K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3651 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Kasey Shepherd jos uvijek nije zavrsena prica ali je za razliku od Halilovica ispao vise nego fer! Saopstenje iz KK Bosne.....

"Naš Kasey Shepherd zadobio je povredu koljena tokom treninga, neposredno pred utakmicu protiv Crvene Zvezde.
Nakon obavljenih medicinskih pregleda, Kasey je uspješno operisan u Sarajevu.
U zavisnosti od toka rehabilitacije, oporavak se procjenjuje na jedan do dva mjeseca.
Međusobne ugovorne obaveze između Kaseyja i KK Bosna BH Telecom bit će odgođene do njegovog potpunog oporavka.
Kasey, uz tebe smo na svakom koraku!
Želimo ti mnogo snage i uspješan i brz oporavak - radujemo se tvom povratku na parket!"
neno#4

#3652 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by neno#4 »

hrasno38 wrote: 23/12/2025 09:54
neno#4 wrote: 22/12/2025 21:05 Može se nabrojati 20 grešaka koje je Dubravko napravio, čak se treba reći da ih ima i više, ali jedna stvar ga razdvaja za razliku od ostalih: Kada niko nije želio, čovjek je investirao svoj novac u klub, upumpao je preko 300.000 KM odmah na početku i kako god završilo od mene će imati veliko poštovanje zbog toga. Griješi, uči se, ispravlja neke stvari u hodu. Treba mu vremena da preleži dječije bolesti, treba mu vremena da vidi gdje griješi, ali evo uradio je vrhunsku zamjenu sa Audigeom. Uzeo je nešto novca, plus je doveo u ovom trenutku korisnijeg i pametnijeg igrača Plummera. Kada su svi željeli da Kovačević ode iz Bosne, nije ga dao, istrpio ga je i rezultat je došao i sinoć i protiv Crvene zvezde. Petar igra u nevjerovatnoj formi u ovoj sezoni sa svim svojim limitima. Svi su na klupi Bosne željeli vidjeti neko drugo ime, a dao je šansu Pašaliću. Muhamed to za sada sjajno vraća, pokazuje onaj fakinluk i dok je bio igrač. Kada je Lopez došao u Bosnu, neki respektabilni ljudi su mi rekli da ne može ništa, a sinoć Lopez je unio živost i bio jedan od ključnih igrača. Od Younga je stvoren igrač koji je zavolio saigrače i klub, a Young je tako luda glava da je to preteško. Ovo je najviše Muhamedova zasluga.Ima puno grešaka, Halilović, Gutić, previše se vjeruje Westu, itd, itd. Persons nije bio greška, čovjek je najbolji asistent lige, ali jednostavno nije na kraju dobio adekvatnu šansu i nije se uklopio. Omladinske kategorije griješi, nema adekvatnog talenta, cijena karata je problem, ali je pokazao da mu je stalo, stalo mu je do Bosne, stalo mu je do kluba. 15 godina smo bili mrtvi, na konopcima, nigdje nas, ja sam kupio sebi sezonsku kartu od 270 KM i uživam svaku utakmicu na tribinama. Nije mogla Skenderija, ali može šta može. Generacije su prošle, sve je online danas dostupno, sve se gleda na tvu i streamingu. Trebao je ići sa nižim cijenama karata, ali realno i publika je dosta razmažena. Griješi puno stvari, ali uživajmo u ovoj sezoni, možda bude trajalo jednu sezonu, možda više. Znam da ako dogodine bude slično, kupujem sezonsku kartu za Skenderiju ako Bog da.
