K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#3526 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Uzasna igra Bosne, nepovezano, sa nevjerovatnih 20 izgubljenih lopti!!! Na kraju kad se rezultat lomi Pasalic na teren posalje mrtvog Delalica umjesto Younga a veceras drugog najboljeg igraca Pulmera drzi na klupi. Ova Cedevita ispod 10-15 razlike je sve neuspjeh kada pogledamo rostere.
Ja ne znam da li smo mi i jednu utakmuc dobili laganini i normalno. Druga petorka Bosne je cisti uzas pa ti igraci ne mogu da pogode hula-hop obruc. Sta se desilo sa stvarno strasno korisnim Zubcem, odlicnim suterom Guticem meni je cista misterija. Joesar mni se cini do kraja sezone se nece vratiti u onu formu sa EP i prije EP.
Ja i dalje tvrdim da je Pasalic lose rjesenje jer nisu u pitanju utakmice u pitanju su i treninzi a na igracima se vidi da su treninzi katastrofa.
Ja ne znam da li smo mi i jednu utakmuc dobili laganini i normalno. Druga petorka Bosne je cisti uzas pa ti igraci ne mogu da pogode hula-hop obruc. Sta se desilo sa stvarno strasno korisnim Zubcem, odlicnim suterom Guticem meni je cista misterija. Joesar mni se cini do kraja sezone se nece vratiti u onu formu sa EP i prije EP.
Ja i dalje tvrdim da je Pasalic lose rjesenje jer nisu u pitanju utakmice u pitanju su i treninzi a na igracima se vidi da su treninzi katastrofa.
- Leopard_SA
#3528 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Kakva utakmica Bože me sacuvaj, ali dobro je
HAJDE BOSNO!
HAJDE BOSNO!
- Logovan
#3529 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ja sam za sve one loše igre vjerovao u pobjede, a sad evo nisam baš bio siguran.
U zadnjoj četvrtini dva igrača im dobili petu ličnu i opet jedva do pobjede, još su imali igrača manje od početka utakmice.
- Leopard_SA
#3530 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Salic ocajan veceras, prelose je odigrao. Plummer ce biti pojacanje.
Lopez dosta bolji od Personsa.
Sta je sa Halilovicem? Nema ga vec dugo
Lopez dosta bolji od Personsa.
Sta je sa Halilovicem? Nema ga vec dugo
- Cvancika
#3531 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ne znam koja je utakmica, ali znam da je ovo treca sezona kako pobjejujemo tako.
Ovoj ekipi fale 3 stvari (centar, play, trener), to se ponavlja sada vec godinama, Dubravka boli kurac. I imas 300 ljudi u dvorani, sve normala.
-
gold'n'brown
#3532 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Kratak roster, a puno utakmica. Gutic i Zubac nemaju nikakvog ucinka, bolje neke juniore staviti na njihovim pozicijama.
- hrasno38
#3533 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
- Leopard_SA
#3534 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Takodje, Manojlovic mora vise igrati. Ne zelim da prihvatim da ne moze dobiti minute trenutno jer moze i mora. Halilovica nema, Salic bolje da ne igra nego da igra kao veceras. Pa nama je na pocetku utakmice Young igrao centra.
Zubac, ja ne znam sta je s tim momkom, ali pratije koje pruza vec godinu i jace nisu ni za nasu ligu, a ne neki ozbiljniji nivo
Zubac, ja ne znam sta je s tim momkom, ali pratije koje pruza vec godinu i jace nisu ni za nasu ligu, a ne neki ozbiljniji nivo
Last edited by Leopard_SA on 17/12/2025 22:43, edited 1 time in total.
- Altsa
#3535 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ma to smo vec odavno konstatovali. Ali ko da to barbarica interesuje.
- Cvancika
#3536 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ljudi, Zubac je igrao toplo hladno kada sm igrali samo nasu ligu, bez ABA 2 i Europe Cupa. Kriteriji za dovodjenje/ostavljanje igraca/trenera u Bosni su od pocetka cirkus.
-
neno#4
#3537 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Sa Gutićem se desilo to da nije čovjek mogao igrati ABA2 ligu, a kamoli ABA1. Zubac nema kvalitet za ABA ligu, pod boljim trenerom bi se možda i mogle sakriti mane.hrasno38 wrote: ↑17/12/2025 21:33 Uzasna igra Bosne, nepovezano, sa nevjerovatnih 20 izgubljenih lopti!!! Na kraju kad se rezultat lomi Pasalic na teren posalje mrtvog Delalica umjesto Younga a veceras drugog najboljeg igraca Pulmera drzi na klupi. Ova Cedevita ispod 10-15 razlike je sve neuspjeh kada pogledamo rostere.
