Ja za nedjelju predlažem autopijacuHaris033 wrote: ↑31/12/2025 14:29Tako je!
Slika govori više od hiljadu riječi, more automobila, gužva, potrošačka rutina kao jedini “izlazak”..
Ono što je najtužnije, mnogima je ovaj vašar postao zamjena za društveni život. Umjesto razgovora uz kafu, šetnje po Igmanu ili vikenda na Bjelašnici, ljudi se “druže” s policama, i to, onako, iz navike.
Ovom narudu treba kekcija iz psihologije na temu “Kako provesti vikend bez odlaska u samoposlugu” sa idejama za odlaske na izlete, kućna druženja i sl.![]()
BINGO trgovački lanac - sve o tome
Moderator: anex
-
Naslovnica
#4001 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
-
HelaS
#4002 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Ja ti kažem da će biti ludnica, opći krkljanac. To je njima kao baklava nakon dobrog ručka, užitak i mjesto za opuštanjeNaslovnica wrote: ↑31/12/2025 14:30Ja za nedjelju predlažem autopijacuSpoilerShowHaris033 wrote: ↑31/12/2025 14:29Tako je!
Slika govori više od hiljadu riječi, more automobila, gužva, potrošačka rutina kao jedini “izlazak”..
Ono što je najtužnije, mnogima je ovaj vašar postao zamjena za društveni život. Umjesto razgovora uz kafu, šetnje po Igmanu ili vikenda na Bjelašnici, ljudi se “druže” s policama, i to, onako, iz navike.
Ovom narudu treba kekcija iz psihologije na temu “Kako provesti vikend bez odlaska u samoposlugu” sa idejama za odlaske na izlete, kućna druženja i sl.![]()
![]()
-
noviclan
#4003 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Kakvi robovlasnicizippoo87 wrote: ↑31/12/2025 14:16Radnici treba da bojkotuju i da se niko ne pojavi na radnom mjestu 2.1.
Neka se prave budale,neka kazu kasno im javili a oni vec isplanirali praznike.
Ako se ujedine svi,nece im moci niko nista.
A ja i kao pojedinac ne bi dosao na posao,da me traze da radim. Pa kud puklo da puklo.
https://www.klix.ba/biznis/privreda/vje ... /251230171
Za kineza mu trebalo
-
made_in_sarajevo
#4004 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Ja kmecanja drzava propade. Taj dan placeni po drzavnom prazniku, uostalom pekara bi radila ali nemoj bingo. Kafic bi radio ali nemoj konzum. De ba odvadite niti ce iko kuci bez hljeba biti 2 dana pa u subotu od 8h navaliti zivotom pa opet odmarati. Svih godina je moglo sad problem da drzavu treba zatvoriti. Odvadite zivi bili.
Ko bingu brani da kaze mi ipak necemo raditi? Ko ce ih natjerati da oni kao firma tu odluku donesu?
Ko bingu brani da kaze mi ipak necemo raditi? Ko ce ih natjerati da oni kao firma tu odluku donesu?
- okanomalo
#4005 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
šupak im se rasirio al u grob nista ponijeti nece. gorili u paklu.
-
tokio25
#4006 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
hahahahah
na temi o nedjelji jedni se zale sto ne radi nedjeljom i traze da se radi dok drugi opravdavaju to
oko 2 januara haman obrnuta situacija
na temi o nedjelji jedni se zale sto ne radi nedjeljom i traze da se radi dok drugi opravdavaju to
oko 2 januara haman obrnuta situacija
- nepass1
#4007 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Haj svi cete drugog poletjeti u granape kao sto sad lete u rs cim nedelja nastupa
-
peca777
#4008 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Amko sutra sve poslovnice "redovno radno vrijeme"
Ako mi bude trebalo, normalno da hocu. Imam i ja dusu, slobodno vrijeme i obaveze. Nisam robin fakin hud. Inace, nemoj misliti da ces uraditi nesto bolje ako ne odes u petak, a odes u ponedjeljak. Ustvari bilo koji dan odes isto je.
-
noviclan
#4009 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Sto ce u ponedjeljak ici kada moze u subotu poraniti, ali realno danas nisu trebali raditi
- problemnatravunu
#4010 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
tako ispada ,
ali ovdje pravim razliku i to veliku, naime , ako su radnici binga bukvalno 31. saznali da 2. jan moraju raditi , to nikako nije u redu , pa imaju iti ljudi valjda neke planove , planirane .
Gledaj , ako išta ne podnosim, mrzim, kod ovih BiH nazovi kapitalista ,
je to što smatraju da je radnik njihovo vlasništvo, ali bukvalno ,
i da mogu sasvim mirne savjesti donositi ovakve odluke preko koljena i sjebavati ljudima planove , ono, ko ih hebe šta oni imaju planirati.
