Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
liyf

#4976 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by liyf »

akcija007 wrote: 21/12/2025 16:57 Ryanair s preusmjerenog leta London Stansed Sarajevo u Dubrovniku ne organizuje nista. Putnici koji ne kogu uci u Schengen zbog eventualnog viznog rezima s EU moraju ostati u avionu i vracaju se nazad u London. Svi ostali izlaze u Dubrovniku i cekirani koferi se ne istovaraju na DBV. Po dolasku u Sarajevo cekirani koferi se prijave na aerosromu SJJ - kao izgubljeni pa dodju za par dana iz Londona
Taxi Cilipi - grad DU trazi 100 eur
Uber Cilipi _ Grad 30 eur
Takisti iz Trebinja za voznju od Cilipa do SA traze 400 eur
Bus ima Centrotrans svaki dan ujutro u 7:15 h i Globtour u 16 sati.
inace dubrovnik ima najvisocije cijene taksija u citavoj hrv. Iz starog grada u bilo koji dio opstine (mislim 8km) je 40eur pocetna cijena.

Bus Dubr-Trebinje nema, vec se mora ici busem sa aerodroma u cilipima do srebrenog pa sta ti Bog da do Trebinja, a bus je 5eur
moimoi

#4977 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by moimoi »

Mora da su isli logikom du blizi sa po kilometrazi pa nisu u st sletili :D
Ne znaju ljudi da kod nas kilometraza nista ne znaci :D
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4978 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by Entropio »

Zamisli sletis na DBV i oni kazu vozdra, ne zanimas nas vise. Sta da radis? Taxi do autobuske stanice i onda na bus za Sar? Platis sam, sacuvas racune i onda posaljes Ryanairu i trazis da ti refundiraju?
drndalo

#4979 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by drndalo »

Ja koliko znam, i drugarice su mi jednom zavrsile na DBV, pisao sam vec sa Ryanom, oni organizuju autobus. Kada tacno zavisi, treba obicno bar 2 sata da se to na DBV organizuje. Uglavnom, NE ODLAZITI SA AERODROMA DUBROVNIK PRIJE NEGO SE RIJESI SITUACIJA SA RYAN-OM !

Dakle ne moze "da ih ne interesujes"! U svakom slucaju, sve racune sacuvati ako ih bude.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#4980 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by izvrsni direktor »

Entropio wrote: 22/12/2025 11:35 Zamisli sletis na DBV i oni kazu vozdra, ne zanimas nas vise. Sta da radis? Taxi do autobuske stanice i onda na bus za Sar? Platis sam, sacuvas racune i onda posaljes Ryanairu i trazis da ti refundiraju?
Pa da. Ptije svega te ne smiju odjebat i reci vozdra. Ili ti oni organizuju ili se ti organizujes a oni ti plate racune. Ali ne vjerujem da bi ti platili 400€ za taksi prevoz iz dubrovnika do sarajeva :D
Sacuvas i racune svega sto si jeo u tom periodu, sve moraju da refundiraju.
ivannn

#4981 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by ivannn »

Bio je bus neki dan iz du za ryanair putnike iz londona. 5 buseva su organizirali. No 6 sati voznje, nista ne radi gdje su stali jer subota iza ponoci, putnici i zedni i gladni.bar da su boce vode podijelili ili sl. Neki su trazili i vrecice za povracanje, pa ni toga nije bilo vec djeca su povracala gdje su stigla. Naravno da je SA airport u sa bio zakapijan u 3 ujutro kad se stiglo. I busevi se parkirali sa strane. Pa se izlazilo na cestu ravno.

Prtljag su pogubili isto neki u DU, pojma nemam kako.

Sarajevo se vidilo i svijetla i sve, da bi rekli kao evo nas za 10-15 min u Dubrovniku umjesto u SA. Nije se ni pokusalo sletjeti. Sva tri ryanaira taj dan su zavrsila u Dubrovniku. 3 min kasnije wizzair slijece.

Precudno skroz, reci ce da su vremenski uvjeti i magla, no ako sve kompanije su taj dan sletile (mozda jedan istanbul ili bg nije), nije samo do vremena vec i do smecarskog Ryanaira.

40ak putnika bez sengen vize je vraceno, mislim da je jedna zena rekla da su joj muza vratili. Ona s djetetom je ostala. Na airport granici se cekalo preko sat i pol dok skoro svima uzmu otiske i slike. Nije bila ni otvorena linija za one bar koji imaju eu passporte pa da bar ne stoje. Na neum granici bar nije bilo puno guzve.

