Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- no_sekirli
#53451 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Eh, ako je to obrana Dine i Dininih poteza, onda se posipam pepelom, jer ga "branim" 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#53452 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Samo da naponenemo da je Smitova nametanja u izbornoj noci prva iskoristila SDA. 
- tramvajtrojka
#53453 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kacilo se ovdje mjesec dana kmeeeeee dok je hodza namjestao kinder jaja_BataZiv_0809 wrote: ↑17/12/2025 06:37 Samo da naponenemo da je Smitova nametanja u izbornoj noci prva iskoristila SDA.![]()
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#53454 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
kakav transfer u zimskom prelaznom rokuDržavna zastupnica NiP-a Mia Karamehić-Abazović prešla u Našu stranku, predsjednica poručila "Dobar smo tandem"
- no_sekirli
#53455 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Neki dan bila na N1 kao NiP predstavnik, nije loše pričala.
- JoseMujica
#53456 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
taman je našla pravu ekipu za bacanja šuplje...odlično će se uklopiti...priča vrh, konkretan rad nula
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#53457 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
zamisli u hrvatskoj neko iz DP pređe u Možemo
je li to moguće
politika u bih nema nikakvog smisla
ljevica desnica centralno
ljudi koji misle da su ljevica glasuju za sda
desnica glasuje za sdp
itd
je li to moguće
politika u bih nema nikakvog smisla
ljevica desnica centralno
ljudi koji misle da su ljevica glasuju za sda
desnica glasuje za sdp
itd
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- dr_Evil
#53459 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Treba dodati da samo pratimo svjetske trendove. LJevica vise nigdje ne postoji, a u banana republikama je to posebno izrazeno.
- JoseMujica
#53460 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ovdje je sve moguće, pa i ovakvi transferi jer je sve podređeno namirivanju sopstvenih guzica
političke ideje i koncepti samo služe za mazanje očiju naivnim budalama
dobro došli u čarobni svijet prvobitne akumulacije
meni je uveliko ovaj forum otvorio oči, kada sam skontao da nekoć moralne vertikale i veliki borci protiv političke korupcije ne samo da šute, već životom brane svoje pulene kada rade isto što i oni koje su do juče kritikovali
Last edited by JoseMujica on 17/12/2025 09:02, edited 1 time in total.
- JoseMujica
- dr_Evil
#53462 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
no_sekirli je upravu. Pisem to po ko zna koji put, ali evo da obnovite. Kad su bili studentski protesti '68-e, tamo negdje kad je @muha_sa vrtio tocak od bicikla niz Kovace, to je bio prvi put da Partija nije imala spremnu odbranu, navikli su oni bili na udare "atomski s desna", ali ovo je bio prvi put da ih je neko pokosio s lijeva, sto ce reci trazio da se partija vrati na ispravan put komunizma i da se ukinu elite.SaraFina wrote: ↑17/12/2025 01:23Opet ga braniš.no_sekirli wrote: ↑17/12/2025 01:07Ocigledno onda ti ne znas. Evo neka drugi ljudi procijene. Dopustam mogucnost da si u pravu, ali mislim da ti se prividja. Ja samo komentiram ono sta vidim, svatko neka brani sam sebe.
Znaci, ostajem pri tvrdnji da je izricita uputa PR kvazistrucnjaka da se medijski, botovski i na sve druge nacine targetira Dino kao neki Pedro.
Dino ispada gori od crnog djavla, a Dino u biti mali od palube u Trojci.
Nema "artiljerije" na SDP i Niksica, iako realno imaju vise mandata od NiPa, NiP je bez njih nemocan, ali Dino je meta. Nije Niksic, nije Becirevic, nije Masic, Stojanovic.
Sto bi rekao pokojni Dino Dvornik: Dino je vaki, Dino je naki...![]()
Nema "artiljerije" na SDP i Niksica, iako realno imaju vise mandata od NiPa, NiP je bez njih nemocan, ali Dino je meta. Nije Niksic, nije Becirevic, nije Masic, Stojanovic.