Bitna je pobjeda
Samo da nam se ne počne vraćati kad bude najpotrebnije.
-
giovanni008
#3538 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Pasalic je katastrofalno vodio tim!
Masakrirao je svoj tim izmjenama igraca u pogresno vrijeme.
Takodje ja ne vidjeh ni jednu odradjenu akciju. Sve se svodi na individualni kvalitet, i spontane akcije igraca.
Prvom prilikom kada za to bude vrijeme, zahvaliti se Zubcu, Guticu, Delalicu i vjecno povredjeneom Halilovicu. Dovesti kvalitetnije igrace, stim da je centar pod hitno potreban!
Masakrirao je svoj tim izmjenama igraca u pogresno vrijeme.
Takodje ja ne vidjeh ni jednu odradjenu akciju. Sve se svodi na individualni kvalitet, i spontane akcije igraca.
Prvom prilikom kada za to bude vrijeme, zahvaliti se Zubcu, Guticu, Delalicu i vjecno povredjeneom Halilovicu. Dovesti kvalitetnije igrace, stim da je centar pod hitno potreban!
- hrasno38
#3539 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Sa ovakvim trenerima na klupi Bosne pitanje je veliko kako bi igrao i Luka Doncic.Eno Persons prodisao u poljskoj ligi. Da su se prema Pasalicu svojevremeno odnosili treneri kao sto se on odnosi prema Guticu nebi ga bilo ni na mapi kao igraca. Gutic je klasicni suter. Nije on dobar odbrambeni igrac nego suter za kojeg se gradi pozicija kao sto je nekada bio Miki Mitrovic. Decko je izgubio u Bosni svo moguce samopuzdanje. Zubac moze puno puno bolje tj mogao je ali dolaskom Damjanovica je nestao. Ali OK slazem se da su Gutic, Zubac, Delalic i Salic najslabije karike ove klupe pored vjecno povrijedjenog Halilovica. Medjutim i Pasalic i te kako spada u te karike jer ovo je druga utakmica za redom u kojoj on pravi strasne greskeneno#4 wrote: ↑17/12/2025 23:12Sa Gutićem se desilo to da nije čovjek mogao igrati ABA2 ligu, a kamoli ABA1. Zubac nema kvalitet za ABA ligu, pod boljim trenerom bi se možda i mogle sakriti mane.hrasno38 wrote: ↑17/12/2025 21:33 Uzasna igra Bosne, nepovezano, sa nevjerovatnih 20 izgubljenih lopti!!! Na kraju kad se rezultat lomi Pasalic na teren posalje mrtvog Delalica umjesto Younga a veceras drugog najboljeg igraca Pulmera drzi na klupi. Ova Cedevita ispod 10-15 razlike je sve neuspjeh kada pogledamo rostere.
Bitna je pobjeda![]()
- Logovan
#3540 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Protiv Spartaka u nedjelju u 20:00
Legla nam bi nam pobjeda pravo, mjesto iznad nas, bod više od nas, prošli mjesec mlatnuli smo ih sa 15 razlike
Hajde Bosno!
Legla nam bi nam pobjeda pravo, mjesto iznad nas, bod više od nas, prošli mjesec mlatnuli smo ih sa 15 razlike
Hajde Bosno!
-
Dugarry
-
neno#4
#3542 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ma vidi, pogledao sam uživo svaku domaću utakmicu Bosne ove sezone, dečko jednostavno nema kvalitet za ovaj nivo košarke. Ne može da se izbori za poziciju za šut, o prodoru u reket da ne pričamo. Nema dribling, ne može da iskreira ništa za druge, a kamoli za sebe.hrasno38 wrote: ↑18/12/2025 09:07Sa ovakvim trenerima na klupi Bosne pitanje je veliko kako bi igrao i Luka Doncic.Eno Persons prodisao u poljskoj ligi. Da su se prema Pasalicu svojevremeno odnosili treneri kao sto se on odnosi prema Guticu nebi ga bilo ni na mapi kao igraca. Gutic je klasicni suter. Nije on dobar odbrambeni igrac nego suter za kojeg se gradi pozicija kao sto je nekada bio Miki Mitrovic. Decko je izgubio u Bosni svo moguce samopuzdanje. Zubac moze puno puno bolje tj mogao je ali dolaskom Damjanovica je nestao. Ali OK slazem se da su Gutic, Zubac, Delalic i Salic najslabije karike ove klupe pored vjecno povrijedjenog Halilovica. Medjutim i Pasalic i te kako spada u te karike jer ovo je druga utakmica za redom u kojoj on pravi strasne greskeneno#4 wrote: ↑17/12/2025 23:12Sa Gutićem se desilo to da nije čovjek mogao igrati ABA2 ligu, a kamoli ABA1. Zubac nema kvalitet za ABA ligu, pod boljim trenerom bi se možda i mogle sakriti mane.hrasno38 wrote: ↑17/12/2025 21:33 Uzasna igra Bosne, nepovezano, sa nevjerovatnih 20 izgubljenih lopti!!! Na kraju kad se rezultat lomi Pasalic na teren posalje mrtvog Delalica umjesto Younga a veceras drugog najboljeg igraca Pulmera drzi na klupi. Ova Cedevita ispod 10-15 razlike je sve neuspjeh kada pogledamo rostere.
