pemanapemani wrote: ↑22/12/2025 23:49
zippoo87 wrote: ↑22/12/2025 22:57
pemanapemani wrote: ↑22/12/2025 22:46
Bez HDZ se nije moglo napraviti Vlade.
Tacno je što si naveo za izvlačenje para. Trojka je obećala da neće to raditi i podržavati takvu politiku kod koalicionih partnera.
Trojka je znala kakav je HDZ i koji je rizik ulaska u vlast sa njima. Trebaju preuzeti odgovornost i pod svaku cijenu smijeniti Lasica, a POSKOK treba uraditi ostalo.
Pa vidi...ako si ikada bio blizu vlasti ili znas kako to funkcionise...znas da 1/3 ne moze sama protiv 2/3. Nacionalisti su napravili takav sistem da je "sve po zakonu" a kada nekoh uhvate i hoces da ga smijenis,onda oni "opet po zakonu" sve to blokiraju. Zato su oni dijelili vlast bukvalno tako...po javnim preduzecima i firmama i dogovor je da se niko nikome ne mijesa,tacnije da niko ne ganja i ne lovi i procesuira kriminalca iz "partnerske" stranke. Tako je vlast kod nas ustrojena 30 godina i onda dodje Trojka,koja bi sve da promijeni ali upadnu u sistem a protiv sistema se tesko boriti. I ti pokrenes proceduru smjene,eto blokade neke,pokrenes pitanje kriminala ovog direktora,eto blokade da ga ne mozes smijeniti...i sve je to po zakonu.
Nedolasci na sjednice,obaranje kvoruma,sjednica,zakona...nista ne radis,samo blokiras i to "po zakonu". I evo da Trojka krene sada da mijenja poslovnike i sve to...sta mislis koliko bi njih sveukupno glasalo za izmjene ? Opet bi palo a onda bi opet botovi govorili "svi su isti".
Ja sam malo i stariji i malo duze pratim politiku i meni se ne moze podvaljivati,jer ja prvo sve razumijem a onda znam i kako i sta se radi.
Zato su meni smijesni ovi botovi jadnici ovdje...daju nekim debilima da raspravljaju ovako sa ozbiljnim sagovornicima ...meni je to ispod casti,ja se samo sprdam sa njima.
Dakle,Trojki je dilj bio da se se BiH priblizi EU a samo priblizavanje EU ustvari rjesava mnogo ovih zamki i problema u nasem zakonodavstvu,jer zakonodavstvo mora biti uskladjeno sa EU. I upravo zato HDZ sa SNSD-om je krenuo u blokade,jer su vidjeli da ovo sada sto se trazi mijenja sustinu i polako izbacuje njihove nacionalne dogovore i seme. TO naravno ne odgovara ni SDA...zato su oni vec sada poceli kampanju,vec sada su pali neki dogovori sa HDZ i SNSD i vec sada i SDA opasno radi kampanju i napada Trojku...jer Trojka je trenutno svima njima neprijatelj broj 1.
Meni je neshvatljivo da ovo prosjecan obican covjek ne vidi ili ne razumije ?
Botovi su mi nebitni,oni ce pisati sta god da im se u viber grupi napise da pisu,jebes njih...ali mi je cudno ako ovo ne razumije neko ko svakodnevno gleda dnevnik i ono,cita barem naslove na portalima.
Bukvalno si sve u pravu.
Fazon je u tome što je trojka znala u šta se upušta. Sada trebaju nekako riješiti problem.
Pa ako je bilo ko ocekivao da ce Trojka moci rijesiti sve probleme u jednom mandatu...sa starim uigranim krimosima...onda je bolje da taj pogasi internet i vrati se citanju bajki.
ALi Trojka je toliko stvari i dobrih uradila,toliko stvari je pokrenula...pa ove blokade HDZa nisu bez razloga tu...jer ruse potpuno nacionalni koncept tzv. tronozac. Zato su pozvali u pomoci bracu iz SDA...treca noga je bitna a ni SDA nisu mrske milijarde da upravljaju i kradu.
Pa Trojka je jedina imala muda da krene na Dodika i zadali su mu knockout ...on pravno vise nije nikakav K...ali opet zahvaljujuci sistemu koji su nacionalisti napravili,on vlada iz sjene a Tuzilastva ne rade nista,jer su i oni "dio sistema".
Da HDZ do sada nije blokirao,mi bi vec otvorili pregovore sa EU,Dodik bi bio i de facto i de jure sklonjen i nebitan,zakoni o VTSVu i Sudu BiH usvojeni i mnogo mnogo drugih zakona.
Zbog HDZa i SNSDa,mi smo u blokadi evo godinu dana i jos potencijalno godinu do izbora...dakle pola mandata. Da i to fakturisemo Trojci ?
I da li ti mislis onda da je fer da kazes da je Trojka kriva ili da kazes "znali su u sta ulaze" i onda kao i oni dijele sada ove HDZ blokade???
Pa zna se sta je koalicija...to je dogovor partija da ce uraditi neke stvari i te koalicije nisu Bogom date,to u normalnim drzava pada preko noci. Trojka je i to pokusala,da uvede opoziciju iz RSa u vlast ali opet HDZ je blokirao. Da i ovo fakturisem Trojci,oni su i za ove blokade krivi,jel ?
Sta su bile alternative neulaska Trojke u vlast ,sjecas li se ?
SDA u tehnickom mandatu jos 4 godine ?
Mislim ovo se ne boravam licno tebi,nego svima koji traze dlaku u jajetu i koji ne vide sumu od drveta.