Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
mishic
#53876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kada bi bilo moguće ustanoviti muljanja oko diploma kod političara ispostavilo bi se da ih pola nema uredno završen obrazovni proces. I sada da dodamo na to i ovo "stručno mišljenje" pravosudnih institucija o novousvojenom zakonu o VSTVU i neusvijenom o Sudu uz važno pitanje: Koja struka?!! Kakva struka?!!
Pa ova "struka" je ovu državu i upropastila jer te tzv. "pravosudne institucije" su jedan od ključnih izvora bezakonja, korupcije, mita, nepotizma, sprege sa politikom i kriminalom i svih drugih bolesti ovoga društva. Njihova borba za neovisnost pravosudnih institucija odavno se pretvorila u borbu za nerad, kriminal i sve drugo gore pobrojano što bi trebalo dodatno zacementirati neovisnošću.
Pa ova "struka" je ovu državu i upropastila jer te tzv. "pravosudne institucije" su jedan od ključnih izvora bezakonja, korupcije, mita, nepotizma, sprege sa politikom i kriminalom i svih drugih bolesti ovoga društva. Njihova borba za neovisnost pravosudnih institucija odavno se pretvorila u borbu za nerad, kriminal i sve drugo gore pobrojano što bi trebalo dodatno zacementirati neovisnošću.
- Prpa.ba
#53877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
18.11.2022 u 08:00
“Kriminalni režim odlazi u opoziciju”, najavio je lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković na mrežama. U Danu uživo na N1 objasnio je na koga tačno misli te poručio: “Pada sistem kojeg 30 godina vode isti ljudi i stranke. Zajedno s HDZ-om napravit ćemo novu, potpuno drugačiju sliku”.
Na pitanje na koga misli, naveo je: “Sve oni koji trenutno upravljaju institucijama našeg sistema koji to ne rade dobro, institucijama koje su oronule od kriminala, korupcije, nepotizma, političkih trgovina. U globalu ima ostatak drugih političkih opcija, ali najviše je to je SDA”.
Obećao je kako će nova vlast biti potpuno drugačije i da građani više neće gledati sve ranije navedene stvari.
-
mishic
#53878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kifla na toj spiki godinama zida svoja obečanja a pri tome on sam i svi njegovi kadovi od vrha do dna su najgore što je ovo društvo vidjelo i upamtilo...
-
JovicSA
-
mishic
#53880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
"Naša stranka traži hitnu smjenu rukovodstva Autocesta FBiH: "Ostanak na funkciji je moralno neprihvatljiv"
A istraga i krivična odgovornost?!! Ili to u ovoj zemlji ne postoji za one iznad zakona?
A istraga i krivična odgovornost?!! Ili to u ovoj zemlji ne postoji za one iznad zakona?
-
talijan97
#53881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sto ovaj avdo voli slagat
-
mishic
#53882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
"Novinar pitao Zekića kako je u klubu za koga navijaju većinom muslimani, hrvatski stručnjak mu očitao lekciju"
Za "novinare" i medije uvesti drastičnu odgovornost za govor mržnje. A gospodinu Zekiću kapa do poda!
Za "novinare" i medije uvesti drastičnu odgovornost za govor mržnje. A gospodinu Zekiću kapa do poda!
-
samoyu
#53883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
@tramvajtrojka kakav si ti botkakabanja213 wrote: ↑22/12/2025 12:05Znaci pare od ove EU banke i dalje stizu?tramvajtrojka wrote: ↑19/12/2025 16:00Pa da je eib zaustavio finansiranje i svi projekti bi bili zaustavljeni jer nijedan izvodjac radova ne bi radio na sadasnjim dionicama koje su finansirane od te banke
Avdo po obicaju ususkan hodzinom petobom piše laži
Evropska investicijska banka obustavila finansiranje Autocesta FBiH: Dobili smo i zvanični odgovor o razlozima https://share.google/Hpxk9L1OxtZDmjasI
-
samoyu
#53884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Avdo ih dere svaki danJoseMujica wrote: ↑22/12/2025 13:45 ah ah ah jal nabavio, jal ne nabavio, moraju se pare nekako izvući preko pouzdanih posrednika
evo i ova priča o autocestama...otvoriš portale, svi mediji pišu o tome, al ovdje sendvićari ne posustaju sa svojim radom...za njih Avdo laže i da guzi, sve da im ga je u pakaš metnuo![]()
-
mishic
#53885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
"Fakultet demantuje navode o "turbo diplomiranju": Nikolina Sljivić nikada nije bila naš student"
Pa polahko s tim, diplomirat će ima vremena. Sada je prezauzeta politikom ali poslije izbora će laganini ko i Kifla, na tenane i na gu*ove. Ovaj običan svijet bi da i kod političara to ide kao kod njih, po nekim uzusima, pravilima, zakonima...
