Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

drug_profi

#52776 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Hajd razumijem prije dok si mogao samo na glavnu odatle pa se vracat. Sad izlazis u Novu Otoku i mozes i dole i gore, nista duze nego tom "kraticom".
zdruzdjo

#52777 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

drug_profi wrote: 24/12/2025 01:40 Hajd razumijem prije dok si mogao samo na glavnu odatle pa se vracat. Sad izlazis u Novu Otoku i mozes i dole i gore, nista duze nego tom "kraticom".
Bas tako. Apsolutno nema potrebe za guranje kroz zabranu. Hajd da ima prostora pa da se moze sklonit neko, pa eto onako "na trkaca" da se proleti,
Prije 10-ak dana ista situacija. Ja stojim jer lik sa porsche macan-om u tablici mojoj stoji i blica ko ono "hajde ba, sta stojis idi nazad". Ja igram "stone face". Otvara prozor i nesto. Reko halo baja, u zabrani si ne znam sta hoces? Ja da se vracam? Mogu hladno da stojim ovdje dok policija ne dodje.
Kaze on haaaajde ba, gdje kuca nije tjesna, celjad nisu bjesna.
Reko ovdje nije kuca nego je cesta tjesna, tako da su i celjad bjesna. Idi nazad ili cekaj policiju i kaznu da ti zveknu. ja necu ni centimetar nazad.
I naravno odvozi se nazad.
nepass1

#52778 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

zdruzdjo wrote: 24/12/2025 08:17
drug_profi wrote: 24/12/2025 01:40 Hajd razumijem prije dok si mogao samo na glavnu odatle pa se vracat. Sad izlazis u Novu Otoku i mozes i dole i gore, nista duze nego tom "kraticom".
Bas tako. Apsolutno nema potrebe za guranje kroz zabranu. Hajd da ima prostora pa da se moze sklonit neko, pa eto onako "na trkaca" da se proleti,
Prije 10-ak dana ista situacija. Ja stojim jer lik sa porsche macan-om u tablici mojoj stoji i blica ko ono "hajde ba, sta stojis idi nazad". Ja igram "stone face". Otvara prozor i nesto. Reko halo baja, u zabrani si ne znam sta hoces? Ja da se vracam? Mogu hladno da stojim ovdje dok policija ne dodje.
Kaze on haaaajde ba, gdje kuca nije tjesna, celjad nisu bjesna.
Reko ovdje nije kuca nego je cesta tjesna, tako da su i celjad bjesna. Idi nazad ili cekaj policiju i kaznu da ti zveknu. ja necu ni centimetar nazad.
I naravno odvozi se nazad.
Iz kojeg pravca je jednosmjerna? Pretpostavljam od konzuma. Vidjoh da sad nema direktnog izlaza na glavnu
zdruzdjo

#52779 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

nepass1 wrote: 24/12/2025 09:10
Iz kojeg pravca je jednosmjerna? Pretpostavljam od konzuma. Vidjoh da sad nema direktnog izlaza na glavnu

Evo slika. I jednosmerna je u pravcu ilidze. Paralelno sa glavnom dzadom.
Sada su napravili da izlazis sa tog parkinga u novu otoku. Onda mozes lijevo na glavnu, ili desno na parking prema dzemala bijedica.

Image
nepass1

#52780 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Ja nisam znao da je sad jednosmjerna, otisao bih na ovaj ulaz kod n.otoke.
zdruzdjo

#52781 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

nepass1 wrote: 24/12/2025 10:29 Ja nisam znao da je sad jednosmjerna, otisao bih na ovaj ulaz kod n.otoke.
Mozes uci tu, i zamotati na onaj maleni dio parkinga plus ovamo lijevo prema "ledjima doma zdravlja. Ali ne i prema ovoj dugackoj liniji.
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#52782 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by enko 1964 »

Ponekad jednostavno gledam i opet sam sebi ne vjerujem kakvi hojrati žive među nama.

Juče nešto poslije 16 sati, na isključenju za Vogošću sa auto-puta iz pravca Butila, na zaustavnoj traci se standardno napravila kolona od velikog mosta.
Pojedinim majmunima nije problem proći kolonu i iz kolovozne trake se ubaciti na izlaz.

