imam ja i field full black..ove druge su replay epicRogie wrote: ↑27/12/2025 20:11Jel cilja na one Field M, koje si ti (ako se ne varam) bas jeftino platio iz FF-a (nesto do 150 KM, ako se dobro sjecam)?konektovan wrote: ↑27/12/2025 16:58 replay su za ove mercedes po udobnosti, a iskreno meni su i stilom bolje.
Opasno mi se svidjaju (na slikama, doduse) i odavno vec cekam barem pribliznu cijenu (a ne 200+), ali izgleda nema od toga nista. Jest da bih ih morao na slijepo naruciti jer nemam gdje probati, a u zadnje vrijeme sam imao takvih fula s velicinom kod online narudzbi (doduse, uglavnom odjeca) da sam gotovo odustao od toga...
![]()
Kakve tenisice nose forumasi :)
Moderator: anex
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#10451 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
-
Škobo Habu
#10452 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Mislim da ne postoji model sportske obuće koji je precjenjen poput Air Jordan 1.
Dizajnom prevaziđeni, udobnost se nije promjenila od sredine osamdesetih.
- konektovan
#10453 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
apsolutno se slazem..Škobo Habu wrote: ↑30/12/2025 17:52Mislim da ne postoji model sportske obuće koji je precjenjen poput Air Jordan 1.
- BarbaDue
#10454 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Možda su zato još uvijek aktuelne. Mnogo raje još uvijek konzumira klasiku.
-
STR69
#10455 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Mislim da je ove čak Borovo radilo neko vrijeme.
- canvra888
#10456 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Što se tiče udobnosti, isto važi i za Air Force 1, Air Max 1, Air Max 90, Adidas Superstar, Samba, Stan Smith, Puma Clyde... svi ti modeli su u OG izdanjima ostali isti što se tiče udobnosti, sem nekih specijalnih verzija tih modela. I svi vuku korijene iz 1960-90-ih. Niko te modele ni ne kupuje zbog udobnosti, imaju modeli svih tih brendova koji su u skorije vrijeme razvijeni, ako je već udobnost prioritet pri kupovini.Škobo Habu wrote: ↑30/12/2025 17:52Mislim da ne postoji model sportske obuće koji je precjenjen poput Air Jordan 1.
AJ1 je i dalje najrevolucionarniji i najuticajniji komad obuće do današnjeg dana. Sama činjenica da se do današnjeg dana rade kolaboracije sa raznim dizajnerima, glumcima, sportistima, muzičarima, i ostalim javnim ličnostima govori ipak da dizajn nije prevaziđen, za većinu.
-
Škobo Habu
#10457 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Air Force 1 i Air Jordan 1, kad je u pitanju udobnost, ne mogu zajedno u istu rečenicu.
Problem sa tim "kultnim" modelima jeste u tome što se sve više koriste vještački materijali. Kvalitetna koža i ostali materijali se koriste najčešće kada je u pitanju neka saradnja po poznatim dizajnerskim imenima ili kada se rade limitirane serije za kolekcionare.
Sve ostalo je smeće i go prosjek.
Problem sa tim "kultnim" modelima jeste u tome što se sve više koriste vještački materijali. Kvalitetna koža i ostali materijali se koriste najčešće kada je u pitanju neka saradnja po poznatim dizajnerskim imenima ili kada se rade limitirane serije za kolekcionare.
-
zippoo87
#10458 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Ja sam nedavno trazio neku zimsku obucu i kozu vise ne mozes vidjeti ni na modelima od 300 KM
Ovo je jadno koliko smo svi postali ovce i sta nam se sve prodaje za masne pare a sve od plastike,tj.najlona.
Adidas Terrex,Salomon trail i svi ti slicni brendovi i modeli...sve od plastike/najlona se pravi i recikliranih materijala a i djon je vjestak,samo najskuplji modeli imaju kao pravu kozu .
3 sata sam trazio,hodao,isprobavao...na kraju sam uzeo od muke neke Salomon,koje mi se u biti toliko nisu ni svidjale ali nisam vise mogao da trazim i da se nerviram.
