nama sve dok je vama dobro.
Ali znamo da niste ni svi isti i da ima vas mnogo vise koje boli nasa bol.
Vama se obracamo
Nemojte u petak uci u nase objekte!
Neka budu prazni!
Neka samo nasa ljutita lica ispune prostor kao sto je ljutnja ispunila nasa srca!
Izdrzite bez kupovine samo ovaj petak
Pomozite da pokazemo da nismo sami ako su nas samima vec ostavili oni za koje radimo i oni kojima bi trebalo da smo bitni!
A njima porucujemo, vidimo se pred Vladom uskoro!
-
akcija007
#12638 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ako Dobro citam odluku i razumijem trebaju biti otvorene samo prodavnice prehrane i to s min kapaciteta. Jesni rade puno radno vrijeme , drugi do 15 treci nikako, cetvrtni otvaraju vrtni centar ....
- konektovan
#12640 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Tugi plaki..DebelinJoe wrote: ↑01/01/2026 00:03 Ova ekipa iz Sindikata trgovine i njihovom mahnitom šeficom nisu normalni...Gledaj ti tona kojom se obraćaju javnosti...
Evo polako zatvaramo vrata svojih objekata, predajemo pazar koji se broji u stotinama hiljada maraka, ruke su nam u flasterima i noge u zuljevima. Napravile smo hiljade hladnih plata, izvagale tone mesa i iznjele u svojim rukama kamione pica. Nismo nikom danas cestitale Novu godinu. Ne zato sto vam ne zelimo dobro nego zato sto su nasu Novu godinu unistili sramnom odlukom da za nas praznik nije praznik.
Vama se obracamo
Neka budu prazni!
Neka samo nasa ljutita lica ispune prostor kao sto je ljutnja ispunila nasa srca!
Pomozite da pokazemo da nismo sami ako su nas samima vec ostavili oni za koje radimo i oni kojima bi trebalo da smo bitni!
- drug_profi
#12641 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Majku mu, jel se zaboravlja da je poslodavac onaj koji bi trebao da odredjuje kad se radi? Valjda kad moze najbolje da se zaradi. To se zove trzisna utakmica.
Vase je da se borite za bolju placu i svoja prava, a ne da zatvarate objekte kad je promet najbolji.
Ja lično nemam namjeru u kupovinu nikakvu prije subote, pa možda ni tad, ali ova patetika i lupanje lončića mi ide na živce.
Sindikat nema pojma čime treba da se bavi i zato i jeste tako loše u branši.
Vase je da se borite za bolju placu i svoja prava, a ne da zatvarate objekte kad je promet najbolji.
Ja lično nemam namjeru u kupovinu nikakvu prije subote, pa možda ni tad, ali ova patetika i lupanje lončića mi ide na živce.
Sindikat nema pojma čime treba da se bavi i zato i jeste tako loše u branši.
- VladaFBiH
#12642 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Do sada nisam pomislio da idem ali imam osjećaj da ću sada namjerno da odemDebelinJoe wrote: ↑01/01/2026 00:03 Ova ekipa iz Sindikata trgovine i njihovom mahnitom šeficom nisu normalni...Gledaj ti tona kojom se obraćaju javnosti...
SpoilerShowEvo polako zatvaramo vrata svojih objekata, predajemo pazar koji se broji u stotinama hiljada maraka, ruke su nam u flasterima i noge u zuljevima. Napravile smo hiljade hladnih plata, izvagale tone mesa i iznjele u svojim rukama kamione pica. Nismo nikom danas cestitale Novu godinu. Ne zato sto vam ne zelimo dobro nego zato sto su nasu Novu godinu unistili sramnom odlukom da za nas praznik nije praznik.
Vama se obracamo
Neka budu prazni!
-
Hakiz
#12644 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Radit će 2. 1. i kukaju, ne misleći na to da večeras svi oni koji su učestvovali kao tehničko osoblje u proslavama u raznim gradovima ili konobari i kuhari u ugostiteljskim objektima, novinarke i snimatelji koji su se smrzavali večeras "da prenesu atmosferu" i slični ne slave sa porodicama i prijateljima. Rade.DebelinJoe wrote: ↑01/01/2026 00:03 Ova ekipa iz Sindikata trgovine i njihovom mahnitom šeficom nisu normalni...Gledaj ti tona kojom se obraćaju javnosti...
Vama se obracamo
Neka budu prazni!
Kao što večeras rade "uobičajeni sumnjivci" to jeste svi dežurni u raznim službama. Recepcioneri u hotelima. Vozači tramvaja i trolejbusa u Sarajevu. Taksisti. I mnogi drugi.
A radit će i 1. 1. i 2. 1.
