Neradna nedjelja u FBiH
Moderator: anex
-
zippoo87
#12576 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Usra ga Vlada FBiH sa ovim izmjenama rada za praznik. I to jutros sabahile na hitnoj telefonskoj sjednici usvojise.
Trgovci ljuti kao ris a kako i nece biti,sinoc pred polazak kuci ih obavijestili da se radi 2.1. a ljudi vec sebi bili isplanirali praznik i Novu Godinu.
Jebase ljudima i proslavu i praznik i sve i to opet potpuno netransparentno i neorganizovano.
Jebes i politiku ako ti par kapitalista naredjuje svaki dan sta ces i kakve odluke donositi.
Ovo je debeli minus Vladi a i Hasicevicu kao prvom od jednakih.
Trgovci ljuti kao ris a kako i nece biti,sinoc pred polazak kuci ih obavijestili da se radi 2.1. a ljudi vec sebi bili isplanirali praznik i Novu Godinu.
Jebase ljudima i proslavu i praznik i sve i to opet potpuno netransparentno i neorganizovano.
Jebes i politiku ako ti par kapitalista naredjuje svaki dan sta ces i kakve odluke donositi.
Last edited by zippoo87 on 31/12/2025 12:21, edited 1 time in total.
-
Deny25
#12577 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Jeste sretni sto radimo 2 januara jedva cekate jer ce te sve popiti i pojest za jednu noc. Steta ja kazem treba se raditi i prvog da kupujete.
-
Naslovnica
-
Deny25
#12579 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Vlada udovoljlila najvecem igracu u BiH
-
ReymondReddington
-
BadBoy
#12581 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Tačno za Linđu, to sam pomiješao sa Domaćicom. Poenta je da imamo i naših dovoljno dobrih proizvoda pogotovo VODE i da se kupovinom domaćih proizvoda daleko bolje jača lokalna ekonomija nego prodajnom nedjeljom.Naslovnica wrote: ↑31/12/2025 12:06 Prolom je ph 8.8, Noa 7.86.
Pio sam Noa vodu na poslu, OK je, ali mislim da je Prolom više učinkovita za ljude kojima je alkalnost bitna.
Koliko znam, Linđo je keks a Bajadera to nije, skroz različito
-
peca777
#12582 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Jok, ali dolazi na naplatu ono sto smo pricali. Sistemska prava radnika, a ne populusticke uredbe i pogresno interperetirani zakon.
Kako nemas zakon, kako nemas prava, imas uredbe. Pa tako i sa zabranom prodaje nedjeljom, kao i sada dozvolkom prodaje 2. januara.
To sto je vecina vas povrsno poletila da proslavi zabranu prodaje nedjelje, a da nije svjesna da to nije sistemsko rjesenje, kao i zastita radnika, sada ide druga vrsta kmecanja, kobiva da je nama nesto drago.
-
akcija007
#12583 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Posuli su se pepelom s ovim 02.01.
Odluka kaze u minimalnom obimu rad za 02.01. A rade sve prodavnice . Ne znam jeli ovo za samo za prehrambene ili sve prodavnice
Odluka kaze u minimalnom obimu rad za 02.01. A rade sve prodavnice . Ne znam jeli ovo za samo za prehrambene ili sve prodavnice
-
ReymondReddington
#12584 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ko ste vi?
Ima ljudi sto rade i 1 januara. Neki rade i veceras.
Ako ti se ne svidja posao nadji drugi. Ako ti se ne radi otvori firmu pa gazduj i odmaraj kad hoces.
Nemoj tih supljih samo.
Na kraju imaj muda i nemoj otici na posao. Svakako je praznik i neradni dan.
-
Naslovnica
#12585 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Nemamo dovoljno dobrih nasih proizvoda, pogotovu nemamo raznovrsnost.\BadBoy wrote: ↑31/12/2025 12:33Tačno za Linđu, to sam pomiješao sa Domaćicom. Poenta je da imamo i naših dovoljno dobrih proizvoda pogotovo VODE i da se kupovinom domaćih proizvoda daleko bolje jača lokalna ekonomija nego prodajnom nedjeljom.Naslovnica wrote: ↑31/12/2025 12:06 Prolom je ph 8.8, Noa 7.86.
