Zna li neko kada ce biti iduci veci popust? I kako to ide sa skidanjem cijene fedexa?
iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Moderator: anex
-
LucidSky
#4951 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Ja godinama uzimam KAL, High Absorption Magnesium Glycinate 350, 160 VegCaps. Meni je dobar 
Zna li neko kada ce biti iduci veci popust? I kako to ide sa skidanjem cijene fedexa?
- Rene Higuita
#4952 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Meni je i ovaj Magnesium glycinat dobar:
https://iherb.co/LLr3dQQ?rcode=BMR020&u ... m=appshare
Imaju neki odredjeni proizvodi odredjenih proizvodjaca koji uticu na cijenu postarine. Ja sam to primjetio na Life extension proizvodima.
https://iherb.co/LLr3dQQ?rcode=BMR020&u ... m=appshare
Imaju neki odredjeni proizvodi odredjenih proizvodjaca koji uticu na cijenu postarine. Ja sam to primjetio na Life extension proizvodima.
-
koner2015
#4953 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Pozdrav,
dobio sam mail od In-time vezano za narudzbu sa Iherb-a:
U prilogu maila je faktura pošiljke koja stiže na carinsku ispostavu Sarajevo 10902 uslugom Fedex Economy (cestovnim putem -kamionom).
Obzirom na to da je servis dopreme pošiljaka od dobavljača IHerb za predmetnu pošiljku izabran Fedex Economy uslugom ter oba pristiže na unutrašnju carinsku ispostavu, gdje se za sve pošiljke vrijednosti ispod 300,00 KM mora podnijeti zahtjev za carinsko oslobađanje usmeno po članu.24 Odluke (sl.glasnik BIH 24/18) koji iznosi 30,00 KM+PDV , a za koje odobravamo 50 % rabata na uslugu za prvi prijem pošiljaka I ukupni troškovi iznose 15,00KM + PDV.
Ovim putem molimo da obratite pažnju kod slijedećih narudžbi I biranja načina otpreme na iHreb stranici ukoliko se odličite na Fedex Economy tip transporta imat ćete troškove carinskog oslobadjanja u iznosu od 30,00 KM+ PDV.
Ukoliko ste saglasni sa procedurom oslobađanja molim dostavite potvrdu narudžbe zaprimljenu od IHerba kako bi predali robu na Carinsko oslobadjanje te po završetku dostavili predračun na mail u iznosu od 15,00KM + PDV.
Napomena: troškovi se odnose na uslugu posredovanja u postupku oslobađanja i troškova prijema pošiljke u carinsko skladište.
Da li je neko imao slicno iskustvo ? Placena je dostava pa mi nije jasno sta sad ovi hoce.
U prilogu maila je faktura pošiljke koja stiže na carinsku ispostavu Sarajevo 10902 uslugom Fedex Economy (cestovnim putem -kamionom).
Obzirom na to da je servis dopreme pošiljaka od dobavljača IHerb za predmetnu pošiljku izabran Fedex Economy uslugom ter oba pristiže na unutrašnju carinsku ispostavu, gdje se za sve pošiljke vrijednosti ispod 300,00 KM mora podnijeti zahtjev za carinsko oslobađanje usmeno po članu.24 Odluke (sl.glasnik BIH 24/18) koji iznosi 30,00 KM+PDV , a za koje odobravamo 50 % rabata na uslugu za prvi prijem pošiljaka I ukupni troškovi iznose 15,00KM + PDV.
Ovim putem molimo da obratite pažnju kod slijedećih narudžbi I biranja načina otpreme na iHreb stranici ukoliko se odličite na Fedex Economy tip transporta imat ćete troškove carinskog oslobadjanja u iznosu od 30,00 KM+ PDV.
Ukoliko ste saglasni sa procedurom oslobađanja molim dostavite potvrdu narudžbe zaprimljenu od IHerba kako bi predali robu na Carinsko oslobadjanje te po završetku dostavili predračun na mail u iznosu od 15,00KM + PDV.
Napomena: troškovi se odnose na uslugu posredovanja u postupku oslobađanja i troškova prijema pošiljke u carinsko skladište.
Da li je neko imao slicno iskustvo ? Placena je dostava pa mi nije jasno sta sad ovi hoce.
- Rene Higuita
#4954 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Ja upravo cekam posiljku s iherba. Ali ono sto je karakteristicno je da je naruceno prije 8 dana, za dva dana su otpremili i dostavili za izvoz iz USA, ali tu je stalo i ne pomjera se. Ranije narudzbe su u ovom vremenskom periodu od 8-9 dana vec bile ili u BiH ili negdje u tranzitu u Evropi. Da li "kasni" zbog tog problema sa In time (citao sam i na drugoj temi) ili je zbog praznicnog obima prometa, nemam pojma.