Drugi problem su sadasnji brojevi,koji veze nemaju sa realnoscu...onda svaki brend ima svoje neke brojeve i velicine...ma cirkus teski.
Bio narucio jedne online,uzeo svoj broj i kurko,jedva navukao na nogu...pisao sam na temi nedavno.
Otisao i u Office Shoes,tu neki talijanski brendovi...kao kozne cipele ali uopste nisu futrovane,nisu ni nepromocive,cijena 320 KM,brend onaj talijanski Ecco
Mozda jedan model tu da mi je odgovarao ali nista posebno.
Pisao sam da sam ja naucio nositi kozne i cijeli zivot sam kozne imao i sada evo zadnjih godina se patim sa cipelama za zimu,nema uopste vise da se proizvodi to sto sam prije kupovao i nosao.
Ovo je jadno koliko smo svi postali ovce i sta nam se sve prodaje za masne pare a sve od plastike,tj.najlona.
Adidas Terrex,Salomon trail i svi ti slicni brendovi i modeli...sve od plastike/najlona se pravi i recikliranih materijala a i djon je vjestak,samo najskuplji modeli imaju kao pravu kozu .
3 sata sam trazio,hodao,isprobavao...na kraju sam uzeo od muke neke Salomon,koje mi se u biti toliko nisu ni svidjale ali nisam vise mogao da trazim i da se nerviram.
Drugi problem su sadasnji brojevi,koji veze nemaju sa realnoscu...onda svaki brend ima svoje neke brojeve i velicine...ma cirkus teski.
Bio narucio jedne online,uzeo svoj broj i kurko,jedva navukao na nogu...pisao sam na temi nedavno.
Otisao i u Office Shoes,tu neki talijanski brendovi...kao kozne cipele ali uopste nisu futrovane,nisu ni nepromocive,cijena 320 KM,brend onaj talijanski Ecco
Pisao sam da sam ja naucio nositi kozne i cijeli zivot sam kozne imao i sada evo zadnjih godina se patim sa cipelama za zimu,nema uopste vise da se proizvodi to sto sam prije kupovao i nosao.
- canvra888
#10459 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Nije to baš tako. Kvalitet kože na AJ1 bukvalno ovisi od modela do modela. Ima dosta regularnih OG modela koji su sa sasvim pristojnim kvalitetom kože. Jedino gdje jeste velika distinkcija je između High i Mid modela. Mid modeli uglavnom dolaze sa poprilično nekvalitetnom kožom, sukladno sa dosta nižom cijenom. High modeli su uglavnom sa pristojnom kožom.Škobo Habu wrote: ↑31/12/2025 00:37 Air Force 1 i Air Jordan 1, kad je u pitanju udobnost, ne mogu zajedno u istu rečenicu.
Kvalitetna koža i ostali materijali se koriste najčešće kada je u pitanju neka saradnja po poznatim dizajnerskim imenima ili kada se rade limitirane serije za kolekcionare.
A ovo između AJ1 i AF1 i udobnosti mi nije baš najjasnije. Imam i jedne i druge i meni su AJ1 dosta udobnije
- Njanjavi
#10460 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Ecco nije talijanski brend vec skandinavski ja msm.zippoo87 wrote: ↑31/12/2025 02:31 Ja sam nedavno trazio neku zimsku obucu i kozu vise ne mozes vidjeti ni na modelima od 300 KM![]()
Otisao i u Office Shoes,tu neki talijanski brendovi...kao kozne cipele ali uopste nisu futrovane,nisu ni nepromocive,cijena 320 KM,brend onaj talijanski Ecco![]()
I to da nema kozne obuce je neistina.
Mogao si i salomon uzet od prave koze.
Svi salomon quest modeli su od koze, neke izvedbe od brusene neke od nubuck koze, počeli su zadnjih godina i x ultra modele sa kozom radit, to su x ultra 360.