Pio sam Noa vodu na poslu, OK je, ali mislim da je Prolom više učinkovita za ljude kojima je alkalnost bitna.
Koliko znam, Linđo je keks a Bajadera to nije, skroz različito
Elem, ja sam uvijek za domace i UVIJEK biram domace ako je kvalitet i cijena u odnosu na uvozno OK.
Posto poto da kupujem domace samo zbog patriotizma i ekonomije, na ustrb kvaliteta, ne pada mi na pamet.
-
Naslovnica
-
Deny25
#12587 Re: Neradna nedjelja u FBiH
A vi morate kupivat drugog januaraNaslovnica wrote: ↑31/12/2025 12:54Kakve veze imamo "MI" sa tim sto "VI" radite 02 januara, jesi li ti normalan?
-
Deny25
#12588 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Eto i vi promjenite posao koji radite i prvog i veceras po vama bi najbolje bilo da radnici spavaju u prodavnici da mozete kupiti sve sto vam treba nikada vam nije dovoljno.Deny25 wrote: ↑31/12/2025 13:24A vi morate kupivat drugog januaraNaslovnica wrote: ↑31/12/2025 12:54Kakve veze imamo "MI" sa tim sto "VI" radite 02 januara, jesi li ti normalan?
-
Naslovnica
#12589 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ne moramo.Deny25 wrote: ↑31/12/2025 13:24A vi morate kupivat drugog januaraNaslovnica wrote: ↑31/12/2025 12:54Kakve veze imamo "MI" sa tim sto "VI" radite 02 januara, jesi li ti normalan?
Isto kao što ne moramo ni nedjeljom.
Nisam ti ja kriv niti bilo ko od mojih što ćeš raditi nedjeljom.
Žali se onome ko je donio uredbu (Vladi), žali se sindikatu koji se eto "izborio" i za zabranu prodaje nedjeljom, žali se poslodavcu. To su ti adrese.
Dohavizaj se i ne prosipaj svoju žuč na one koji apsolutno nisu krivi što ćeš raditi 02 januara.
-
zippoo87
#12590 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Jebo me svako ako bi ja dosao na posao 2.1. po cijenu otkaza.
Jos ako sam isplanirao NG i platio,nema sanse. Samo bi tako poslodavcu rekao a on neka radi sta god zeli.
Jos ako sam isplanirao NG i platio,nema sanse. Samo bi tako poslodavcu rekao a on neka radi sta god zeli.
-
mali_balon
#12591 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pa niko ne moze trgovce natjerati da rade...vlada je samo dozvolila rad.....a do trgovaca je hoce li raditi ili ne.....da se razumujemo glupo mi je da se ne radi za bilo koji praznik ili nedjelju....samo uvesti duple dnevnice za svakog ko radi praznik i nedjelju i stroga kontrola i veeeelike kazne ko ne ispostuje....pa nek radi ko hocezippoo87 wrote: ↑31/12/2025 12:20 Usra ga Vlada FBiH sa ovim izmjenama rada za praznik. I to jutros sabahile na hitnoj telefonskoj sjednici usvojise.
- dječak sa šibicama
#12592 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Konzum radnje rade do 15h u petak
Patrijotski Bingo redovan radni dan odnosno do 21h
Patrijotski Bingo redovan radni dan odnosno do 21h
-
peca777
-
zippoo87
#12594 Re: Neradna nedjelja u FBiH
mali_balon wrote: ↑31/12/2025 13:36Pa niko ne moze trgovce natjerati da rade...vlada je samo dozvolila rad.....a do trgovaca je hoce li raditi ili ne.....da se razumujemo glupo mi je da se ne radi za bilo koji praznik ili nedjelju....samo uvesti duple dnevnice za svakog ko radi praznik i nedjelju i stroga kontrola i veeeelike kazne ko ne ispostuje....pa nek radi ko hocezippoo87 wrote: ↑31/12/2025 12:20 Usra ga Vlada FBiH sa ovim izmjenama rada za praznik. I to jutros sabahile na hitnoj telefonskoj sjednici usvojise.