-
LucidSky
#4955 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Koliko ja razumijem, paket je ovaj put doshao cestom - kaminom. Pa zbog toga podleze troskom Odluke (sl.glasnik BIH 24/18) koji iznosi 30,00 KM+PDV.koner2015 wrote: ↑13/12/2025 12:16 Pozdrav,
Ali zbog cega je tvoj paket sada doshao cestovnim putem, ne znam. Da li su promjenili svoju praksu, ili je samo slucajnost da je tvoj paket bas doshao tako. Meni se nije desilo, i nadam se da im nece postati klasicna ruta. Jer do sada su mi sve fedex dostave isle avionom i nisam imao dodatnih troskova.
- Ajs_Nigrutin
#4956 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
U kom momentu je ovo došlo, koliko nakon narudžbe?koner2015 wrote: ↑13/12/2025 12:16 Pozdrav,
- bebinda
#4957 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
I mene zanima, nakon koliko je doslo ovo?
Posto je i moj paket trenutno po trackingu u Zagrebu, a nikad do sad nije bila ta ruta. Vjerovatno ce i on doći cestovnim putem
Posto je i moj paket trenutno po trackingu u Zagrebu, a nikad do sad nije bila ta ruta. Vjerovatno ce i on doći cestovnim putem
-
koner2015
#4958 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Prvo mi je na mail došla ova poruka:
Your package is scheduled for delivery tomorrow.
Scheduled delivery : Thu, 12/04/2025 by 10:00pm
Status: On the way
Tracking number : 886315303782
Reference : 542898270-0
Shipper reference : 542898270-0
Ship date : Mon 11/24/2025 10:03 AM
Packaging type : Your Packaging
Origin : PERRIS, CA, US, 92571
Destination : NOVI TRAVNIK, , BA, 72000
Special handling : Deliver Weekday
Standard transit : Thu, 12/04/2025 by 10:00pm
Number of pieces : 1
Total Shipment weight : 1.70 LB
Service type : FedEx International Connect Plus
I tad mi nije došao paket kad je trebao da dođe već je prošlo opet nekoliko dana i onda sam dobio mail od In-time-a.
Sad sam provjerio i kod mene pise trenutno da je u Zagrebu
U tranzitu
12. prosinca 2025. u 11:53
ZAGREB-NOVI ZAGREB, HR
Your order is on its way. Please check the estimated delivery date.
On the way
09. prosinca 2025. u 22:19
ZAGREB-NOVI ZAGREB, HR
Departed FedEx hub
09. prosinca 2025. u 15:04
VIENNA, NO, AT
Your package is scheduled for delivery tomorrow.
Scheduled delivery : Thu, 12/04/2025 by 10:00pm
Status: On the way
Tracking number : 886315303782
Reference : 542898270-0
Shipper reference : 542898270-0
Ship date : Mon 11/24/2025 10:03 AM
Packaging type : Your Packaging
Origin : PERRIS, CA, US, 92571
Destination : NOVI TRAVNIK, , BA, 72000
Special handling : Deliver Weekday
Standard transit : Thu, 12/04/2025 by 10:00pm
Number of pieces : 1
Total Shipment weight : 1.70 LB
Service type : FedEx International Connect Plus
I tad mi nije došao paket kad je trebao da dođe već je prošlo opet nekoliko dana i onda sam dobio mail od In-time-a.
Sad sam provjerio i kod mene pise trenutno da je u Zagrebu
U tranzitu
12. prosinca 2025. u 11:53
ZAGREB-NOVI ZAGREB, HR
Your order is on its way. Please check the estimated delivery date.
On the way
09. prosinca 2025. u 22:19
ZAGREB-NOVI ZAGREB, HR
Departed FedEx hub
09. prosinca 2025. u 15:04
VIENNA, NO, AT
- zubi
#4959 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Plaćate li harač In Timeu?
Ja mislim da bi svi trebali pisati iherbu i zaliti se, ako dovoljno ljudi bude pisalo, mozda se nesto i promjeni...
Ja mislim da bi svi trebali pisati iherbu i zaliti se, ako dovoljno ljudi bude pisalo, mozda se nesto i promjeni...
- Rene Higuita
-
LucidSky
#4961 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Pa ne znam da li je to bilo samo za ove pakete, ili je to postala praksa. Predpostavljam da nije postala praksa, cim se nije toliko ljudi javilo sa tim iskustvom.
- zubi
#4962 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Praksa.
Sa moji racunom In Time je prilozio spisak od nekih stotinjak ljudi, svima paketi dosli drumskim saobracajem...
