Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Mea_parvitas
#12326 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Smijesno ako skrse 17 miliona na natkrivanje dijela istoka, to ce biti nakarada samo takva a mogu se 2 tribine napraviti od tih para...
-
last mohicans
#12327 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa imamo Benju, bordo prijatelja i tvorca himne, godinama je u OV, mislim da je neke mandate bio i u GV. Mislim da je onaj Đozo iz NiP isto bio za nas, ako klub ne pokazuje incijativu, zasto bi neki političar gurao na prazno. Da se podsjetimo, Ajnadzić je sve bio spremio i OV donijelo odluke najam stadiona na duzi period za dzaba i izmjene RP da se intervenira na svim tribinama, kačili se ovdje planovi, Sabra spremila, došla plava kuja rekla štetno po klub. Sad ide po ko zna koja arena, pa jbt, vi zaboravili šta je ibizza ovdje mjesecima pisao za arenu..Klub nije na čisto odlučio i donio nijet kao sto to rade maleni. Znaju sta hoće, drljače, išću, prose, ali se i pravi. Očito klubu to nije prioritet i tačka..Mi zivimo u nekoj zabludi da to klub ili vlasnik, konkretno, želi. Ja nikakav problem nemam da se i preselimo na Otoku, taoci smo one grdosije i rugla, da mi ne igramo i ono malo se ne bi odrzavalo. Raspalo bi se. Pa eto CRS nek upravlja ruglom od atletske..internazionale wrote: ↑24/12/2025 09:57 Nakon jučerašnjih informacija iz opštine Centar i Grada možemo potvrditi ono što smo i znali. A to je da sadašnja vlast nije kurcem makla po pitanju FK Sarajevo. To je činjenica.
Da se podsjetimo da je prethodna vlast, SDA, se dobro potrudila i u Fudbalski savez BiH iz kantona probrala najveći ljudski ološ. Probranu ekipu miks Fikreta Abdića i Dževada Galijaševića. Takav šljam nas "predstavlja" u savezu.
Pa tako imamo situaciju da ta ljudska pogan aktivno radi protiv FKS mijenjajući pravila u takmičenju, sudijskim masakriranjem, finansijskim reketiranjem kluba kroz najveće kazne...
Dakle klub koji je doveo investitora u državu, koji je kao prvi potez napravio vraćanje dugova državi, klub koji se skin'o s državnih jasli prije više od 10 godina... ima ovakav tretman od naših političara i stranaka.
Kristalno jasna slika i pokazatelj stanja u društvu i državi. Populizam i skupljanje glasova kroz krhanje državnih para u milionske dužnike državi. Dok se FKS kao najvećem klubu u državi podmeću noge na svakom koraku.
Najmanje što svaki navijač FKS može uraditi je popljuvati svakog političara.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#12328 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Plan koji je bio napravljen sa odlukom koju je donio Mandic da se da klub na najam je zaustavio Mirvic sa Ajlom.
Po tom planu koji radio Neno Kapetanovic inace arhitekta i veliki pitar.
Napravljen je plan da se sa minimalno finansijskih izdataka i gradjevinskih radova osposbi stadion za kat 4.
Najveci problem za kat 4 u tom momentu je bio hibridni teren, jezevi koji su se taman tad nekad bili i postavili na stadion, i ovi drugi koji i dalje stoje a ticu se press rooma, radne sobe za novinare, direktnih interntet konekcija za novinare iza golova, VIP loze i hibridnog terena koji je uradjen.
Prema tom planu koji sam imao priliku da gledam, predvidjalo se da se od prostorija koje se nalaze uz tribinu istok koje se koriste za cross fit, stamparije itd... naprave sve potrebne prostorije koje UEFA nalaze da ima stadion, da se natkrije samo centralni dio istoka slova A i J i da se tu napravi loza koja bi se povezala dalje sa prostorijama kluba kao sto je na svim normalnim stadionima. Samo kod nas je loza i novinarske kabine na jednoj a press, svlacionice i sve ostalo na drugoj strani.
Po tom planu, ne sjecam se tacno iznosa ali znam da znam da nije prelazio cifru od 4 mil KM sto je ukljucivalo i postavljanje hibridnog terena s grijacima. Znam da je tada ponuda od belgijske firme koja je radila travnjake Ajaxu, Juventusu itd... bila jeftinija od ove koju je savez platio.
