I ja sam muku mucio sa ovim. Ocajno mi to treba. Cak sam ovdje pitao sto puta kako da otkljucam bootloader da bih stavio kineski rom samo zbog toga..
problem se izgleda javlja u hardverskom smislu vise nego u softverskom. Malo sam prckao ali sam se malo "umorio" od trazenja.
Npr nekada davno sam imao na symbian telefonima aplikaciju koja je glumila "telefonsku sekretaricu". Nikada poslije to nisam uspio naci na androidu. bilo je nekih hardverskih zackoljica koje su to kocile.
uz to najveci krivac su evro zakoni koji nas sprijecavaju oko snimanja razgovora.
i ja koristim isto to jer mi se vise svidja funkcionalnost, nego od original. Koristim CallApp.
A root-ovanje zbog skidanja google aplikacija je isto tu kao opcija ako si napredniji korisnik. Realno obicni korisnik to i ne treba da zna i da mu bude lako, jer moze ozbiljno sprckati telefon.
A to kod iphone-ta, ne mozes ni u tragovima. Ne znam da li i sada postoji jailbreak, koji je to nesto omogucavao.
osim toga najobicnije djeljenje datoteka u mrezi, je nemoguca misija na ios-u. Barem je bila.