Popularne stvari koje ne kontam
-
sahbazzz
#41726 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam ovaj fazon gdje pricas 8 rijeci na engleskom, onda 5 na bosanskom, uz svo kikotanje a da uopste nista nije smijesno. Sinoc setam i tako dvije se raspricale, galame na sav glas da ih cujemo kako one znaju engleski jezik, ono kao da je kvantna fizika u pitanju pa bi kao nekog impresionirale.
Toliko su me iznervirale da sam morao usporiti kao puz samo da se odmaknu, nisam sebi mogao doci 3 sata. A sto je najgore sve je vise tih osoba, svako malo cujem mix jezika.
Toliko su me iznervirale da sam morao usporiti kao puz samo da se odmaknu, nisam sebi mogao doci 3 sata. A sto je najgore sve je vise tih osoba, svako malo cujem mix jezika.
- darius_maximus
#41727 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa ne vozi po Mumbajiu, nego po Sarajevu, gdje je većina gradske vožnje guslanje po 30-40 na sat, stajanje u kolonama i pokušaji parkiranja na malim i uskim parkinzima.izvrsni direktor wrote: ↑30/12/2025 15:40Bolje to nego u opel corsi...zensko u opel corsi, automatski znak za bahate ucesnike u sapbracaju da se na njoj mogu izivljavati, gurati iz trake, trpati se, ne propustati itd.darius_maximus wrote: ↑30/12/2025 15:33 Kad smo kod popularnih stvari koje ne kontam, ne kontam što jedno 80% SUV-ova voze žene (barem mi se tako čini).
I to obavezno metar i žilet, jedva vidi preko volana, dok isparkira možeš dva puta parking obići.
Tačno vidiš da nema osjećaj za gabarite vozila, ali što ga onda vozi...
Ovako svako ima respekt prema range rover evoque, ili zatamnjeni x3
Jutros sam u Mercatoru Socijalno ženu gledao kako 3-4 minute s Volvom XC60 pokušava izaći s parking mjesta.
Pa kad je izašla, valja navintati u onu traku da ide dalje, kuku lele.
Tačno ko da porođaj gledaš.
Bog me ubio ako kontam kako ne može s tolikim senzorima skontati šta da radi...
- dječak sa šibicama
#41728 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pokondirene tikve, uvijek bilo ali sad se isticu jer imaju internet da se dodatno pokazuju, egzibicionisti i narcisi, bolest ukratko.
Naucno je dokazano da jedna rijec izgovorena na engleskom vrijedi tri puta vise nego izgovorena na bosanskom.
Naucno je dokazano da jedna rijec izgovorena na engleskom vrijedi tri puta vise nego izgovorena na bosanskom.
- dječak sa šibicama
#41729 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Da ali sad svi znaju da ona ima para za Volvo XC60, sto bi vozila Pezo 206 kad to nije za premede voziti.darius_maximus wrote: ↑30/12/2025 16:05Pa ne vozi po Mumbajiu, nego po Sarajevu, gdje je većina gradske vožnje guslanje po 30-40 na sat, stajanje u kolonama i pokušaji parkiranja na malim i uskim parkinzima.izvrsni direktor wrote: ↑30/12/2025 15:40Bolje to nego u opel corsi...zensko u opel corsi, automatski znak za bahate ucesnike u sapbracaju da se na njoj mogu izivljavati, gurati iz trake, trpati se, ne propustati itd.darius_maximus wrote: ↑30/12/2025 15:33 Kad smo kod popularnih stvari koje ne kontam, ne kontam što jedno 80% SUV-ova voze žene (barem mi se tako čini).
I to obavezno metar i žilet, jedva vidi preko volana, dok isparkira možeš dva puta parking obići.
Tačno vidiš da nema osjećaj za gabarite vozila, ali što ga onda vozi...
Ovako svako ima respekt prema range rover evoque, ili zatamnjeni x3
Jutros sam u Mercatoru Socijalno ženu gledao kako 3-4 minute s Volvom XC60 pokušava izaći s parking mjesta.
Pa kad je izašla, valja navintati u onu traku da ide dalje, kuku lele.
Tačno ko da porođaj gledaš.