Ne znam radiš to svejedno ili ne. Ali braniš ga. Problem s Kiflom je sto on voli da se bahati, obećava i razmeće se. I to radi konstantno. A u biti je bezkicmenjak i klimoglavac Čoviću i Plenkoviću. Narod očekuje da dokaze ono sto je obećavao i bahatio se. A on ide u drugu krajnost i suflira HDZ
Onda se pitaš: zašto je pljuvao SDA i koliko je taj lik nedosljedni lazov. U tome je caka.
E to je problem izmedju NIP i SDA. Nema SDA problem sa prokletim komunjarama, cak sto vise, imaju oni svoje ratne talove s istima, a i lako je narodu prodati pricu protiv tih bezboznika. Ali sta kad ih njihovi napadnu s desna? E zato ste sve okrenuli protiv Dine.
Iz moje perspektive NIP i SDA je isto, Dino je drzao budzet SDA, a Ademovic bio alijin privatni (da ne kazem sta).
SDA ocekuje koaliciju sa SDP-om po uzoru na Mostar gdje su opalili par samara, dok sa NIP-om to ne smiju.
- dr_Evil
#53463 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U ovom pressingu u startu Hadzidedic objasnjava da su britanci zaduzeni za raspad Jugoslavije i programirani raspad BiH. Odmah na pocetku emisije.
S druge strane imamo ovu kolumnu koja je odlicno krenula, pa kao i sve Laticeve otisla u potpuno nevezanom smjeru. On poziva na povezanost svapsko-hrvatsku, sto je svakako ideja koja ima historijsko uporiste nakon tisucu godina okupacije Hrvatske od strane Ugara i Svaba.
S druge strane imamo ovu kolumnu koja je odlicno krenula, pa kao i sve Laticeve otisla u potpuno nevezanom smjeru. On poziva na povezanost svapsko-hrvatsku, sto je svakako ideja koja ima historijsko uporiste nakon tisucu godina okupacije Hrvatske od strane Ugara i Svaba.
KAKO SU NAS SLAGALI: Tajni plan CIA-e i BND-a za raspad Jugoslavije skovan je još 1977. u Münchenu
-
palermo
#53464 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
dr_Evil wrote: ↑17/12/2025 09:02no_sekirli je upravu. Pisem to po ko zna koji put, ali evo da obnovite. Kad su bili studentski protesti '68-e, tamo negdje kad je @muha_sa vrtio tocak od bicikla niz Kovace, to je bio prvi put da Partija nije imala spremnu odbranu, navikli su oni bili na udare "atomski s desna", ali ovo je bio prvi put da ih je neko pokosio s lijeva, sto ce reci trazio da se partija vrati na ispravan put komunizma i da se ukinu elite.SaraFina wrote: ↑17/12/2025 01:23Opet ga braniš.no_sekirli wrote: ↑17/12/2025 01:07
Ocigledno onda ti ne znas. Evo neka drugi ljudi procijene. Dopustam mogucnost da si u pravu, ali mislim da ti se prividja. Ja samo komentiram ono sta vidim, svatko neka brani sam sebe.
Znaci, ostajem pri tvrdnji da je izricita uputa PR kvazistrucnjaka da se medijski, botovski i na sve druge nacine targetira Dino kao neki Pedro.
Sto bi rekao pokojni Dino Dvornik: Dino je vaki, Dino je naki...![]()
Ne znam radiš to svejedno ili ne. Ali braniš ga. Problem s Kiflom je sto on voli da se bahati, obećava i razmeće se. I to radi konstantno. A u biti je bezkicmenjak i klimoglavac Čoviću i Plenkoviću. Narod očekuje da dokaze ono sto je obećavao i bahatio se. A on ide u drugu krajnost i suflira HDZ
Onda se pitaš: zašto je pljuvao SDA i koliko je taj lik nedosljedni lazov. U tome je caka.
E to je problem izmedju NIP i SDA. Nema SDA problem sa prokletim komunjarama, cak sto vise, imaju oni svoje ratne talove s istima, a i lako je narodu prodati pricu protiv tih bezboznika. Ali sta kad ih njihovi napadnu s desna? E zato ste sve okrenuli protiv Dine.