Imas masu brendova koji i dan danas prave obucu od koze, nemoj lupetat tako bezveze.
-
zippoo87
#10461 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Ne znam tacno ciji je brend Ecco i nije ni bitno.Njanjavi wrote: ↑31/12/2025 10:43Ecco nije talijanski brend vec skandinavski ja msm.zippoo87 wrote: ↑31/12/2025 02:31 Ja sam nedavno trazio neku zimsku obucu i kozu vise ne mozes vidjeti ni na modelima od 300 KM![]()
Otisao i u Office Shoes,tu neki talijanski brendovi...kao kozne cipele ali uopste nisu futrovane,nisu ni nepromocive,cijena 320 KM,brend onaj talijanski Ecco![]()
Svi salomon quest modeli su od koze, neke izvedbe od brusene neke od nubuck koze, počeli su zadnjih godina i x ultra modele sa kozom radit, to su x ultra 360.
Imas masu brendova koji i dan danas prave obucu od koze, nemoj lupetat tako bezveze.
Sto se Salomon tice,sve nove modele pregledao,jedne bile sa dijelovima kao ukras od brusene koze,kostale 300 KM.
Ove moje malo jeftinije,bez tih koznih ukrasa.
Sve novi modeli .
Mozda i ima koznih modela ali ne daje mi se bas 700 KM za kozne cipele,koje su prije 10 godina kostale 150 KM i bilo izbora da ne znas koje bi kupio.
A ti mi sada daj te silne kozne modele od Salomona... znaci bio u Doboju u onom City Parku.
Na kraju sam uzeo ove,jer su mi bile najudobnije na nozi. Ostalo nisam ni zagledao.

- Njanjavi
#10462 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Pa imas kralju taj isti model od koze.
Samo kozni model se zove x ultra 360.
Msm kombinacija koza i platno.
Vani su oko 145 eura a znas da vazda kod njih bude popusta pa budu i jeftinije.
Plus kralju, taj model x ultra je star brat bratu preko tri sezone ako ne i vise.
I stepovi oko plasticnih djelova mi se cine napljuvani jako lose za salomon završnu obradu.
Ne bi ja vise kod tih uzimao, ne cine se kao original bgmi.
Samo kozni model se zove x ultra 360.
Msm kombinacija koza i platno.
Vani su oko 145 eura a znas da vazda kod njih bude popusta pa budu i jeftinije.
Plus kralju, taj model x ultra je star brat bratu preko tri sezone ako ne i vise.
I stepovi oko plasticnih djelova mi se cine napljuvani jako lose za salomon završnu obradu.
Ne bi ja vise kod tih uzimao, ne cine se kao original bgmi.
- mc-twin
#10463 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Ti kao da ne znas kako to ovdje ide. Kod nas je 90% starih/jih modela, sto se ne proda izlaze se opet, a o izboru modela i brendova je suvisno pricati.
-
nauticamid
- konektovan
#10465 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
jordan 1 serija postoji u "obicnoj" i " premium" liniji gdje se koriste jos bolji materijali. Mislim, deracina teska..na vec preskupu obucu, ti uvedes jos premium, tj. gdje je uglavnom 100 % koza,..ali i fino skuplja.canvra888 wrote: ↑31/12/2025 04:14Nije to baš tako. Kvalitet kože na AJ1 bukvalno ovisi od modela do modela. Ima dosta regularnih OG modela koji su sa sasvim pristojnim kvalitetom kože. Jedino gdje jeste velika distinkcija je između High i Mid modela. Mid modeli uglavnom dolaze sa poprilično nekvalitetnom kožom, sukladno sa dosta nižom cijenom. High modeli su uglavnom sa pristojnom kožom.Škobo Habu wrote: ↑31/12/2025 00:37 Air Force 1 i Air Jordan 1, kad je u pitanju udobnost, ne mogu zajedno u istu rečenicu.
Kvalitetna koža i ostali materijali se koriste najčešće kada je u pitanju neka saradnja po poznatim dizajnerskim imenima ili kada se rade limitirane serije za kolekcionare.
