Koliko znam da su streljali 124 stanovnika Aerodromskog.moonco wrote: ↑19/12/2025 17:30Takvih 40 je zaplatilo na sred ulice streljanjem na aerodromskom naselju 1992. i 500 ih je odvedeno na Kulu u Lukavicu.emigrazione wrote: ↑19/12/2025 17:09Sve je ovaj u pravu kakav fašizam, koju ćeš kurac kupovati stan u ulici Draže Mihajlovića?! Ili one spasovdanske vidovdanske pičke materine kako se već zovu, pa šta svoju ćeš djecu kao odgajati tu je l' i tu će ti rasti, daj ba nemoj da se zajebavamo... Pun mi je kurac ovih jugopećenika i jugobalija neka prva puška pukne skupiće ih tamo na livadu pored toma i kolektivno im kožu derati sa leđa
Istočno Sarajevo
-
DebelinJoe
#7576 Re: Istočno Sarajevo
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#7577 Re: Istočno Sarajevo
Bolje one iz crne Afrike i Azije zaposliti nego sa četnicima imati ikakvog posla. Nek im da Karadžić posao.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- moonco
#7579 Re: Istočno Sarajevo
Ukupno oko 600 ljudi Dobrinja, Mojmilo, Vojničko...tokom 3.5 godine.DebelinJoe wrote: ↑19/12/2025 17:35Koliko znam da su streljali 124 stanovnika Aerodromskog.moonco wrote: ↑19/12/2025 17:30Takvih 40 je zaplatilo na sred ulice streljanjem na aerodromskom naselju 1992. i 500 ih je odvedeno na Kulu u Lukavicu.emigrazione wrote: ↑19/12/2025 17:09
Sve je ovaj u pravu kakav fašizam, koju ćeš kurac kupovati stan u ulici Draže Mihajlovića?! Ili one spasovdanske vidovdanske pičke materine kako se već zovu, pa šta svoju ćeš djecu kao odgajati tu je l' i tu će ti rasti, daj ba nemoj da se zajebavamo... Pun mi je kurac ovih jugopećenika i jugobalija neka prva puška pukne skupiće ih tamo na livadu pored toma i kolektivno im kožu derati sa leđa
-
PM72
#7580 Re: Istočno Sarajevo
Gdje je streljano 124 stanovnika Aerodromskog?DebelinJoe wrote: ↑19/12/2025 17:35Koliko znam da su streljali 124 stanovnika Aerodromskog.moonco wrote: ↑19/12/2025 17:30Takvih 40 je zaplatilo na sred ulice streljanjem na aerodromskom naselju 1992. i 500 ih je odvedeno na Kulu u Lukavicu.emigrazione wrote: ↑19/12/2025 17:09
Sve je ovaj u pravu kakav fašizam, koju ćeš kurac kupovati stan u ulici Draže Mihajlovića?! Ili one spasovdanske vidovdanske pičke materine kako se već zovu, pa šta svoju ćeš djecu kao odgajati tu je l' i tu će ti rasti, daj ba nemoj da se zajebavamo... Pun mi je kurac ovih jugopećenika i jugobalija neka prva puška pukne skupiće ih tamo na livadu pored toma i kolektivno im kožu derati sa leđa
-
PM72
#7581 Re: Istočno Sarajevo
Oslobađanje? Grohotom se smijemvan Basten wrote: ↑19/12/2025 17:06 Da je malo više pameti i državotvornog razmišljanja.... A dugoročno gledano samo oslobađanje privremeno okupiranih teritorija garantuje nam opstanak ovdje. Svaka druga opcija nosi rizik ponavljanja 40ih i 90ih prošlog vijeka
- moonco
#7582 Re: Istočno Sarajevo
Oslobađaju oni Bošnjake od KMova, Eura.
- Danguba
#7583 Re: Istočno Sarajevo
https://www.klix.ba/vijesti/bih/rak-pok ... /251219176
Kadija te tuzi kadija ti sudi.
Sa' ce to Drasko Milinovic da rijesi.
Kadija te tuzi kadija ti sudi.
Sa' ce to Drasko Milinovic da rijesi.
- Haris.ba
#7584 Re: Istočno Sarajevo
Ne znam zasto, ali imam od ove vase price fles pred ocima sa snimka kada lik istjera Palesrinca iz njegove kuce i onda mu donese iz frizidera litar mlijeka u tetrapaku ispred kuce.
- Didier
#7585 Re: Istočno Sarajevo
Mnogo vas više radi u privatnom sektoru, uglavnom gdje su Bošnjaci gazde, nego što vas radi u DRŽAVNIM institucijama.
-
talijan97
#7586 Re: Istočno Sarajevo
Alarmantno je da neko ustvari ima spisak 'muslimana' koji su kupovali stanive.