Iz moje perspektive NIP i SDA je isto, Dino je drzao budzet SDA, a Ademovic bio alijin privatni (da ne kazem sta).
SDA ocekuje koaliciju sa SDP-om po uzoru na Mostar gdje su opalili par samara, dok sa NIP-om to ne smiju.
Osnovna razlika izmedju SDA I NIP-a je sto su ovi prvi veliki I mocni a ovi drugi su malesni, nejaki, taman za svoje mahale.
E sad, postavis pitanje sa kim bi ti prije u borbu, rat, kradju devojke, biznis I slicno.
- tramvajtrojka
#53465 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako prepoznati srbijanskog placenika tako sto mu je UK kriva za raspad Jugoslavije, a ne sprski nacionalizam, srbi imaju tu nit da konstantno provlače da su im britanci neprojateljski naroddr_Evil wrote: ↑17/12/2025 09:20 U ovom pressingu u startu Hadzidedic objasnjava da su britanci zaduzeni za raspad Jugoslavije i programirani raspad BiH. Odmah na pocetku emisije.
KAKO SU NAS SLAGALI: Tajni plan CIA-e i BND-a za raspad Jugoslavije skovan je još 1977. u Münchenu
I onda preko svojih korisnih telala na nasoj strani proturaju istu pricu, jer simptomaticno je da od najvecih svjetskih sila je nama deklarirani prijatelj i sad se to prijateljstvo treba poljuljati ovakvim navodima
- dr_Evil
#53466 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
palermo wrote: ↑17/12/2025 09:32
ja zemo.volim tvoje postove. I najjednostavniju stvar uspijes zakomplikovati
![]()
Osnovna razlika izmedju SDA I NIP-a je sto su ovi prvi veliki I mocni a ovi drugi su malesni, nejaki, taman za svoje mahale.
E sad, postavis pitanje sa kim bi ti prije u borbu, rat, kradju devojke, biznis I slicno.
Ma svaki scenarij je moguc. Kad su nastali NIP i SBB uvijek sam tvrdio da to SDA sebi pravi konkurenciju, ono lafo. Danas vjerujem da je to samo borba begova dok drzava nestaje, oduvijek je toga bilo kod nas
Nedavno sam citao jednu knjigu nekog pravoslavca koji je opisao rat izmedju mostarskih i blagajskih wannabe begova, gdje dosta raje izginu
- dr_Evil
#53467 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Povezanost britanskih i francuskih elita sa srbijanskim elitama je neupitna - ta pomoc je i te kako se pokazala devedesetih kao i 40ih. Ako se u nekom trenutku VB cini kao nas prijatelj, to ce samo reci da moramo malo bolje pogledati sta je njihova korist u svemu tome.tramvajtrojka wrote: ↑17/12/2025 09:36
Kako prepoznati srbijanskog placenika tako sto mu je UK kriva za raspad Jugoslavije, a ne sprski nacionalizam, srbi imaju tu nit da konstantno provlače da su im britanci neprojateljski narod
I onda preko svojih korisnih telala na nasoj strani proturaju istu pricu, jer simptomaticno je da od najvecih svjetskih sila je nama deklarirani prijatelj i sad se to prijateljstvo treba poljuljati ovakvim navodima![]()
Eh sad...zato kazem, nista bez masona
-
palermo
#53468 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma kakvi begovi I NIP a jos manje SBB, Nasi begovi su u SDA I SDP-u, sve ovo ostalo su samo pokusaji da se uguraju u tu kastu. Al nije to lako, ne postaje se beg preko noci.dr_Evil wrote: ↑17/12/2025 09:36palermo wrote: ↑17/12/2025 09:32
![]()
E sad, postavis pitanje sa kim bi ti prije u borbu, rat, kradju devojke, biznis I slicno.istinu zboris, sve uspijem zakomplikovati. Zanimljivo da u svom poslu sam potpuna suprotnost, sve uspijem pojednostavnit
![]()
Ma svaki scenarij je moguc. Kad su nastali NIP i SBB uvijek sam tvrdio da to SDA sebi pravi konkurenciju, ono lafo. Danas vjerujem da je to samo borba begova dok drzava nestaje, oduvijek je toga bilo kod nas![]()
Nedavno sam citao jednu knjigu nekog pravoslavca koji je opisao rat izmedju mostarskih i blagajskih wannabe begova, gdje dosta raje izginu![]()
Problem je sto nam je begovat nezreo. Valjda dodje tobe.
