Pa i dosta od toga što se dobilo je došlo kroz pritiske MZ-a i nametanjima prethodnih visokih predstavnika i ispravkama dejtonskog ustava.Danguba wrote: ↑16/12/2025 23:18I to se zove, rahat patnja.dale cooper wrote: ↑16/12/2025 23:12Apsolutno. Suštinski tri strane od kojih više ni jedna nije zadovoljnja DMS-om. Srbi i Hrvati jer su mislili da će se do sada stvoriti uslovi za odvajanjem
ili zaokruživanjem dodatne teritorije, dok su se Bošnjaci nadali da će rahat patnjom i stvaranjem brojčane nadmoći uspjeti poklopiti druge
dvije strane. Stvar je u tome što ni jedna od te tri opcije nisu realno ostvarive, barem kako sada stvari stoje.
Svi potpisali da ce drzava BiH postojati u svojim granicama, sa svojom funkcionalnom vlascu...bla bla bla...i onda separatisti koji su pristali na takvu BiH shvate da moraju opstruisati formiranje funkcionalne drzave inace, dzaba se(oruzano) borili da je nema.
...i tu smo zaglavili. Sto smo napravili drzave pod pritiskom, to imamo i ni milimetra ne damo. Ovi pjene da im popustimo da sruse i ovo postignuto.
Na milu nece dobiti.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- dale cooper
#53426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- SaraFina
#53427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jaoooo Kifla spasilac! Kifla vidovnjak! Politički mag.no_sekirli wrote: ↑16/12/2025 22:48 Prigovara se Trojci, odnosno Dini, (posto su upute PR magova SDFA-SNSD-Reuf B. partijskih sinekura, da se iskljucivo targetira Dino, i samo Dino), sto je sklopio vlast sa Covicem po novim pravilima koje je donio VP ( o kojima se by the way ne raspravlja).
Konstantno se aludira da je imao neki izbor i "karte" da ucjenjuje i postavlja uvjete u odabiru partnera. Naravno, ne zele pisati da bi u slucaju cekanja i odabira necega sta se nije moglo odabrati, posao nastavila vlada koja je vec 4 godine bila u tehnickom mandatu, i ciji je predsjednik trenutno u cuzari zbog dokazanog kriminala.
Pa majka mu stara, ima li barem malo obraza ovdje?
Last edited by SaraFina on 16/12/2025 23:46, edited 1 time in total.
- Danguba
#53428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da, i to je neko potpisao.dale cooper wrote: ↑16/12/2025 23:31Pa i dosta od toga što se dobilo je došlo kroz pritiske MZ-a i nametanjima prethodnih visokih predstavnika i ispravkama dejtonskog ustava.Danguba wrote: ↑16/12/2025 23:18I to se zove, rahat patnja.dale cooper wrote: ↑16/12/2025 23:12
Apsolutno. Suštinski tri strane od kojih više ni jedna nije zadovoljnja DMS-om. Srbi i Hrvati jer su mislili da će se do sada stvoriti uslovi za odvajanjem
ili zaokruživanjem dodatne teritorije, dok su se Bošnjaci nadali da će rahat patnjom i stvaranjem brojčane nadmoći uspjeti poklopiti druge
dvije strane. Stvar je u tome što ni jedna od te tri opcije nisu realno ostvarive, barem kako sada stvari stoje.
Svi potpisali da ce drzava BiH postojati u svojim granicama, sa svojom funkcionalnom vlascu...bla bla bla...i onda separatisti koji su pristali na takvu BiH shvate da moraju opstruisati formiranje funkcionalne drzave inace, dzaba se(oruzano) borili da je nema.
...i tu smo zaglavili. Sto smo napravili drzave pod pritiskom, to imamo i ni milimetra ne damo. Ovi pjene da im popustimo da sruse i ovo postignuto.
Na milu nece dobiti.
Drugi je problem sto se neki pokajali pa na pola puta bi da uniste i ono sto je postignuto.
DMS je zamisljen kao kostur a sve drugo su potpisnici su prihvatili dograditi naknadno.
Znamo da nije bilo ni valute, licnih dokumenata, tablica...mnogo cega ALI se pristalo da se to formira kao i mnogo sta.
Problem nastaje kada su tenkovi natovareni na labudice, pritisak nestaje i bude se uspavani separatisti znajuci da ih niko vise ne moze natjerati na nesto.
Tu smo i danas. Mole se ljudi da se dovrsi nefunkcionalna drzava.
Zasto bi kada u ovakvoj drzavi nakbolje funkcionisu. Nema sankcija.
Do kada, dok se boje ne rastope.
Drzi se onoga sto imas i ne popustaj.