Uglavnom nikada vise zimi, radije presjesti u Bec ili zg pa od tuda austriom ili Croatiom avionim, jer ona magla sto je bila u petak za njih je normala i rutina
azdralovic

#4982 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by azdralovic »

liyf wrote: 22/12/2025 10:44
akcija007 wrote: 21/12/2025 16:57 Ryanair s preusmjerenog leta London Stansed Sarajevo u Dubrovniku ne organizuje nista. Putnici koji ne kogu uci u Schengen zbog eventualnog viznog rezima s EU moraju ostati u avionu i vracaju se nazad u London. Svi ostali izlaze u Dubrovniku i cekirani koferi se ne istovaraju na DBV. Po dolasku u Sarajevo cekirani koferi se prijave na aerosromu SJJ - kao izgubljeni pa dodju za par dana iz Londona
Taxi Cilipi - grad DU trazi 100 eur
Uber Cilipi _ Grad 30 eur
Takisti iz Trebinja za voznju od Cilipa do SA traze 400 eur
Bus ima Centrotrans svaki dan ujutro u 7:15 h i Globtour u 16 sati.
inace dubrovnik ima najvisocije cijene taksija u citavoj hrv. Iz starog grada u bilo koji dio opstine (mislim 8km) je 40eur pocetna cijena.

Bus Dubr-Trebinje nema, vec se mora ici busem sa aerodroma u cilipima do srebrenog pa sta ti Bog da do Trebinja, a bus je 5eur
Zato imas uber i ne sikiras se oko cijena, od aerodroma do grada je manje od 30e
Po gradu neces preci 7-8e
Edin H.

#4983 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by Edin H. »

ivannn wrote: 22/12/2025 14:39 Bio je bus neki dan iz du za ryanair putnike iz londona. 5 buseva su organizirali. No 6 sati voznje, nista ne radi gdje su stali jer subota iza ponoci, putnici i zedni i gladni.bar da su boce vode podijelili ili sl. Neki su trazili i vrecice za povracanje, pa ni toga nije bilo vec djeca su povracala gdje su stigla. Naravno da je SA airport u sa bio zakapijan u 3 ujutro kad se stiglo. I busevi se parkirali sa strane. Pa se izlazilo na cestu ravno.

Sarajevo se vidilo i svijetla i sve, da bi rekli kao evo nas za 10-15 min u Dubrovniku umjesto u SA. Nije se ni pokusalo sletjeti. Sva tri ryanaira taj dan su zavrsila u Dubrovniku. 3 min kasnije wizzair slijece.

Precudno skroz, reci ce da su vremenski uvjeti i magla, no ako sve kompanije su taj dan sletile (mozda jedan istanbul ili bg nije), nije samo do vremena vec i do smecarskog Ryanaira.

40ak putnika bez sengen vize je vraceno, mislim da je jedna zena rekla da su joj muza vratili. Ona s djetetom je ostala. Na airport granici se cekalo preko sat i pol dok skoro svima uzmu otiske i slike. Nije bila ni otvorena linija za one bar koji imaju eu passporte pa da bar ne stoje. Na neum granici bar nije bilo puno guzve.

Uglavnom nikada vise zimi, radije presjesti u Bec ili zg pa od tuda austriom ili Croatiom avionim, jer ona magla sto je bila u petak za njih je normala i rutina
Istina prije nekog vremena ja sam sa Austrijom trebao sletiti za Sarajevo, skoro ga već spustio, kad zbog snijega koji je počeo padati, frajer ga samo okrenu pod ručnom i vrati nas u Beč.
tramvajtrojka

#4985 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by tramvajtrojka »

pa sta je ona radila sto nije drzala uz sebe macku, sta je mislila da ce joj neko macku kroz rendgen provuci u kavezu :-) :-) :lol:
liyf

#4986 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by liyf »

kakav debil
snijeg_led

#4987 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by snijeg_led »

+1 banujte ovog trajvana

Živile mace
tramvajtrojka

#4988 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by tramvajtrojka »

snijeg_led wrote: 22/12/2025 22:29 +1 banujte ovog trajvana

Živile mace
Zivile mace al sa kakvim vlasnicima koji bi radije provukli vlastitog kucnog ljubimca kroz rendgen na sigurnosnoj kontroli nego macu izvadili iz transportne kutije, prosli sa macom kroz metal detektor vrata i vratili macu u transportnu kutiju nakon sto se pregleda u rendgenu

Pa ljudi svakodnevno putuju sa kucnim ljubimcima sa aerodroma i svi prodju bez problema samo ona je bila ispravna :lol:
liyf

#4989 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by liyf »

Živile mace
pa nije macka kriva sto je strasljiva vec vlasnica. Imam macke evo vec 20 kusur godina nijedna nije bila strasljiva u mom prisustvu, da su bombe oko nje ako je neko od nas tu macu nije strah. Ako je tvoja maca strasljiva sa tobom onda si ti karina vlasnik (i covjek sto ovaj clanak potvrdjuje) Ona kao vlasnica ima pravo da se pozove na ICAO/BHANSA/DCA zakone i odbije to pregledanje. Da mi moja macka pobjegne prvo u cvijece pa u mrtvi krov ja bi se ubio
snijeg_led

