Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Tvrtko II Kotromanić

#53726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Haris.ba wrote: 19/12/2025 09:58
Tvrtko II Kotromanić wrote: 19/12/2025 09:56 mi smo vec u sustini konsocijacijska demokratija
samo jos to ne priznajemo :-)
Mi to zovemo konstitutivnost. Nemamo mi sta priznavati ili ne priznavati.
pa izgleda da je konsocijacija "ruzna rijec" barem kada se radi o Krugu 99, Stavu, Faktoru i nekim intelektualcima/politicarima

po meni, to je slicno zabijanju glavu u pijesak, no eto....
Haris.ba

#53727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 19/12/2025 10:11
Haris.ba wrote: 19/12/2025 09:58
Tvrtko II Kotromanić wrote: 19/12/2025 09:56 mi smo vec u sustini konsocijacijska demokratija
samo jos to ne priznajemo :-)
Mi to zovemo konstitutivnost. Nemamo mi sta priznavati ili ne priznavati.
pa izgleda da je konsocijacija "ruzna rijec" barem kada se radi o Krugu 99, Stavu, Faktoru i nekim intelektualcima/politicarima

po meni, to je slicno zabijanju glavu u pijesak, no eto....
Jest. To su veoma bitni faktori.

Ono sto daje privid vaznosti tim faktorima su samo medijsko izvjestavanje. Da neko pocne izvjestavati sta mi po forumu trabunjamo odjednom bi i mi postali "vazni".
dr_Evil

#53728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Sad bi vam Hadzidedic rekao da ne znate sta znaci konsocijacija, i da je to model koji smo mi imali za vrijeme Porte kojim smo dali upravljanje nekim vjerskim zajednicama ili velikasima da upravljaju.

Ali helem, nije to bila nit nase rasprave :)
drug_profi

#53729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Lako bi mi našli modus po kojem će se država ustrojiti, samo kad bi sve strane htjele tu Državu.
Ovdje je osnovni problem što se negira ta država i mogućnost njenog postojanja, pa se koristi svaki način da se pokaže da je propala.
Što se mene lično tiče, meni je svaki ustroj, pa i etnonacionalni (iako sam ja tu onda obespravljen) dobar, sve dok svi žele da ta država funkcioniše.

A ne kao sad, jedno smo izglasali prije 10-15 godina ali sad mi to više nećemo da poštujemo, ko vas jebe natjerajte nas.
Haris.ba

#53730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

drug_profi wrote: 19/12/2025 10:31 Lako bi mi našli modus po kojem će se država ustrojiti, samo kad bi sve strane htjele tu Državu.
Ovdje je osnovni problem što se negira ta država i mogućnost njenog postojanja, pa se koristi svaki način da se pokaže da je propala.
Što se mene lično tiče, meni je svaki ustroj, pa i etnonacionalni (iako sam ja tu onda obespravljen) dobar, sve dok svi žele da ta država funkcioniše.

A ne kao sad, jedno smo izglasali prije 10-15 godina ali sad mi to više nećemo da poštujemo, ko vas jebe natjerajte nas.
Slazem se, i to je sustina problema.
dr_Evil

#53731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

drug_profi wrote: 19/12/2025 10:31 Lako bi mi našli modus po kojem će se država ustrojiti, samo kad bi sve strane htjele tu Državu.

To je poenta svega. Unitarna drzava ili federacija, nije bitno, sve dok zelimo da drzava funkcionise ili ne postoji, ali ne zelimo.

Dakle, opet kazem, institucija se zove United Nations, ili ti ga ujedinjene nacije. U njihovom pravu, zakonodavstvu, kako zelis nacija je izjednacena sa drzavom, svaki drzavljanin je po zakonu ujedno i nacionalno to sto jeste. Pa i u germanskom na koji se mi toboze pozivamo.

Mi smo potpisali deklaraciju o naciji prije 20 godina:

https://rm.coe.int/168007f2c8
"nationality" means the legal bond between a person and a State and does not indicate
the person's ethnic origin
Haris.ba tacno kaze da se kod nas nationality prevodi i vodi kao drzavljanstvo. Sto ce reci da mi imamo tri etnije koje su izjednacene sa nacijama, sto ce reci da smo unija nacija. Sto je suprotno onome sta smo potpisali. Nacija sa etnicki cistom teritorijom je republika. Sa politikama koje mi imamo to je raspad sistema.