Naravno sve ove izmjene su bile po principu da se prodje sto jeftinije i da se uradi onoliko koliko treba da se zadovolje standardi UEFAe bez nekog sminkanja, ali je bilo vrlo izvodivo.
Medjutim kako se otjera Sabrina, tako je sve to stalo. Kasnije je Mirvic "skontao" da ovaj dogovor sa opstinom nije dobar po klub. Po tom dogovoru kompletan stadion sa svim postojecim pripadajucim objektima bi pripadao klubu.
Da prevedemo Ismir je odmah znao da nece i da mu se ne isplati dugorocno nista ulagati u klub i njegovu infrastrukturu.
Umjesto toga fokusirao se export import igraca i finansijske malverzacije koje su nas glave mogle kostati proslo ljeto.
Nije do opstine do nas je.
Onda su namislili neki plan od 15 mil KM gdje su namastali nesto sto se nikad nece ostvariti. Samo da navijackom puku zamazu oci.
Do nas je...
Po tom planu koji radio Neno Kapetanovic inace arhitekta i veliki pitar.
Napravljen je plan da se sa minimalno finansijskih izdataka i gradjevinskih radova osposbi stadion za kat 4.
Najveci problem za kat 4 u tom momentu je bio hibridni teren, jezevi koji su se taman tad nekad bili i postavili na stadion, i ovi drugi koji i dalje stoje a ticu se press rooma, radne sobe za novinare, direktnih interntet konekcija za novinare iza golova, VIP loze i hibridnog terena koji je uradjen.
Prema tom planu koji sam imao priliku da gledam, predvidjalo se da se od prostorija koje se nalaze uz tribinu istok koje se koriste za cross fit, stamparije itd... naprave sve potrebne prostorije koje UEFA nalaze da ima stadion, da se natkrije samo centralni dio istoka slova A i J i da se tu napravi loza koja bi se povezala dalje sa prostorijama kluba kao sto je na svim normalnim stadionima. Samo kod nas je loza i novinarske kabine na jednoj a press, svlacionice i sve ostalo na drugoj strani.
Po tom planu, ne sjecam se tacno iznosa ali znam da znam da nije prelazio cifru od 4 mil KM sto je ukljucivalo i postavljanje hibridnog terena s grijacima. Znam da je tada ponuda od belgijske firme koja je radila travnjake Ajaxu, Juventusu itd... bila jeftinija od ove koju je savez platio.
Naravno sve ove izmjene su bile po principu da se prodje sto jeftinije i da se uradi onoliko koliko treba da se zadovolje standardi UEFAe bez nekog sminkanja, ali je bilo vrlo izvodivo.
Medjutim kako se otjera Sabrina, tako je sve to stalo. Kasnije je Mirvic "skontao" da ovaj dogovor sa opstinom nije dobar po klub. Po tom dogovoru kompletan stadion sa svim postojecim pripadajucim objektima bi pripadao klubu.
Da prevedemo Ismir je odmah znao da nece i da mu se ne isplati dugorocno nista ulagati u klub i njegovu infrastrukturu.
Umjesto toga fokusirao se export import igraca i finansijske malverzacije koje su nas glave mogle kostati proslo ljeto.
Nije do opstine do nas je.
Onda su namislili neki plan od 15 mil KM gdje su namastali nesto sto se nikad nece ostvariti. Samo da navijackom puku zamazu oci.
Do nas je...
-
izbjeglica_iz_besmisla
#12329 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ja mislim da bi on ulozio parw fakat, ali ne pod ovim uslovima. Vjerovatno bi to uradio jedino da mu prepisu zemljiste i stadion pa da ostalo on finansira.
Al to se nikad nece desiti, tako da smo u pat poziciji.
Al to se nikad nece desiti, tako da smo u pat poziciji.
- Logovan
#12330 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sretan Božić!

- muha_sa
#12331 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Gulij potpiso za švedski AIK--nek mu je sretno u hairli.
Pojma nisam imAo--sad saznadoh
Pojma nisam imAo--sad saznadoh
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
- muha_sa
#12333 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pitar sa Kariba wrote: ↑25/12/2025 17:26Ma jok ba Muhoni, lažna informacija. Neko sa AI napravio fotografiju i članak, mnogi su se upecali.