Bog me ubio ako kontam kako ne može s tolikim senzorima skontati šta da radi...
- muha_sa
#41730 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Prvo pitaj otkud ja u Gacku
Ovdje sam s jaranom išo na Bare--on vozio komšinicu--na mermernom obodu groba ona zasjedne, zapali cigaru i spusti je na grob da pokojni muž jednu izduminja dok mu ona nešto prica
- dembele
#41731 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kod nas ljudi veću pažnju iskazuju roditeljima kada umru nego dok su živi. Angažovanje snimatelja da poprati svaki segment dženaze, hrana i piće, kićenje i ukrašavanje grobnih mjesta, izgradnja mauzoleja na grobnom mjestu kao kod nekadašnjih komunističkih lidera. Više se para potroši na samu džanazu i period nakon toga nego na žive roditelje.
- basicm
#41732 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ovo je najava smrti jezika. Libanon kao primjer, udrobili sve ispalo nista.sahbazzz wrote: ↑30/12/2025 15:58 Ne kontam ovaj fazon gdje pricas 8 rijeci na engleskom, onda 5 na bosanskom, uz svo kikotanje a da uopste nista nije smijesno. Sinoc setam i tako dvije se raspricale, galame na sav glas da ih cujemo kako one znaju engleski jezik, ono kao da je kvantna fizika u pitanju pa bi kao nekog impresionirale.
- canvra888
#41733 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Eh vidiš, meni naprimjer nije nikad bilo jasno snimanje dženaza i želja da se dženaza snimi. Razumijem da sam možda u manjini ovdje, ali ja stvarno ne razumijem da se neko želi podsjećati na taj tužan dan sa tim snimkom.
-
tokio25
#41734 Re: Popularne stvari koje ne kontam
kad skontas to snimanje dzenaze ispada morbidno nekako
ili je to ono da se kasnije vidi ko je sve dosao iz nekog razloga
ili je to ono da se kasnije vidi ko je sve dosao iz nekog razloga
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#41735 Re: Popularne stvari koje ne kontam
I ja često sebe uhvatim kako razmišljam na engleskom, dŽe je problem? 50% stvari koje danas pročitam na internetu su svakako na engleskom, ako nije procenat i veći.
Nije 1982. godina, sad mi prije dolaze informacije iz Nepala nego s Dobrinje.
Nije 1982. godina, sad mi prije dolaze informacije iz Nepala nego s Dobrinje.
- dječak sa šibicama
#41736 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Treba dzenaza da budebogata, nek vide ljudi da se ne stedi i ima se para 
-
sahbazzz
#41737 Re: Popularne stvari koje ne kontam
I hodas okolo ulicom sa prijateljem i onako ofirno "vices" - "I'm like, I''m like", "I said to her da to nije uredu" bla bla bla?
Wtf, jesi uopste skontao na sta sam mislio?
- Chloe
- Photo mod
#41738 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nažalost.dembele wrote: ↑30/12/2025 16:45 Kod nas ljudi veću pažnju iskazuju roditeljima kada umru nego dok su živi. Angažovanje snimatelja da poprati svaki segment dženaze, hrana i piće, kićenje i ukrašavanje grobnih mjesta, izgradnja mauzoleja na grobnom mjestu kao kod nekadašnjih komunističkih lidera. Više se para potroši na samu džanazu i period nakon toga nego na žive roditelje.
Kod nas na godišnjicu smrti plaćaju na radio stanicama, sjećanje, uglavnom se sastoji od poruka umrlim.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#41739 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jesam, i svejedno ne vidim problem.
Bolje da znaju engleski svakako, trebat će im u životu svima.
- Danguba
#41740 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Chloe wrote: ↑30/12/2025 18:50Nažalost.dembele wrote: ↑30/12/2025 16:45 Kod nas ljudi veću pažnju iskazuju roditeljima kada umru nego dok su živi. Angažovanje snimatelja da poprati svaki segment dženaze, hrana i piće, kićenje i ukrašavanje grobnih mjesta, izgradnja mauzoleja na grobnom mjestu kao kod nekadašnjih komunističkih lidera. Više se para potroši na samu džanazu i period nakon toga nego na žive roditelje.
