Auto kuce - all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
iOS dev

#1 Auto kuce - all about

Post by iOS dev »

Obzirom da sam u fazi kupovine auta i da sam isao u odredjene auto kuce, zanima me vase iskustvo sa odredjenim kucama? Koliko su pouzdani i iskreni u auta koja prodaju. Cuo sam svakakve info da vracaju km, da uvoze havarisana auta itd. Lp
nlt

#2 Re: Auto kuce - all about

Post by nlt »

Sve je istina i nije
Luciano88

#3 Re: Auto kuce - all about

Post by Luciano88 »

Ako ikako postoji mogucnost, kupi auto od nekog koga znas. Iskustava ima svakakvih, tako da se konkretno tj. zakljucno miseljenje o nekoj auto kuci ne moze dati.
probook

#4 Re: Auto kuce - all about

Post by probook »

Pa za auto kuce uglavnom ljudi oko mene sve ok. Ali su svi uzimali brojeve sasija i provjerili auta u ovlastenom servisu. Ako je sve upisano sve ok
milejovic1971

#5 Re: Auto kuce - all about

Post by milejovic1971 »

ja sam uzeo auto u Grand automotive Sarajevo, zvanicnici zastupnici Ford vozila, mada imaju polovnjaka i drugih marki...vrlo ozbiljni, prodaju dobra auta, ali i kostaju...jbg :skoljka:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#7 Re: Auto kuce - all about

Post by sime_cipol »

Covjek prosirio biznis.
ZuzuTop

#8 Re: Auto kuce - all about

Post by ZuzuTop »

Nipex.
Mnogi ce pljuvati po njima, al starom uvjek tamo kupujemo (sestra i ja) auta. Jeste da si ogranicen sa autima
Inter Tuzla je drugi.
giannibelif

#9 Re: Auto kuce - all about

Post by giannibelif »

Baš drugar šalje u vezi tog Jure članak. On je imao Megana, položio kasnije poslije fakulteta pa je bio kupac kod tog tipa za taj prvi auto. Megane je bio cirkus, sjećam se da smo išli sa njim 2012. u Trpanj na Pelješcu, ne rade podizači, klima slabo hladi, crijevo neko pušta vodu, zaključa auto i podizači prorade tad i spuste se stakla.
Libyano

#10 Re: Auto kuce - all about

Post by Libyano »

Nipex Tuzla - VW i Skoda
Omercic Gradacac - Skoda

Obje firme veoma profesionalne i customer-oriented :)
dgL_

#11 Re: Auto kuce - all about

Post by dgL_ »

Ovakvi postovi odavno izgubili smisao ...

Svako svog konja hvali to zapamti.. ako imaš nekog od prijatelja svojih bliskih da imaju iskustva samo to ti je relevantno... Odavno u BIH ništa nije sveto... Ovde će ti svi napisati ono što oni misle, a ti ne znaš jel se krije nešto dublje iza te preporuke... Realno ..
kazo

#12 Re: Auto kuce - all about

Post by kazo »

Ja necu hvaliti :D

Ac Stanic lukavica - kupio volvo v40 kod njih. Nakon mjesec dana auto pocelo trositi ulje, hiljadu razloga i opravdanja, do toga da ce oni platiti zamjenu ulja kod svog majstora (sipali samo gusce ulje da izdrzi sto duze kilometara).

Tako smo se povlacili 6-7 mjeseci i na kraju sam odustao od njih. Auto bilo u ovlastenom nisu mogli da nadju uzrok potrosnje. Na kraju ce se ispostaviti da auto fabricki trosi ulje.

Kilometraza bila vracena za 50.000. Samo jednom majstoru prikazalo na dijagnostici taj problem.

Vrata su bila dobra zamaskirana, pa je nakon godinu dana pocela boja pucati.

Ima i moje pocetnicke greske sto nisam detaljnije pregledao auto, ali eto neka neko uci na mom iskustvu.