A ovo između AJ1 i AF1 i udobnosti mi nije baš najjasnije. Imam i jedne i druge i meni su AJ1 dosta udobnije![]()
- canvra888
#10466 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Tačno, ali kako napisah, na većini High OG (ilitiga "običnih") modela, koža je sasvim zadovoljavajuće kvalitete.konektovan wrote: ↑31/12/2025 20:43jordan 1 serija postoji u "obicnoj" i " premium" liniji gdje se koriste jos bolji materijali. Mislim, deracina teska..na vec preskupu obucu, ti uvedes jos premium, tj. gdje je uglavnom 100 % koza,..ali i fino skuplja.canvra888 wrote: ↑31/12/2025 04:14Nije to baš tako. Kvalitet kože na AJ1 bukvalno ovisi od modela do modela. Ima dosta regularnih OG modela koji su sa sasvim pristojnim kvalitetom kože. Jedino gdje jeste velika distinkcija je između High i Mid modela. Mid modeli uglavnom dolaze sa poprilično nekvalitetnom kožom, sukladno sa dosta nižom cijenom. High modeli su uglavnom sa pristojnom kožom.Škobo Habu wrote: ↑31/12/2025 00:37 Air Force 1 i Air Jordan 1, kad je u pitanju udobnost, ne mogu zajedno u istu rečenicu.
A ovo između AJ1 i AF1 i udobnosti mi nije baš najjasnije. Imam i jedne i druge i meni su AJ1 dosta udobnije![]()
Pisao sam ovdje, meni se od mojih ormar osjetio na kožu mjesecima. To mi se ni sa jednim patikama prije nije desilo.
- beni-bu-man
#10467 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Tako ja nedavno uleti u Sport reality i vidim NEW BALANCE 997H novi model naljepnica na njima, cijena preko 2 glave, ja taj isti model kupio prije 2-3 godine.
- Optimus09
#10468 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Ecco su kvalitne patike,mam jedne.
Ali ove columbia su mi super udobne,jos pasu osobama sa sirokom stopalima.
Ali ove columbia su mi super udobne,jos pasu osobama sa sirokom stopalima.
-
mali_balon
- konektovan
-
mali_balon
#10471 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Blagodarim....bile bi dobrije da su crne ali eto...
- Better Man
#10472 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Ecco je Danski brend.zippoo87 wrote: ↑31/12/2025 12:08Ne znam tacno ciji je brend Ecco i nije ni bitno.Njanjavi wrote: ↑31/12/2025 10:43Ecco nije talijanski brend vec skandinavski ja msm.zippoo87 wrote: ↑31/12/2025 02:31 Ja sam nedavno trazio neku zimsku obucu i kozu vise ne mozes vidjeti ni na modelima od 300 KM![]()
Sto se Salomon tice,sve nove modele pregledao,jedne bile sa dijelovima kao ukras od brusene koze,kostale 300 KM.
Ove moje malo jeftinije,bez tih koznih ukrasa.
Sve novi modeli .
Mozda i ima koznih modela ali ne daje mi se bas 700 KM za kozne cipele,koje su prije 10 godina kostale 150 KM i bilo izbora da ne znas koje bi kupio.
A ti mi sada daj te silne kozne modele od Salomona... znaci bio u Doboju u onom City Parku.
Na kraju sam uzeo ove,jer su mi bile najudobnije na nozi. Ostalo nisam ni zagledao.
![]()
![]()
- Better Man
#10473 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Odlične. Imam ih i sve što mogu reći je da su preudobne. Kao da hodaš po oblacima, ništa ne osjetiš.
- Better Man
#10474 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Ne bi. Ova kombinacija boja je odlična.
-
mali_balon
#10475 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Ma sa asicsom nema fuleBetter Man wrote: ↑15/01/2026 09:08Odlične. Imam ih i sve što mogu reći je da su preudobne. Kao da hodaš po oblacima, ništa ne osjetiš.