Pa ko bi se onda bavio politikom da oni troše svoje dragocjeno i dobro plaćeno vrijeme na te bedastoće?
Pa polahko s tim, diplomirat će ima vremena. Sada je prezauzeta politikom ali poslije izbora će laganini ko i Kifla, na tenane i na gu*ove. Ovaj običan svijet bi da i kod političara to ide kao kod njih, po nekim uzusima, pravilima, zakonima...
Pa ko bi se onda bavio politikom da oni troše svoje dragocjeno i dobro plaćeno vrijeme na te bedastoće?
-
axe22
#53886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kasno dosao UPDATE plana.samoyu wrote: ↑22/12/2025 17:37@tramvajtrojka kakav si ti botkakabanja213 wrote: ↑22/12/2025 12:05Znaci pare od ove EU banke i dalje stizu?tramvajtrojka wrote: ↑19/12/2025 16:00
Pa da je eib zaustavio finansiranje i svi projekti bi bili zaustavljeni jer nijedan izvodjac radova ne bi radio na sadasnjim dionicama koje su finansirane od te banke
Evropska investicijska banka obustavila finansiranje Autocesta FBiH: Dobili smo i zvanični odgovor o razlozima https://share.google/Hpxk9L1OxtZDmjasI
Tramvajtrojka ostao na staroj verziji plana BOTOVANJA za danas.
- Haris033
#53887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tramvajtrojka je plaćeni bot sa više profila.samoyu wrote: ↑22/12/2025 17:37@tramvajtrojka kakav si ti botkakabanja213 wrote: ↑22/12/2025 12:05Znaci pare od ove EU banke i dalje stizu?tramvajtrojka wrote: ↑19/12/2025 16:00
Pa da je eib zaustavio finansiranje i svi projekti bi bili zaustavljeni jer nijedan izvodjac radova ne bi radio na sadasnjim dionicama koje su finansirane od te banke
Najpoznatiji profil mu je bio SoWhat!, a onda Mistek i jos njih..
Od kada ja ukazujem drugim forumašima da isti radi ili za JP ACFBiH ili za EA. Izgleda da mu je to i primarni posao, a po pitovanjima po egzotičnim mjestima o kojima piše, vidim da je i odlično plaćen!
- Prpa.ba
#53888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nesto nam nema redovne postave forumasa da ponude visprene komentare na ovu bruku. Ususkalo ih petobom. 
-
zippoo87
#53889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sta...Trojka je kriva za ovo,je li?
Trojka "gradi" autoput 20+ godina?
Lasic Trojkin??
Ciji su ono bivsi direktori istrazuju u Italiji i zbog kojih je ova odluka i donesena??
Zasto li je bas HDZu ovo preduzece "od iznimnog znacaja"?
Evo malo o Lasicu
https://odgovor.ba/article/5566/
-
kakabanja213
#53890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Za ovo sto se desava trenutno je kriva iskljucivo trojka.zippoo87 wrote: ↑22/12/2025 19:13Sta...Trojka je kriva za ovo,je li?
Lasic Trojkin??
Ciji su ono bivsi direktori istrazuju u Italiji i zbog kojih je ova odluka i donesena??
Evo malo o Lasicu
Autoput 20+ godina grade SDA i Trojka
Lasic je HDZov, odnosno Trojkinog koalicionog partnera u vlasti
U Italiji se istrazuju Hdz i Trojkini direkori a u BiH ovi SDA direktori.
HDZ je bilo vazno ovo preduzece a Trojki Touareg za Netmina i Vojina.
- Skijaš
#53891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hdz-ov- ... /230517119
Denis Lasić (HDZ) imenovan je za vršioca dužnosti direktora Autocesta FBiH na današnjoj hitnoj sjednici Vlade Federacije BiH, potvrđeno je za Klix.ba.
Moja je baba taj dan brala blitvu, a i ja sam bio zauzet, ne znam ko je podrzao to da se nakon smjene SDA-ovca, umjesto imenovanja nekog strucnjaka ili bar NIP-ovca, i ovu poziciju prepusti HDZ-u. Imas li ti kakvu teoriju ko bi mogao stajati iza tako genijalne ideje ?
