Obzirom da je stadion i da je kapacitet daleko veći, bit će jeftinije od najskupljih Čolinih karata. Svi se nešto dive Merlinu i njegovoj produkciji,a li da pogledate koncert poput Nicka Cavea ili nekog drugog velikana, onda bi ste vidjeli da su Dino Merlin i njegova produkcija smiješni.Digla_da_kreci wrote: ↑15/12/2025 07:01 To su neke silver, evo gledam na olx ima i za 40-50KM.
Bas me zanima koliko ce kostati za Dinu Merlina, najavio je peto Kosevo na ljeto.
Koncert karte crno trziste
- Better Man
#26 Re: Koncert karte crno trziste
- Haris.ba
- pepeljara
#28 Re: Koncert karte crno trziste
https://ulaznica.org/t4f/tickets/206/zd ... i-orkestar
koliko vidim ima karata na pretek gotivnih mjesta da se pripazite
koliko vidim ima karata na pretek gotivnih mjesta da se pripazite
-
elk
#29 Re: Koncert karte crno trziste
Mnogi poslodavci, ukljucujuci i mog, nisu platama pratili inflatorne cijene koncerata...i svega ostalog jasno.
Toga smo se prvo odrekli. Ja stoju ili stoju i po za dvije karte nekog bkc konceta ne dam...neprilagodjeno totalno nasem standardu, blago receno.. jedino da Davor i Bodo ustanu, taj jedan put bih dao. Eto, ako ima publike i prodaju sve karte super.
Toga smo se prvo odrekli. Ja stoju ili stoju i po za dvije karte nekog bkc konceta ne dam...neprilagodjeno totalno nasem standardu, blago receno.. jedino da Davor i Bodo ustanu, taj jedan put bih dao. Eto, ako ima publike i prodaju sve karte super.
- Ateista
#30 Re: Koncert karte crno trziste
To je tacno, velika potraznja odredjuje cijenu, ali mi je besmisleno kad se uporedi sa nekim svjetskim imenima.
- Ateista
#31 Re: Koncert karte crno trziste
Naravno, cijene svega su otisle, ali ovdje ne neko bas pretjerao, kad se uporedi sa imenima kije si nabrojao, uz duzno postovanje prema Coli neko ne bas odlucio da uzme lopatom i oroda muda za bubrege, na zalost prolazi.Better Man wrote: ↑16/12/2025 10:05Inflacija i rast cijena svega utiče i na rast cijena karata. 1998. godine sam platio kartu za The Rolling Stones na Hipodromu u Zagrebu oko 55 KM, a cijena karte za njihov koncert u Beču na Prater Stadium 1990. godine bila je 20 i nešto KM. Prošle godine sam bio u Zagrebačkoj areni na koncertu Nick Cavea and the Bad Seeds. Karte su bile od 35 eura do 99 Eura. Ja sam uzeo karte od 75 Eura, da budem bliže bini, a mogao sam i te od 99 Eura i ne bi mi bilo žao, jer vrijedi svakog Eura. Produkcija koncerta je bila savršena i na najvišem mogućem nivou. Ozvučenje je bilo čista perfekcija i savršenstvo. I najmanji šum se čuje kad muzičari barnu žice na instrumentima. Njegova izvedba je bila čista perfekcija i savršenstvo. Isto tako i njegovih The Bad Seeds kao i London Gospel Choir, to je bio poj anđela. 2 i pol sta vrhunskog spektakla i ono najvažnije, čitav koncert je pjevao isključivo on, band i London Gospel Choir, bez da je i na sekund okrenuo mikrofon prema publici da ona pjeva. Teški profesionalac. Niko od ex Yu izvođača, pa i oni najveći, ne mogu napraviti koncert kakv je napravio Nick Cave i imati produkciju na nivou kakva je bila na njegovom koncertu. Cijene karata za Springsteena na Wembley stadionu 2024. godine su bili još veće. preko 100 funti, pa do par stotina funti. Za njegov koncert 2009. godine u Hyde Parku cijena karte je bila 45 funti. Koncert na Wembley stadion je bio spektakularan. Springsteen i njegov E Street Band su odsvirali koncert u trajanju 3 sata i 11 minuta bez pauze. jedina pauza je bila kad su se na kraju svi primakli ivici bine da se naklone publici i kad je Springsteen predstavio svakog člana benda. I on je teški profesionalac, koji publici dadne i zadnji atom snage. Glede Čole, mislim da cijene karata jesu previsoke i mislim da je na visinu cijene dosta uticalo to što je sjedeća atmosfera. Vidim da imaju neki VIP stolovi i meni je to čisti papanluk i primitivizam i to su trebali izbaciti. Koncert je da sjewdiš ili stojiš i uživaš i piješ pivo kupljeno na štandu, a ne da imaš neke stolove i konobare itd.
