Trumpu popularnost nije pala ni na ispod 40%, tako da ne vjerujem da ce ikad pasti na ispod 30%. Od mora anketa koje svakodnevno izlaze u vezi podrske njemu, samo nekoliko ih je palo na ispod 40%. Na kraju prve godine svog prvog mandata je bio na daleko goroj poziciji nego sada. U stvari bas haman na ovaj datum prije 8 godina je bio na najnizem rejtingu za njega ikad, barem sudeci po RCP. I to je bilo na 37.0%, a danas je na 43.9%.ultima_palabra wrote: ↑17/12/2025 18:45 Sta mu znaci i da moze kad ce mu popularnost 2028. biti 15-20%.
A i sta ce mu, za ove cetiri godine ce namiriti familiju i jarane, izbjeci zatvor i dati neogranicenu moc i resurse tehnoloskim gigantima. Bit ce svejedno ko je predsjednik…
Mislim, sve je moguce, ali ne gajim neke nade da je to moguce.
Sve sto on nakrade moze nestati. Zasto bi on vjerovao da ga moze spasiti neki buduci Vrhovni sud, ili njegovu djecu? Vec sljedece godine, kad i ako pobjede Demokrate, pocece kojekakve istrage i saslusanja, kurci palci, a kad i ako krenu novi predsjednicki izbori svaki D kandidat ce biti upitan da li ce njegova administracija procesirati kriminal i zlocine pocinjene od strane Trumpa i njegove administracije.
Ja sam uvjeren da ce on pokusati ostati na vlasti ili pokusati postaviti svog sina. Dugorocno, sumnjam da ima neki plan i to je jedino sto nas moze spasiti, da naprasno mandrkne, jer sumnjam da njega zanima bilo sta sto ce se desiti nakon njega, tako da ne vjerujem da ima neki plan.
Naravno, tada nas ceka novi set problema, ukljucujuci fasisticku kliku koja se nakotila oko njega, i kojoj ce se osladiti vlast, cak i ako su nepopularni.