Nije veliki problem pustiti majmuna kada se radi o jednom majmunu ali kad ih se nareda 5-6 i naprave paralelnu kolonu a jedan od majmuna vozi šleper e onda jeste problem.
Koče oni što su se zaletili prema naplatnim kućicama a ja sam bio siguran da će neko spičiti u kolonu.

I niko sa kakvim stranim tablama, sve lokalne džukele.
Po cijenu života nisam htio pustiti nikoga.
Jebem im mater hojratsku.
Laplace

#52783 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

esso_sa wrote: 23/12/2025 18:55 Meni su rekli da u toj drugoj cijevi zivi Drekavac! :run:
:D
Biće da me je vidio, prepao se i pobjegao.
Laplace

#52784 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

enko 1964 wrote: 24/12/2025 13:30 Ponekad jednostavno gledam i opet sam sebi ne vjerujem kakvi hojrati žive među nama.

Juče nešto poslije 16 sati, na isključenju za Vogošću sa auto-puta iz pravca Butila, na zaustavnoj traci se standardno napravila kolona od velikog mosta.
Pojedinim majmunima nije problem proći kolonu i iz kolovozne trake se ubaciti na izlaz.

Nije veliki problem pustiti majmuna kada se radi o jednom majmunu ali kad ih se nareda 5-6 i naprave paralelnu kolonu a jedan od majmuna vozi šleper e onda jeste problem.
Koče oni što su se zaletili prema naplatnim kućicama a ja sam bio siguran da će neko spičiti u kolonu.

Čudi me da policija nije reagovala.
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#52785 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by enko 1964 »

Laplace wrote: 24/12/2025 13:43
enko 1964 wrote: 24/12/2025 13:30 Ponekad jednostavno gledam i opet sam sebi ne vjerujem kakvi hojrati žive među nama.

Ma mene ne čudi.
Čudi me kad je nešto kako treba.
sahbazzz

#52786 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sahbazzz »

Ono je bas da se useres. Bukvalno cekas kad ce te neko raspizdit na 100+ km/h. Dabilcine stoje na sred ceste kao da su u kaficu a ne na autoputu.

Meni je nevjerovatno da ti ljudi uopste ne shvataju kakva je to opasnost i koliko tu malo fali da neko plati glavom.
Laplace

#52787 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

enko 1964 wrote: 24/12/2025 14:17
Laplace wrote: 24/12/2025 13:43

Ma mene ne čudi.
Pardon, zaboravih navodnike.
zdruzdjo

#52788 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

enko 1964 wrote: 24/12/2025 14:17 [

Ma mene ne čudi.
Cekaj cekaj
Stoje u desnoj traci aufo puta da bi se "utrpali" preko reda ispred ljudi koji cekaju u odvojnoj traci?????
Ono moze li se ikako biti gluplji od toga?
Mislim znamo da moze, potvrdili smo to nebrojeno puta, ali to je fakat ruski rulet. Dovoljan je samo jedan sleper kojeg pretice auto u momentu kada nailazi prije tih trpača i da hladno satare sve njih.

Pa sigurnije je po zivot da prodjes do naplatnih kucica i da namotas polukruzno praveci prekrsaj i izadjes na ulivnu traku i drugog smjera
NediM17

#52789 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Te pametnjakovice cesto saceka murija.
peca777

#52790 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by peca777 »

zdruzdjo wrote: 24/12/2025 18:32 Ono moze li se ikako biti gluplji od toga?
Nije to glupo, to je moze mi se. Pored toga, radi se i polukruzno okretanje ispred naplatnih, da se ne ceka na iskljucenje. I tu vlada moze mi se.