- SaraFina
#53429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pred nametanje onog IZ vidjelo se i mi laici na forumu smo znali pozadinu i kako je cijela priča dobila epilog. Znaci trebalo je povuci kočnicu i otvoreno reci, da trojka ne želi biti dio price i uci u vlast sa HDZ-om jer su uvjeti za ulazak totalno losi po nas. Takodjer je trebalo forsirati i umješanost HR i otvoreno pogodovanje HDZ-u i Čoviću. Nistase od toga nije uradilo. Povila se kičma i ušlo se u dil oko vlasti bez ikakvih uvjeta i garancija.dale cooper wrote: ↑16/12/2025 23:27Isto kako Dodik, sa svim sranjem i krizom koju je nametnuo, nije uspio stvoriti legalitet za svoje protivustavne zakone i odbijanje VP-ovih nametanja, tako isto ni trojka ne bi mogla napraviti nešto slično. Mi moramo biti svjesni da si ne možemo priuštiti da otuđujemo MZ od sebe, kakvi god seSaraFina wrote: ↑16/12/2025 22:19Priča je vrlo pragmatična i zdravorazumska. Trebalo je postaviti uvjete i držati se toga. U biti trojka je odmah prihvatila nametnuto i dala bošnjački pečat i legalizirala nešto zašto nisu ni pokusali iskamčiti nesto korisno. Obzirom kako je došlo do tog nametanja kako i ti sam priznaješ da je svabo bio uvjetovan i HR lobirala to im je trebao biti dodatni vjetar u ledja da pokušaju pregovarati.dale cooper wrote: ↑16/12/2025 22:11
To ti je idiotska priča, jer kao što rekoh šta god da je trojka uradila, odluke OHR i VP su po DMS-u obavezujuće za sve. VP jeste bio pod pritiskom
lobiranja Hrvatske mjesecima prije izbora, što je uticalo na izmjene IZ-a koje je donio. Ali bez obzira na te izmjene IZ-a, HDZ je opet imao sasvim
dovoljno glasova da bude neizbježan partner strankama iz federacije.
Konaković na DF-a gleda kroz prizmu njihovog odnosa sa SDA, i ne mogu ga zbog toga kriviti. I ja ih posmatram na sličan način.
Živo mi se hebe sto je Kifla frustriran Bakirom i SDA. Sto ne podnosi Željka ili Slavena. Oko pitanja koje se tiču zajedničkog interesa ima da svoju netrpeljivost proguta i djeluje s njima kordinirano. Zna se gdje mogu biti konkurencija i lajati jedni na druge. Ako to ne može, neka ide.
nepravedni nekad činili u odnosu prema pro BiH strani i Bošnjacima. Srbi i Hrvati imaju dvije zemlje (od kojih je jedna u EU) sa kompletnom diplomatskom mašinerijom upregnutom koja konstantno radi za njihove interese i kontra interesa BiH. Mi taj luksuz nemamo, imamo samo
odnos izgrađen sa MZ-om koji se gradio tako što smo se uglavnom ponašali državnički i legalistički prema njihovim predstavnicima ovdje kao i prema
DMS-u koji je njihovo djelo.
Pa Željku se nudilo da bude dio trojkine priče, nikada nije htio napustiti zagrljaj SDA. A SDA se nikada ne može vjerovati, dokazali su to milion
puta.
Ako će MZ raditi na našu štetu, šta nam znaci njihova prisutnost? Bez koristi i da nas tlače skupa sa HDZ-om i Hrvatskom? Za čije babe zdravlje?
Niko te ne može prisiliti da budeš dio nečega sto je štetno za narod koji te predstavlja. Apsolutno niko. To najbolje su patentirali Albanci na Kosovu. Zato imaju državu. A mi pola genocidne i HDZ u Federaciji. Čim i MZ namirise da nema kičme i otpora krene tlačiti za račun strane koja bolje lobira. Kosovari su USA izignorirali i Srbe na sjeveru nastavili obezpravlhivati. Nikakve konsekvence nisu dobili zato. Niti ce dobiti. Taj model treba koristiti i kod nas. Samo nemamo mi dovoljno jaku političku opciju za takvo sto. Kod nas su sve štucavci i klimoglavci tipa Kifle.
Last edited by SaraFina on 16/12/2025 23:48, edited 1 time in total.
-
A_A_AKCIJA
- SaraFina
#53431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Stigla pješadija. Kaj se dela? Šta su vam je Čović i Plenković obećali da napadnete Slavena i isporučiti izdajnički poziciju člana presjedništva HDZ- u?
Ajde ekskluzivu
- no_sekirli
#53432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne zelim ad hominem nikako, ali ti si totalno otudjena od stvarnosti. Mozda sto ne zivis u drzavi za koju se tako boris, ali preko tastature, ili imas neki drugi problem.SaraFina wrote: ↑16/12/2025 23:33Jaoooo Kifla spasilac! Kifla vidovnjak! Politički mag.no_sekirli wrote: ↑16/12/2025 22:48 Prigovara se Trojci, odnosno Dini, (posto su upute PR magova SDFA-SNSD-Reuf B. partijskih sinekura, da se iskljucivo targetira Dino, i samo Dino), sto je sklopio vlast sa Covicem po novim pravilima koje je donio VP ( o kojima se by the way ne raspravlja).