- Danguba
- Prpa.ba
-
SaPnA
-
zippoo87
#53895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
kakabanja213 wrote: ↑22/12/2025 19:34Za ovo sto se desava trenutno je kriva iskljucivo trojka.zippoo87 wrote: ↑22/12/2025 19:13Sta...Trojka je kriva za ovo,je li?
Lasic Trojkin??
Evo malo o Lasicu
HDZ je bilo vazno ovo preduzece a Trojki Touareg za Netmina i Vojina.
Na ovom "istrazivackom postu" bi ti pozavadio i Sherlock Holmes
Sa kim ja pisem ovdje,majko moja mila...sramota od ljudi
Nego,mozes li mi navesti barem jednog Premijera FBiH da se nisu vozali u Tuaregu,Passatu,Pheatonu i ostalim VAG autima ili Audi A8,A6,... ?
Evo samo jednog mi navedi i ja cu ovdje napisati sve hvalospjeve o tebi ?
Mozes li ?
Mozes mi usput navesti i barem jednu Vladu FBiH koja je 10 godina vozila aute i koja nije svake godine trosila par miliona KM na nova sluzbena auta.
Cekam odgovor od botinjosa ...
Evo malo cu ti i pomoci sa jednim videom
-
kakabanja213
#53896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Heheh. Mudrost te bas nije osvojila.zippoo87 wrote: ↑22/12/2025 21:15kakabanja213 wrote: ↑22/12/2025 19:34Za ovo sto se desava trenutno je kriva iskljucivo trojka.zippoo87 wrote: ↑22/12/2025 19:13
Lasic Trojkin??
Evo malo o Lasicu
HDZ je bilo vazno ovo preduzece a Trojki Touareg za Netmina i Vojina.![]()
![]()
![]()
![]()
Na ovom "istrazivackom postu" bi ti pozavadio i Sherlock Holmes![]()
![]()
Nego,mozes li mi navesti barem jednog Premijera FBiH da se nisu vozali u Tuaregu,Passatu,Pheatonu i ostalim VAG autima ili Audi A8,A6,... ?
Mozes li ?
Mozes mi usput navesti i barem jednu Vladu FBiH koja je 10 godina vozila aute i koja nije svake godine trosila par miliona KM na nova sluzbena auta.
Cekam odgovor od botinjosa ...![]()
Cuj navedi neku Vladu koja nije vozila ova i ona auta. Pa to su bili ober lopovi. Isto kao i ovi tvoji. Ista auta vozaju pa onda tvojom " "matematikom" mozemo reci da su isti. A nisu. Jedni su feudalci a drugi "socijademokrate".
Mogao si se malo vise potruditi pa naci neki bolji primjer a ne ove bezvezne pasata od pola miliona. Ali valjda si ti placenik nizeg nivoa.
- Styling
#53897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne, nije Trojki . On je HDZ-ov. Treb ga pod hitno smijeniti i imenovati nekoga normalnog. Njega procesuirati i tačka. To je vrlo jednostavno.Skijaš wrote: ↑22/12/2025 19:42![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hdz-ov- ... /230517119
Denis Lasić (HDZ) imenovan je za vršioca dužnosti direktora Autocesta FBiH na današnjoj hitnoj sjednici Vlade Federacije BiH, potvrđeno je za Klix.ba.
Moja je baba taj dan brala blitvu, a i ja sam bio zauzet, ne znam ko je podrzao to da se nakon smjene SDA-ovca, umjesto imenovanja nekog strucnjaka ili bar NIP-ovca, i ovu poziciju prepusti HDZ-u. Imas li ti kakvu teoriju ko bi mogao stajati iza tako genijalne ideje ?
-
zippoo87
#53898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vidi kako su se uvezala tri bota jedan za drugim 
Sto se Lasica tice...on NIJE Trojkin...nego je HDZov a godinama unazad je tu oko Puteva i dok je HDZ koalirao sa SDA i svim ostalim.
I to smrdljivo kriminalno govno treba da zavrsi u zatvoru...sto se iskreno nadam da jednom i hoce
Mene bi bilo sramota pisati o jebenom Tuaregu i to u svakom postu spominjati,kao da je to ne znam ti "kakav grijeh" a svi prije su vozili ista auta i to je ustvari jedan lanac stimanja tendera,gdje neke firme uvijek dobijaju to i svake 2-3 godine ide ovako obnova voznog parka. Kome se da istrazivati,moze lako otkriti i cije su to firme. I ako tako gledamo,mozemo reci da su svi isti..."svi voze dobra auta",kao Premijeri i Ministri a nisu zasluzili da ih voze ili da ih se vozi.
