Gledaj koga citiraš i kome govoriš da laže!Better Man wrote: ↑28/12/2025 14:08Ma laže frajer. Nikad ni u jednom marketu mi se to nije desilo. Prije će mi se desiti kad mi traži 5 do 10 pfeninga sitno da da mi vrati ukrupno, a ja nemam, da kaže uredu je i vrati mi ukrupno.nemediratiplz wrote: ↑28/12/2025 13:57Kako glup komentar, strašno šta sve ima dodir sa vanjsim svijetom. Block i aloha pizdek![]()
BINGO trgovački lanac - sve o tome
Moderator: anex
- studeni76
#3926 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
- studeni76
#3927 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Nije, vidiš da kaze da se kolegice sa kasa javljaju. Razumijem da neko ne voli Bingo, OK je to. Al ovako izmisljat je van svake pameti, bez potrebe.Naslovnica wrote: ↑28/12/2025 15:35Mislim da se ovo više odnosilo na namjerno zakidanje prilikom vraćanja kusura, bez znanja kupca.studeni76 wrote: ↑28/12/2025 12:34Ima li kakva inovativnija optužba?nemediratiplz wrote: ↑28/12/2025 00:16 Ima li iko da se ovdje susreo sa zaposlenicima binga koji redovno budu kratki prilikom davanja kusura? Od pola marke pa do dvije a jednom prilikom i pet je bila, ajmo biti civilizovani pa reći - kratka... I doslovno je kolegica podbada sa pitanjem jel' skupila dovoljno za doručakjbt led
![]()
Cuj da te na kasi zakine za 5KM jer nema da vrati! Pa to se u lokalnom granapu ne dešavahajmo ljudi nesto logičnije izmisljat.
- Rothmans
#3928 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
I mene nikad nisu zakinule. Mozda i zato sto sracunam kusur prije njih 
- Edin H.
-
zippoo87
#3930 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
A cekaj,to bas tete na kasi kucaju,jel,rucno uvecavaju cijene?okanomalo wrote: ↑28/12/2025 12:45samo provjerite racune kad su akcije u pitanje. gotovo je pravilo da vam kuca punu cijenu iako je akcija lijepo naznacena. nedavno sam kupila slatkis, puna cijena 3,20KM a po akcijskoj 1.90. nisam provjerila racun vec kad sam dosla kuci. da sam kupila jedan komad ne bih se vratila, idu praznici kupila sam deset. to je samo jedan od primjera sto se tice BINGA u sopingu, redovno kradu i kucaju pravu cijenu pa koliko prodje,oni hajruju.studeni76 wrote: ↑28/12/2025 12:34Ima li kakva inovativnija optužba?nemediratiplz wrote: ↑28/12/2025 00:16 Ima li iko da se ovdje susreo sa zaposlenicima binga koji redovno budu kratki prilikom davanja kusura? Od pola marke pa do dvije a jednom prilikom i pet je bila, ajmo biti civilizovani pa reći - kratka... I doslovno je kolegica podbada sa pitanjem jel' skupila dovoljno za doručakjbt led
![]()
Cuj da te na kasi zakine za 5KM jer nema da vrati! Pa to se u lokalnom granapu ne dešavahajmo ljudi nesto logičnije izmisljat.
Ili su u sistemu vece cijene,a tetino je samo da provuce robu kroz skener?
Desava se redovno da su jedne cijene na rafi a druge na kasi ali zato imas oci da provjeris sve. Ja sve provjeravam i na kasi a ako mi je neato sumnjivo,pitam da provjeri cijenu i opet na kraju provjerimmrqcun,odmah na kasi.
Moram reci da sistem funkcionise,jer mozda u cijeloj ovoj godini da sam popusio tako,da sam platio 2-3 artikla po vecoj cijeni od one na rafi. A i to se desi kada nisam provjeravao cijenu na racunu,odmah na kasi.
-
Naslovnica
#3931 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Znači cijena na rafi je orijentaciona i mora se paziti na kasi šta će biti otkucano.