Konstantno se aludira da je imao neki izbor i "karte" da ucjenjuje i postavlja uvjete u odabiru partnera. Naravno, ne zele pisati da bi u slucaju cekanja i odabira necega sta se nije moglo odabrati, posao nastavila vlada koja je vec 4 godine bila u tehnickom mandatu, i ciji je predsjednik trenutno u cuzari zbog dokazanog kriminala.
Pa majka mu stara, ima li barem malo obraza ovdje?lik je samoljubiv i bolesno opterecen utiskom koji ostavlja. Svoju politiku kompletnu bazirao je na Harkanja po SDA. I to mu je cijela priča. SDA i Bakir. Željko i DF. SDF. A nikako da nam kažete gdje ćemo to profitirati ako dozvolimo da Čović i HDZ uzmu člana presjedništva. Dozvolili ste da IZ i nametanje prodje bez ikakvog otpora ili uvjeta. Sad bi nas usto levatiki s pričom da se s Čovićem treba ponašati kooperativno i dozvoliti da zasjedne u presjedništvo? Vi ste ogranak GDZ-a za Vr Bosnu? Hoće Plenki uručivati sahare u plaketama za zasluge? Kako vas nije kolektivno sram? Sahranili ste opciju gradjanske, zbog svojih sitnih interesa. Ako ne možete kontrolirati vaše nagone i ne znate šta znaci dobrobit gradjana koji su vas postavili tu gdje jeste.. izvolite sjahati s vlasti. Nesposobnjakovići i prodane duše.
Uz ovo sve, ne baratas procedurama, ali previse pises, plus predstavljas se kao zensko pa si nekima simpaticna, a mozda si i simpatican. Who knows
Kao i u puno svojih upisa, polazis od laznih premisa i iz njih izvedes zakljucke koje prodajes kao fakte.
Plus, imas nenormalnu zelju da etiketiras ljude, pa si ti "mi", a svi ostali su neprijatelji.
Ne znas da se na odluke VP ne moze zaliti, tako da konstatiranje da se nesto pustilo nema nikakvog smisla. Trojka je izgubila nametanjem u izbornoj noci, ali sta su mogli? Organizirat proteste, psovat VPa kao Dodik, slati mu nazi sljemove?
Da ne poznajes procedure jasno je i iz poziva na gradjansku, i toboznjeg sahranjivanja iste, a ne znas da je gradjanska sahranjena u Dejtonu. I bez promjene Dejtona nema ni gradjanske, a ako ne znas kako se mijenja Dejtonski mirovni sporazum, procitaj malo.
- SaraFina
#53433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bla bla trućno_sekirli wrote: ↑16/12/2025 23:53Ne zelim ad hominem nikako, ali ti si totalno otudjena od stvarnosti. Mozda sto ne zivis u drzavi za koju se tako boris, ali preko tastature, ili imas neki drugi problem.SaraFina wrote: ↑16/12/2025 23:33Jaoooo Kifla spasilac! Kifla vidovnjak! Politički mag.no_sekirli wrote: ↑16/12/2025 22:48 Prigovara se Trojci, odnosno Dini, (posto su upute PR magova SDFA-SNSD-Reuf B. partijskih sinekura, da se iskljucivo targetira Dino, i samo Dino), sto je sklopio vlast sa Covicem po novim pravilima koje je donio VP ( o kojima se by the way ne raspravlja).
Pa majka mu stara, ima li barem malo obraza ovdje?lik je samoljubiv i bolesno opterecen utiskom koji ostavlja. Svoju politiku kompletnu bazirao je na Harkanja po SDA. I to mu je cijela priča. SDA i Bakir. Željko i DF. SDF. A nikako da nam kažete gdje ćemo to profitirati ako dozvolimo da Čović i HDZ uzmu člana presjedništva. Dozvolili ste da IZ i nametanje prodje bez ikakvog otpora ili uvjeta. Sad bi nas usto levatiki s pričom da se s Čovićem treba ponašati kooperativno i dozvoliti da zasjedne u presjedništvo? Vi ste ogranak GDZ-a za Vr Bosnu? Hoće Plenki uručivati sahare u plaketama za zasluge? Kako vas nije kolektivno sram? Sahranili ste opciju gradjanske, zbog svojih sitnih interesa. Ako ne možete kontrolirati vaše nagone i ne znate šta znaci dobrobit gradjana koji su vas postavili tu gdje jeste.. izvolite sjahati s vlasti. Nesposobnjakovići i prodane duše.
Uz ovo sve, ne baratas procedurama, ali previse pises, plus predstavljas se kao zensko pa si nekima simpaticna, a mozda si i simpatican. Who knows![]()
Kao i u puno svojih upisa, polazis od laznih premisa i iz njih izvedes zakljucke koje prodajes kao fakte.
Plus, imas nenormalnu zelju da etiketiras ljude, pa si ti "mi", a svi ostali su neprijatelji.
Ne znas da se na odluke VP ne moze zaliti, tako da konstatiranje da se nesto pustilo nema nikakvog smisla. Trojka je izgubila nametanjem u izbornoj noci, ali sta su mogli? Organizirat proteste, psovat VPa kao Dodik, slati mu nazi sljemove?
