Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
I naravno Dzej wrote: ↑20/12/2025 12:19
Kakva su vam iskustva sa ovim Novotelom ? Nude me neki paket sa tri broja 30 KM ukupni racun, po 30 Gb interneta i 500 minuta razgovora. Nekako mi nerealna cijena, razmisljam se, ako neko vec koristi neki njhiov paket , da mi razbije dileme.
Sto pise,tako je. Mnogo nas koristi...evo meni uskoro istice prvi ugovor od 2 godine.
A ti nisi naveo gdje zivis...uglavnom koriste antene od MTELa,pa najbolje ti je da kupis novotel broj 5 KM i koristis malo na svojoj lokaciji,izmjeri brzinu interneta i prati signal.
Uglavnom u svakom gradu ima mreza ali nije u svakom gradu isti broj antena,pa moze na nekoj lokaciji dolaziti do gubitka mreze ili smanjenja internet brzine. I to ti niko ne moze napamet reci za tvoju licnu lokaciju,to moras sam testirati.
Kakva su vam iskustva sa ovim Novotelom ? Nude me neki paket sa tri broja 30 KM ukupni racun, po 30 Gb interneta i 500 minuta razgovora. Nekako mi nerealna cijena, razmisljam se, ako neko vec koristi neki njhiov paket , da mi razbije dileme.
Haris.ba wrote: ↑20/12/2025 17:23
Uzeo karticu za kameru da je koristim gdje je pokrivenost eroneta najjaca. Radi u mobitelu, jest malo slab signal. Ali, u kameri nece.
To je ono sto se spominjalo oko pokrivenosti.
Jesi li ugasio provjeru pina i stavio apn na novotel?
Haris.ba wrote: ↑20/12/2025 17:23
Uzeo karticu za kameru da je koristim gdje je pokrivenost eroneta najjaca. Radi u mobitelu, jest malo slab signal. Ali, u kameri nece.
To je ono sto se spominjalo oko pokrivenosti.
Jesi li ugasio provjeru pina i stavio apn na novotel?
Radi u Sarajevu bez ikakvog podesavanja. Mislim da dolazi sa ugasenim pinom i postavkama interneta. Direktno sam je u kameru stavio i radila u Sarajevu.
Sto pise,tako je. Mnogo nas koristi...evo meni uskoro istice prvi ugovor od 2 godine.
A ti nisi naveo gdje zivis...uglavnom koriste antene od MTELa,pa najbolje ti je da kupis novotel broj 5 KM i koristis malo na svojoj lokaciji,izmjeri brzinu interneta i prati signal.
Uglavnom u svakom gradu ima mreza ali nije u svakom gradu isti broj antena,pa moze na nekoj lokaciji dolaziti do gubitka mreze ili smanjenja internet brzine. I to ti niko ne moze napamet reci za tvoju licnu lokaciju,to moras sam testirati.
Zivim na Ilidzi, relacija Sarajevski kanton poslom. Da, upravu si, kupicu ovu od 5 KM karticu da probam. Hvala na odogovoru.
Zivim na Ilidzi, relacija Sarajevski kanton poslom. Da, upravu si, kupicu ovu od 5 KM karticu da probam. Hvala na odogovoru.
Kada kupis i aktiviras karticu,udji odmah u podesavanja interneta tamo i promijeni APN,sa MTEL stavi na "novotel"...ukucaj novotel
Raditi ce i sa mtel ali mogu biti manje brzine.
doff wrote: ↑27/12/2025 09:32
A ko će se drugi javiti nego onaj ko upravlja tom infrastrukturom. Novotel je samo zakupio određenu količinu saobraćaja a ne infrastrukturu.
I saobraćaja i korisničku službu bojim se da se ne pomiješaju uloge hhh
Ako si već na Novotel dopuni, neće dugo trajati proces prelaska na pretplatu. Dam ili dva od kako dodje ugovor do njih. Ja sam obnavljao ugovor, i nestalo mi je mreže na kartici tog dana kada su mi javili sms-om da će ugovor biti obnovljen, pa sam morao ugasiti pa upaliti telefon. Kad sam upalio tel, čini mi se da sam dobio poruku tipa, dobro došli u Novotel. Tako da, mislim da je to jer se ne radi aneks ugovora kod produžavanja UO nego se radi potpuno novi ugovor.
Meni istice pretplata 1.2.2026.
Gledao isti ovaj paket koji sada imam,sada je skuplji ...prva godina haman 13 KM a druga 18-19 KM.
A sada sam imao promo ugovor,24 mjeseca po 12,50 KM.
Ili cu mozda ici i sa mreza 10 paketom...jest malo minuta za razgovore 75 min ali nekada i ne potrosim ni toliko.
Pa ako vidim da mi zafali,lako je ugovor potpisati.
Samo sam se iznenadio kad sam vidio da radnica, u 2026. godini, piše ugovor rukom @zippoo87 ako imaš nekog ko je na Novotelu ili bi htio preći na Novotel, možete uzeti Duo paket.
Ja sam uvezao nas 4 u Quattro Premium.
Mhmdblzvc17 wrote: ↑04/01/2026 20:01
Samo sam se iznenadio kad sam vidio da radnica, u 2026. godini, piše ugovor rukom
@zippoo87 ako imaš nekog ko je na Novotelu ili bi htio preći na Novotel, možete uzeti Duo paket.
Ja sam uvezao nas 4 u Quattro Premium.
Da ugovori se pisu rukom i onda se to skanira i posalje u centralu,na obradu. Tako to kod njih ide.
Ne mogu mamu nagovoriti da uzmemo zajedno,kupuje kredit,bonove i gluposti i vise para da nekada nego da ima pretplatu a nece da uzme pretplatu.
Stariji ljudi su fakat cudni u mnogo cemu.
@zippoo87 ja nekako imam talenat baš te starije da nagovorim. U zadnjih nekoliko dana sam 3 osobe koje su 65+ godina nagovorio i naučio da koriste Google Pay
Probaj je još jednom nagovoriti za tu pretplatu.
BTW čitam malo one nove opće uvjete, fino ima promjena. Smetnje će se trebati rješavati u roku 24h inače smanjenje računa, obavijestiti korisnika o svim promjenama SMS-om, emailom ili poštom, onda svi operatori su dužni na sajtovima imati karte pokrivenosti 2G/3G/4G signalom što je super.
Juce sam se prebacio na Novotel, ovaj Trio plus paket, zadovoljan sam. Mjerio sam brzinu interneta ovdje kod mene na Ilidzi, ne znam kakve su kod vas ?
I naravno Dzej wrote: ↑06/01/2026 19:22
Juce sam se prebacio na Novotel, ovaj Trio plus paket, zadovoljan sam. Mjerio sam brzinu interneta ovdje kod mene na Ilidzi, ne znam kakve su kod vas ?
Sve zavisi od lokacije do lokacije, negdje 10 Mb/s, negdje 200 Mb/s. Mada, na 95% lokacija je brzina zadovoljavajuća.
Ove godine bi trebali na dosta mijesta poboljšati mrežu, pogotovo proširiti 4G+