Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kratko sam imao Lybru SW 1.9 JTD. Sjedišta, motor i ovjes su bili na vrhu tadašnje D klase. Ali kombinacija top materijala (koža, gumirana instrument tabla...) i najjeftinije plastike iz Seicenta koja je još traljavo montirana su im došli glave.
nepass1 wrote: ↑16/12/2025 23:34
Joj lancie odrona, ne mogu da shvatiti da neko ode u salon i ovo kupi
Koje
Ova lybra gore sa alfom u usporedbi
I prodajne brojke su daleko na strani Alfe. Mislim da se 156 5x bolje prodavala. Ja sam imao obje verzije 156. Prvu seriju i FL. Danas, kad bi mogao birati, od ove dvije gore, uzeo bi Lybru. Dobar je to auto. Uzasno podcijenjen
I prodajne brojke su daleko na strani Alfe. Mislim da se 156 5x bolje prodavala. Ja sam imao obje verzije 156. Prvu seriju i FL. Danas, kad bi mogao birati, od ove dvije gore, uzeo bi Lybru. Dobar je to auto. Uzasno podcijenjen
Meni izgleda kao prethodnik multiple
Inace osim delte integrale svaka je rugoba zestoka
canvra888 wrote: ↑17/12/2025 00:03
Lybra i generalno Lancia je baš polarizirajuća što se tiče dizajna. Il' ti je lijepa, il' ti je odvratna. Teško da ima nešto između.
Meni je npr. odvratna 156-ica jako lijepa s druge strane.
Ovo je dizajn sa pocetka milenija pod motom "ritorna a la classicita" odnosno povratak klasike i oponasanje izgleda Lancia iz 50-tih i 60-tih.
Danas sam se vozio u novoj Grande Pandi.
1.2 eDCT najjaci paket opreme LaPrima. Boja Žuta Limun. Redovna cijena 41k, uz popuste placena 37k.
Odličan mali auto. Motor dobro vuce. Mjenjac nije dobar kao DSG, ali radi posao vrlodobro. Sjedista odlicna, kao da su posudjenja iz novijih Citroena ili ih prave na slican način. Oprema kompletna, nema se sta doplatiti. Raja se okreću, valjda se ističe bojom i dizajnom. Jedina zamjerka, plastike unutra. Nisu nista bolje od Pande od prije 20 godina. Ali meni to ne smeta. Iskreno, tesko se moze kupiti noviji auto za te pare, da ima bolju opremu i automatski mjenjac.
Tu mi je i sumnja kako ce mehanicki sklop raditi za 5-7-10 godina i nakon 100k km. Neka vrijeme odradi svoje. Ko zna, mozda se i pokaze dobro
P.S. vozio bi je prije Dacia Stepway, auto ima neki pecat, neku poruku.
Vidim u Slovačkoj je Panda bez eDCT i struje 2.5k € jeftinija od Hybridne. Ako bi tako nesto slicno bilo i kod nas, Panda bi se spustila dobro ispod 30k KM za osnovnu. 32k bi bila ova LaPrima oprema. To je realno extra cijena u ovom ludom vremenu
sime_cipol wrote: ↑20/12/2025 17:29
Danas sam se vozio u novoj Grande Pandi.
1.2 eDCT najjaci paket opreme LaPrima. Boja Žuta Limun. Redovna cijena 41k, uz popuste placena 37k.
Odličan mali auto. Motor dobro vuce. Mjenjac nije dobar kao DSG, ali radi posao vrlodobro. Sjedista odlicna, kao da su posudjenja iz novijih Citroena ili ih prave na slican način. Oprema kompletna, nema se sta doplatiti. Raja se okreću, valjda se ističe bojom i dizajnom. Jedina zamjerka, plastike unutra. Nisu nista bolje od Pande od prije 20 godina. Ali meni to ne smeta. Iskreno, tesko se moze kupiti noviji auto za te pare, da ima bolju opremu i automatski mjenjac.
Tu mi je i sumnja kako ce mehanicki sklop raditi za 5-7-10 godina i nakon 100k km. Neka vrijeme odradi svoje. Ko zna, mozda se i pokaze dobro
P.S. vozio bi je prije Dacia Stepway, auto ima neki pecat, neku poruku.
Eno meni pred zgradom ista parkirana, nova. Kupljena prosle sedmice. Da nismo komsije
Samo vidjoh pise hybrid na njoj. Nisam zagledao.
Zena naravno odmah poludila kako mocan dzip