Kod nas na godišnjicu smrti plaćaju na radio stanicama, sjećanje, uglavnom se sastoji od poruka umrlim.![]()
Slazem se za ta snimanja.
Sve snimljeno jos na vhs-u a nikada poslije toga nismo pogledali taj snimak. nemamo hrabrosti.
Ovo sto placaju neke objave za godisnjice, dok je toga umrla osoba zivi medju nama. Mi je s-pominjemo.
Problem je kada to prestanemo raditi.
Neko kada umre porodica ga spominje jos neko vrijeme, poslije jos povremeno a u drugom trecem koljenu skoro nikako.
Jedino se s-pominje neko ko je ostavio nesko djelo iza sebe, ostali zauvijek idu u zaborav.
- Chloe
- Photo mod
#41741 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Dok su živi, paziti, poštovati, rzagovarati, šutjeti i presaburati nekad, je najviše i nabolje što možemo za voljene učiniti.Danguba wrote: ↑30/12/2025 18:57Chloe wrote: ↑30/12/2025 18:50Nažalost.dembele wrote: ↑30/12/2025 16:45 Kod nas ljudi veću pažnju iskazuju roditeljima kada umru nego dok su živi. Angažovanje snimatelja da poprati svaki segment dženaze, hrana i piće, kićenje i ukrašavanje grobnih mjesta, izgradnja mauzoleja na grobnom mjestu kao kod nekadašnjih komunističkih lidera. Više se para potroši na samu džanazu i period nakon toga nego na žive roditelje.
Kod nas na godišnjicu smrti plaćaju na radio stanicama, sjećanje, uglavnom se sastoji od poruka umrlim.![]()
Slazem se za ta snimanja.
Sve snimljeno jos na vhs-u a nikada poslije toga nismo pogledali taj snimak. nemamo hrabrosti.
Ovo sto placaju neke objave za godisnjice, dok je toga umrla osoba zivi medju nama. Mi je s-pominjemo.
Problem je kada to prestanemo raditi.
Neko kada umre porodica ga spominje jos neko vrijeme, poslije jos povremeno a u drugom trecem koljenu skoro nikako.
Jedino se s-pominje neko ko je ostavio nesko djelo iza sebe, ostali zauvijek idu u zaborav.
Mi sami, pravimo uspomenu na sebe, na koji način i kako će nas se sjećati nakon naše smrti.
Ti pozdravi mi se ne sviđaju..
Ako su roditelji bili naklonjeni vjeri, zna se kako se sjeća na mrtve, šta sami možemo učiniti za njih, a kako sa rodbinom i prijateljima.
Moje mišljenje ...
-
Vjecita_zavrzlama
-
Vjecita_zavrzlama
#41743 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Toga je uvijek bilo , moje nene preselile jedna 20023 druga 2006 i bio je rucakbanjaluka078 wrote: ↑30/12/2025 10:42Čujem od mojih po Livnu i okolini da su sad krenuli s nekim ručkovima poslije dženaze, a da nije ono samo za neku familiju koja odmah putuje nazad.
-
tokio25
#41744 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ova prva nena pravi gorstakVjecita_zavrzlama wrote: ↑30/12/2025 23:37Toga je uvijek bilo , moje nene preselile jedna 20023 druga 2006 i bio je rucakbanjaluka078 wrote: ↑30/12/2025 10:42Čujem od mojih po Livnu i okolini da su sad krenuli s nekim ručkovima poslije dženaze, a da nije ono samo za neku familiju koja odmah putuje nazad.
zivi hiljadama godina
-
Vjecita_zavrzlama
#41745 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Hahahahah mislim 2003tokio25 wrote: ↑30/12/2025 23:39ova prva nena pravi gorstakVjecita_zavrzlama wrote: ↑30/12/2025 23:37Toga je uvijek bilo , moje nene preselile jedna 20023 druga 2006 i bio je rucakbanjaluka078 wrote: ↑30/12/2025 10:42
Čujem od mojih po Livnu i okolini da su sad krenuli s nekim ručkovima poslije dženaze, a da nije ono samo za neku familiju koja odmah putuje nazad.
zivi hiljadama godina![]()
- Danguba
#41746 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sada i hodze nakon dzenaze kazu ''porodica poziva na rucak...''.