ALi to je taj nedostatak argumenata kod vas zelenih botova...kako nema kriminala da se spominje,onda je dobro i Tuarega i Nerku nekako spojiti i povezivati.
Ah da...ima i afera spenganje...samo eto jos niko nije optuzen ni za sta...pa cemo o tome pisati kada budu optuzeni a tek kada ih presude,ako budu krivi,ja cu prvi cestitati USKOKU.
Ja znam da ti ne takav jadni botinjos ne mozes shvatiti da nisu svi sirotinja i ijadnici kao ti,pa tako da rovare i crvare...mene politika zanima zato sto me se tice i sto svako njihovo dizanje ruku utice i na moj zivot a ne navijam i ne botujem kao ti.
Ali dobro,sto ja ovo pisem...ovo zna svako normalan,pa cak i vi sendvicari ali to je ono klasicna sibicarska i lopovoa...lopova kada prozoves lopovom,odmah i on tebi uzvrati da si "i ti lopov".
Tako ovdje i ova gamad,ti i pajdasi ti.
Sto se Lasica tice...on NIJE Trojkin...nego je HDZov a godinama unazad je tu oko Puteva i dok je HDZ koalirao sa SDA i svim ostalim.
I to smrdljivo kriminalno govno treba da zavrsi u zatvoru...sto se iskreno nadam da jednom i hoce
Mene bi bilo sramota pisati o jebenom Tuaregu i to u svakom postu spominjati,kao da je to ne znam ti "kakav grijeh" a svi prije su vozili ista auta i to je ustvari jedan lanac stimanja tendera,gdje neke firme uvijek dobijaju to i svake 2-3 godine ide ovako obnova voznog parka. Kome se da istrazivati,moze lako otkriti i cije su to firme. I ako tako gledamo,mozemo reci da su svi isti..."svi voze dobra auta",kao Premijeri i Ministri a nisu zasluzili da ih voze ili da ih se vozi.
ALi to je taj nedostatak argumenata kod vas zelenih botova...kako nema kriminala da se spominje,onda je dobro i Tuarega i Nerku nekako spojiti i povezivati.
Ah da...ima i afera spenganje...samo eto jos niko nije optuzen ni za sta...pa cemo o tome pisati kada budu optuzeni a tek kada ih presude,ako budu krivi,ja cu prvi cestitati USKOKU.
Ja znam da ti ne takav jadni botinjos ne mozes shvatiti da nisu svi sirotinja i ijadnici kao ti,pa tako da rovare i crvare...mene politika zanima zato sto me se tice i sto svako njihovo dizanje ruku utice i na moj zivot a ne navijam i ne botujem kao ti.
Ali dobro,sto ja ovo pisem...ovo zna svako normalan,pa cak i vi sendvicari ali to je ono klasicna sibicarska i lopovoa...lopova kada prozoves lopovom,odmah i on tebi uzvrati da si "i ti lopov".
Tako ovdje i ova gamad,ti i pajdasi ti.
-
pemanapemani
#53899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jebi ga, trojka nam je obećala da neće biti kao Vlade prije nje.zippoo87 wrote: ↑22/12/2025 21:15kakabanja213 wrote: ↑22/12/2025 19:34Za ovo sto se desava trenutno je kriva iskljucivo trojka.zippoo87 wrote: ↑22/12/2025 19:13
Lasic Trojkin??
Evo malo o Lasicu
HDZ je bilo vazno ovo preduzece a Trojki Touareg za Netmina i Vojina.![]()
![]()
![]()
![]()
Na ovom "istrazivackom postu" bi ti pozavadio i Sherlock Holmes![]()
![]()
Mozes li ?
Cekam odgovor od botinjosa ...
Evo malo cu ti i pomoci sa jednim videom
Vozni park je simbolični nivo, a tu su najprije trebali pokazati da nisu kao SDA.
HDZ je trenutno njihov koalicioni partner i neka prihvate odgovornost za Lasica.
-
kakabanja213
#53900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ti bas ne znas sta pises. Ali hajde, valjda te dovoljno placaju za to.zippoo87 wrote: ↑22/12/2025 21:51 Vidi kako su se uvezala tri bota jedan za drugim
Tako ovdje i ova gamad,ti i pajdasi ti.![]()