Ne moze tako legendo...ako je praznik,praznik je svima. Ok imas te neke poslove sa turnusima i tu se uglavnom postuje zakon i dobijaju se 200% vece dnevnice.
Kod privatnika mozes dobiti samo K celo...radnik jedva ceka 1-2 slobodna dana da se malo oporavi od mobinga i prekovremenog rada i onda opet popusi ovako.
Ja sam se uvijek svadjao i sa direktoricom teznog centra a i sa svojim gazdom,kada su praznici bili...jer trzni centar max 1 dan ne radi a onda hodaju po privatnim radnjama i tjeraju i pritiscu radnike da rade tajndan,logicno da je pun tezni i da gazdi kafic i restoran radi.
I ja fino kazem da necemo raditi ni drugi dan bajrama ili NG i tako,pa me pritiscu ali kurko,nisam pristajao. Naravno nista se ne desi,uspiju prepasti par tih radnji,oni otvore,ostali zatvoreno i zivot ide dalje.
-
peca777
#12595 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Kako mislis svima? Ko su to svi? Jesi li to ti i tvoja vezanost za trgovinu i to u trgovinama, ili? Je li radni dan za restorane? Je li radni dan za Glovo vozace?
-
mali_balon
#12596 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Moze moze,sve moze, evo vidi se da.moze....vlada donese uredbe u okviru zakona.... e sad kako sam.rekao takodje u okviru te urdbe treba reci da se taj dan plati duplo troduplo i da je slosbona volja radnika hoce.li raditi.....pa nek radi ko hoce..a totalno je druga prica ovo o cemu ti govoris.....znamo kako ide sa nasim privatnicima.i odnos radnik poslodavaczippoo87 wrote: ↑31/12/2025 13:44mali_balon wrote: ↑31/12/2025 13:36Pa niko ne moze trgovce natjerati da rade...vlada je samo dozvolila rad.....a do trgovaca je hoce li raditi ili ne.....da se razumujemo glupo mi je da se ne radi za bilo koji praznik ili nedjelju....samo uvesti duple dnevnice za svakog ko radi praznik i nedjelju i stroga kontrola i veeeelike kazne ko ne ispostuje....pa nek radi ko hocezippoo87 wrote: ↑31/12/2025 12:20 Usra ga Vlada FBiH sa ovim izmjenama rada za praznik. I to jutros sabahile na hitnoj telefonskoj sjednici usvojise.
Ne moze tako legendo...ako je praznik,praznik je svima. Ok imas te neke poslove sa turnusima i tu se uglavnom postuje zakon i dobijaju se 200% vece dnevnice.
Kod privatnika mozes dobiti samo K celo...radnik jedva ceka 1-2 slobodna dana da se malo oporavi od mobinga i prekovremenog rada i onda opet popusi ovako.
Ja sam se uvijek svadjao i sa direktoricom teznog centra a i sa svojim gazdom,kada su praznici bili...jer trzni centar max 1 dan ne radi a onda hodaju po privatnim radnjama i tjeraju i pritiscu radnike da rade tajndan,logicno da je pun tezni i da gazdi kafic i restoran radi.
I ja fino kazem da necemo raditi ni drugi dan bajrama ili NG i tako,pa me pritiscu ali kurko,nisam pristajao. Naravno nista se ne desi,uspiju prepasti par tih radnji,oni otvore,ostali zatvoreno i zivot ide dalje.
-
zippoo87
#12597 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Odskakutaj malo,idi pripremaj se za slavlje,smiri botovanje ,vec sam ti rekao.
Iako nemam trenutno veze sa trznim centrima i poslom u trgovini,ova vijest me bas iznervirala kada sam je procitao danas.
Najvise zbog ovog supackog datuma objave.