Ja gdje god sam radio, to poštivanje dnevnog radnog vremena mi je bio jedan od uslova da uopće prihvatim posao ,
ako idiot od kapitaliste smatra da me može imati kad god mu se ćefne, i tu se zajebo , doviđenja ,
zna se moje radno vrijeme , i imam ja život i poslije rada za firmu
- dr_Evil
#4011 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Realno, nema razloga zasto bi 02.01 bio neradni dan
A sto neko napisa, svi koji su za neradnu nedjelju su za radni 02.01, valjda sto vecina te raje je mozda ipak navikla na neke druge sisteme tipa skandinavski, gdje nema spajanja dana, znaju se crveni dani i nece ti niko rodit novi neradni dan samo zato jer je Bozic pao na nedjelju pa da ga prenese.
P.S. to se mora znati godinu unaprijed, ovo je bilo ofirno i supacki
A sto neko napisa, svi koji su za neradnu nedjelju su za radni 02.01, valjda sto vecina te raje je mozda ipak navikla na neke druge sisteme tipa skandinavski, gdje nema spajanja dana, znaju se crveni dani i nece ti niko rodit novi neradni dan samo zato jer je Bozic pao na nedjelju pa da ga prenese.
P.S. to se mora znati godinu unaprijed, ovo je bilo ofirno i supacki
-
tuitamo
#4012 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Na kontam frustraciju oko odluke da se radi 02.01.
Za informaciju; u Njemačkoj je 02.01. radni dan za sve.
U ovoj sedmici se radilo skraćeno 31.12. Ne radi se 01.01. i neradna je nedjelja svakako 04.01.
Kada bi se na to dodao 02.01. bilo bi odlično. Ali mogu razumjeti nekoga ko prodaje hranu da mu je bitno uvezati dva dana za redom između dva neradna dana.
Pametnom ne treba objašnjavati zašto.
U ovoj sedmici se radilo skraćeno 31.12. Ne radi se 01.01. i neradna je nedjelja svakako 04.01.
Kada bi se na to dodao 02.01. bilo bi odlično. Ali mogu razumjeti nekoga ko prodaje hranu da mu je bitno uvezati dva dana za redom između dva neradna dana.
Last edited by tuitamo on 02/01/2026 08:56, edited 1 time in total.
-
tokio25
#4013 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
ma znam sta govoris i slazem se nego mi je zanimljivo bilo ovoproblemnatravunu wrote: ↑02/01/2026 08:40tako ispada ,
ali ovdje pravim razliku i to veliku, naime , ako su radnici binga bukvalno 31. saznali da 2. jan moraju raditi , to nikako nije u redu , pa imaju iti ljudi valjda neke planove , planirane .
Gledaj , ako išta ne podnosim, mrzim, kod ovih BiH nazovi kapitalista ,
je to što smatraju da je radnik njihovo vlasništvo, ali bukvalno ,
i da mogu sasvim mirne savjesti donositi ovakve odluke preko koljena i sjebavati ljudima planove , ono, ko ih hebe šta oni imaju planirati.
Ja gdje god sam radio, to poštivanje dnevnog radnog vremena mi je bio jedan od uslova da uopće prihvatim posao ,
ako idiot od kapitaliste smatra da me može imati kad god mu se ćefne, i tu se zajebo , doviđenja ,
zna se moje radno vrijeme , i imam ja život i poslije rada za firmu
ti pljujes jedno ja branim ja pljujem jedno ti branis a onda slicna situacija i onda sto si ti pljuvao ja pljujem a ti opravdavas i obratno
ono narod za izucavanje definitivno
- problemnatravunu
#4014 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Ne bih se složio "da smo narod za izučavanje" ,
nego je problem neuređen sistem ,
nepostojanje pravne države ,
privid demokracije,
selektivna pravda od strane političkog korumpiranog sudstva.... eto nastavi niz
privid demokracije,
- Peacean
#4015 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Nije problem to što je radni dan već što su to odlučili par dana prije toga. Da su prije mjesec dana rekli da je radni dan niko se ne bi žalio, ovako su uveli dosta zabune i nezadovoljstvatuitamo wrote: ↑02/01/2026 08:55 Na kontam frustraciju oko odluke da se radi 02.01.
-
ljubijankic
#4016 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Pa sve si nabrojao je krivica naroda. Pazi imas lika na forumu koju kaze glasat cu SDA, oni ce ispuniti obecanjaproblemnatravunu wrote: ↑02/01/2026 09:01 Ne bih se složio "da smo narod za izučavanje" ,
privid demokracije,
- problemnatravunu
#4017 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Joj tebe , ne shvataš , u Njemačkoj (i Hr, na primjer ) je praznik samo 1. jan ,tuitamo wrote: ↑02/01/2026 08:55 Na kontam frustraciju oko odluke da se radi 02.01.
u BiH je 1. i 2. jan , ljudi mirne duše štošta isplaniraju ,
i onda ih dan prije hladno obavjeste da se 2. ipak radi , jedina utjeha je ,
da će svaki poslodavac morati radnicima za taj dan obračunati uvećanu dnevnicu
-
Naslovnica
#4018 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Meni poslodavac isto tako 30 decembra oko 12 kaže, društvo, da li ste za to da sutra ne radimo? Naravno, svi se složimo da smo za neradni 31.