:thumbup: u 95% stvari se slazem samo ne oko Petra koji je ubjedljivo igrac sa najvecom pameti na terenu i ne igra snagom nego glavom. Pravi skolovani igrac. Ni jedan nas domaci igrac mu nije ni blizu po talentu. Pogledas njegovu igru pd kosem i sve ti se kaze.
Kod Dubravka je najveci problem narcisoidnost i u klubu jedino ne sjedi na klupi. To sto je podigao klub OGROMAN RESPEKT, BEZGRANICAN ali to ne znaci da si sposoban da radis sve. Koliko sam nacuo i Bradic je napustio Bosnu. Dubravko je napravio ekipu na terenu ali nije u klubu i to bi moglo dugorocno da postane problem.
Kovačević je ubjedljivo najpametniji igrač Bosne, vjerovatno u top 5 u ABA ligi po inteligenciji, ali tijelom je na nivou Prvenstva Bosne i Hercegovine. Miško je procijenio da mu on ne može dugoročno ni pomoći, a i da ne može dugoročno da ga proda za neki novac, te je pušten. Sumnjam da će ikada više iko dobiti lovu koju je Bosna ove sezone dobila, teško će se izdvojiti ova sredstva. Zato i kažem uživajmo dok traje. Vjeruj kad nekome kažeš da investira svoju marku u Bosnu, svi će okrenuti glavu. Dubravko je spreman da radi pozajmice prema klubu, da zakrpi rupe, kad kasne uplate, itd. To niko nije spreman da uradi za Bosnu. Zato ga respektujem i cijenim što radi. Neće sigurno ostaviti dugove, neće sigurno ostaviti probleme velike kada bude odlazio. Ne vidim nikoga u ovom trenutku ko bi ga naslijedio, a da bi želio investirati ijednu marku u ovim vremenima koja je njegova. Tu ne računam ove firme (Telecom, Energoinvest), itd. kojima je rečeno da moraju da daju lovu Bosni. Nažalost, ali je tako. Ima Dubravko puno mana, ne zna nikoga iz svijeta košarke, omladinski pogon je loše skrojen, sve to stoji, al nažalost bez njega Bosna ne može funkcionisati. Činjenica jeste da se dobilo baš puno utakmica na rezultatskoj klackalici u dvije protekle sezone, ali mislim da mu se to i vratilo, jer ima čistu namjeru i ne želi ništa od kluba. Uvijek sam za njega prije nego li ove koji su došli da se promovišu i love u mutnom. Nikada niko u Bosni nije dao nijedne marke, a da je bila lično njegova, a on je gurnuo dosta svoje dobiti u Bosnu. A nije da ima najviše love u državi, ima dosta imućnijih ljudi od njega. Nijaz Skenderagić i takvi kao Nijaz se zaklinju u Bosnu, a nikada nisu potegli nijednu marku za Bosnu, a on je samo prve sezone upumpao oko 300.000,00 KM, što je itekako pozamašna cifra. Ne branim ga sekunde, niti mi je to namjera, ali je činjenica da se napravilo opet nešto. Baš sam neku noć upoređivao rostere Bosne iz sezone 2009/2010 i ovaj sad, neuporedivo je to bolje. Želim da Bosna iduće sezone dobije i više, ali mislim da to nije realno. Ja bi bio presretan sa 2.5-3 miliona pomoći za narednu sezonu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3653 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by JoseMujica »

