Laplace wrote: ↑29/12/2025 12:38
zippoo87 wrote: ↑28/12/2025 23:27
Radio sam 6 dana u sedmici i rasporedjeno po 6,5 h a i 6 dana u sedmici po punih 8 sati,bez placenog sata prekovremeno. Isti je slucaj i u vecini firmi u kojima sam radio...kod svih se radilo 6 dana po 8 sati...imas fiksnu platu i to je to,niko ti nista ne placa prekovremeno.
Ovaj sistem je na djelu i dan danas u Gracanici,nista se nije promijenilo.
Sada se radi 8 ipo sati kod vecine,jer pauza ne ulazi u radno vrijeme.
I evo od ovih sto ovdje kazu treba se buniti,da mi pojasne kako ja sada od gazde naplatim i tih 4-5 prekovremenih dana ?
Kako da ga "natjeram" da mi plati sve sto sam posteno odradio a da ne ulazim u konflikt sa njim,da ga ne tuzim ?
I dolazimo na ono o čemu pričamo: slobodan dan nedjeljom nije ništa poboljšao prava radnika u trgovini. Dobili su neradni dan koji uvijek pada u nedjelju, što ima svojih prednosti. Ali, ako će im radna sedmica trajati 48 umjesto zakonom određenih maksimalnih 40 sati i bez naknade za prekovremeni rad, onda je zabrana rada trgovinskih objekata nedjeljom obična šminka i nije motivisana zaštitom prava radnika.
Ne dolazimo jer...
Ja za ova svoja iskustva nisam pisao za trgovinsku djelatnost,nego za proizvodnu.
Radio dam i u prodaji skoro 7 godina svaku subotu,puno radno vrijeme ,nisam bio placen...trazio jednom povecanje plate 50 KM,pocela me gazdarica mobingovati zbog tog zahtjeva.
Takodjer sam u jednom trznom centru radio isto u prodaji i tu sam radio 6 dana ali 40 sati,dakle po 6 ipo sati dnevno i radilo se fakticki u tri smjene,imali smo prvu,medju i drugu smjenu. Tu se ajmo reci postovalo radno vrijeme,zakonsko.
A najvise se gaze prava radnika u Gr u proizvodnim firmama...tu se radi 6 dana po 8 sati a ja nikada nisam uspio naplatiti te prekovremene. Nego dodjes na razgovor,kaze ti radi se 6 dana u sedmici,plata je tolika i to je to. Niko tu ne racuna radne sate,ako i racunaji i daju platnu listu,dobijes friziranu i laznu.
Alo se pozalis,dobijes otkaz.
Ja inace nisam neko ko trpi mobing i ponizavanja ali uvijek se na radnicku stetu prelomi...dobijes otkaz,teze se ponovo zaposlis,jer su u dosluhu poslodavci,ispadas kao "problematican" a samo se pokusavas boriti sa vjetrenjacama i da ne budes naguzen. Dakle ja ne trazim nista preko dogovora,trazim samo da mi ne umanji i to sto je na razgovoru obecano.