a sto ne bi mogli odabrati?Pandakonda wrote: ↑29/12/2025 13:23Ljudi su otvoreno dosli i rekli da ne znaju kako sprovesti zakon o radu i da se previse malverzacija desava sa inspektorima. Citaj gazda potkupi inspektora kad mu dođe. I lakse rjesenje im je da svima zabrane rad. Sjecam se dobro ona Miomirka Melank iz nase stranke odgovarala ljudima na fb komentare pa je onda tu istu stvar ponovio ministar u jednom od gostovanja na TV. Otvoreno priznajes da ne mozes sprovesti zakon a vlast si.xPaco1337 wrote: ↑29/12/2025 13:15 Samo debilu može biti rješenje da je nedelja neradna, umjesto da je rješenje da radnici imaju 2 dana slobodna u sedmici i da inspekcija radi svoj posao i temeljno pregleda da li se krše pravila.
Ja bi dao sve da mogu imati npr slobodan Ponedeljak i npr Četvrtak da mogu stvari obavljati dok sam slobodan.
Pa ne mogu svi odabrati iste dane jer onda radnja ne moze raditi. Na menadzeru je da rasporedi radnike u toku mjeseca. Nece svaki radnik raditi svaku nedjelju nego ce kroz smjene doci do rotacije pa ce recimo raditi 2 u mjescu a imati neki drugi dan slobodantokio25 wrote: ↑29/12/2025 13:20i radnici odaberu da hoce subotu i nedjelju slobodnuxPaco1337 wrote: ↑29/12/2025 13:15 Samo debilu može biti rješenje da je nedelja neradna, umjesto da je rješenje da radnici imaju 2 dana slobodna u sedmici i da inspekcija radi svoj posao i temeljno pregleda da li se krše pravila.
Ja bi dao sve da mogu imati npr slobodan Ponedeljak i npr Četvrtak da mogu stvari obavljati dok sam slobodan.
sta bi onda bilo harakiri uhljeba jer nemaju gdje pokazivati da su kao vazniji od kasirki a radi na salteru slican posao kao i kasirka samo sto vise zabusava i sl
trebamo im mi birati kad ce da budu slobodni?
u biti to se na temi ovdje i zastupa ti ces raditi kad meni odgovara i boli me briga za tebe i druge
ja cu po ventil u nedjelju a ti idi po ventil u ponedjeljak kad ti bude slobodan dan
pa nece ni jedan radnik da radi nedjelju i sta cemo onda? onaj ko zeli moze komotno promjeniti posao
evo neko od forumasa rece ja bih volio da imam slobodan ponedjeljak i cetvrtak
ajmo pretpostaviti da radi u opstini
zasto mu opstina uskracuje rad nedjeljom?
bukvalno citava prepirka ovdje od uvodjenja zabrane prodaje nedjeljom ili neradne nedjelje nazovi kako hoces je da vecina gleda samo sebe i da je samo onako kako ja zelim