Ako ne postoji BH nacija, onda ne postoji drzava. I sad spamam :D dosadio sam i sebi.
skupljac_zeljeza

#53732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

Političko Sarajevo ima 'dobro osmišljen plan' da se ovlada I. Sarajevom zbog čega će se nastaviti problemi ispaćenih Srba. Ko ovim spikerima piše ove bljuvotine? Đogo je davno upokojen. Ovo je snimak Javnog servisa.

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#53733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

skupljac_zeljeza wrote: 19/12/2025 11:11 Političko Sarajevo ima 'dobro osmišljen plan' da se ovlada I. Sarajevom zbog čega će se nastaviti problemi ispaćenih Srba. Ko ovim spikerima piše ove bljuvotine? Đogo je davno upokojen. Ovo je snimak Javnog servisa.

Đogo nije uzrok, Đogo je posljedica.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#53734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

pa šta hoće?

ja sam rekao još 10 godina ide džamija u Vojvode R Putnika

neka i oni ovladaju negdje :kiss:
drug_profi

#53735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Divlje pleme.
skupljac_zeljeza

#53736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

mk ultra wrote: 19/12/2025 11:16

ja sam rekao još 10 godina ide džamija u Vojvode R Putnika
Pa i na Jahorini na desetine objekata nisu više srpska i onda i tu jedna u arapskom stilu i da se u školi izvede bajramska priredba na bosanskom jeziku.
talijan97

#53737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by talijan97 »

Zanimljivo, ljudi opisuju jedno prirodno desavanje a to je integracija drustva, nesto sto je u Bosni kroz historiju bila neminovnost, kad tad.
warzone

#53738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by warzone »

Pa dobro, zato hrle u federalno Sarajevo da rade, nesto im nije mrsko.
Chmoljo wrote: 19/12/2025 11:15
skupljac_zeljeza wrote: 19/12/2025 11:11 Političko Sarajevo ima 'dobro osmišljen plan' da se ovlada I. Sarajevom zbog čega će se nastaviti problemi ispaćenih Srba. Ko ovim spikerima piše ove bljuvotine? Đogo je davno upokojen. Ovo je snimak Javnog servisa.

Đogo nije uzrok, Đogo je posljedica.
palermo

#53739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 19/12/2025 10:41

To je poenta svega. Unitarna drzava ili federacija, nije bitno, sve dok zelimo da drzava funkcionise ili ne postoji, ali ne zelimo.

Dakle, opet kazem, institucija se zove United Nations, ili ti ga ujedinjene nacije. U njihovom pravu, zakonodavstvu, kako zelis nacija je izjednacena sa drzavom, svaki drzavljanin je po zakonu ujedno i nacionalno to sto jeste. Pa i u germanskom na koji se mi toboze pozivamo.

Mi smo potpisali deklaraciju o naciji prije 20 godina:

https://rm.coe.int/168007f2c8
"nationality" means the legal bond between a person and a State and does not indicate
the person's ethnic origin
Haris.ba tacno kaze da se kod nas nationality prevodi i vodi kao drzavljanstvo. Sto ce reci da mi imamo tri etnije koje su izjednacene sa nacijama, sto ce reci da smo unija nacija. Sto je suprotno onome sta smo potpisali. Nacija sa etnicki cistom teritorijom je republika. Sa politikama koje mi imamo to je raspad sistema.

Ako ne postoji BH nacija, onda ne postoji drzava. I sad spamam :D dosadio sam i sebi.
Sapamas zaista :D . I to jos oko stvari koje su nebitne.

Al drug profi je u pravu, ako hoces drzavu, naci ce se rjesenje. Kad.kazem drzava,.mislim na pravu drzavu koja ima svoje ovlasti I ono sto joj pripada kao drzavi. Bez obzira na njeno uredjenje.
Al kao sto je svima poznato neki nece drzavu Bosnu I Hercegovinu. And that's all folks
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#53740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

warzone wrote: 19/12/2025 11:29 Pa dobro, zato hrle u federalno Sarajevo da rade, nesto im nije mrsko.
ma dobro, to je licemjerna stoka koja će na pijankama četnikovati, a na putu od vraca do Trg BiH biti pošteni, savjesni građani koji nazivaju dobrojutro svakom dobronamjernom liku.

ne znam kog smo kurca toliko zgriješili da pored ovakvih kretena živimo, nije mi jasno...
HD_2015

#53741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HD_2015 »

Ako tužilaštvo ne odradi posao...