Dobro poredjenje sa Stefanovskim, kao ime i brend, pogotovo kvalitet muzike, daleko iznad Cole, a cijene nize.Better Man wrote: ↑16/12/2025 10:10Vlatko stefanovski u BKC-u u pretprodaji karte bile 40 KM,a kasnije 50 KM. Indexi i prijatelji karte bile 70 KM.
Za indexe i prijatelje opet pretjerano, ne bi bilo da su full indexi ali nisu.
- madesa
#32 Re: Koncert karte crno trziste
jel ovo nova platforma za ulaznice , jer sam cuo samo za kupikartupepeljara wrote: ↑16/12/2025 10:46 https://ulaznica.org/t4f/tickets/206/zd ... i-orkestar
koliko vidim ima karata na pretek gotivnih mjesta da se pripazite![]()
- Better Man
#33 Re: Koncert karte crno trziste
Ti si platio 120 KM za karte u da sjediš u drugoj zoni. Neko je uzeo tribinu zapad D za 50 KM ili istočnu za 40 kM, a pozicijom sjedenja neće biti ništa lošiji od onog koje uzeo te od 120 KM. Tako da se može zaključiti da su prevelike razlike u cjenama između parketa i tribina. Realno karte su trebale biti jeftinije. Koliko god je Čola legenda, ipak on već dugo vremena nije snimio kvalitetne pjesme i albuma.
- pepeljara
#34 Re: Koncert karte crno trziste
Ma i ja na google nasao vidim da rade prodaju karata.madesa wrote: ↑16/12/2025 13:43jel ovo nova platforma za ulaznice , jer sam cuo samo za kupikartupepeljara wrote: ↑16/12/2025 10:46 https://ulaznica.org/t4f/tickets/206/zd ... i-orkestar
![]()
https://ulaznica.org/t4f/tickets/213/zd ... i-orkestar
- dječak sa šibicama
#35 Re: Koncert karte crno trziste
Ovi moji kazu platili 30 km ulaznice, po komadu, na nekakvoj stranici ne mogu ime zapamtiti podsjeca me na FourFourTwo tako nesto
Ne znam sta svi vide u Coli, lijep glas istina, nekad je bio i faca razumijem zasto ga zene vole, ali pjesme srednja zalost. Poskocice klasicne, mjerkam te mjerkam hajde hajde jasmina pusti pusti modu caje sukarije
Ne znam sta svi vide u Coli, lijep glas istina, nekad je bio i faca razumijem zasto ga zene vole, ali pjesme srednja zalost. Poskocice klasicne, mjerkam te mjerkam hajde hajde jasmina pusti pusti modu caje sukarije
- nepass1
#36 Re: Koncert karte crno trziste
Pa meni je cola fascinantan jer mu je glas uzivo isti kao na kaseti. Prvi put da sam se sjebo kad sam uzivo cuo kako pjeva. Mozda sad i godine uzimaju danak, ja sam slusao prije 20gdječak sa šibicama wrote: ↑16/12/2025 19:01 Ovi moji kazu platili 30 km ulaznice, po komadu, na nekakvoj stranici ne mogu ime zapamtiti podsjeca me na FourFourTwo tako nesto![]()
- JohnnyS
#37 Re: Koncert karte crno trziste
Pa Čola je na Balkanu veća zvijezda od Springsteena. Istog Springsteena za kojeg sam ja platio 150 eura po ulaznici da skinem s buckett lista Bossov koncert. Sasvim sam siguran da se više isplati dati 120 maraka za Čolu nego 150 eura za Springsteena.
P.S. ne volim Čolića uopće
- van Basten
#38 Re: Koncert karte crno trziste
Ima sad više ovih platformi. Kupikartu, entrio, ulaznice... Razvodnjavaju se a kvalitet pada. Nisam do sada uzimao ništa sa ovih ulaznica i sad ovaj cirkus sa Čolom. Siguran sam da im je loš server glavni krivac za ovaj haos sa ulaznicama.madesa wrote: ↑16/12/2025 13:43jel ovo nova platforma za ulaznice , jer sam cuo samo za kupikartupepeljara wrote: ↑16/12/2025 10:46 https://ulaznica.org/t4f/tickets/206/zd ... i-orkestar
![]()