- zubi
#4963 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Ma nista, samo pisala kako sam po prvi put u svojoj dugodisnjoj karijeri narucivanja sa iherba imala dodatni trosak jer je Fedex u Evropi moju posiljku poslao kaminom a ne avionom i pitala hoce li to ubuduce biti slucaj...Rene Higuita wrote: ↑18/12/2025 16:05Imas li kakav urnek dopisa. Jos nisam dobio mail In Timea. Paket je trenutno u putu
-
koner2015
#4964 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Iherb mi je odgovorio na moj upit o ovim troškovima:
Thank you for writing back to us.
Upon reviewing the shipment process for Bosnia and Herzegovina, it is indicated that you may have to pay import taxes, customs duties, or a brokerage (handling) fee for your order. These charges are separate from your shipping fee, and you will be billed directly by the carrier of your choice. This information is provided on the cart as well as the shipping page on our website.
Kindly note that international orders may be subject to customs duties and taxes, which are beyond our control. We do our best to inform you about these fees during the shopping experience. Our shipping page displays a basic overview of customs laws and regulations, as well as links to each country's customs website so you may learn more. We strongly advise that customers are familiar with local customs laws prior to placing an order with us.
You may review this information below:
https://www.iherb.com/shipping
However, as a one-time courtesy, we’d like to submit a refund request for the customs fees in your order 542898270 to be issued to your Rewards Credit.
To get started, please proceed with the required payment with FedEx and then provide us with a copy of the receipt after your package has been delivered. Once we receive this, we can move forward with providing this courtesy refund.
As a gentle reminder, if this occurs again, we will be unable to offer this courtesy refund. We appreciate your understanding and cooperation, Minela.
Please explore this short article to learn more:
Will I have to pay customs duties and taxes?
Thank you for choosing iHerb, and please let us know if you have other concerns - we're here to help!
Sincerely,
Elvie L.
Your iHerb Team
Thank you for writing back to us.
Upon reviewing the shipment process for Bosnia and Herzegovina, it is indicated that you may have to pay import taxes, customs duties, or a brokerage (handling) fee for your order. These charges are separate from your shipping fee, and you will be billed directly by the carrier of your choice. This information is provided on the cart as well as the shipping page on our website.
Kindly note that international orders may be subject to customs duties and taxes, which are beyond our control. We do our best to inform you about these fees during the shopping experience. Our shipping page displays a basic overview of customs laws and regulations, as well as links to each country's customs website so you may learn more. We strongly advise that customers are familiar with local customs laws prior to placing an order with us.
You may review this information below:
https://www.iherb.com/shipping
However, as a one-time courtesy, we’d like to submit a refund request for the customs fees in your order 542898270 to be issued to your Rewards Credit.
To get started, please proceed with the required payment with FedEx and then provide us with a copy of the receipt after your package has been delivered. Once we receive this, we can move forward with providing this courtesy refund.
As a gentle reminder, if this occurs again, we will be unable to offer this courtesy refund. We appreciate your understanding and cooperation, Minela.
Please explore this short article to learn more:
Will I have to pay customs duties and taxes?
Thank you for choosing iHerb, and please let us know if you have other concerns - we're here to help!
Sincerely,
Elvie L.
Your iHerb Team
-
vanjki
#4965 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Moze li preporuka za tecni zeolit?
-
luxferre
#4966 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Meni paket stigao danas, nije bilo otkupa jer je svei išlo avio transportom;
Ruta: USA-Belgija-Francuska-Slovenija-BIH (Sarajevo)
Vrijednost bila oko 170 usd, sadržaj:
Solgar, Glucosamine Hyaluronic Acid Chondroitin MSM, 120 Tablets x 2 boce
Carlson, Tri-B with B-6, B-12 & Folic Acid, 120 Tablets
Thorne, Zinc Picolinate, 15 mg, 60 Capsules
Thorne, Selenium, 200 mcg, 60 Capsules
Thorne, Calcium-Magnesium Malate, 240 Capsules
NOW Foods, L-Lysine, 1,000 mg, 100 Tablets
Kad sve saberem, Kod nas 120 kom Solgar Glucosamina msm košta oko 150-160 km, mozda cak i više, znači samo ova dva su odprilike 300 kmova! (pronašao sam samo boce od 60 kom i one su od 70 do 75 km kod nas a zadnjih 5 god uzimam roditeljima) Znači sve ostalo je bilo gratis
Kako sam stekao dojam u razgovoru sa ljekarima, svi preporučuju korištenje poznatih brendova a ne nekih tamo proizvođača, mada je sve danas outsorsano pa ne znam koliko je ta teza istinita.