Kaze onaj talijanski novinar da nisu ni blizu dogovora!
Meni kcerka koja živi u Kalmaru poslala sliku i veli--kapiten Sarajeva potpiso--na slici fakat Guli
- muha_sa
#12334 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sad joj ovo napisah--provjerila na stranici AIK-a i nigdje ništa 
- muha_sa
#12335 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ovo je slika što mi je poslalaPitar sa Kariba wrote: ↑25/12/2025 17:26Ma jok ba Muhoni, lažna informacija. Neko sa AI napravio fotografiju i članak, mnogi su se upecali.
Kaze onaj talijanski novinar da nisu ni blizu dogovora!

- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#12336 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma ja, to je ta.
Stavi đozluke jbo ga ti!
Stavi đozluke jbo ga ti!
- Logovan
#12337 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Spominje se Anđelo Šutalo iz Dinama
- emigrazione
#12338 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sta se ono gradi u kampu
-
Adobeg
#12339 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Po pisanju nekih medija na ove igrace se ne racuna:Paskalev,Rockov,Juraldzija,Turkes posudba,i vec pominjani Jovic. 
-
gold'n'brown
-
last mohicans
#12341 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Dodati tu još 4-5gold'n'brown wrote: ↑26/12/2025 23:00Vala nam nisu trebali mediji da to skontamo. Druga stvar je hoce li dogovoriti raskid.
- Logovan
#12342 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Koji po tebi?last mohicans wrote: ↑26/12/2025 23:02Dodati tu još 4-5gold'n'brown wrote: ↑26/12/2025 23:00Vala nam nisu trebali mediji da to skontamo. Druga stvar je hoce li dogovoriti raskid.
-
last mohicans
#12343 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ovako na prvu, Turda, Đorđević,Guli svakako ide, Bralić nikakva pljačka od igrača,Butić, vala ni Mamas nista nije pokazao..Logovan wrote: ↑26/12/2025 23:03Koji po tebi?last mohicans wrote: ↑26/12/2025 23:02Dodati tu još 4-5gold'n'brown wrote: ↑26/12/2025 23:00
Vala nam nisu trebali mediji da to skontamo. Druga stvar je hoce li dogovoriti raskid.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#12344 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Svi navedeni trebaju ostati jos bar polusezonu, neki da se oporave od povreda a neki da uhvate kontinuitet.
Pa na ljeto odlucivati.
Pa na ljeto odlucivati.
- Logovan
-
izbjeglica_iz_besmisla
#12346 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Odmah sam jesenas iskomentarisao - jel to plate kasne kad se igraci sa sobom ne mogu sastaviti?
Nemoguce je da su preko noci zaboravili igrati, sad jel do plata il neceg treceg to ne mozemo tacno znati. Al da je med i mlijeko samo eto nema sportske srece, sigurno nije.
Nemoguce je da su preko noci zaboravili igrati, sad jel do plata il neceg treceg to ne mozemo tacno znati. Al da je med i mlijeko samo eto nema sportske srece, sigurno nije.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#12347 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Evo vise informacija:
FK Sarajevo državi duguje milione, rok izmirenja do nove godine, upitna licenca za evropska takmičenja?
https://n1info.ba/sport/nogomet/fk-sara ... akmicenja/
FK Sarajevo državi duguje milione, rok izmirenja do nove godine, upitna licenca za evropska takmičenja?
https://n1info.ba/sport/nogomet/fk-sara ... akmicenja/
- ZonFon
#12348 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
E cuj tuzili PU, koji je to genijalac smislio i odobrio, ali kad vidim da je to iz perioda Sabre i onih futavaca sve mi je jasno.
-
ljubijankic
#12349 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Velike su sanse da je Zeljo dobio pametnijeg brata. Aferim Mirvicu 
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#12350 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Brate 99% su sanse da je Zeljeznicar dobio pametnije brata. Ne zato sto je brat iznimno pametan, nego zato sto je ovaj nas muzejski primjerak debilka.ljubijankic wrote: ↑30/12/2025 10:26 Velike su sanse da je Zeljo dobio pametnijeg brata. Aferim Mirvicu![]()