Naravno da nije do teta nego do sistema koji ne funkcionira kako treba.
Ako nemaju dovoljno ljudi da mijenjaju cijene neka nabave elektronske
-
zippoo87
#3932 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Svaki dan oni tako klepe vise i po par stotina KM,sto narod ne gleda.Naslovnica wrote: ↑28/12/2025 19:31 Znači cijena na rafi je orijentaciona i mora se paziti na kasi šta će biti otkucano.
Isto je i sa mijesanjem robe koja je skuplja sa onom na akciji. Ovo recimo radi Konzum uvijek ,ja redovno vratim nesto skuplje tamo gdje bude,ali oni ce opet ubaciti to,kada primjete da sam vratio.
Recimo stave jedan cips na akciju a onda tu gdje je taj akcijaki cips,ubace i onog koji nije akcijski,pa ko ne cita i uzme mahinalno,zahebe se.
I ove cake ko ne zna,moze napisati to da je puna cijena na kasi a ustvari je uzeo pogresan artikal,koji nije na akciji.
Ovo rade manje vise sa svakom robom u Konzumu ali ja obzirom da znam sta rade,pazim. Istina,nekada promasim i ja ali jbga
I ko ce ovo od inspekcije popratiti i uvijek se mogu vaditi tu,da su kupci pomjesali.
Jedino sto moze kupac je otcoriti cetvere oci i ako nesto bude razlicita cijena,traziti da se naplati po cijeni sa rafe.
-
HelaS
#3933 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
To sve rade lokalni trgovci. Pitanje je da li taj "prevareni" višak prijave centrali ili srdačno podijele među sobom po poslovnim jedinicama.zippoo87 wrote: ↑28/12/2025 19:37Svaki dan oni tako klepe vise i po par stotina KM,sto narod ne gleda.Naslovnica wrote: ↑28/12/2025 19:31 Znači cijena na rafi je orijentaciona i mora se paziti na kasi šta će biti otkucano.
Isto je i sa mijesanjem robe koja je skuplja sa onom na akciji. Ovo recimo radi Konzum uvijek ,ja redovno vratim nesto skuplje tamo gdje bude,ali oni ce opet ubaciti to,kada primjete da sam vratio.
Recimo stave jedan cips na akciju a onda tu gdje je taj akcijaki cips,ubace i onog koji nije akcijski,pa ko ne cita i uzme mahinalno,zahebe se.
I ove cake ko ne zna,moze napisati to da je puna cijena na kasi a ustvari je uzeo pogresan artikal,koji nije na akciji.
Ovo rade manje vise sa svakom robom u Konzumu ali ja obzirom da znam sta rade,pazim. Istina,nekada promasim i ja ali jbga
I ko ce ovo od inspekcije popratiti i uvijek se mogu vaditi tu,da su kupci pomjesali.
Jedino sto moze kupac je otcoriti cetvere oci i ako nesto bude razlicita cijena,traziti da se naplati po cijeni sa rafe.
-
zippoo87
#3934 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Nema tu "viska" legendo,jer na racunu bude ono sto si platio. Eventualno moze biti manjak,ako bi neko trazio cijenu sa rafe a ne iz kase.HelaS wrote: ↑28/12/2025 20:24To sve rade lokalni trgovci. Pitanje je da li taj "prevareni" višak prijave centrali ili srdačno podijele među sobom po poslovnim jedinicama.zippoo87 wrote: ↑28/12/2025 19:37Svaki dan oni tako klepe vise i po par stotina KM,sto narod ne gleda.Naslovnica wrote: ↑28/12/2025 19:31 Znači cijena na rafi je orijentaciona i mora se paziti na kasi šta će biti otkucano.
A u lokalnim piljarama nemaju ni kase a kamoli da znas koje su tu cijene...tj. cijena pise na kartoncicu,kao u vrijeme Juge
Imam jednu takvu 50m od kuce,odem tu po pivo ...nikada ni racuna ni nista...par puta se sprdao sa radnicama tu,trazio da mi iskucaju racun,ne znaju ni otkucati racun a i pola artikala i nema u kasi...kasa neka stara 30 godina
I to je piljara u centru grada ali jbga ,vlasnik je poznati krimos,pa valjda ili ga ne obilaze cesto ili placa kazne kada ga obidju...