- Danguba
#7587 Re: Istočno Sarajevo
Od tada muha moj ja se oporavio nisam od razocarenja.muha_sa wrote: ↑19/12/2025 17:13 Živjeli skupa u Jugi, nerazdvojni drugari bili, kumovali se, cugali i tefericili skupa--ni trunke mržnje primjetio nisam al......................dodje devedest druga, april i hop--odoše ahbabi i pokazaše pravo lice--čast i duboki naklon normalnim koji ruke okrvavili nisu nit su ispoljavali ni trun mržnje.
Sad od Dejtona 30 godina--tridesetogodišnjaci odrasli ljudi, rasli i odrasli u mržnji i ovoj fašistickoj propagandišta ocekivat od njih i njihove djece
![]()
![]()
Ja odrastao medju njima, skolovao se, radili zajedno...i odjednom ti isti pucaju, ubijaju sve oko mene a i mene bi, izivljavaju se nad komsijama, otvaraju logore a genocid je zavrsnica. Ko im je mogao sta toliko ruzno uraditi u tako kratkom periodu da im se probudi tolika mrznja.
Ne, nego su tako zadojeni a mi zivjeli u ''bratstvu i jedinstvu'' i svakome vjerovali.
Na nasoj drugoj strani toga nije bilo.
Probudili se neki nacionalisti pa bi nesto na svoju ruku presudjivali ALI smo i njima stali na kraj. Na zalost za neke malo kasno ali dok smo shvatili sta rade ''lazni patrioti'' to smo rijesili.
U isto vrijeme kod njih je bio ponos risiti se komsije...
...mogao bi do sutra a sve razocaran u neke ljude.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7588 Re: Istočno Sarajevo
Ja sam mislio da je to sve komunizam fino odgojio da budu fini drugovi 
-
PM72
#7589 Re: Istočno Sarajevo
Izvinućeš ali i od Sarajeva prave kasabu i Kabul.Skoro mi priča jedna kolegica da je zaustavila taksi i mlađi momak sa bradicom joj se uredno izvinuo jer ne vozi žene...
Što se tiče sarajevskih srba ,95% ih je prodalo imovinu u gradu,pare se potrošile pa im sad sve smeta,od ezana,pokrivenih žena i zastava sa ljiljanima ili harfovima.Moje mišljenje prema njima je identično izjavi rahmetli Nijaza Durakovića kad je za sarajevske srbe koji su bili sa one strane rekao da su odlično prošli s obzirom kako su zaslužili...
Što se tiče sarajevskih srba ,95% ih je prodalo imovinu u gradu,pare se potrošile pa im sad sve smeta,od ezana,pokrivenih žena i zastava sa ljiljanima ili harfovima.Moje mišljenje prema njima je identično izjavi rahmetli Nijaza Durakovića kad je za sarajevske srbe koji su bili sa one strane rekao da su odlično prošli s obzirom kako su zaslužili...
-
tuitamo
#7590 Re: Istočno Sarajevo
Ono najgore u ljudima kada oslobodi zlo u sebi i osjeti da može bez kazne da naudi drugome. Zlo sjeme. Zli geni.Danguba wrote: ↑19/12/2025 19:05Od tada muha moj ja se oporavio nisam od razocarenja.muha_sa wrote: ↑19/12/2025 17:13 Živjeli skupa u Jugi, nerazdvojni drugari bili, kumovali se, cugali i tefericili skupa--ni trunke mržnje primjetio nisam al......................dodje devedest druga, april i hop--odoše ahbabi i pokazaše pravo lice--čast i duboki naklon normalnim koji ruke okrvavili nisu nit su ispoljavali ni trun mržnje.
Sad od Dejtona 30 godina--tridesetogodišnjaci odrasli ljudi, rasli i odrasli u mržnji i ovoj fašistickoj propagandišta ocekivat od njih i njihove djece
![]()
![]()
Ja odrastao medju njima, skolovao se, radili zajedno...i odjednom ti isti pucaju, ubijaju sve oko mene a i mene bi, izivljavaju se nad komsijama, otvaraju logore a genocid je zavrsnica. Ko im je mogao sta toliko ruzno uraditi u tako kratkom periodu da im se probudi tolika mrznja.
Ne, nego su tako zadojeni a mi zivjeli u ''bratstvu i jedinstvu'' i svakome vjerovali.
Probudili se neki nacionalisti pa bi nesto na svoju ruku presudjivali ALI smo i njima stali na kraj. Na zalost za neke malo kasno ali dok smo shvatili sta rade ''lazni patrioti'' to smo rijesili.
Naši beskičmenjaci ih zapošljavaju i pomažu u razvoju umjesto da ih se pusti u bijedi i sirotinji da se samokažnjavaju.
