Covjek je proklet da uvjek hoce vise, daj jos daj jos. Tebi bi mozda sad nesta od 500ks bilo zanimljivo. Ovo od 250ks smatras nekom normalom. Pretpostavljam.emko1234 wrote: ↑23/12/2025 11:10Znam da si napisao "za moju sreću" ali ja to vozim i vjeruj mi nije neka sreća. Jedini sretni momenat je cold start ujutro i Bradinanepass1 wrote: ↑23/12/2025 07:34Za moju srecu auto bi trebalo imati 250+ ks. Od 0-100 5sec max, motor preko 2.0 kubika, awd, benzin. Idealno neki bmw 3, moze i porsche ali posto to ne mogu isfinansirati ni sa gumama ni odrzavanjem a Bgm ni sa kupovinom, suti i vozi suzukijaizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑23/12/2025 07:22 Toyota i Škoda i Kia su ista kategorija auta. I cijenom i tipom - auta za masovno trziste za "just enough" kvaliteta i ljepote da imaju dobru prođu a nisu (pre)skupi. Suzuki i Dacia su malo jeftiniji al i jos malo bazicniji.
Ili drugim rijecima, oba su auta s kojima mozes biti zadovoljan al tesko da ces biti sretan.
Pricam za ljude kojima auto nije samo od tacke A do tacke B, naravno, nekima su toyote ispunjenje sna i to je OK.
Ma moze i supra haj eto. Tvrdo, nisko, troši, ne deri hladnog, ne gasi odmah vrelog, gume skupe, ulje skupo, ćuning skup, osiguranju skupo. Sad da ga krenem prodati, popušio sam već 25 milja na godinu po starom autu.
Ali eto vrijedi zbog tog cold starta i bradine, koje krivine prema bjelašnici. I što ti djeca dobacuju da turiraš![]()
Npr ja prije 20g vozio 70ks, pa vise, pa vise i uvjek kazem nikad ne bih kupio auto sa manje ks nego sad.
Ono svede se na pricu koji ce ti kurac grijanje sjedista, mozes stakla i kurblom dizati itd itd ali kad probas jebi ga, ne bi na narednom autu kurblu da vintas