- Danguba
#3935 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Lazes.nemediratiplz wrote: ↑28/12/2025 00:16 Ima li iko da se ovdje susreo sa zaposlenicima binga koji redovno budu kratki prilikom davanja kusura? Od pola marke pa do dvije a jednom prilikom i pet je bila, ajmo biti civilizovani pa reći - kratka... I doslovno je kolegica podbada sa pitanjem jel' skupila dovoljno za doručakjbt led
![]()
Ima obezbjedjenje koje je iznad njih i donese im sta god trebaju.
- Danguba
#3936 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Bingo ima trajno nize cijene i sve sto JOS snizi, dobro je.
Nekada u FISu nadjem nesto jeftinije ali nista strasno.
Nekada u FISu nadjem nesto jeftinije ali nista strasno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3937 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Lidl (prava konkurencija) ce i njih natjerati da se rijese odredjenih navika i javaslooka
-
zippoo87
#3938 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Lidl ce se ponasati isto kao i svaki novi igrac na trzistu,koji ima velik kapital.
Uci ce na trziste sa damping cijenama ,raditi ce neko vrijeme na jako maloj marzi a da bi to ostvario,nasim dobavljacima ce nuditi nize otkupne cijene a onda ,ako im podje po planu i steknu veliku bazu kupaca,onda ce lagano dizati cijene i na kraju ce se izjednaciti sa cijenama druge konkurencije.
Ovako je identicno vec u Srbiji i Hrvatskoj,isti model ce primjenjivati i ovdje kod nas.
Ono sto je problematicno sto moze imati losije posljedice dugorocno na ekonomiju a to je da se zbog niske otkupne cijene koju ce ponuditi BiH proizvodjacima i kooperantima,smanji domaca proizvodnja nekih proizvoda,recimo mlijeka i mlijecnih proizvoda,mesa i sta znam cega sve ne.
Ja znam da kupce zanimaju nize cijene ali kapitalisticke firme ne rade u humanitarne svrhe,nego za dobit. A najvece dobiti i jesu u lancima koji prodaju nesto.
Uci ce na trziste sa damping cijenama ,raditi ce neko vrijeme na jako maloj marzi a da bi to ostvario,nasim dobavljacima ce nuditi nize otkupne cijene a onda ,ako im podje po planu i steknu veliku bazu kupaca,onda ce lagano dizati cijene i na kraju ce se izjednaciti sa cijenama druge konkurencije.
Ovako je identicno vec u Srbiji i Hrvatskoj,isti model ce primjenjivati i ovdje kod nas.
Ono sto je problematicno sto moze imati losije posljedice dugorocno na ekonomiju a to je da se zbog niske otkupne cijene koju ce ponuditi BiH proizvodjacima i kooperantima,smanji domaca proizvodnja nekih proizvoda,recimo mlijeka i mlijecnih proizvoda,mesa i sta znam cega sve ne.
Ja znam da kupce zanimaju nize cijene ali kapitalisticke firme ne rade u humanitarne svrhe,nego za dobit. A najvece dobiti i jesu u lancima koji prodaju nesto.
-
Trappist
#3939 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
pa koji supermarket nije kapitalisticka firmazippoo87 wrote: ↑28/12/2025 23:08 Lidl ce se ponasati isto kao i svaki novi igrac na trzistu,koji ima velik kapital.
-
made_in_sarajevo
#3940 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
nema trajno nize cijene i nije dobro.