Sto se tice kaznjavanja, to zaboraviti.
Laplace

#52791 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Mislim da bismo mogli bez rizika da griješimo nazvati glupim zaustavljanje vozila u voznoj traci na autoputu na mjestu gdje je ograničenje još uvijek 100 km/h.
canvra888

#52792 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by canvra888 »

zdruzdjo wrote: 24/12/2025 18:32
enko 1964 wrote: 24/12/2025 14:17 [

Ma mene ne čudi.
Cekaj cekaj
Stoje u desnoj traci aufo puta da bi se "utrpali" preko reda ispred ljudi koji cekaju u odvojnoj traci?????
Ono moze li se ikako biti gluplji od toga?
Tu su negdje i tvoje kolege motordžije kad sa desne strane zaobilaze kolone na naplatnim da preko reda onih koji čekaju dođu na red da plate :)
peca777

#52793 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by peca777 »

Laplace wrote: 24/12/2025 19:07 Mislim da bismo mogli bez rizika da griješimo nazvati glupim zaustavljanje vozila u voznoj traci na autoputu na mjestu gdje je ograničenje još uvijek 100 km/h.
Pa vec se zaustavljaju, uvijek je desna traka puna ili zaustavna, zavisi kako im prahne.
Laplace

#52794 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

peca777 wrote: 24/12/2025 19:24
Laplace wrote: 24/12/2025 19:07 Mislim da bismo mogli bez rizika da griješimo nazvati glupim zaustavljanje vozila u voznoj traci na autoputu na mjestu gdje je ograničenje još uvijek 100 km/h.
Pa vec se zaustavljaju, uvijek je desna traka puna ili zaustavna, zavisi kako im prahne.
I ako je kolona vozila zaustavljenih u voznoj/desnoj traci dovoljno duga, vozač koji iz tunela izađe brzinom 110 km/h iza krivine će naići na zaustavljena vozila dok ga pretcajnom/lijevom trakom drugo vozilo pretiče brzinom npr. 125 km/h. Predivna situacija.
peca777

#52795 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by peca777 »

Tako je jebi ga. Ne znam sta da ti kazem, kako drugacije to rjesavati kada je guzva? Ili su u zaustavnoj, ili u desnoj.
zdruzdjo

#52796 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

peca777 wrote: 24/12/2025 18:58 ......Pored toga, radi se i polukruzno okretanje ispred naplatnih, da se ne ceka na iskljucenje. I tu vlada moze mi se.

Pa iskreno, po sigurnost svoje guzice, prije bih napravio takav prekrsaj i bio barem 10-puta sigurniji da me nece satrati kakav sleper, nego stajati u traci na auto-putu na mjestu gdje je ogranicenje oko 100je
canvra888 wrote: 24/12/2025 19:18 Tu su negdje i tvoje kolege motordžije kad sa desne strane zaobilaze kolone na naplatnim da preko reda onih koji čekaju dođu na red da plate :)
Odmah da te ispravim. Nije motordzije, nego motoristi, ili bajkeri. :D :D
Znam da se to radi i da rade, ali ja ne. Civilizovan sam i zato sam mnogim motoristima dosadan. Ukoliko to rade pravi bajkeri(ne oni drzmani), rade iz razloga silne opreme koju imaju na sebi. naravno da niko ne trazi neke benificije i neke dodatne poene jer je nama vruce, ali obuci jednom kozno odjelo i stani 5 minuta na plus 30, vjeruj da ces onda i razumjeti.
osim toga kako god okrenes, i ja uradim nesto tako ja cu opet prije stici da se sklonim i da bolje ne pravim guzvu nego bilo ko sa autom.
U svoj svojoj moto karijeri sam mozda dva-tri puta uradio to. I to na maximalno civilizovan nacin da mahnem nekome da me pusti ako je voljan. Ako nije, sve ok.
E sad ima i onih koji se "ljepe" za drugo auto pa se provuku da ne plate. Ako na to aludiras, onda "lajes na pogresno drvo". Imam privilegiju koja se ogleda u besplatnom koristenju auto-puta u BiH, hrvatskoj i sloveniji. tako da je veoma rado koristim. Milina mi kad na naplatnim kucicama vidim operateru zavist kad mora da mi prikaze nulu na onom displeju.