Da ne poznajes procedure jasno je i iz poziva na gradjansku, i toboznjeg sahranjivanja iste, a ne znas da je gradjanska sahranjena u Dejtonu. I bez promjene Dejtona nema ni gradjanske, a ako ne znas kako se mijenja Dejtonski mirovni sporazum, procitaj malo.
Bla bla truć
Ajde ukratko, da skratimo viseuzaludnu i tvoje trakate. Pojasni nama neukim forumskim laicima, sta dobijemo kad predate poziciju člana presjedništva HDZ-u? Hoće Čović postati bosanski patriot? Prestati da šuruje s cetaljima i blokira federaciju i BiH? Hoće biti za jedinstvu i nedjeljivu?
Vas napad na Slavena može znaciti samo jedno. A to je da već imate dil sa HDZ-om i da im želite uručiti i poklon dodatni uz onaj IZ koji ste aminovati i legitimizirali.
- moon_walker_90
#53434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Na stranu sada Steta, da smo imali jos 5 politicara sa slicnim rezultatima, drugacije bi sve bilo.
- Danguba
#53435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jedina stvar koju bih podrzao, poboljsanje gradskog saobracaja u Sarajevu.
Svaka cast.
Nema veze koliko kosta ali je uradjena dobra stvar.
Svaka cast.
Nema veze koliko kosta ali je uradjena dobra stvar.
- no_sekirli
#53436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Opet cu ti reci sta sam vec par puta.SaraFina wrote: ↑16/12/2025 23:58Bla bla trućno_sekirli wrote: ↑16/12/2025 23:53Ne zelim ad hominem nikako, ali ti si totalno otudjena od stvarnosti. Mozda sto ne zivis u drzavi za koju se tako boris, ali preko tastature, ili imas neki drugi problem.SaraFina wrote: ↑16/12/2025 23:33
Jaoooo Kifla spasilac! Kifla vidovnjak! Politički mag.lik je samoljubiv i bolesno opterecen utiskom koji ostavlja. Svoju politiku kompletnu bazirao je na Harkanja po SDA. I to mu je cijela priča. SDA i Bakir. Željko i DF. SDF. A nikako da nam kažete gdje ćemo to profitirati ako dozvolimo da Čović i HDZ uzmu člana presjedništva. Dozvolili ste da IZ i nametanje prodje bez ikakvog otpora ili uvjeta. Sad bi nas usto levatiki s pričom da se s Čovićem treba ponašati kooperativno i dozvoliti da zasjedne u presjedništvo? Vi ste ogranak GDZ-a za Vr Bosnu? Hoće Plenki uručivati sahare u plaketama za zasluge? Kako vas nije kolektivno sram? Sahranili ste opciju gradjanske, zbog svojih sitnih interesa. Ako ne možete kontrolirati vaše nagone i ne znate šta znaci dobrobit gradjana koji su vas postavili tu gdje jeste.. izvolite sjahati s vlasti. Nesposobnjakovići i prodane duše.
Uz ovo sve, ne baratas procedurama, ali previse pises, plus predstavljas se kao zensko pa si nekima simpaticna, a mozda si i simpatican. Who knows![]()
Bla bla truć
Ajde ukratko, da skratimo viseuzaludnu i tvoje trakate. Pojasni nama neukim forumskim laicima, sta dobijemo kad predate poziciju člana presjedništva HDZ-u? Hoće Čović postati bosanski patriot? Prestati da šuruje s cetaljima i blokira federaciju i BiH? Hoće biti za jedinstvu i nedjeljivu?
Vas napad na Slavena može znaciti samo jedno. A to je da već imate dil sa HDZ-om i da im želite uručiti i poklon dodatni uz onaj IZ koji ste aminovati i legitimizirali.
Iz laznih premisa izvlacis zakljucke i prodajes ih kao istinite i jedino ispravne. Kad ne znas sta ces, upotrijebis bla bla truc. A sve tvoje tlapnje se mogu svesti na bla bla truc.
Opet etiketiras, tako da meni imputiras da ja mogu nekom nesto predati, i da ja mogu dati odgovore kakav ce Covic biti.
Takodjer, imuputiras mi da ja nesto napadam Slavena, pa evo, opet bih te molio da nadjes moj citat gdje ja napadam Slavena zbog kandidature, osim sto sam rekao da je prerano objavljena.
Ne pripadam nikakvoj partiji, niti sam bilo kada, tako da nisam ni mi ni vi, ja sam ja.
Jedini IZ koji je amenovao i podrzao politiku aparthejda je Bakir u Mostaru, tako da opet isplivava tvoje osnovno neznanje o procedurama, kao i dogadjanjima na politickoj sceni u BiH.
Ali znas da je Dino kriv sto ce sutra padati kisa. Kriv je, i ja kazem
-
A_A_AKCIJA
#53437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Haj kad tako fino i ljubazno pitaš, da ti odgovorim
Ukratko, struka je ključ uspjeha
Otkako je Dino angažirao stručnjake poput R. Jeremija, da samo njega spomenem, kao savjetnika za dubinsku analitiku i stručnjaka za grupnu dinamiku, počela je skika i vriska na političkoj sceni.
