drug_profi wrote: ↑19/12/2025 10:31
Lako bi mi našli modus po kojem će se država ustrojiti, samo kad bi sve strane htjele tu Državu.
Ovdje je osnovni problem što se negira ta država i mogućnost njenog postojanja, pa se koristi svaki način da se pokaže da je propala.
Što se mene lično tiče, meni je svaki ustroj, pa i etnonacionalni (iako sam ja tu onda obespravljen) dobar, sve dok svi žele da ta država funkcioniše.
A ne kao sad, jedno smo izglasali prije 10-15 godina ali sad mi to više nećemo da poštujemo, ko vas jebe natjerajte nas.
To je poenta svega. Unitarna drzava ili federacija, nije bitno, sve dok zelimo da drzava funkcionise ili ne postoji, ali ne zelimo.
Dakle, opet kazem, institucija se zove United Nations, ili ti ga ujedinjene nacije. U njihovom pravu, zakonodavstvu, kako zelis nacija je izjednacena sa drzavom, svaki drzavljanin je po zakonu ujedno i nacionalno to sto jeste. Pa i u germanskom na koji se mi toboze pozivamo.
Mi smo potpisali deklaraciju o naciji prije 20 godina:
https://rm.coe.int/168007f2c8
"nationality" means the legal bond between a person and a State and does not indicate
the person's ethnic origin
Haris.ba tacno kaze da se kod nas nationality prevodi i vodi kao drzavljanstvo. Sto ce reci da mi imamo tri etnije koje su izjednacene sa nacijama, sto ce reci da smo unija nacija. Sto je suprotno onome sta smo potpisali. Nacija sa etnicki cistom teritorijom je republika. Sa politikama koje mi imamo to je raspad sistema.
Ako ne postoji BH nacija, onda ne postoji drzava. I sad spamam

dosadio sam i sebi.