- muha_sa
#7591 Re: Istočno Sarajevo
JbgDanguba wrote: ↑19/12/2025 19:05Od tada muha moj ja se oporavio nisam od razocarenja.muha_sa wrote: ↑19/12/2025 17:13 Živjeli skupa u Jugi, nerazdvojni drugari bili, kumovali se, cugali i tefericili skupa--ni trunke mržnje primjetio nisam al......................dodje devedest druga, april i hop--odoše ahbabi i pokazaše pravo lice--čast i duboki naklon normalnim koji ruke okrvavili nisu nit su ispoljavali ni trun mržnje.
![]()
![]()
Dodje balkanski krvnik krepani Miloševic i krenuše nosat njegove slike i srbovanje na kub
Radio u jna--podobne radne kolege išle u Hrvatsku pljackat kasarne a ja LEVAT--šta LEVAT
Pošteno je priznat da sam levatina a ne ko neki koji se hvale da su se od 45. pripremali za odbranu
Evo i danas--nakon silnih zlocina nema katarze vec bi opet da im se pruži prilika--valjda se potrošilo napljackano
- banjaluka078
- Moderator
#7592 Re: Istočno Sarajevo
A nema paničnih TV priloga o hordama Bošnjaka koji svake nedjelje jurišaju na trgovine u IS?
- muha_sa
#7593 Re: Istočno Sarajevo
banjaluka078 wrote: ↑19/12/2025 19:45 A nema paničnih TV priloga o hordama Bošnjaka koji svake nedjelje jurišaju na trgovine u IS?
-
pritchard
#7594 Re: Istočno Sarajevo
Sve to treba pokupovati kao što su jevrejske organizacije kupovale zemlju u Palestini, a onda fino reintegrisati i ćao.
-
PM72
- Danguba
- tramvajtrojka
#7597 Re: Istočno Sarajevo
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#7598 Re: Istočno Sarajevo
Prijavio ga kamerman Josip Sogović. Danas je čovjek pred penzijom. Šef grupe kamermana. Šarac se pokupio i nikada više nije došao na BHRTmuha_sa wrote: ↑19/12/2025 15:27 https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ule/618701
Ko je autor skandaloznog priloga na RTRS: Jeziva priča Muhameda H, logoraša iz "Kule"
Foto: Princip news / Gvozden Šarac
Paranoični, šovinistički, skandalozni prilog RTRS-a koji od jučer, potpuno opravdano kruži među hiljadama šokiranih korisnika društvenih mrežama, a našao se i na meti RAK-a, 'tematizirao' je to kako Bošnjaci masovno kupuju nekretnine u Istočnom Sarajevu...
Sve je zaokruženo nekom pričom kako se sve to radi planski (...), a autor priloga, prepunog nebuloza i laži i mržnje jeste Gvozden Šarac.
Gvozden Šarac pod lupu javnosti došao je 2006, kada se doznalo da je osumnjičen za ratni zločin nad Bošnjacima u logoru "Kula" kod Sarajeva u periodu 1993-1995. Naime, Šarac je tokom agresije na RBiH bio stražar u ovom zloglasnom logoru.
Svjedočenje Muhamed H.
"Prije nekoliko godina jedan od zaposlenika TV BHT1, inače bivši logoraš u srpskom logoru Kula, prijavio je Šarca (tada također zaposlenika TV BHT1) za mučenje u logoru i tako mu 'uništio' poslovni angažman. Logoraš Muhamed H. iz Doboja, koji je u više srpskih logora smrti bio zatočen preko dvije godine, u intervjuu novinarki Nidžara Ahmetašević, 19.aprila 2006. godine optužio je novinara Gvozdena Šarca da ga je mučio u logoru Kula", zabilježit će novinar Almir Panjeta u tekstu za Start 2006. godine.
Muhamed H. kaže, citira ga kolega:
"Onda su nas prebacili na Kulu. Došli smo u decembru 1992. godine, možda 15. ili 17-og. I tu sam ostao do sredine 1994. godine. Šesnaest mjeseci. Kula je bila blizu linije. Nas 90 posto koji smo bili na Kuli smo ranjeni, a puno ih je ubijeno. Kažu ubio ga snajper na liniji, naš snajper, a mi znamo da nije. Tamo je svako malo neko ginuo. Po tome je Kula bila najgora. Prvih pola godine smo spavali na podu. Samo smo deku imali. Nije bilo grijanja. Imali smo jedan WC i nismo mogli izlaziti kada hoćemo. Tek nekada poslije su nam to dozvolili. Imali smo dva obroka dnevno. Obično smo jeli šta ostane od policije na Kuli. Obično neki grah bude, oni dodaju vode i to nam je ručak. U zgradi gdje smo bili imaju dva sprata. Na spratu su bili Srbi, ubice, zločinci iz rata, i neki koji nisu htjeli ići na liniju. Mi nismo imali kontakte s njima. Ne mogu reći koliko nas je bilo. Bilo je puno prebacivanja.
