IS i Federalno SA dogovorili da se stave rampe na Miljevickoj krivini, na Osmicama i na Zlatistu, ulaz u prirodni park Trebevic 5 km po automobilu, taksa.
Meni je ovo za crne hronike
Hoces na Jahorinu, plati harac ili prolaz.
Fun fact, Dino Merlin je kao mladic okuisao kao mujezin na memli strani, kod nas u lokalnoj dzamiji dosta cestomuha_sa wrote: ↑25/12/2025 19:40Vidio mujezine na munariiClass wrote: ↑25/12/2025 19:36Moje iskustvo sa sarajevskim džamijama jeste da se rijetko gdje pušta na CD-u. Izvan Sarajeva je druga situacija.drug_profi wrote: ↑25/12/2025 15:28
Niđe veze ovo moj muha. Nit je u bosanskoj tradiciji nit su učači na diskovima iz ovih krajeva. Arapi, malezijci i ko zna koji. Razvuku ezan ko teraviju.
Ima u Ugorskom imam, glasom uči nije snimak.
Glas mu ko u Zaima Imamovića, milina ga čut. Ja sve hoću da jednom pokušam snimit da mogu pokazati ljudima šta je pravi ezan bosanski.![]()
Ja cujem decibele iz zvucnika a ne pamtim kad sam zadnji put vidio mujezina da sa munare okujše
Otkad to? Kad je dogovoreno i od kad počinje naplata?dječak sa šibicama wrote: ↑25/12/2025 23:07 Sto se islo dzaba na Trebevic, islo se.
IS i Federalno SA dogovorili da se stave rampe na Miljevickoj krivini, na Osmicama i na Zlatistu, ulaz u prirodni park Trebevic 5 km po automobilu, taksa.
@Chmoljo
E jbg drug ovo baš djeluje ko neka patka… Spin portaldječak sa šibicama wrote: ↑25/12/2025 23:25 https://spin-portal.info/planirano-post ... /?sfnsn=mo
od naredne godine
dvije trecine prihoda IS, trecina FS
Ne direktno.
KHM--zar i ti djecacedječak sa šibicama wrote: ↑25/12/2025 23:07 Sto se islo dzaba na Trebevic, islo se.
Navikne se brzo na to. Jedno vrieme sam stanovao blizu pruge. U početku mi je bilo neobično i čudno kako ljudi spavaju kad često prolaze vozovi, za nekoliko dana je i meni bilo svejedno. Jedino mi je bilo nezgodno kad sam stanovao blizu autobuske, gdje je zimi ujutru znao kamion turirati, valjda da se zagrije.DaysleepeR wrote: ↑25/12/2025 13:59 Ma ne smeta nikom ezan, od rođenja živiš uz ezan, ne može smetati.
Ali simptomatično je da smo žena i ja prodavali stan na Grbavici, odmah je do džamije i u visini munare, jedva prodali, bruka ljudi dolazilo gledati stan, nisu ljudi htjeli da ih ezan budi ujutro.
Zamišljam scenu u Makarskoj, lagano se kafa pije kraj plaže. U jednom trenutku konobar pušta "Da sam ka neko" a gost skače i počne da sve ruži i razbija.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑25/12/2025 14:00 joj ocami kakav lik
zivio sam i pored dzamije i pored crkve pa i pored tramvajske pruge
nit mi je smetao ezan nit crkveno zvono pa ni tramvaj kad protutnja
smetaju mi fasisti i islamofobicna govna ali sta ces, mora se nastaviti zivjeti
inace na temu
nezz sta mu bi al Manda istrola dobro stanovnike radiceve
bas me zanima koju playlistu planira pustati
jos indexa ili??
kako god mislim da ce tim ljudima u radicevoj do kraja zivota neki klik u mozgu biti kad cuju "da sam ja netko"![]()
Navikne se covjek bukvalno na sve.Laplace wrote: ↑26/12/2025 08:41Navikne se brzo na to. Jedno vrieme sam stanovao blizu pruge. U početku mi je bilo neobično i čudno kako ljudi spavaju kad često prolaze vozovi, za nekoliko dana je i meni bilo svejedno. Jedino mi je bilo nezgodno kad sam stanovao blizu autobuske, gdje je zimi ujutru znao kamion turirati, valjda da se zagrije.DaysleepeR wrote: ↑25/12/2025 13:59 Ma ne smeta nikom ezan, od rođenja živiš uz ezan, ne može smetati.
Ali simptomatično je da smo žena i ja prodavali stan na Grbavici, odmah je do džamije i u visini munare, jedva prodali, bruka ljudi dolazilo gledati stan, nisu ljudi htjeli da ih ezan budi ujutro.
I sad je drugačije privođenje opasnijih kriminalaca, a ovi "FGR" se ne otimaju i ne bježe.HelaS wrote: ↑25/12/2025 20:40Prije su kriminalcima zavrtali ruku i saginjali glavu....dok prođu kraj kamere
Ko to ide na Jahorinu preko Trebevića ?dječak sa šibicama wrote: ↑25/12/2025 23:07 Sto se islo dzaba na Trebevic, islo se.
Pretpostavljam da Strauss ne dolazi u obzir (iselilo bi se pola Sarajeva).Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑25/12/2025 14:14nista bez Slayera
malo riffovima razmrdaj
nema spavanja![]()
Pa jesi li i sad u ZG?_BataZiv_0809 wrote: ↑26/12/2025 09:07Navikne se covjek bukvalno na sve.Laplace wrote: ↑26/12/2025 08:41Navikne se brzo na to. Jedno vrieme sam stanovao blizu pruge. U početku mi je bilo neobično i čudno kako ljudi spavaju kad često prolaze vozovi, za nekoliko dana je i meni bilo svejedno. Jedino mi je bilo nezgodno kad sam stanovao blizu autobuske, gdje je zimi ujutru znao kamion turirati, valjda da se zagrije.DaysleepeR wrote: ↑25/12/2025 13:59 Ma ne smeta nikom ezan, od rođenja živiš uz ezan, ne može smetati.
Ja sam se preselio iz Zenice iz naselja gdje cujes samo zubor rijeke i ptice u Zagreb u zgradu ispod koje prolazi Slavonska avenija, najprometnija cesta u Zagrebu (dio autoputa Bratstvo Jedinstvo).
Znaci auta nikad ne prestaju šnjirati![]()
Navikao se za 3 sedmice bukvalno. Dosao kuci preko zime, ne mogu navecer zaspati, pretiho mi![]()
strauss malo ko pauza izmedju slayera i iron maidena