#4990 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by snijeg_led »

Nije maca strašljiva nego su je isprepadali ovi na aerodromu
I ja se bojim Bosanaca :D
akcija007

#4991 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by akcija007 »

Ciji je ovo propust s mackom ?
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4992 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by Entropio »

ivannn wrote: 22/12/2025 14:39 Bio je bus neki dan iz du za ryanair putnike iz londona. 5 buseva su organizirali. No 6 sati voznje, nista ne radi gdje su stali jer subota iza ponoci, putnici i zedni i gladni.bar da su boce vode podijelili ili sl. Neki su trazili i vrecice za povracanje, pa ni toga nije bilo vec djeca su povracala gdje su stigla. Naravno da je SA airport u sa bio zakapijan u 3 ujutro kad se stiglo. I busevi se parkirali sa strane. Pa se izlazilo na cestu ravno.

Neshvatljivo mi je da ovo prolazi bez posljedica.
tramvajtrojka

#4993 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by tramvajtrojka »

akcija007 wrote: 23/12/2025 08:04 Ciji je ovo propust s mackom ?
Vlasnice macke prvo niko nece mačku propustiti kroz rendgen u njezinoj transportnoj kutiji niti ce pustiti transportnu kutiju da ne bude pregledana kroz rendgen :-) :-)
moimoi

#4994 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by moimoi »

tramvajtrojka wrote: 22/12/2025 22:50

Živile mace
Zivile mace al sa kakvim vlasnicima koji bi radije provukli vlastitog kucnog ljubimca kroz rendgen na sigurnosnoj kontroli nego macu izvadili iz transportne kutije, prosli sa macom kroz metal detektor vrata i vratili macu u transportnu kutiju nakon sto se pregleda u rendgenu

Pa ljudi svakodnevno putuju sa kucnim ljubimcima sa aerodroma i svi prodju bez problema samo ona je bila ispravna :lol:
Nisi u pravu. Na aerodromima obicno ima vet sluzba koja preuzme zivotinju, odvedu je zajedno sa pasosem, zatim je preuzmes kada prodjes kontrolu.

Njena greska.. sto macka nema povodac ako je vec problem izvaditi i opet staviti u transporter.
peca777

#4995 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by peca777 »

tramvajtrojka wrote: 22/12/2025 22:03
pa sta je ona radila sto nije drzala uz sebe macku, sta je mislila da ce joj neko macku kroz rendgen provuci u kavezu :-) :-) :lol:
Ti fakat pojma nemas kako nesto funkcionise i nevjerovatno je lizanje sa svime onime sto je "trojka". To postaje bolesno, bolesnije od sdaovaca botova

RTG NIJE standardno obavezan, posebno ako je otvoren transporter. Da li je na SJJ obavezan RTG zivotinja? Zdrava mačka ne ide na rendgen samo zbog leta!
moimoi

#4996 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by moimoi »

peca777 wrote: 23/12/2025 13:08
tramvajtrojka wrote: 22/12/2025 22:03
Ti fakat pojma nemas kako nesto funkcionise i nevjerovatno je lizanje sa svime onime sto je "trojka". To postaje bolesno, bolesnije od sdaovaca botova

RTG NIJE standardno obavezan, posebno ako je otvoren transporter. Da li je na SJJ obavezan RTG zivotinja? Zdrava mačka ne ide na rendgen samo zbog leta!
Pa to trojka i tvrdi koliko sam skontala.
Samo sto su nasi zas…i sto su je ili primoralo da izvadi macku ili sami krenuli da je izvuku. Zena je u pravu kada kaze da nisu ispostovali proceduru. Svakako vet inspekcija treba da provjeri da li cip odgovara pasosu, a sve se to obavlja u zasebnoj prostoriji.
peca777

#4997 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by peca777 »

moimoi wrote: 23/12/2025 14:23 Zena je u pravu kada kaze da nisu ispostovali proceduru.
Apsolutno se slazem. Postoji procedura koja nije ispostovana i to je to.
akcija007

#4998 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by akcija007 »

Ako ne mogu locirati macku da li ona moze da pobjegne i useta se u jedan od aviona ?
Logovan

#4999 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by Logovan »

moimoi wrote: 23/12/2025 14:23 Zena je u pravu kada kaze da nisu ispostovali proceduru.
:thumbup: Krivi su i to je to, sad neka je traže.

Ili su je našli, zna li se?
akcija007

#5000 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by akcija007 »

Gdje je macka ?
Post Reply