neno#4 wrote: 24/12/2025 00:09
neno#4 wrote: 22/12/2025 21:05 Može se nabrojati 20 grešaka koje je Dubravko napravio, čak se treba reći da ih ima i više, ali jedna stvar ga razdvaja za razliku od ostalih: Kada niko nije želio, čovjek je investirao svoj novac u klub, upumpao je preko 300.000 KM odmah na početku i kako god završilo od mene će imati veliko poštovanje zbog toga. Griješi, uči se, ispravlja neke stvari u hodu. Treba mu vremena da preleži dječije bolesti, treba mu vremena da vidi gdje griješi, ali evo uradio je vrhunsku zamjenu sa Audigeom. Uzeo je nešto novca, plus je doveo u ovom trenutku korisnijeg i pametnijeg igrača Plummera. Kada su svi željeli da Kovačević ode iz Bosne, nije ga dao, istrpio ga je i rezultat je došao i sinoć i protiv Crvene zvezde. Petar igra u nevjerovatnoj formi u ovoj sezoni sa svim svojim limitima. Svi su na klupi Bosne željeli vidjeti neko drugo ime, a dao je šansu Pašaliću. Muhamed to za sada sjajno vraća, pokazuje onaj fakinluk i dok je bio igrač. Kada je Lopez došao u Bosnu, neki respektabilni ljudi su mi rekli da ne može ništa, a sinoć Lopez je unio živost i bio jedan od ključnih igrača. Od Younga je stvoren igrač koji je zavolio saigrače i klub, a Young je tako luda glava da je to preteško. Ovo je najviše Muhamedova zasluga.Ima puno grešaka, Halilović, Gutić, previše se vjeruje Westu, itd, itd. Persons nije bio greška, čovjek je najbolji asistent lige, ali jednostavno nije na kraju dobio adekvatnu šansu i nije se uklopio. Omladinske kategorije griješi, nema adekvatnog talenta, cijena karata je problem, ali je pokazao da mu je stalo, stalo mu je do Bosne, stalo mu je do kluba. 15 godina smo bili mrtvi, na konopcima, nigdje nas, ja sam kupio sebi sezonsku kartu od 270 KM i uživam svaku utakmicu na tribinama. Nije mogla Skenderija, ali može šta može. Generacije su prošle, sve je online danas dostupno, sve se gleda na tvu i streamingu. Trebao je ići sa nižim cijenama karata, ali realno i publika je dosta razmažena. Griješi puno stvari, ali uživajmo u ovoj sezoni, možda bude trajalo jednu sezonu, možda više. Znam da ako dogodine bude slično, kupujem sezonsku kartu za Skenderiju ako Bog da.
:thumbup: u 95% stvari se slazem samo ne oko Petra koji je ubjedljivo igrac sa najvecom pameti na terenu i ne igra snagom nego glavom. Pravi skolovani igrac. Ni jedan nas domaci igrac mu nije ni blizu po talentu. Pogledas njegovu igru pd kosem i sve ti se kaze.
Kod Dubravka je najveci problem narcisoidnost i u klubu jedino ne sjedi na klupi. To sto je podigao klub OGROMAN RESPEKT, BEZGRANICAN ali to ne znaci da si sposoban da radis sve. Koliko sam nacuo i Bradic je napustio Bosnu. Dubravko je napravio ekipu na terenu ali nije u klubu i to bi moglo dugorocno da postane problem.
Kovačević je ubjedljivo najpametniji igrač Bosne, vjerovatno u top 5 u ABA ligi po inteligenciji, ali tijelom je na nivou Prvenstva Bosne i Hercegovine. Miško je procijenio da mu on ne može dugoročno ni pomoći, a i da ne može dugoročno da ga proda za neki novac, te je pušten. Sumnjam da će ikada više iko dobiti lovu koju je Bosna ove sezone dobila, teško će se izdvojiti ova sredstva. Zato i kažem uživajmo dok traje. Vjeruj kad nekome kažeš da investira svoju marku u Bosnu, svi će okrenuti glavu. Dubravko je spreman da radi pozajmice prema klubu, da zakrpi rupe, kad kasne uplate, itd. To niko nije spreman da uradi za Bosnu. Zato ga respektujem i cijenim što radi. Neće sigurno ostaviti dugove, neće sigurno ostaviti probleme velike kada bude odlazio. Ne vidim nikoga u ovom trenutku ko bi ga naslijedio, a da bi želio investirati ijednu marku u ovim vremenima koja je njegova. Tu ne računam ove firme (Telecom, Energoinvest), itd. kojima je rečeno da moraju da daju lovu Bosni. Nažalost, ali je tako. Ima Dubravko puno mana, ne zna nikoga iz svijeta košarke, omladinski pogon je loše skrojen, sve to stoji, al nažalost bez njega Bosna ne može funkcionisati. Činjenica jeste da se dobilo baš puno utakmica na rezultatskoj klackalici u dvije protekle sezone, ali mislim da mu se to i vratilo, jer ima čistu namjeru i ne želi ništa od kluba. Uvijek sam za njega prije nego li ove koji su došli da se promovišu i love u mutnom. Nikada niko u Bosni nije dao nijedne marke, a da je bila lično njegova, a on je gurnuo dosta svoje dobiti u Bosnu. A nije da ima najviše love u državi, ima dosta imućnijih ljudi od njega. Nijaz Skenderagić i takvi kao Nijaz se zaklinju u Bosnu, a nikada nisu potegli nijednu marku za Bosnu, a on je samo prve sezone upumpao oko 300.000,00 KM, što je itekako pozamašna cifra. Ne branim ga sekunde, niti mi je to namjera, ali je činjenica da se napravilo opet nešto. Baš sam neku noć upoređivao rostere Bosne iz sezone 2009/2010 i ovaj sad, neuporedivo je to bolje. Želim da Bosna iduće sezone dobije i više, ali mislim da to nije realno. Ja bi bio presretan sa 2.5-3 miliona pomoći za narednu sezonu.
:thumbup:

sve tačno, ali ne može sve sam i ne zna sve sam
giovanni008

#3654 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by giovanni008 »

Sto se tice upumpavanje love za budzet sljedece godine, ipak mislim da postoji sansa da se ponovi slicna cifra.

Ove godine se to desilo sredinom juna mjeseca a tako nekako ce biti i sljedece godine. Naime sljedece godine su izbori u oktobru i Niksicu se ozbiljno klima stolica. Nek se napravi slican pritisak krajem maja, ovaj ce morati odrijesiti kesu pa makar radi populistickog poteza.
Jos ako Bosna dogura daleko u Fiba kupu i mozda cak i u Aba ligi i publika se koliko-toliko vrati, plus "skinemo" s trona u finalu BH prvenstva Dodikovu Igokeu, Vladi Federacije bi bio Win-Win:
:

https://reprezentacija.ba/471530-zajedn ... nit-ce-ime

neno#4 wrote: 24/12/2025 00:09
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3655 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Chmoljo »

hrasno38 wrote: 23/12/2025 09:54Koliko sam nacuo i Bradic je napustio Bosnu.
Asim? u kojem svojstvu je bio u Bosni?
hrasno38

#3656 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Chmoljo wrote: 24/12/2025 15:00
Ne ne Almir Bradic iz Royal Jelly
Chmoljo

#3657 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Chmoljo »

hrasno38 wrote: 24/12/2025 15:11
Aha, ok. Asim mi je bio trener i imam vrlo pozitivno misljenje o njemu iako se nije snasao ko trener seniora.
hrasno38

#3658 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Chmoljo wrote: 24/12/2025 16:39
hrasno38 wrote: 24/12/2025 15:11

Aha, ok. Asim mi je bio trener i imam vrlo pozitivno misljenje o njemu iako se nije snasao ko trener seniora.
Da on je odlican kondicioni trener a kao kosarkaski se bas i nije proslavio mada nije ni grdan
Chmoljo

#3659 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Chmoljo »

Specijalizirao sa poslije za kondiciju, ali je bio jedan od rijetkih koji je sam radio na sebi i na inovacijama u treningu, stalno gledao videa koja su mu u to vrijeme prije youtube dolazila iz amerike.

Profil trenera koji da ih ima desetak u fudbalu npr, digli nivo nase lige za jednu klasu.
hrasno38

#3660 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Chmoljo wrote: 24/12/2025 19:54 Specijalizirao sa poslije za kondiciju, ali je bio jedan od rijetkih koji je sam radio na sebi i na inovacijama u treningu, stalno gledao videa koja su mu u to vrijeme prije youtube dolazila iz amerike.

Profil trenera koji da ih ima desetak u fudbalu npr, digli nivo nase lige za jednu klasu.
On je zavrsio kinezologiju i sve mu je obrazovanje vezano za fizicku pripremu. Inace zivi u Hrvatskoj i ima njihovo drzavljansto. Davno je on otisao iz BiH. A evo bas malo zaguglah o njemu jer dugo nisam nista cuo i vidim da ga prizvaju za nekakve prevare...

https://avaz.ba/sport/kosarka/517190/bi ... u-skandala
Logovan

#3661 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Logovan »

Murcia na prvom mjestu u prvenstvu :D
Chmoljo

#3662 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Chmoljo »

hrasno38 wrote: 24/12/2025 21:31
Chmoljo wrote: 24/12/2025 19:54 Specijalizirao sa poslije za kondiciju, ali je bio jedan od rijetkih koji je sam radio na sebi i na inovacijama u treningu, stalno gledao videa koja su mu u to vrijeme prije youtube dolazila iz amerike.