Nije mi to tako strasno. To se nekada zamisljalo za goste sa strane kome treba vremena da se vrati svojoj kuci.
U tim situacijama domacini nisu lozili vatru u kuci a komsije bi obezbijedile hranu za te goste.
Danas se to malo modernizovalo pa porodica hoce svakoga da ispostuje...naravno bez alkohola.
Nije mi to tako strasno. To se nekada zamisljalo za goste sa strane kome treba vremena da se vrati svojoj kuci.
U tim situacijama domacini nisu lozili vatru u kuci a komsije bi obezbijedile hranu za te goste.
Danas se to malo modernizovalo pa porodica hoce svakoga da ispostuje...naravno bez alkohola.
- banjaluka078
#41747 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Vjerovatno je stvar regije i običaja.
Ja ne shvatam da se ožalošćene treba opteretiti još i time i finansijski i emotivno i oduzeti vrijeme koje bi bolje bilo iskoristiti da se malo osame i oporave od gubitka, naročito ako mu je prethodilo njegovanje bolesnika.
Kod mojih (i BL i SA i LI) je oduvijek bilo da je ručak samo za one koji su došli iz drugih mjesta i idu nazad odmah poslije dženaze. Isto tako se zajednica okolo držala toga da se u ožalošćenoj kući ne kuha, nego im se donese spremljen ručak, da se oni sami mogu posvetiti organizaciji ispraćaja ili dočekivanju ljudi koji dolaze izjaviti saučešće.
Ja ne shvatam da se ožalošćene treba opteretiti još i time i finansijski i emotivno i oduzeti vrijeme koje bi bolje bilo iskoristiti da se malo osame i oporave od gubitka, naročito ako mu je prethodilo njegovanje bolesnika.
Kod mojih (i BL i SA i LI) je oduvijek bilo da je ručak samo za one koji su došli iz drugih mjesta i idu nazad odmah poslije dženaze. Isto tako se zajednica okolo držala toga da se u ožalošćenoj kući ne kuha, nego im se donese spremljen ručak, da se oni sami mogu posvetiti organizaciji ispraćaja ili dočekivanju ljudi koji dolaze izjaviti saučešće.
-
kakavdanakneiskustvu
#41748 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam sve češće korištenje pojma partner ili partnerica,čak i u slučajevima kada su u pitanju muž i žena, gdje nestadose suprug i supruga?
- Ateista
#41749 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zato sto je to neutralan izraz koji podrazumijeva sve, kad se kaze partner onda nije definisan spol pa se odnosi i na muza i zenu, onda se moze odnositi i na gay parove, isto tako je sve vise parova koji se ne oprerecavaju vjencanjem i nisu vjencani iako zive skupa. Isto tako partner moze biti i momak i djevojka i slicno, dakle univerzalni izraz koji pokriva razne varijante a da se ne ulazi u detalje.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑08/01/2026 19:18 Ne kontam sve češće korištenje pojma partner ili partnerica,čak i u slučajevima kada su u pitanju muž i žena, gdje nestadose suprug i supruga?
- iClass
#41750 Re: Popularne stvari koje ne kontam
I ja ne volim kada neko tu pretjeruje ali priznajem da i ja često ubacim. Jednostavno neke fore i riječi su engleskog porijekla i bolje odgovaraju tu.sahbazzz wrote: ↑30/12/2025 15:58 Ne kontam ovaj fazon gdje pricas 8 rijeci na engleskom, onda 5 na bosanskom, uz svo kikotanje a da uopste nista nije smijesno. Sinoc setam i tako dvije se raspricale, galame na sav glas da ih cujemo kako one znaju engleski jezik, ono kao da je kvantna fizika u pitanju pa bi kao nekog impresionirale.
Isto tako neke riječi nemaju advekatan prijevod kao npr. "Cringe", ne želim koristiti "susramlje". Također "mindset" mi bolje odgovara nego "mentalni sklop" itd.
Tu također imaju i ove IT riječi. Uvijek govorim "UI" ili "user interface" a ne "korisničko sučelje", "e-mail" a ne "elektronska pošta".