Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
243
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 555

nepass1

#52151 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

ferratilis wrote: 22/12/2025 16:37 Jedan brzi run za nepassa :D

Image
:thumbup:

Ja tek heat 3 dostigao
ferratilis

#52152 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

RIP. Zampella je bio cool lik. Njegova najbolja igra mi je Titanfall 2.

https://www.nbclosangeles.com/news/loca ... y/3819576/
Vince Zampella, video game developer behind ‘Call of Duty,' killed in Ferrari crash
Quaresma

#52153 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Quaresma »

ovo je bas gubitak. odrastao sam na njegovim igrama.

RIP
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#52154 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Velkoski »

snimak kako je skršio Ferrarija, nije za one sa slabim stomakom
aditon

#52155 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

počeo sam igrati Kingdome come deliverance II, jako dug prologue u igri koji je neka vrsta tutoriala ali generalno 95% vremena je dialog u kojem ti kao igrač učestvuješ minimalno. Da li će igra imti više gameplaya za igrača ili ću kao u uvodu uglavnom sjediti i pratiti dialog kao da je film u pitanju? Meni je RPG najdraži žanr ali kod ove igre mi se čini da dialogu s NPC-jevima nikad nema kraja.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#52156 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

aditon wrote: 23/12/2025 08:37 počeo sam igrati Kingdome come deliverance II, jako dug prologue u igri koji je neka vrsta tutoriala ali generalno 95% vremena je dialog u kojem ti kao igrač učestvuješ minimalno. Da li će igra imti više gameplaya za igrača ili ću kao u uvodu uglavnom sjediti i pratiti dialog kao da je film u pitanju? Meni je RPG najdraži žanr ali kod ove igre mi se čini da dialogu s NPC-jevima nikad nema kraja.
To me malo odbilo od igre ali evo dosao sam do kolibe i tu sa babom lijecim sebe i hansa... ipak je witcher 3 dosta igriviji... mada treba dati igri sansu, valjda ce kasnije biti tih borbi i opsada zamkova.
aditon

#52157 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

pici wrote: 23/12/2025 09:07
aditon wrote: 23/12/2025 08:37 počeo sam igrati Kingdome come deliverance II, jako dug prologue u igri koji je neka vrsta tutoriala ali generalno 95% vremena je dialog u kojem ti kao igrač učestvuješ minimalno. Da li će igra imti više gameplaya za igrača ili ću kao u uvodu uglavnom sjediti i pratiti dialog kao da je film u pitanju? Meni je RPG najdraži žanr ali kod ove igre mi se čini da dialogu s NPC-jevima nikad nema kraja.
To me malo odbilo od igre ali evo dosao sam do kolibe i tu sa babom lijecim sebe i hansa... ipak je witcher 3 dosta igriviji... mada treba dati igri sansu, valjda ce kasnije biti tih borbi i opsada zamkova.
Ne bih poredio igru s Witcherom osim što obje igre tretiraju historijske i mitološke apsekte srednje i istočne Evrope. TW3 je jedna od najboljih igara ikada napravljenih i ne bih se kladio ni da će TW4 biti bolji, ali vidjet ćemo.

Što se KCD2 tiče, ja sam prošao i taj dio s Božanom i trenutno sam, čini mi se, završio prologue, tj došao sam u u selo ispod one utvrde u koju Henry pokušava ući od samog početka. :) Ali, kad sam pomislio da je konačno došlo do pravog gameplay-a, svaki kontakt s nekim NPC-jem, a iste moraš ostvaritit jer su dio questa, traje kao epizoda neke serije. Sve u svemu, baš previše ima cinematic dialoga a vrlo malo za sada gameplay-a. To me u biti zanima, da li će igra se otvoriti kao igra ili će praktično biti kao neki film gdje je involviranost igrača minimalna... :-?
ferratilis