Lidl kad dodje bit ce malo jeftiniji od ostalih i to je to. nisu ludi da idu dobro nize kad i ove cijene prolaze kod budala od naroda. realno lidl ima kapacitet da sutra kupi i ugasi bingo, da ga ugasi cijenama ali sto bi to radili,samo spusti malo cijene i eto ga, uzima lopatom.
ovdje je samo bitna konkurencija, a lidl nije ni poceo raditi bingo se preporodio. renoviraju objekte, navlace stvari, akcije,igrace, televizori, plate, odjednom i svake godine 1000 moze. do lidla malo veca piljara bila gdje su se radnici klali na mrtvo ime i gdje sef u radnji nije imao vise od 1200
zato nam treba lidl, kaufland, eurospin i svi sto imaju da dodju, da natjeraju nase debile da rade normalno
- studeni76
#3941 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Lidl nije konkurencija Bingu. Broj objekata i njihov raspored ne odgovara većini stanovništva. Sta npr u Lukavcu imaju od Lidla, tako blizu a tako daleko. Nije niko lud da vozari svakodnevno 30ak kilometara zbog sitnica a pred nosom mu Bingo, Konzum, Mercator, Belamionix, Mega diskont, Piemonte.....
-
ljubijankic
#3942 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Gdje zivis ti?studeni76 wrote: ↑29/12/2025 11:34 Lidl nije konkurencija Bingu. Broj objekata i njihov raspored ne odgovara većini stanovništva. Sta npr u Lukavcu imaju od Lidla, tako blizu a tako daleko. Nije niko lud da vozari svakodnevno 30ak kilometara zbog sitnica a pred nosom mu Bingo, Konzum, Mercator, Belamionix, Mega diskont, Piemonte.....
- JohnnyS
#3943 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Sektaši biraju kojim putem ići na more samo da stanu u Lidl. Imaš ljude iz Čapljine i Mostara koji odu u Metković muhaem zbog Lidla.studeni76 wrote: ↑29/12/2025 11:34 Lidl nije konkurencija Bingu. Broj objekata i njihov raspored ne odgovara većini stanovništva. Sta npr u Lukavcu imaju od Lidla, tako blizu a tako daleko. Nije niko lud da vozari svakodnevno 30ak kilometara zbog sitnica a pred nosom mu Bingo, Konzum, Mercator, Belamionix, Mega diskont, Piemonte.....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3944 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Lidl ima vlastiti lanac distribucije i tu se ogleda glavna konkurencija.studeni76 wrote: ↑29/12/2025 11:34 Lidl nije konkurencija Bingu. Broj objekata i njihov raspored ne odgovara većini stanovništva. Sta npr u Lukavcu imaju od Lidla, tako blizu a tako daleko. Nije niko lud da vozari svakodnevno 30ak kilometara zbog sitnica a pred nosom mu Bingo, Konzum, Mercator, Belamionix, Mega diskont, Piemonte.....
-
made_in_sarajevo
#3945 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
nije tema ali bas moram. lidl ima preko 12 000 poslovnica, posluju sa prometom 130 milijardi eura i kazu bingo bi to ubio ko beba zvecku, nisu oni konkurencija.
doduse upravu ste i nije lidl konkurencija, jer je lidl svijet za sebe,a bingo nek se bori sa konzumom ,djuricem.
za IT sektor za jednu godinu uloze preko 1 milijardu eura i o cemu ba vi pricate uopste. napravili DC sto bingo moze sanjati samo, placaju koliko vec 4-5 godina ljude da rade po drugim drzavama, sve im plate. znaci imaju para sto bi rekli ne moze ih krava pojesti i vi poredite lidl i bingo i jos kazete nikakva to konkurencija nece biti. pametnije vam je da se molite da dodje i kaufland iako je ista grupacija kao lidl, eurospin, da konzum se trzne pa postane kao u hrvatskoj, da mi imamo vise izbora i konkurencije, a ne da jebeni bingo nabija cijene kako hoce jer mu se moze. XXL vikend u lidlu kad izbace, a zadesio sam se par puta u HR kad je to pa uzmemo za kuce, bingo moze sanjati o tome. da se razumijemo moze bingo to uraditi ali nece jer ih boli tuki, a nisu vala ni sposobni za taj nivo poslovanja. XXL lidl ubije nogama tad, a i sto ne bi kad kupim 2kg npr nagetsa za cijenu 1kg.