Ne, trgovci na njih ne misle, ali traže da drugi misle na trgovce.
Hoću, draga kasirko, solidarisat ću se s tobom kada se ti budeš solidarisala sa konobarom pa u nedjelju ne odeš u neki ugostiteljski objekat. I slično se solidarišeš sa svima drugima koji ti omogućavaju da svoju neradnu nedjelju uživaš negdje van kuće.
Last edited by Hakiz on 01/01/2026 01:12, edited 1 time in total.
-
made_in_sarajevo
#12645 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pa evo bingo je najveci u tom polju gdje se najvise kuka. Dajte otkaz i radite drugi posao. Trgovci postali gori od rudara kad ih se slusa. Hocete minimalnu 1000, a treba zaraditi preko 2000 da bi ti dobio 1000, hocete sve zivo ali u trgovini gdje radis na rezanju salame naprimjer. Ne kontam i ja sedmicno stotine kg lima prenesem preko ruku, bunt zice natovari, istovari, pola dana na nogama razvuci zicu malo ovako malo onako sa pognutom glavom, aaaaa pomoc za mene, dajte kakav status.
Trgovci jadni narezali se salame sa platom 1400+KM ali bi da kafane rade da se moze mahalati. Sad vec jedete govna kao medicinari i trazite da vas se pocne zajebavati maksimalno. Sta cemo sa trafikama, konobarima, pekarama, pumpama, pa i policijom, doktorima, vatrogascima. Jel njima kad praznik pogotovo ovi zadnji nabrojani. Mozda bi i oni veceras sjedili i cugali ali moraju cuvati moju i vasu ugrozenu guzicu.
Jedete govna opasno, a kad vam je danas toliko tesko (prije jest bilo) onda bujrum otkaz i promjenite posao i djelatnost. Minimalna plata da bude 1500 ali nemoj da iko udje u radnju. Moze ali u snovima. Sve sto trazimo dobro ili lose ima rezultat toga. Trazili ste plate u hiljadama, sad zaradite na sve moguce nacine. Ni jedna firma nije dobrotvorna organizacija, svi su tu za profit i zaradu i da radnik sam sebi zaradi platu kroz svoj posao.
Oduvijek sam govorio i govorit cu, ti mislis da si malo placen, otkaz i idemo dalje. Na kraju krajeva svako moze otvoriti firmu i tu svoju pamet naplatiti masno pa i napraviti novi bingo.
Koliko su poginuli, danas oko 1 u bingu stup kao.kad je plata. Nista drugacije bukvalno. Bingo ilidza ista stvar, vise kafana i konobari poginuse i radnje u bingu nego sam bingo.
Trgovci jadni narezali se salame sa platom 1400+KM ali bi da kafane rade da se moze mahalati. Sad vec jedete govna kao medicinari i trazite da vas se pocne zajebavati maksimalno. Sta cemo sa trafikama, konobarima, pekarama, pumpama, pa i policijom, doktorima, vatrogascima. Jel njima kad praznik pogotovo ovi zadnji nabrojani. Mozda bi i oni veceras sjedili i cugali ali moraju cuvati moju i vasu ugrozenu guzicu.
Jedete govna opasno, a kad vam je danas toliko tesko (prije jest bilo) onda bujrum otkaz i promjenite posao i djelatnost. Minimalna plata da bude 1500 ali nemoj da iko udje u radnju. Moze ali u snovima. Sve sto trazimo dobro ili lose ima rezultat toga. Trazili ste plate u hiljadama, sad zaradite na sve moguce nacine. Ni jedna firma nije dobrotvorna organizacija, svi su tu za profit i zaradu i da radnik sam sebi zaradi platu kroz svoj posao.
Oduvijek sam govorio i govorit cu, ti mislis da si malo placen, otkaz i idemo dalje. Na kraju krajeva svako moze otvoriti firmu i tu svoju pamet naplatiti masno pa i napraviti novi bingo.
Koliko su poginuli, danas oko 1 u bingu stup kao.kad je plata. Nista drugacije bukvalno. Bingo ilidza ista stvar, vise kafana i konobari poginuse i radnje u bingu nego sam bingo.
- Cherry-Cherry
#12647 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Mislila sam da ne idem 2.1. u Bingo, ali sad baš hoću.
Počeli su opasno da jedu govna.
Počeli su opasno da jedu govna.
-
BadBoy
-
tokio25
-
tokio25
#12650 Re: Neradna nedjelja u FBiH
a da se mi onda borimo da sve bude dragstore i radnje i opstine i agencije i osiguranja
bas bas sve pa neka se zaposle ovi sa biroa u trece smjene
bas bas sve pa neka se zaposle ovi sa biroa u trece smjene