Ostalo ne smijem da otkrivam
- Danguba
#53438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
pocelo je osipanje stranke....
- SaraFina
#53439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Meni izgleda da koristi jedino chat gpt, gratis verziju, za pisanje onih mahalskih prosera. Gdje pokušava ispasti duhovit. Za nešto vise nema on ni dara, a ni potencijalaA_A_AKCIJA wrote: ↑17/12/2025 00:08Haj kad tako fino i ljubazno pitaš, da ti odgovorim
Ukratko, struka je ključ uspjeha
Otkako je Dino angažirao stručnjake poput R. Jeremija, da samo njega spomenem, kao savjetnika za dubinsku analitiku i stručnjaka za grupnu dinamiku, počela je skika i vriska na političkoj sceni.
Ostalo ne smijem da otkrivam
- SaraFina
#53440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako braniš Kiflu i Čovića a nisi neki stranački uhljeb, onda si lud. Oprosti. Ali ne mogu skontati da neTKO bez koristi može dobrovoljno izigravati pajaca i braniti neodbranjivo. Svaka čast ako to radiš iz ubjedjena i gratis. Ali je totalka glupo. Bar meni.no_sekirli wrote: ↑17/12/2025 00:08Opet cu ti reci sta sam vec par puta.SaraFina wrote: ↑16/12/2025 23:58Bla bla trućno_sekirli wrote: ↑16/12/2025 23:53
Ne zelim ad hominem nikako, ali ti si totalno otudjena od stvarnosti. Mozda sto ne zivis u drzavi za koju se tako boris, ali preko tastature, ili imas neki drugi problem.
Bla bla truć
Iz laznih premisa izvlacis zakljucke i prodajes ih kao istinite i jedino ispravne. Kad ne znas sta ces, upotrijebis bla bla truc. A sve tvoje tlapnje se mogu svesti na bla bla truc.
Opet etiketiras, tako da meni imputiras da ja mogu nekom nesto predati, i da ja mogu dati odgovore kakav ce Covic biti.
Takodjer, imuputiras mi da ja nesto napadam Slavena, pa evo, opet bih te molio da nadjes moj citat gdje ja napadam Slavena zbog kandidature, osim sto sam rekao da je prerano objavljena.
Ne pripadam nikakvoj partiji, niti sam bilo kada, tako da nisam ni mi ni vi, ja sam ja.
Jedini IZ koji je amenovao i podrzao politiku aparthejda je Bakir u Mostaru, tako da opet isplivava tvoje osnovno neznanje o procedurama, kao i dogadjanjima na politickoj sceni u BiH.
Ali znas da je Dino kriv sto ce sutra padati kisa. Kriv je, i ja kazem![]()
Te stranke su odron. Moralni i ljudski. I SDA je odron. Da ne bude da njima povladujem. Ali NiP i HDZ su prvaci u toj kategoriji. Svi drugi su ispod njih.
- Haris.ba
- no_sekirli
#53442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Opet ne govoris istinu, a ako to nije tako, samo mi nadji jednu recenicu gdje ja branim Kiflu, a narocito krimosa Covica. Samo jednu recenicu, evo ja te molim.SaraFina wrote: ↑17/12/2025 00:15Ako braniš Kiflu i Čovića a nisi neki stranački uhljeb, onda si lud. Oprosti. Ali ne mogu skontati da neTKO bez koristi može dobrovoljno izigravati pajaca i braniti neodbranjivo. Svaka čast ako to radiš iz ubjedjena i gratis. Ali je totalka glupo. Bar meni.no_sekirli wrote: ↑17/12/2025 00:08Opet cu ti reci sta sam vec par puta.SaraFina wrote: ↑16/12/2025 23:58
Bla bla truć
Bla bla truć
Te stranke su odron. Moralni i ljudski. I SDA je odron. Da ne bude da njima povladujem. Ali NiP i HDZ su prvaci u toj kategoriji. Svi drugi su ispod njih.
Imputiras opet svakome da je placenicki bot, svi su placeni koji ne napadaju Dinu, jer Dino je iskonski sejtan.
Ne znam sta ti imas od toga sto evo napadas Trojku, ako radis iz ubjedjenja i besplatno svaka ti cast.
Naravno da je HDZ odron, NiP, SDA, SNSD kao i ostali derivati, ali nazalost u nasoj drzavi vec odavno ne mozemo birati bolje stranke i kandidate, nego smo prinudjeni birati manje losije. Nazalost, ali tako je.
Na svakom biracu je da odabere onoga, tko je za njega manje losiji od protukadidata.