- dr_Evil
#53469 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Helem nevezano, ali pronadjoh ovaj pravoslavni link oko ovog sta spomenuh:palermo wrote: ↑17/12/2025 09:43Ma kakvi begovi I NIP a jos manje SBB, Nasi begovi su u SDA I SDP-u, sve ovo ostalo su samo pokusaji da se uguraju u tu kastu. Al nije to lako, ne postaje se beg preko noci.dr_Evil wrote: ↑17/12/2025 09:36palermo wrote: ↑17/12/2025 09:32
![]()
E sad, postavis pitanje sa kim bi ti prije u borbu, rat, kradju devojke, biznis I slicno.istinu zboris, sve uspijem zakomplikovati. Zanimljivo da u svom poslu sam potpuna suprotnost, sve uspijem pojednostavnit
![]()
Ma svaki scenarij je moguc. Kad su nastali NIP i SBB uvijek sam tvrdio da to SDA sebi pravi konkurenciju, ono lafo. Danas vjerujem da je to samo borba begova dok drzava nestaje, oduvijek je toga bilo kod nas![]()
Nedavno sam citao jednu knjigu nekog pravoslavca koji je opisao rat izmedju mostarskih i blagajskih wannabe begova, gdje dosta raje izginu![]()
Problem je sto nam je begovat nezreo. Valjda dodje tobe.
Jako je zanimljivo - naravno s propagandom, ali nisam znao za ovo dok ne naletih. Nekad se nasekiram koliko malo poznajem historiju svog grada, a jos ja pratim :S
- vee-jay
- Truba
#53471 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
i ja sam glasovao za komsica 2006
ali sam bio i za asada 2 mandata...pogotovo prvi
ali asad je unistio dinastiju i drzavu sa svoja besmislena 4 mandata
komsic ne moze unistiti drzavu sa 4 mandata ali nema smisla
birokratska pogreska u daytonu gdje su zaboravili ograniciti broj mandata...
ali sam bio i za asada 2 mandata...pogotovo prvi
ali asad je unistio dinastiju i drzavu sa svoja besmislena 4 mandata
komsic ne moze unistiti drzavu sa 4 mandata ali nema smisla
birokratska pogreska u daytonu gdje su zaboravili ograniciti broj mandata...
- Truba
#53472 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
pa nema smisla jer nemamo demokratske tradicijeJoseMujica wrote: ↑17/12/2025 08:57ovdje je sve moguće, pa i ovakvi transferi jer je sve podređeno namirivanju sopstvenih guzica
političke ideje i koncepti samo služe za mazanje očiju naivnim budalama
dobro došli u čarobni svijet prvobitne akumulacije
meni je uveliko ovaj forum otvorio oči, kada sam skontao da nekoć moralne vertikale i veliki borci protiv političke korupcije ne samo da šute, već životom brane svoje pulene kada rade isto što i oni koje su do juče kritikovali
ja sam kad se fejs pojavio 2007 u politicke opcije upisao very conservative
sjećam se dobro a tad sam bio član sdp
znači i ja koji se zanimam kofol za politiku lupam ko maksim po diviziji
kakvi su ostali?
- drug_profi
#53473 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Razlika između SDP i NiP je što jedni uglavnom idu u džamiju, drugi uglavnom ne.
NS je isto tu negdje. Crkva/džamija.
Nema ba ideala u politici. To su prošla vremena. Sad samo imaš različite retorike, a ciljevi su isti.
Nema ba ideala u politici. To su prošla vremena. Sad samo imaš različite retorike, a ciljevi su isti.
- DaysleepeR
#53474 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A svi skupa su na kokainu, uključujući i SDA.drug_profi wrote: ↑17/12/2025 10:36 Razlika između SDP i NiP je što jedni uglavnom idu u džamiju, drugi uglavnom ne.
- dr_Evil