samo bingo i hifa
doduse upravu ste i nije lidl konkurencija, jer je lidl svijet za sebe,a bingo nek se bori sa konzumom ,djuricem.
za IT sektor za jednu godinu uloze preko 1 milijardu eura i o cemu ba vi pricate uopste. napravili DC sto bingo moze sanjati samo, placaju koliko vec 4-5 godina ljude da rade po drugim drzavama, sve im plate. znaci imaju para sto bi rekli ne moze ih krava pojesti i vi poredite lidl i bingo i jos kazete nikakva to konkurencija nece biti. pametnije vam je da se molite da dodje i kaufland iako je ista grupacija kao lidl, eurospin, da konzum se trzne pa postane kao u hrvatskoj, da mi imamo vise izbora i konkurencije, a ne da jebeni bingo nabija cijene kako hoce jer mu se moze. XXL vikend u lidlu kad izbace, a zadesio sam se par puta u HR kad je to pa uzmemo za kuce, bingo moze sanjati o tome. da se razumijemo moze bingo to uraditi ali nece jer ih boli tuki, a nisu vala ni sposobni za taj nivo poslovanja. XXL lidl ubije nogama tad, a i sto ne bi kad kupim 2kg npr nagetsa za cijenu 1kg.
samo bingo i hifa
-
Trappist
#3946 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
da vidis postenog domaceg binga kako je podigao cijene zadnjih 7 dana, sve puno dijasporemade_in_sarajevo wrote: ↑29/12/2025 14:04 nije tema ali bas moram. lidl ima preko 12 000 poslovnica, posluju sa prometom 130 milijardi eura i kazu bingo bi to ubio ko beba zvecku, nisu oni konkurencija.
samo bingo i hifa![]()
-
ljubijankic
#3947 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
I jedni i drugi samo za izbjegavanjamade_in_sarajevo wrote: ↑29/12/2025 14:04 nije tema ali bas moram. lidl ima preko 12 000 poslovnica, posluju sa prometom 130 milijardi eura i kazu bingo bi to ubio ko beba zvecku, nisu oni konkurencija.
samo bingo i hifa![]()
- JohnnyS
#3948 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Iz ovog razloga ne idem u Konzum ni u nas ni u njih, jer se na tom prizoru vidi koliko ih boli kurac. U Konzumu u Hrvatskoj ptičjeg mlijeka, a Konzum u BiH ko Škafa za sirotinjumade_in_sarajevo wrote: ↑29/12/2025 14:04 nije tema ali bas moram. lidl ima preko 12 000 poslovnica, posluju sa prometom 130 milijardi eura i kazu bingo bi to ubio ko beba zvecku, nisu oni konkurencija.
samo bingo i hifa![]()
-
made_in_sarajevo
#3949 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
ma samo izbor i cijena ba, pa nek bingo kupi sebi jos 12 maybacha briga me za to. mlijeko u bingu nisam kupio od dana kad se djuric otvorio. papak me nece praviti budalom pogotovo za robne marke Bingo i cao. udjem kupim sto jest jeftinije, bude na akciji i povoljnije i cao, odem po ostatak u djuric. rijetko u konzum udjem i eto.
sutra cu isto ovo raditi samo jos lidl dodati, a taman stup-lukavica sve zavrsim i haj kuci.
sutra cu isto ovo raditi samo jos lidl dodati, a taman stup-lukavica sve zavrsim i haj kuci.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#3950 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Kako nadjes racunicu odlaska u 3 razlicite radnje za total razliku 10KMmade_in_sarajevo wrote: ↑29/12/2025 14:41 ma samo izbor i cijena ba, pa nek bingo kupi sebi jos 12 maybacha briga me za to. mlijeko u bingu nisam kupio od dana kad se djuric otvorio. papak me nece praviti budalom pogotovo za robne marke Bingo i cao. udjem kupim sto jest jeftinije, bude na akciji i povoljnije i cao, odem po ostatak u djuric. rijetko u konzum udjem i eto.