- SaraFina
#53443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Je li ovo tvoj upis? Jbg.no_sekirli wrote: ↑17/12/2025 00:33Opet ne govoris istinu, a ako to nije tako, samo mi nadji jednu recenicu gdje ja branim Kiflu, a narocito krimosa Covica. Samo jednu recenicu, evo ja te molim.SaraFina wrote: ↑17/12/2025 00:15Ako braniš Kiflu i Čovića a nisi neki stranački uhljeb, onda si lud. Oprosti. Ali ne mogu skontati da neTKO bez koristi može dobrovoljno izigravati pajaca i braniti neodbranjivo. Svaka čast ako to radiš iz ubjedjena i gratis. Ali je totalka glupo. Bar meni.no_sekirli wrote: ↑17/12/2025 00:08
Opet cu ti reci sta sam vec par puta.
Imputiras opet svakome da je placenicki bot, svi su placeni koji ne napadaju Dinu, jer Dino je iskonski sejtan.
Ne znam sta ti imas od toga sto evo napadas Trojku, ako radis iz ubjedjenja i besplatno svaka ti cast.
Naravno da je HDZ odron, NiP, SDA, SNSD kao i ostali derivati, ali nazalost u nasoj drzavi vec odavno ne mozemo birati bolje stranke i kandidate, nego smo prinudjeni birati manje losije. Nazalost, ali tako je.
Na svakom biracu je da odabere onoga, tko je za njega manje losiji od protukadidata.
Prigovara se Trojci, odnosno Dini, (posto su upute PR magova SDFA-SNSD-Reuf B. partijskih sinekura, da se iskljucivo targetira Dino, i samo Dino), sto je sklopio vlast sa Covicem po novim pravilima koje je donio VP ( o kojima se by the way ne raspravlja).
- dale cooper
#53444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A ranije su ulasci u vlast bili povoljniji? Newsflash, vlast se formira da bi država mogla funkcionisati, koliko toliko. I svako ima razne zahtjeve,SaraFina wrote: ↑16/12/2025 23:43Pred nametanje onog IZ vidjelo se i mi laici na forumu smo znali pozadinu i kako je cijela priča dobila epilog. Znaci trebalo je povuci kočnicu i otvoreno reci, da trojka ne želi biti dio price i uci u vlast sa HDZ-om jer su uvjeti za ulazak totalno losi po nas. Takodjer je trebalo forsirati i umješanost HR i otvoreno pogodovanje HDZ-u i Čoviću. Nistase od toga nije uradilo. Povila se kičma i ušlo se u dil oko vlasti bez ikakvih uvjeta i garancija.dale cooper wrote: ↑16/12/2025 23:27Isto kako Dodik, sa svim sranjem i krizom koju je nametnuo, nije uspio stvoriti legalitet za svoje protivustavne zakone i odbijanje VP-ovih nametanja, tako isto ni trojka ne bi mogla napraviti nešto slično. Mi moramo biti svjesni da si ne možemo priuštiti da otuđujemo MZ od sebe, kakvi god seSaraFina wrote: ↑16/12/2025 22:19
Priča je vrlo pragmatična i zdravorazumska. Trebalo je postaviti uvjete i držati se toga. U biti trojka je odmah prihvatila nametnuto i dala bošnjački pečat i legalizirala nešto zašto nisu ni pokusali iskamčiti nesto korisno. Obzirom kako je došlo do tog nametanja kako i ti sam priznaješ da je svabo bio uvjetovan i HR lobirala to im je trebao biti dodatni vjetar u ledja da pokušaju pregovarati.
Živo mi se hebe sto je Kifla frustriran Bakirom i SDA. Sto ne podnosi Željka ili Slavena. Oko pitanja koje se tiču zajedničkog interesa ima da svoju netrpeljivost proguta i djeluje s njima kordinirano. Zna se gdje mogu biti konkurencija i lajati jedni na druge. Ako to ne može, neka ide.
nepravedni nekad činili u odnosu prema pro BiH strani i Bošnjacima. Srbi i Hrvati imaju dvije zemlje (od kojih je jedna u EU) sa kompletnom diplomatskom mašinerijom upregnutom koja konstantno radi za njihove interese i kontra interesa BiH. Mi taj luksuz nemamo, imamo samo
odnos izgrađen sa MZ-om koji se gradio tako što smo se uglavnom ponašali državnički i legalistički prema njihovim predstavnicima ovdje kao i prema
Pa Željku se nudilo da bude dio trojkine priče, nikada nije htio napustiti zagrljaj SDA. A SDA se nikada ne može vjerovati, dokazali su to milion
puta.
Ako će MZ raditi na našu štetu, šta nam znaci njihova prisutnost? Bez koristi i da nas tlače skupa sa HDZ-om i Hrvatskom? Za čije babe zdravlje?
Niko te ne može prisiliti da budeš dio nečega sto je štetno za narod koji te predstavlja. Apsolutno niko. To najbolje su patentirali Albanci na Kosovu. Zato imaju državu. A mi pola genocidne i HDZ u Federaciji. Čim i MZ namirise da nema kičme i otpora krene tlačiti za račun strane koja bolje lobira. Kosovari su USA izignorirali i Srbe na sjeveru nastavili obezpravlhivati. Nikakve konsekvence nisu dobili zato. Niti ce dobiti. Taj model treba koristiti i kod nas. Samo nemamo mi dovoljno jaku političku opciju za takvo sto. Kod nas su sve štucavci i klimoglavci tipa Kifle.