On je zavrsio kinezologiju i sve mu je obrazovanje vezano za fizicku pripremu. Inace zivi u Hrvatskoj i ima njihovo drzavljansto. Davno je on otisao iz BiH. A evo bas malo zaguglah o njemu jer dugo nisam nista cuo i vidim da ga prizvaju za nekakve prevare...

https://avaz.ba/sport/kosarka/517190/bi ... u-skandala
:lol:

Joj asima varalice :mrgreen:
hrasno38

#3663 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Logovan wrote: 28/12/2025 20:47 Murcia na prvom mjestu u prvenstvu :D
Ma Murcia je jaka ekipa i cisto sumnjam da bi ih dobili da su dosli kompletni u Sarajevo. Ali dobro i to je dio kosarke koji se zovu povrede. Masa ekipa kuburi sa tim.
giovanni008

#3664 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by giovanni008 »

Svi u Zetru!
Karta protiv Zadra samo 12 km za sve tribine sa Prolab promo kodom navedenim u dnu posta:

https://www.entrio.ba/event/aba-liga-kk ... adar-29179

https://www.instagram.com/prolab_laboratorij/

https://www.facebook.com/prolabsarajevo

PROLAB1 - Sjever 1,Sjever 3,Jug 1,Jug 3, Zapad C2, Zapad D
PROLAB2 - Istok2
PROLAB3 - Zapad C1,Zapad D1
PROLAB4 - Zapad 1,Zapad 2,Istok 1,Sjever 2,Jug 2, BH Telecom Seats
PROLAB5 - djecije ulaznice: Zapad C2, BHT Seats, Zapad D
hrasno38

#3665 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

giovanni008 wrote: 30/12/2025 00:54 Svi u Zetru!
Karta protiv Zadra samo 12 km za sve tribine sa Prolab promo kodom navedenim u dnu posta:

https://www.entrio.ba/event/aba-liga-kk ... adar-29179

https://www.instagram.com/prolab_laboratorij/

https://www.facebook.com/prolabsarajevo

PROLAB1 - Sjever 1,Sjever 3,Jug 1,Jug 3, Zapad C2, Zapad D
PROLAB2 - Istok2
PROLAB3 - Zapad C1,Zapad D1
PROLAB4 - Zapad 1,Zapad 2,Istok 1,Sjever 2,Jug 2, BH Telecom Seats
PROLAB5 - djecije ulaznice: Zapad C2, BHT Seats, Zapad D
S obzirom da se utakmica igra 02.01 ne znam ali dosta svijeta ce bit van Sarajeva, oni koji su dosli se vec polako pakuju nazad......treci mamuraju :) ali hajde lijep potez
GandalfSivi

#3667 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by GandalfSivi »

Veceras kljucna, znaci glat zijan…
Altsa

#3668 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Altsa »

Posjeta dobra, a igra na pocetku kao i 2025. nikakva.
Logovan

#3669 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Logovan »

Posjeta dobra :thumbup:

Pobijedit ćemo sigurno
hrasno38

#3670 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Prvo poluvrijeme u stilu citave sezone vrlo lose i kilavo. Young kao da je drogiran i kad ga gledas kao da je negdje drugo a ne u Zetri, sut za tri los odbrana suplja. Novak odlicno odigrao svoju rolu u odbrani. Fale suteri. Meni se cini i sa Joesarom se treba pozdraviti jer nema nikakvog ucinka. Ako sad odigraju drugo kao u Siubotici prvo se brise. Mora krenuti makar Plummera.
Posjeta lijepa ali su sve karte 12 KM. Ovo se ne smije izgubiti nikako jer je onda pa pa prolaz.
canvra888

#3671 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by canvra888 »

Alfonso Plummer :skoljka:
hrasno38

#3672 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

canvra888 wrote: 02/01/2026 20:10 Alfonso Plummer :skoljka:
Kao da ne igra a vec 12 poena hahha
Logovan

#3673 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Logovan »

Jebo te Mihailović više
luckylaka

#3674 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by luckylaka »

Jedno pitanje jesu li ovi placeni kao profesionalci ili amateri mislim igrsju li djaba za Bosnu
Last edited by luckylaka on 02/01/2026 20:44, edited 1 time in total.
hrasno38

#3675 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Logovan wrote: 02/01/2026 20:33 Jebo te Mihailović više
To je kad imas trenera kloca koji ne zna da izdvoji igraca i kaze mu da treba samo da cuva Mihalilovica i nista vise. Svezes mu flastera i kurac ce pogoditi.
Post Reply