Cijene su im uvijek par hiljada nize, kazu da je razlog sto hoce da se probiju na vece licitacije i da rade na manju marzu. :-D
ElRe

#13 Re: Auto kuce - all about

Post by ElRe »

Policija KS upala na plac polovnih vozila blizu Vogoscanske petlje.
sime_cipol

#14 Re: Auto kuce - all about

Post by sime_cipol »

Nezadovoljna musterija Eurocentra :lol:
kvaju

#15 Re: Auto kuce - all about

Post by kvaju »

Moja preporuka - Mediteran Auto (Mostar), par bliskih osoba s njima imala iskustva, i opet su kod njih uzimali, likovi su baš vrh.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#16 Re: Auto kuce - all about

Post by konektovan »

kvaju wrote: 29/12/2025 12:12 Moja preporuka - Mediteran Auto (Mostar), par bliskih osoba s njima imala iskustva, i opet su kod njih uzimali, likovi su baš vrh.
da,.jedni od boljih u tom poslu. :thumbup:
ReymondReddington

#17 Re: Auto kuce - all about

Post by ReymondReddington »

sime_cipol wrote: 29/12/2025 11:53 Nezadovoljna musterija Eurocentra :lol:
Zar oni nisu na stupu.
Armin2013

#18 Re: Auto kuce - all about

Post by Armin2013 »

KUpio od Kramara B7 prije jedno 5 godina, imao na satu oko 115000km, provjerio u Nipex kolometraza bila ispravna, u NIpexu takođe odradili pregled auta nisu našli zamjerke, auto odlično, tako da ja imam pozitivno iskustvo
xPaco1337

#19 Re: Auto kuce - all about

Post by xPaco1337 »

Ja sam kupio u CH Auto u Zenici i nisam imao problema. Prije tog sam rentao auto kod njih kad sam išao na more, zbog obaveza se morao ranije vratit ljudi mi vratili nešto para jer sam eto ranije došao sve fer korektno i kad sam kupovao sam zagledao Audija kod njih i to je to.

Ostavio im staro auto koje baš nije ni vrijedilo oni to švercerima proslijede samo. Skino nešto malo sa cijene jer mi se nije dalo peglat sa budalama na OLX sa možel niže itd. I da me neko još za policu zavali...

Mislim da ti ne može niko garantovati za neke stvari, ja sam vidio ubrzo poslije da je DPF pun imao sam u planu prilikom kupovine odma i onako uraditi delete tako da sam to i odradio. Osim tog nisam imao problema nikakvih, provjerio auto na carverticalu imalo je nekih oštecenja poput razbijanja šajbe od kamencica i poslije nešto oko karambole, ali ništa opasno niti primijetno da bi me odbilo od kupovine.

Također rekli mi ljudi šta su farbali i pokazali slike prije, hauba ispucao lak od sunca i na retrovizorima ali ofarbano kod top lakirera u gradu također ne bih nikad rekao da je ofarbano nema šanse.
sime_cipol

#20 Re: Auto kuce - all about

Post by sime_cipol »

ReymondReddington wrote: 29/12/2025 13:46
sime_cipol wrote: 29/12/2025 11:53 Nezadovoljna musterija Eurocentra :lol:
Zar oni nisu na stupu.
Jesu, ali i ovo je njihovo :D
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#21 Re: Auto kuce - all about

Post by anex »

xPaco1337 wrote: 29/12/2025 14:04 Ja sam kupio u CH Auto u Zenici i nisam imao problema. Prije tog sam rentao auto kod njih kad sam išao na more, zbog obaveza se morao ranije vratit ljudi mi vratili nešto para jer sam eto ranije došao sve fer korektno i kad sam kupovao sam zagledao Audija kod njih i to je to.

Ostavio im staro auto koje baš nije ni vrijedilo oni to švercerima proslijede samo. Skino nešto malo sa cijene jer mi se nije dalo peglat sa budalama na OLX sa možel niže itd. I da me neko još za policu zavali...

Mislim da ti ne može niko garantovati za neke stvari, ja sam vidio ubrzo poslije da je DPF pun imao sam u planu prilikom kupovine odma i onako uraditi delete tako da sam to i odradio. Osim tog nisam imao problema nikakvih, provjerio auto na carverticalu imalo je nekih oštecenja poput razbijanja šajbe od kamencica i poslije nešto oko karambole, ali ništa opasno niti primijetno da bi me odbilo od kupovine.

Također rekli mi ljudi šta su farbali i pokazali slike prije, hauba ispucao lak od sunca i na retrovizorima ali ofarbano kod top lakirera u gradu također ne bih nikad rekao da je ofarbano nema šanse.

To je zet od Alića...
Ja sam kod Alića kupio Kugu...zadovoljan. S tim da sam je vidio kad je tek došla na kamionu i nedostatke...i poslije kad sam došao sve to riješeno bilo...
Tada su CH i Alić zajedno radili.
Zadovoljan, Alić preporuka :thumbup:
Post Reply