Bitna je pobjeda![]()
Da se razumijemo, ništa nije igrao ni u ABA2 ligi. Ako ćemo biti direktni i otvoreni, dečko u Slobodi nije radio razliku. Za ovaj novac ono što on pruža je mogao svaki junior komotno da odigra, pa u Slobodi u našem prvenstvu nije imao preko 10 poena u prosjku. To dovoljno govori o njegovim igračkim kvalitetama.
- canvra888
#3543 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
I uz sve to nabrojano, meni je najveća enigma kako je bio pozivan od strane i Bećiragića i Gjergje. Hajd kod Bećiragića nikad nije ni ušao u igri, Gjergja mu još i dade nekih minuta.
- Leopard_SA
#3544 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Blizi se zimska pauza. Nadam se da planiraju pojacanje na poziciji centra
- hrasno38
#3545 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Koliko sam shvatio Pasalica rekao je da idu sa 12 igraca u Suboticu sto bi trebalo da znaci da ide i svileni Halilovic. Da ta pobjeda otvara vrata 4 mjestu a poraz zatvara ali ostaje sansa plasmana u doigravanju.
- hrasno38
#3546 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Gledam ja Bosnu vec godinama i godinama i u tim godinama napravilo se katastrofalnih ali i odlicnih igrackih rjesenja. Mlad igrac treba dobrog ucitelja a to nisu ni Damjanovic a pogotovo ne Pasalic. Ne kazem ja da je on ogromni talenat ali vise nego solidan suter za ove lige koje igra Bosna. Naravno ne u ovakvom nego u dobro utreniranom stanju. Ne mozes drzati igraca 10 utakmica na klupi pa ga onda poslati na teren i ocekivati da ce napraviti cudo i pogadjati zavezanih ociju. Ali dobro slozit cemo se da u ovakvom stanju on je vrlo nekoristan. Spomenuo si Djerdju i Djedovica sto ga zovu. Zovu ga sto u njemu vide talenat sutera. Ono sto je lose po njega je to sto ima 24 godine i tesko da se moze nesto puno kod njega popraviti ali sa ozbiljnim trenerom koji sa timom radi matematicki precizno on moze biti vrlo solidna suterska alternativa.neno#4 wrote: ↑18/12/2025 22:51Ma vidi, pogledao sam uživo svaku domaću utakmicu Bosne ove sezone, dečko jednostavno nema kvalitet za ovaj nivo košarke. Ne može da se izbori za poziciju za šut, o prodoru u reket da ne pričamo. Nema dribling, ne može da iskreira ništa za druge, a kamoli za sebe.hrasno38 wrote: ↑18/12/2025 09:07Sa ovakvim trenerima na klupi Bosne pitanje je veliko kako bi igrao i Luka Doncic.Eno Persons prodisao u poljskoj ligi. Da su se prema Pasalicu svojevremeno odnosili treneri kao sto se on odnosi prema Guticu nebi ga bilo ni na mapi kao igraca. Gutic je klasicni suter. Nije on dobar odbrambeni igrac nego suter za kojeg se gradi pozicija kao sto je nekada bio Miki Mitrovic. Decko je izgubio u Bosni svo moguce samopuzdanje. Zubac moze puno puno bolje tj mogao je ali dolaskom Damjanovica je nestao. Ali OK slazem se da su Gutic, Zubac, Delalic i Salic najslabije karike ove klupe pored vjecno povrijedjenog Halilovica. Medjutim i Pasalic i te kako spada u te karike jer ovo je druga utakmica za redom u kojoj on pravi strasne greske
Da se razumijemo, ništa nije igrao ni u ABA2 ligi. Ako ćemo biti direktni i otvoreni, dečko u Slobodi nije radio razliku. Za ovaj novac ono što on pruža je mogao svaki junior komotno da odigra, pa u Slobodi u našem prvenstvu nije imao preko 10 poena u prosjku. To dovoljno govori o njegovim igračkim kvalitetama.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3547 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
u današnjem sportu, sa 24 godine, nisi više talenat, već neostvareni ili propali talenat
pravi talenat već sa 18 igra u prvom timu...a sa 24 godine, da si dobar igrač, ti si starter
pravi talenat već sa 18 igra u prvom timu...a sa 24 godine, da si dobar igrač, ti si starter
- canvra888
#3548 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Momak je i u Slobodi u našoj ligi prije dvije sezone bio jednocifren, dakle kad mu je bilo 22 godine. O kakvom onda mi talentu reprezentativnog nivoa pričamo ako sa 22 godine nisi u stanju biti dvocifren u našoj ligi?