#52158 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Da ti odmah kazem, KCD2 ocigledno nije za tebe. Ako ti vec smeta dijalog, a nisi dogurao ni do druge mape bolje da igras nesto drugo. Igra kasnije postaje "otvorenija," ali dijalog je sastavni dio iskustva, neki questovi su cisti dijalog. A i preskocio si prvi dio, sto meni nema nikakvog smisla.
aditon

#52159 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

ferratilis wrote: 23/12/2025 09:33 Da ti odmah kazem, KCD2 ocigledno nije za tebe. Ako ti vec smeta dijalog, a nisi dogurao ni do druge mape bolje da igras nesto drugo. Igra kasnije postaje "otvorenija," ali dijalog je sastavni dio iskustva, neki questovi su cisti dijalog. A i preskocio si prvi dio, sto meni nema nikakvog smisla.
iz ovog uvoda igre se da naslutiti da će igra biti dobra. Nemam ja problem s dialogom, RPG je uglavnom žanr koji igram i upravo zbog toga sam i primjetio da ima malo više dialoga nego je to obično. Jučer sam prošao uvod, nekih 3 sata je trajao ako ne i više, ukočio se na stolici čekajući da počnem igrati...da sam znao, uzeo bih kontroler i zavalio se na kauč, kao što to uradim kad film gledam :D
ferratilis

#52160 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Zasto ne uzmes KCD1 complete edition, ionako je trenutno snizen? Odlican je, a i imaces bolju perspektivu kad igras KCD2.
Free Spirit

#52161 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Free Spirit »

Ja isto preporučujem da odigraš KCD1, biće ti puno interesantnije pratiti dijalog

S druge strane, ja sam dijaloge baš pratio prvih 35-40 sati, pred kraj sam počeo malo kratiti i preskakati duže dijaloge jer nemam toliko vremena, i tu sam pogriješio, bolje jedan quest odigrati kako treba ali uživiti se maksimalno... Jer dok se okreneš završiš sve i skontaš šta ću sad igrat nakon ovoga, nema ni blizu ništa :lol:
aditon

#52162 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

ferratilis wrote: 23/12/2025 09:44 Zasto ne uzmes KCD1 complete edition, ionako je trenutno snizen? Odlican je, a i imaces bolju perspektivu kad igras KCD2.
jesu povezani prvi i drugi dio? Ja koliko sam shvatio nisu, a uz to KCD2 je navodno daleko bolja igra, da su većinu stvari ispravili i unaprijedili u KCD2 u odnosu na prvi dio?
ferratilis

#52163 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Free Spirit wrote: 23/12/2025 09:49 pred kraj sam počeo malo kratiti i preskakati duže dijaloge jer nemam toliko vremena, i tu sam pogriješio, bolje jedan quest odigrati kako treba ali uživiti se maksimalno... Jer dok se okreneš završiš sve i skontaš šta ću sad igrat nakon ovoga, nema ni blizu ništa
Mislim da je ovo fenomen "backloga" o kojem dosta ljudi prica u zadnje vrijeme. Ljudi zure da odigraju sto vise igara umjesto da uzivaju u manjem broju naslova, ali s vise fokusa. Kvalitet > kvantitet.

U pravu si, tesko je poslije KCD pronaci nesto slicno. Bethesda RPG-i mi sad djeluju kao igre za obdaniste, ranije ove godine sam uzeo Oblivion remaster, malo ga igrao i to je to.
ferratilis

#52164 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

aditon wrote: 23/12/2025 09:54 jesu povezani prvi i drugi dio? Ja koliko sam shvatio nisu, a uz to KCD2 je navodno daleko bolja igra, da su većinu stvari ispravili i unaprijedili u KCD2 u odnosu na prvi dio?
KCD2 je direktan nastavak KCD1, gdje prva zavrsi, druga pocinje. Razlog zasto trebas odigrati prvi dio je da razumijes Henrijevu glavnu motivaciju, da ti ne spojlam sad. KCD2 ima dosta bojlu grafiku i dosta quality of life stvari u gameplayu, sto ne znaci da je prvi dio los. Naprotiv, progresija mi je bila bolja u prvoj igri. Grafika je isto top iako je igra iz 2018., ipak je to CryEngine.
Tabakmalac