HVala kolegama koji su već ovdje napisali da Throne suplementi obaraju cijenu transporta plus izbjegavanje otkupa in time jer je išlo avio putem ali ajde ga sada znaj, dali će svaki put slati na taj način. Ukupna cijena transporta je bila oko 7-8 km.
Evo i refereal:
https://www.iherb.com/tr/cb?pcodes=SOL- ... de=CVT1303
Ruta: USA-Belgija-Francuska-Slovenija-BIH (Sarajevo)
Vrijednost bila oko 170 usd, sadržaj:
Solgar, Glucosamine Hyaluronic Acid Chondroitin MSM, 120 Tablets x 2 boce
Carlson, Tri-B with B-6, B-12 & Folic Acid, 120 Tablets
Thorne, Zinc Picolinate, 15 mg, 60 Capsules
Thorne, Selenium, 200 mcg, 60 Capsules
Thorne, Calcium-Magnesium Malate, 240 Capsules
NOW Foods, L-Lysine, 1,000 mg, 100 Tablets
Kad sve saberem, Kod nas 120 kom Solgar Glucosamina msm košta oko 150-160 km, mozda cak i više, znači samo ova dva su odprilike 300 kmova! (pronašao sam samo boce od 60 kom i one su od 70 do 75 km kod nas a zadnjih 5 god uzimam roditeljima) Znači sve ostalo je bilo gratis
Kako sam stekao dojam u razgovoru sa ljekarima, svi preporučuju korištenje poznatih brendova a ne nekih tamo proizvođača, mada je sve danas outsorsano pa ne znam koliko je ta teza istinita.
HVala kolegama koji su već ovdje napisali da Throne suplementi obaraju cijenu transporta plus izbjegavanje otkupa in time jer je išlo avio putem ali ajde ga sada znaj, dali će svaki put slati na taj način. Ukupna cijena transporta je bila oko 7-8 km.
Evo i refereal:
https://www.iherb.com/tr/cb?pcodes=SOL- ... de=CVT1303
-
Adi-g
#4967 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Napravio narudzbu 7 decembra i jos cekam isporuku. Trenutno se nalazi u Beču što znači da je nema još zadugo zbog praznika. Prije mi je stizalio sve za 5 radnih dana a sada se baš oteglo. Koliko sam skontao ovo ide cestovnim saobraćajem i da će me dočekati ovaj harač od in time.
- Ajs_Nigrutin
#4968 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Napravio narudžbu 14-og. Expected 2-8 jan. Stigao mail da se sutra do 10PM može očekivati isporuka.
- Rene Higuita
#4969 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Skoro mjesec dana cekam na isporuku. Navodno u Zg skoro 10 dana. A nema ni maila od In Timea za ovaj novi harac.
Kod za popust: BMR020
ili klik na link za popust http://www.iherb.com/?rcode=BMR020
i popust se automatski generira i biljezi popust.
- bebinda
#4970 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
I kod mene je narudžba od 1.12., a paket u Zagrebu od 12.12. i nikakvog pomaka, jedino sad ima i oznaka 24.12 al i dalje Zagreb, on the way 
- bebinda
#4971 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Pa jel stiglo ?Ajs_Nigrutin wrote: ↑25/12/2025 20:40 Napravio narudžbu 14-og. Expected 2-8 jan. Stigao mail da se sutra do 10PM može očekivati isporuka.
- Ajs_Nigrutin
#4972 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Ma kakvi, izgledalo je previše dobro da bi bilo istinitobebinda wrote: ↑27/12/2025 21:46Pa jel stiglo ?Ajs_Nigrutin wrote: ↑25/12/2025 20:40 Napravio narudžbu 14-og. Expected 2-8 jan. Stigao mail da se sutra do 10PM može očekivati isporuka.![]()
Daj Bože i tad kad vidim koliko drugi čekaju.
- Ajs_Nigrutin
#4973 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Stiglo danas, bez ikakvih naknadnih troškova.bebinda wrote: ↑27/12/2025 21:46Pa jel stiglo ?Ajs_Nigrutin wrote: ↑25/12/2025 20:40 Napravio narudžbu 14-og. Expected 2-8 jan. Stigao mail da se sutra do 10PM može očekivati isporuka.![]()
- Rene Higuita
#4974 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Jos uvijek u Zg, od 18.12.Rene Higuita wrote: ↑26/12/2025 16:54 Skoro mjesec dana cekam na isporuku. Navodno u Zg skoro 10 dana. A nema ni maila od In Timea za ovaj novi harac.
- bebinda
#4975 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Evo moja narudžba se pomakla iz Zagreba, i stigla u Sarajevo, ali stigao i mail da se plati ovih 15km intime-u