što ne znači da će im biti ispunjeni. Da li je glavni HDZ-ov zahtjev, novi izborni zakon, bio ispunjen u ove zadnje tri godine, uprkos stalnim
pritiscima? Ne, nije.
Situacija na Kosovu je potpuno drugačija, oni su veći dio svog konflikta sa Srbima završili vojnim putem, tako da ti ta uporedba apsolutno nema mjesta. I Albanci nemaju ništa slično DMS-u.
Kao što sam maloprije pisao drugom forumašu, MZ i VP su itekako ranije donosili odluke koje su išle u korist izgradnje ove države, čak šta
više većina pomaka u mijenjanu dejtonskog sporazuma se može prepisati njihovim intervencijama. Tako da nije nikako pametno praviti
neprijatelja od njih, uz ovakvo okruženje.
Ti uporno nećeš da shvatiš da država kakvu priželjkuješ apsolutno nije ostvariva sa trenutnim ustavom.
- no_sekirli
#53445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jeste, da.SaraFina wrote: ↑17/12/2025 00:39Je li ovo tvoj upis? Jbg.no_sekirli wrote: ↑17/12/2025 00:33Opet ne govoris istinu, a ako to nije tako, samo mi nadji jednu recenicu gdje ja branim Kiflu, a narocito krimosa Covica. Samo jednu recenicu, evo ja te molim.SaraFina wrote: ↑17/12/2025 00:15
Ako braniš Kiflu i Čovića a nisi neki stranački uhljeb, onda si lud. Oprosti. Ali ne mogu skontati da neTKO bez koristi može dobrovoljno izigravati pajaca i braniti neodbranjivo. Svaka čast ako to radiš iz ubjedjena i gratis. Ali je totalka glupo. Bar meni.
Na svakom biracu je da odabere onoga, tko je za njega manje losiji od protukadidata.Prigovara se Trojci, odnosno Dini, (posto su upute PR magova SDFA-SNSD-Reuf B. partijskih sinekura, da se iskljucivo targetira Dino, i samo Dino), sto je sklopio vlast sa Covicem po novim pravilima koje je donio VP ( o kojima se by the way ne raspravlja).
Sad mi kazi koja je poanta?
Gdje sam ja tu branio Dinu, Dragana ili nekoga?
- SaraFina
#53446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kifla cijelo vrijeme tvrdi da će prakinuti praksu koju SDA koristio i prodavao bošnjačke nacionalne interese. Pljuvanjem po njima gradio je kampanju i obećavao kule i gradove. Da bi šta? Nastavio žešće rastakati državu i nacionalne interese našeg naroda.dale cooper wrote: ↑17/12/2025 00:40A ranije su ulasci u vlast bili povoljniji? Newsflash, vlast se formira da bi država mogla funkcionisati, koliko toliko. I svako ima razne zahtjeve,SaraFina wrote: ↑16/12/2025 23:43Pred nametanje onog IZ vidjelo se i mi laici na forumu smo znali pozadinu i kako je cijela priča dobila epilog. Znaci trebalo je povuci kočnicu i otvoreno reci, da trojka ne želi biti dio price i uci u vlast sa HDZ-om jer su uvjeti za ulazak totalno losi po nas. Takodjer je trebalo forsirati i umješanost HR i otvoreno pogodovanje HDZ-u i Čoviću. Nistase od toga nije uradilo. Povila se kičma i ušlo se u dil oko vlasti bez ikakvih uvjeta i garancija.dale cooper wrote: ↑16/12/2025 23:27
Isto kako Dodik, sa svim sranjem i krizom koju je nametnuo, nije uspio stvoriti legalitet za svoje protivustavne zakone i odbijanje VP-ovih nametanja, tako isto ni trojka ne bi mogla napraviti nešto slično. Mi moramo biti svjesni da si ne možemo priuštiti da otuđujemo MZ od sebe, kakvi god se
puta.
što ne znači da će im biti ispunjeni. Da li je glavni HDZ-ov zahtjev, novi izborni zakon, bio ispunjen u ove zadnje tri godine, uprkos stalnim
pritiscima? Ne, nije.
Situacija na Kosovu je potpuno drugačija, oni su veći dio svog konflikta sa Srbima završili vojnim putem, tako da ti ta uporedba apsolutno nema mjesta. I Albanci nemaju ništa slično DMS-u.
Kao što sam maloprije pisao drugom forumašu, MZ i VP su itekako ranije donosili odluke koje su išle u korist izgradnje ove države, čak šta
više većina pomaka u mijenjanu dejtonskog sporazuma se može prepisati njihovim intervencijama. Tako da nije nikako pametno praviti
neprijatelja od njih, uz ovakvo okruženje.
Ti uporno nećeš da shvatiš da država kakvu priželjkuješ apsolutno nije ostvariva sa trenutnim ustavom.