Ni ovo nije loše da mlađe generacije vide protiv čega se borilo.
archi_a

#53742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

Otvoreni, neskriveni šovinizam i fašizam zabilježen kamerom u neposrednoj blizini Sarajeva!!!! Šovinizam i fašizam iz udžbenika!

Image

Narikača branka kusmuk i gvozden šarac i akteri iz ovog ali i mnogobrojnih sličnih priloga slobodno, bez imalo stida se svako malo spuste do Sarajeva i neometano hodaju ulicama, bez crvenila na licu.
4L0n3

#53743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 4L0n3 »

archi_a wrote: 19/12/2025 11:54 Otvoreni, neskriveni šovinizam i fašizam zabilježen kamerom u neposrednoj blizini Sarajeva!!!! Šovinizam i fašizam iz udžbenika!

Image

Narikača branka kusmuk i gvozden šarac i akteri iz ovog ali i mnogobrojnih sličnih priloga slobodno, bez imalo stida se svako malo spuste do Sarajeva i neometano hodaju ulicama, bez crvenila na licu.
sta kae treba nac nacin da se to zaustavi :D ko da nisu nasli nacin prije 30god, sav politicki i bitan vojni vrh im u hagetu zavrsio radi tog nacina. Kakve budale. Sta je plan sad ? izvisit trobojku na svakoj zgradi ? mural mladica na svakom ulazu crtat ? svejedno ce raja kupovat, koga boli k.
skupljac_zeljeza

#53744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

talijan97 wrote: 19/12/2025 11:28 Zanimljivo, ljudi opisuju jedno prirodno desavanje a to je integracija drustva, nesto sto je u Bosni kroz historiju bila neminovnost, kad tad.
Slušajući ovo sinulo mi onako da će Bosnom vladati ekonomski jači, a ne oni koji redaju zastave svog etnosa na svakoj banderi ili što su osvojili kokardom ili šahovnicom i to čuvaju kao etnički čist teritorij iz kojih je iselilo skoro pola Hrvata od 1991. zahvaljujući politici HDZ-a ili u drugom entitetu po Petritschu spalo Srba na 700.000 kada su ga pitali da li je moguće da je na biračkim spiskovima moglo biti 1.150.000 birača. Neka nije toliko, neka je 250.000 to nije djelo ni Bakira ni Nikšića ni ostatka 'političkog Sarajeva' nego SNSD-a koji je vladao njima.
Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je tokom rasprave u parlamentu da je, nakon smjene s mjesta generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra RS, dobio poslovnu ponudu iz Federacije Bosne i Hercegovine, gdje bi, kako tvrdi, imao platu od 7.000 KM.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#53745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pici »

Rekoh ja da se srbskim i hrvatskim nacionalistima pali alarm zbog 30 godina rahat patnje. Bošnjacki nacionalisti trljaju ruke. Para se ima a djeca se prave pa koga bude više imat ce i više zemlje. The end.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#53746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

jebo majku pa ovi više kradu od Asimove ekipe
JohnnyS

#53747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

Gdje je hadezeovac tu je nužno pljačka.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#53748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

JohnnyS wrote: 19/12/2025 14:38 Gdje je hadezeovac tu je nužno pljačka.
ma to je aksiom

nego me čudi što ove naše sveznalice i pravednici šute ko zaliveni....za njih izgleda krade samo konkurencija u borbi za fotelje, dok se njihovi puleni samo snalaze
kakabanja213

#53749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

JoseMujica wrote: 19/12/2025 14:43
JohnnyS wrote: 19/12/2025 14:38 Gdje je hadezeovac tu je nužno pljačka.
ma to je aksiom

nego me čudi što ove naše sveznalice i pravednici šute ko zaliveni....za njih izgleda krade samo konkurencija u borbi za fotelje, dok se njihovi puleni samo snalaze
Sto bi lazni socijademokrata rekao neka institucije rade svoj posao.
tramvajtrojka

#53750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

JoseMujica wrote: 19/12/2025 14:09

jebo majku pa ovi više kradu od Asimove ekipe
Pa da je eib zaustavio finansiranje i svi projekti bi bili zaustavljeni jer nijedan izvodjac radova ne bi radio na sadasnjim dionicama koje su finansirane od te banke

Avdo po obicaju ususkan hodzinom petobom piše laži
Post Reply