-
zippoo87
#12598 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pa moze sve samo za neke stvari treba imati muda,kredibilitet,karakter i odjebati kada neko trazi hljeba preko pogace. Vidimo da se svaka odluka vlade uzim ana noz,i dobra (bez razloga) i losa,sa razlogom.mali_balon wrote: ↑31/12/2025 14:21Moze moze,sve moze, evo vidi se da.moze....vlada donese uredbe u okviru zakona.... e sad kako sam.rekao takodje u okviru te urdbe treba reci da se taj dan plati duplo troduplo i da je slosbona volja radnika hoce.li raditi.....pa nek radi ko hoce..a totalno je druga prica ovo o cemu ti govoris.....znamo kako ide sa nasim privatnicima.i odnos radnik poslodavaczippoo87 wrote: ↑31/12/2025 13:44mali_balon wrote: ↑31/12/2025 13:36
Pa niko ne moze trgovce natjerati da rade...vlada je samo dozvolila rad.....a do trgovaca je hoce li raditi ili ne.....da se razumujemo glupo mi je da se ne radi za bilo koji praznik ili nedjelju....samo uvesti duple dnevnice za svakog ko radi praznik i nedjelju i stroga kontrola i veeeelike kazne ko ne ispostuje....pa nek radi ko hoce
Ovo im je bas,bas losa odluka i popusiti ce zbog nje,zbog jednog jebenog radnog dana kapitalistima.
Ovo im nije trebalo da usvajaju 31.12.,dakle na dan slavlja.
-
HelaS
#12599 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Kojeg ba slavlja, kakvog slavlja.. Šta slavim? Nekakav kalendarski danzippoo87 wrote: ↑31/12/2025 14:25Ovo im nije trebalo da usvajaju 31.12.,dakle na dan slavlja.SpoilerShowPa moze sve samo za neke stvari treba imati muda,kredibilitet,karakter i odjebati kada neko trazi hljeba preko pogace. Vidimo da se svaka odluka vlade uzim ana noz,i dobra (bez razloga) i losa,sa razlogom.mali_balon wrote: ↑31/12/2025 14:21Moze moze,sve moze, evo vidi se da.moze....vlada donese uredbe u okviru zakona.... e sad kako sam.rekao takodje u okviru te urdbe treba reci da se taj dan plati duplo troduplo i da je slosbona volja radnika hoce.li raditi.....pa nek radi ko hoce..a totalno je druga prica ovo o cemu ti govoris.....znamo kako ide sa nasim privatnicima.i odnos radnik poslodavaczippoo87 wrote: ↑31/12/2025 13:44
Ovo im je bas,bas losa odluka i popusiti ce zbog nje,zbog jednog jebenog radnog dana kapitalistima.
-
zippoo87
#12600 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ajde da pojednostavim...alkoholiziranje i opustanje.HelaS wrote: ↑31/12/2025 14:28Kojeg ba slavlja, kakvog slavlja.. Šta slavim? Nekakav kalendarski danzippoo87 wrote: ↑31/12/2025 14:25Ovo im nije trebalo da usvajaju 31.12.,dakle na dan slavlja.SpoilerShowPa moze sve samo za neke stvari treba imati muda,kredibilitet,karakter i odjebati kada neko trazi hljeba preko pogace. Vidimo da se svaka odluka vlade uzim ana noz,i dobra (bez razloga) i losa,sa razlogom.mali_balon wrote: ↑31/12/2025 14:21
Moze moze,sve moze, evo vidi se da.moze....vlada donese uredbe u okviru zakona.... e sad kako sam.rekao takodje u okviru te urdbe treba reci da se taj dan plati duplo troduplo i da je slosbona volja radnika hoce.li raditi.....pa nek radi ko hoce..a totalno je druga prica ovo o cemu ti govoris.....znamo kako ide sa nasim privatnicima.i odnos radnik poslodavac
Ovo im je bas,bas losa odluka i popusiti ce zbog nje,zbog jednog jebenog radnog dana kapitalistima.![]()
Bolje?
Nisi do sada cuo da ljudi odlaze na putovanja za NG,malo dobace po Balkanu,malo EU i tako...opustis se 2-3 dana...ne mora biti alkoholiziranje.
Ali ocito su ove stvari privilegija samo budzetlijama,ne samo zbog finansijske strane,nego evo i zbog vremenske.
Kazu ti neces raditi 2 dana,ti se organizujes,platis smjestaj,danas jedva cekas smjenu da zavrsi da ides i dobijes info u toku dana da se ipak radi 2.1.
Ma ljepota...bas ti se onda i slavi i pije