Jbga, da je ranije rekao moglo se štošta isplanirati, ovako...

- problemnatravunu
#4019 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
šupakNaslovnica wrote: ↑02/01/2026 09:21 Meni poslodavac isto tako 30 decembra oko 12 kaže, društvo, da li ste za to da sutra ne radimo? Naravno, svi se složimo da smo za neradni 31.
![]()
![]()
-
noviclan
#4020 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Sreca pa ti je petak neradni
-
made_in_sarajevo
#4021 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Jel vlada rekla 2.1 je radni i vodi se rad za praznik. Jel bingo, amko, hamo, meho, jozo mogao reci mi ostajemo pri tome da 2.1 necemo raditi. Mogli su jer vlada je samo dala mogucnost za rad. Dakle kome smeta, fino sefu na vrata pa i na kraju krajeva nadjes drugi posao i das otkaz
- BHF_Manijak
#4022 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Najsimpaticnije mi je kad u pricama ljudi razdvajaju drzavu, pricaju o neuredjenosti, javasluku, lopovluku i onda s druge strane stavlja se narod.
Isto da tu istu drzavu prave tamo neki ljudi iz desetog kraja svijeta.
Ovaj narod jeste za izucavanje, jer je drzava olicenje naroda, koliko god to nekome ne pasalo kad se kaze. Naravno, jaaaako generalno receno. To sto si ti, ti ili ti izuzetak, ne znaci da je velika vecina tog naroda OK.
Uvjerio se xy puta da u sustini ne razlikuju se puno od tih istih politickih struktura u razmisljanju, samo nemaju priliku da rade iste stvari. Da imaju - bili bi isti.
Jako puno vremena provodim s ljudima, radim, slusam misljanja i razmisljanja... Ne odmice to puno od politicke svite.
Nazalost mala je vjerovatnoca da vecina tih istih radnika da ima svoju firmu - ne bi se ponasalo isto kao ti privatnici. Opet kazem uvjerio se vise puta, radim direktno sa ljudima, timom ljudi. Dok nema priliku kuknjava, cim se popne malo vise u hijerarhiji - ide uriniranje po nizim u hijerarhiji. Ne izuzetak, vec pravilo. Izuzeci su koji ostanu normalni.
I nisam nikakav privatnik, da ne bude zabune, pa kao pravdam poteze privatnika, izrabljivanje i slicno. Pricam samo sa socijaloskog aspekta, mentaliteta i slicno.
Isto da tu istu drzavu prave tamo neki ljudi iz desetog kraja svijeta.
Ovaj narod jeste za izucavanje, jer je drzava olicenje naroda, koliko god to nekome ne pasalo kad se kaze. Naravno, jaaaako generalno receno. To sto si ti, ti ili ti izuzetak, ne znaci da je velika vecina tog naroda OK.
Uvjerio se xy puta da u sustini ne razlikuju se puno od tih istih politickih struktura u razmisljanju, samo nemaju priliku da rade iste stvari. Da imaju - bili bi isti.
Jako puno vremena provodim s ljudima, radim, slusam misljanja i razmisljanja... Ne odmice to puno od politicke svite.
Nazalost mala je vjerovatnoca da vecina tih istih radnika da ima svoju firmu - ne bi se ponasalo isto kao ti privatnici. Opet kazem uvjerio se vise puta, radim direktno sa ljudima, timom ljudi. Dok nema priliku kuknjava, cim se popne malo vise u hijerarhiji - ide uriniranje po nizim u hijerarhiji. Ne izuzetak, vec pravilo. Izuzeci su koji ostanu normalni.
I nisam nikakav privatnik, da ne bude zabune, pa kao pravdam poteze privatnika, izrabljivanje i slicno. Pricam samo sa socijaloskog aspekta, mentaliteta i slicno.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4023 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
narod je nastao zbog karanja,... 
-
HelaS
#4024 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Šta je starije: Zakon o državnim praznicima ili lokalna odluka jednog nivoa vlasti u BiH?made_in_sarajevo wrote: ↑02/01/2026 09:41 Jel vlada rekla 2.1 je radni i vodi se rad za praznik. Jel bingo, amko, hamo, meho, jozo mogao reci mi ostajemo pri tome da 2.1 necemo raditi. Mogli su jer vlada je samo dala mogucnost za rad. Dakle kome smeta, fino sefu na vrata pa i na kraju krajeva nadjes drugi posao i das otkaz
- studeni76
#4025 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Ako sam dobro skontao po upisima ovdje Vlada je na pritisak Senada danas proglasila radnim danom. I samo ce Bingo raditi a ostali neće jer su oni bolji od Binga! Ispravite me ako griješim.