#52165 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Samo što ako ćeš već igrati KCD1, nabavi quick save mod pošto ga igra po default-u nema, tako da i ako zezneš negdje, quick save će te spasiti glavobolja.
CharakterZnak

#52166 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by CharakterZnak »

KCD 2 ima previse detalja. Do sad su me 5 puta uhvatili kako kradem hranu. U jednoj misiji sam 10 puta iskrvario dok nisam skonto da od mrtvaca mogu uzeti zavoje. Ovo je igra za one sa jakim živcima. Bas je spora igra. Ja sam došao do dijela sa svadbom i potragom sa ukradenim kolima sa hranom i cugom. Boba mi fali da odustanem.
aditon

#52167 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

ferratilis wrote: 23/12/2025 09:56
aditon wrote: 23/12/2025 09:54 jesu povezani prvi i drugi dio? Ja koliko sam shvatio nisu, a uz to KCD2 je navodno daleko bolja igra, da su većinu stvari ispravili i unaprijedili u KCD2 u odnosu na prvi dio?
KCD2 je direktan nastavak KCD1, gdje prva zavrsi, druga pocinje. Razlog zasto trebas odigrati prvi dio je da razumijes Henrijevu glavnu motivaciju, da ti ne spojlam sad. KCD2 ima dosta bojlu grafiku i dosta quality of life stvari u gameplayu, sto ne znaci da je prvi dio los. Naprotiv, progresija mi je bila bolja u prvoj igri. Grafika je isto top iako je igra iz 2018., ipak je to CryEngine.
znam da je grafika i u prvom dijelu dobra kao i u drugom. Prikaz srednje Evrope iz tog perioda je impresivan, generalno svijet je super dizajniran. U ovom drugom dijelu mi se dopada što sve tvoje akcije imaju implikacije, kako se NPC-ijevi postavljaju preme tebi u odnosu na tvoja djela koja uradiš, što su pravi RPG elementi. Također, ako zanemarimo prvi dio, priča u ovom drugom dijelu djeluje kao nezavisna priča u odnosu na prvi dio meni koji nisam igrao prvi dio. Super mi je kako te igra uvedi u neke mehanike poput alhemije ili npr kovanje u sklopu prvog questa nakon uvoda u igru. Sve u svemu, igra mi se dopada, mnogo je tu dobrih stvari i naslućujem da će ih biti još, samo me zanimalo da li će maratonski dialozi nakon uvoda biti reducirani. Ali ako se prvi i drugi dio naslanjaju jedan na drugi, onda bi bio red da se odigra i prvi. :izet:
Free Spirit

#52168 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Free Spirit »

@ferratilis to je to, nakupi se previše stvari a ustvari vrlo malo je baš kvalitetnih igara kojima se treba posvetiti ako već uživaš u tome. KCD je definitivno jedna od tih
vezano za quick save - kad si u alchemy dovoljno je da direktno pomiješaš sastojke i sipaj, dobiješ brzo weak savior schnaps ali svakako ti uglavnom treba samo za save

Izdvoji vrijeme u KCD1 da treniraš sa Bernardom, nije toliko poenta da ti Henry nauči, već ti sam da naučiš kontrole i timing, to je glavni problem sa combatom u ovim igrama

Ja ću definitivno odmoriti malo od RPG, počeo sam BG3 ali neću dalje zasad. Ide kombinacija DOOM-a i ETS2, tu bar možeš uletit sat-dva bez previše razmišljanja, da mozak odmorim :lol:
Nisam ETS2 igrao čini mi se još od francuske ili skandinavske mape čini mi se, valjda nisam bacio pare na ovo sve
Free Spirit

#52169 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Free Spirit »