RTRS objavio paranoičan prilog o Bošnjacima koji "masovno" kupuju stanove u I. Sarajevu: "Eto ih"
Nekada nas je bilo 15, nekada 60, nekada više. A, navikneš se vremenom. Navikao sam se i na Kuli. To je takav život i jednostavno živiš. Kao da je sve to normalno. Vodili su nas da radimo na linijama oko Sarajeva. Sve sam prošao. Kopali smo rovove. Svaki sam rov prošao oko Sarajeva. Svaki dan smo kopali. Čak i naveče. Recimo, na Grbavici kod Stadiona smo kopali navečer. Gdje god smo išli bilo je poginulih ili ranjenih. Svašta se radilo tim ljudima. Recimo idemo raditi na Zlatište, u živi štit. Tako je poginuo Samir Bešić i Mustafa, mislim da se Hurić prezivao. Na liniji nam se potrefi, pa nam nekada i fino bude. Daju nam hrane. Niko nas ne dira. Zavisi kako i gdje. Vremenom smo skontali gdje je dobro otići raditi na liniju, a gdje nije. Recimo na Trebević nam je super bilo otići. Bio je komandir Radomir Kojić, koji nije dao da nas diraju. Znam da i njega sada traže, ali eto prema nama je bio korektan. Prvi dan kada smo došli, nas šest, Kojić je rekao: 'Ove ljude niko ne smije dirati. Oni su zatvorenici'. Sa Kule se sjećam Gvozdena Šarca i upravnika Soniboja Šiljevića. Šarac je bio obični policajac, stražar."
On dalje nastavlja kako je Šarac došao negdje 1993. godine.
"Bio je okrutan"
"Nisam vidio da je nekoga ubio. Ali jeste bio okrutan. Nije bio jedini takav, ali jeste bio okrutan. Kada bi nas on vodio na ručak uvijek je nekog udarao, psovao, vrijeđao… Sjećam se jednom kada su on i još jedan policajac ušli naveče, u neka doba, u sobu i sve nas istjerali na hodnik. Baš se iživljavali nad nama. Bili su pijani, šta li? Ne znam koji je bio razlog da nam to rade. Nije nam bilo svejedno ni kada nas je Šarac vodio na 'posao'. Šarac nikada nije izbjegao priliku ako prođe neko kraj njega da ga udari. Vrijeđao nas je stalno. Nekada sam govorio bolje da me udari nego vrijeđa kako je on to radio. Jednostavno je dolazio, nije pitao ni ko smo, ni šta smo, ništa. Bilo mu je dovoljno što smo muslimani.
Jednom nas je vodio na rad na Rogoj. Nekada smo radili i te poslove za civile. Taj dan smo popravljali dalekovode. S nama su bili ljudi iz Elektroprivrede. Sreli smo nekog čobana, koji je rekao da ljudi ne idu u blizinu dalekovoda jer ima mina. Oni nisu ni obratili pažnju na to. Morali smo ići. Oni su gledali sa strane. Približili smo se do stuba. Oni su bili u kamionu nekih pedesetak metara daleko. Išli smo govoreći sebi, ako nam ništa ne bude, dobro je, ako bude, šta ćemo. Pokupili smo alat i ušli u minsko polje. Ne znam ko je prvi stao na minu. Uglavnom, jedan je čovjek poginuo. Mislim da se zvao Jasko. Ja sam ranjen u nogu. I danas imam gelere. Uspio sam da se vratim do kamiona sam. Vidio sam da su mi hlače izubušene, da sam krvav. Sam sam ušao u kamion. Drugi, koji nisu bili ranjeni su morali izvuči poginule i ranjene. Odvezli su nas u Kasindol u bolnicu. Tamo su mi malo previli nogu, rukom izvukli gelere koji su virili, i vratili me na Kulu. Trojica su ostala ležati u bolnici. Kasnije smo saznali da su preminuli."
Šta je na kraju bilo sa istragom Suda BiH, nije poznato.
- insaneinthebrain
#7599 Re: Istočno Sarajevo
takodjer i horde srba sto svaki dan dolaze autobusima i autima u Sarajevo u drzavne institucije da rade. i o tom bi se mogao napraviti prilogbanjaluka078 wrote: ↑19/12/2025 19:45 A nema paničnih TV priloga o hordama Bošnjaka koji svake nedjelje jurišaju na trgovine u IS?
- SmokingMan
#7600 Re: Istočno Sarajevo
Kupovala se nedugo nakon 1948.god od Palestinaca, čije je mjesto boravka bilo u Jordanu i Egiptu, a dolazili su samo periodično da obilaze imanja.