Laplace wrote: 24/12/2025 19:28
peca777 wrote: 24/12/2025 19:24
I ako je kolona vozila zaustavljenih u voznoj/desnoj traci dovoljno duga, vozač koji iz tunela izađe brzinom 110 km/h iza krivine će naići na zaustavljena vozila dok ga pretcajnom/lijevom trakom drugo vozilo pretiče brzinom npr. 125 km/h. Predivna situacija.
Znaci iskreno ne bih cekao nikada tako pa kada bi bio kraj svijeta. Bas iz ovog gore razloga. Radije bih okusao srecu prekrsajem polukruznog kod naplatnih, nego okusavati srecu na karambolki i maski neke scanie.
canvra888

#52797 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by canvra888 »

zdruzdjo wrote: 24/12/2025 20:22
canvra888 wrote: 24/12/2025 19:18 Tu su negdje i tvoje kolege motordžije kad sa desne strane zaobilaze kolone na naplatnim da preko reda onih koji čekaju dođu na red da plate :)
Odmah da te ispravim. Nije motordzije, nego motoristi, ili bajkeri. :D :D
Znam da se to radi i da rade, ali ja ne. Civilizovan sam i zato sam mnogim motoristima dosadan. Ukoliko to rade pravi bajkeri(ne oni drzmani), rade iz razloga silne opreme koju imaju na sebi. naravno da niko ne trazi neke benificije i neke dodatne poene jer je nama vruce, ali obuci jednom kozno odjelo i stani 5 minuta na plus 30, vjeruj da ces onda i razumjeti.
Vozio sam auto bez klime u vakat i uredno čekao na naplatnim tako ljeti na +35 vani, baš kao i svi ostali ispred i iza mene. Izgleda da se ipak očekuju beneficije zbog ćejfa kojeg su sami izabrali. Ako im je prevruće i ako im se ne čeka, postoji ACC je l' tako?
zdruzdjo

#52798 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

canvra888 wrote: 24/12/2025 20:33
Vozio sam auto bez klime u vakat i uredno čekao na naplatnim tako ljeti na +35 vani, baš kao i svi ostali ispred i iza mene. Izgleda da se ipak očekuju beneficije zbog ćejfa kojeg su sami izabrali. Ako im je prevruće i ako im se ne čeka, postoji ACC je l' tako?
Cekao na plus 35 u full opremi, nisi. Nego malo otvoris prozor, sjedis u majici kratkih rukava/bermudama i to je to. Ali nije ni bitno. Kazem ti samo zasto se to radi.
Ne ocekuju se povlastice. Garantujem ti zivotom. Naravno da ima kretena koji idu "na zor" da se trpaju. Kao evo sto vidimo i ove na AP autima i kamionima sta rade rizikujuci tako svoj zivot maximalno.
canvra888

#52799 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by canvra888 »

zdruzdjo wrote: 24/12/2025 20:41
Cekao na plus 35 u full opremi, nisi. Nego malo otvoris prozor, sjedis u majici kratkih rukava/bermudama i to je to. Ali nije ni bitno. Kazem ti samo zasto se to radi.
Ne ocekuju se povlastice. Garantujem ti zivotom. Naravno da ima kretena koji idu "na zor" da se trpaju. Kao evo sto vidimo i ove na AP autima i kamionima sta rade rizikujuci tako svoj zivot maximalno.
Samoživost i jedno i drugo kako god okreneš. Samo što ti na AP u desnoj traci još dodatno ugrožavaju saobraćaj.
r_faruk

#52800 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by r_faruk »

zdruzdjo wrote: 24/12/2025 20:41
Opet ista prica. Nas zobs kasni za civilizovanim svijetom. Po Europi je to regulisano zakonom.... evo stiglo je i do Hrvatske. Motocikl ima prednost u kolonama koje stoje. Moras ga pustiti. Pricali smo vise puta o tome. Zato vas i obilazimo... a tamo gdje nije regulisano, i tamo obilazimo jer brze prodjemo, ne pravimo guzvu, ne peglaju nas na granicama i najbitnije od svega je da smo tako najsigurniji. Tamo gdje jos nije regulisano, bice. Pametni ljudi usvajaju ono sto je bolje i sigurnije, a ne ono "tako je vazda bilo"...
Post Reply