-
neno#4
#3549 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Zamijenio si me s nekim, meni je potpuno jasno zašto Gutić ne dobija minute u Bosni. Dečko uz svo dužno poštovanje, nije za ABA lige, čak šta više lošija verzija Harisa Ćurevca npr. Jednostavno nema šta da ponudi u ovom trenutku. Odbranu ne igra, u napadu osim povremenog šuta ne može ništa i to je to. Već je u godinama kada itekako treba da igra ozbiljne minute, neće sigurno dogodine nigdje dobiti uslove kao u Bosni za ovu sezonu (a nisu mali).hrasno38 wrote: ↑19/12/2025 14:30Gledam ja Bosnu vec godinama i godinama i u tim godinama napravilo se katastrofalnih ali i odlicnih igrackih rjesenja. Mlad igrac treba dobrog ucitelja a to nisu ni Damjanovic a pogotovo ne Pasalic. Ne kazem ja da je on ogromni talenat ali vise nego solidan suter za ove lige koje igra Bosna. Naravno ne u ovakvom nego u dobro utreniranom stanju. Ne mozes drzati igraca 10 utakmica na klupi pa ga onda poslati na teren i ocekivati da ce napraviti cudo i pogadjati zavezanih ociju. Ali dobro slozit cemo se da u ovakvom stanju on je vrlo nekoristan. Spomenuo si Djerdju i Djedovica sto ga zovu. Zovu ga sto u njemu vide talenat sutera. Ono sto je lose po njega je to sto ima 24 godine i tesko da se moze nesto puno kod njega popraviti ali sa ozbiljnim trenerom koji sa timom radi matematicki precizno on moze biti vrlo solidna suterska alternativa.neno#4 wrote: ↑18/12/2025 22:51Ma vidi, pogledao sam uživo svaku domaću utakmicu Bosne ove sezone, dečko jednostavno nema kvalitet za ovaj nivo košarke. Ne može da se izbori za poziciju za šut, o prodoru u reket da ne pričamo. Nema dribling, ne može da iskreira ništa za druge, a kamoli za sebe.hrasno38 wrote: ↑18/12/2025 09:07
Sa ovakvim trenerima na klupi Bosne pitanje je veliko kako bi igrao i Luka Doncic.Eno Persons prodisao u poljskoj ligi. Da su se prema Pasalicu svojevremeno odnosili treneri kao sto se on odnosi prema Guticu nebi ga bilo ni na mapi kao igraca. Gutic je klasicni suter. Nije on dobar odbrambeni igrac nego suter za kojeg se gradi pozicija kao sto je nekada bio Miki Mitrovic. Decko je izgubio u Bosni svo moguce samopuzdanje. Zubac moze puno puno bolje tj mogao je ali dolaskom Damjanovica je nestao. Ali OK slazem se da su Gutic, Zubac, Delalic i Salic najslabije karike ove klupe pored vjecno povrijedjenog Halilovica. Medjutim i Pasalic i te kako spada u te karike jer ovo je druga utakmica za redom u kojoj on pravi strasne greske
Čak je bio pogubljen u dosta utakmica u ABA 2 ligi, bez energije u većini duela. Nijedan trener ne može ispraviti njegove nedostatke, a limitiran je za više od ovoga trenutno, nažalost.
-
Dugarry
#3550 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Sparsi su jedno vrijeme izbacivali kvalitetne igrace. Sta se desilo sa njima?