Sto se Kosova tiče, ne znam koliko si pratio ali njima je lično USA postavljala uvjete zbog Srba na sjeveru Kosova. Jbg kad ti Ameri kažu: prekini s tom praksom i kontroliraj se, ne može ti biti svejedno. No nije da nisu prekinuli nego su još žešće nastavili. Jednostavno svaki pokušaj dogovora uriniraju i nastave ukidati nadležnost po nadležnost. Servirala bi se i njima neka mini RS da su pristali. Ali nisu. Plus su odlučno stali i nisu dozvolili da ih ni pritisci Amera slome.
Naši se utrte od Svabe i Plenkovica. U biti šta može Svabo uraditi ili MZ ako se otmemo s uzice? Pustiti da HR udje vojno i naoraviti treći entitet od SB do Zaoadne Eranijie? Ne može ništa. Mogu nas opominjati i prijetiti kao sto su USA prijetili Kosovarima. No kad pokažeš kičmu svi stvore poštovanje prema tebi. A mi to ne znamo izvesti. Jednostavno idemo linijom manjeg otpora. I patimo da se svidimo. Da budemo kooperativni i pro EU nastrojeni. A onda nas tlače kao mlade majmune i ne staju sa zahtjevima i ustupcima. Koje traže od nas.
Last edited by SaraFina on 17/12/2025 00:59, edited 2 times in total.
- SaraFina
#53447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa pročitaj prvu rečenicu. Ne moraš dalje. Ako to nije pokušaj odbrane Kifle ja ne znam sto je. Zezaš?no_sekirli wrote: ↑17/12/2025 00:50Jeste, da.SaraFina wrote: ↑17/12/2025 00:39Je li ovo tvoj upis? Jbg.no_sekirli wrote: ↑17/12/2025 00:33
Opet ne govoris istinu, a ako to nije tako, samo mi nadji jednu recenicu gdje ja branim Kiflu, a narocito krimosa Covica. Samo jednu recenicu, evo ja te molim.
Na svakom biracu je da odabere onoga, tko je za njega manje losiji od protukadidata.Prigovara se Trojci, odnosno Dini, (posto su upute PR magova SDFA-SNSD-Reuf B. partijskih sinekura, da se iskljucivo targetira Dino, i samo Dino), sto je sklopio vlast sa Covicem po novim pravilima koje je donio VP ( o kojima se by the way ne raspravlja).
- Danguba
- no_sekirli
#53449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ocigledno onda ti ne znas. Evo neka drugi ljudi procijene. Dopustam mogucnost da si u pravu, ali mislim da ti se prividja. Ja samo komentiram ono sta vidim, svatko neka brani sam sebe.SaraFina wrote: ↑17/12/2025 00:53Pa pročitaj prvu rečenicu. Ne moraš dalje. Ako to nije pokušaj idbrane Kifle ja ne znam sto je. Zezaš?no_sekirli wrote: ↑17/12/2025 00:50Jeste, da.
Znaci, ostajem pri tvrdnji da je izricita uputa PR kvazistrucnjaka da se medijski, botovski i na sve druge nacine targetira Dino kao neki Pedro.
Dino ispada gori od crnog djavla, a Dino u biti mali od palube u Trojci.
Nema "artiljerije" na SDP i Niksica, iako realno imaju vise mandata od NiPa, NiP je bez njih nemocan, ali Dino je meta. Nije Niksic, nije Becirevic, nije Masic, Stojanovic.
Sto bi rekao pokojni Dino Dvornik: Dino je vaki, Dino je naki...
- SaraFina
#53450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Opet ga braniš.no_sekirli wrote: ↑17/12/2025 01:07Ocigledno onda ti ne znas. Evo neka drugi ljudi procijene. Dopustam mogucnost da si u pravu, ali mislim da ti se prividja. Ja samo komentiram ono sta vidim, svatko neka brani sam sebe.SaraFina wrote: ↑17/12/2025 00:53Pa pročitaj prvu rečenicu. Ne moraš dalje. Ako to nije pokušaj idbrane Kifle ja ne znam sto je. Zezaš?no_sekirli wrote: ↑17/12/2025 00:50
Jeste, da.
Znaci, ostajem pri tvrdnji da je izricita uputa PR kvazistrucnjaka da se medijski, botovski i na sve druge nacine targetira Dino kao neki Pedro.
Nema "artiljerije" na SDP i Niksica, iako realno imaju vise mandata od NiPa, NiP je bez njih nemocan, ali Dino je meta. Nije Niksic, nije Becirevic, nije Masic, Stojanovic.
Sto bi rekao pokojni Dino Dvornik: Dino je vaki, Dino je naki...![]()
Ne znam radiš to svejedno ili ne. Ali braniš ga. Problem s Kiflom je sto on voli da se bahati, obećava i razmeće se. I to radi konstantno. A u biti je bezkicmenjak i klimoglavac Čoviću i Plenkoviću. Narod očekuje da dokaze ono sto je obećavao i bahatio se. A on ide u drugu krajnost i suflira HDZ
Onda se pitaš: zašto je pljuvao SDA i koliko je taj lik nedosljedni lazov. U tome je caka.