CharakterZnak wrote: 23/12/2025 10:07 KCD 2 ima previse detalja. Do sad su me 5 puta uhvatili kako kradem hranu. U jednoj misiji sam 10 puta iskrvario dok nisam skonto da od mrtvaca mogu uzeti zavoje. Ovo je igra za one sa jakim živcima. Bas je spora igra. Ja sam došao do dijela sa svadbom i potragom sa ukradenim kolima sa hranom i cugom. Boba mi fali da odustanem.
Poslije toga ti se tek pravo "otvara" igra :D

Meni su oba KCD vrhunac ćejfa, žena prati neke serije na netflixu, ja igrao ovo, tu je to negdje sa razvojem priče
Peacean

#52170 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Velkoski wrote: 23/12/2025 02:45 snimak kako je skršio Ferrarija, nije za one sa slabim stomakom
Nije štedio gas...
ferratilis

#52171 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

aditon wrote: 23/12/2025 10:10
ferratilis wrote: 23/12/2025 09:56
znam da je grafika i u prvom dijelu dobra kao i u drugom. Prikaz srednje Evrope iz tog perioda je impresivan, generalno svijet je super dizajniran. U ovom drugom dijelu mi se dopada što sve tvoje akcije imaju implikacije, kako se NPC-ijevi postavljaju preme tebi u odnosu na tvoja djela koja uradiš, što su pravi RPG elementi. Također, ako zanemarimo prvi dio, priča u ovom drugom dijelu djeluje kao nezavisna priča u odnosu na prvi dio meni koji nisam igrao prvi dio. Super mi je kako te igra uvedi u neke mehanike poput alhemije ili npr kovanje u sklopu prvog questa nakon uvoda u igru. Sve u svemu, igra mi se dopada, mnogo je tu dobrih stvari i naslućujem da će ih biti još, samo me zanimalo da li će maratonski dialozi nakon uvoda biti reducirani. Ali ako se prvi i drugi dio naslanjaju jedan na drugi, onda bi bio red da se odigra i prvi. :izet:
Jos jedan razlog zasto vrijedi odigrat KCD1 je sto ces vidjeti kako je Henry napredovao od obicnog seljacica do viteza. Na pocetku prve igre te bukvalno budi mati jer si ljencuga i spavas do podne, onda ti otac isto drobi pa te posalje da kupis cumur, cumurdzija te prebije jer si picka ili ti se posreci s kontrolama pa ti njega prebijes. Ali i dalje si niko i nista. Druzis se s seoskim bitangama koji nisu krocili dalje od svoje njive.

Ne znas citati i pisati, ne znas korisiti mac niti bilo kakve alate, ne znas se cak ni umiti kako treba (igra ti to na saljiv nacin daje do znanja). Kad prodjes sve to, naucis razne vjestine i upoznas likove, i odigras jedan od najboljih questova ikad u RPG-ima sa svecenikom (ko je igrao, zna), i kad dodjes do druge igre, sve ce imati vise smisla.
Quaresma

#52172 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Quaresma »

Peacean wrote: 23/12/2025 10:24
Velkoski wrote: 23/12/2025 02:45 snimak kako je skršio Ferrarija, nije za one sa slabim stomakom
Nije štedio gas...
Izgleda da im je dohakala ona rupa u betonu.
House

#52173 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

uh!
Free Spirit

#52174 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Free Spirit »

Po komentarima ovo mjesto je poznato zbog velikog broja nesreća. Na samom izlazu iz tunela je blaga nizbrdica, dovoljno da te u velikoj brzini ponese. Čak se vidi da je pred sami udar auto praktično u zraku, gume gotovo bez kontakta

Imaš pare da zakupiš koju hoćeš stazu i uživaš, umjesto toga furaš se po javnim putevima poznatim po nesrećama...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#52175 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

To je zaista za one sa mnogo vremena i mnogo živciju. Pocnes ko kmet i dodjes do kralja. Simulacija poput Medieval Dynasty sa RPG questovima. Nije to ni loše al treba strpljenja.
Post Reply