Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Novak20

#52976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

JoseMujica wrote: 15/12/2025 14:33
dr_Evil wrote: 15/12/2025 14:25
Point. wrote: 15/12/2025 13:47
Kod kona uvijek mora biti neka pozadinska šuplja duboke države, neki tajno dogovor i šta već ne.
Sve je duboka drzava i tajni dogovor. Nakon toga slijedi stvaranje haosa i oblikovanje medijske slike tako da narod kaze da je to jedini logican put.
egzekli :thumbup:

zato se i stvara atmosfera da je Treći entitet jedino rješenje za budućnost BiH...Čirilica već ima dogovor sa Guardianom oko toga, da se ne dira Šumska

izvođači radova za ovo rješenje se jasno vide na odnosu prema kandidaturi Slavena Kovačevića za H stolicu u Predsjedništvu BiH

a realno, Slavenova kandidatura slabi Don Neonkovu poziciju i daje prednost Rumenku u utrci za Bošnjačku stolicu, tako da mi fakat nije jasno kakvu to moć ima Čirilica nad njima :?
Zar nije obrnuto ?

Slavenova kandidatura slabi Rumenka jer glasove imaju iz iste glasačke baze. Ovo je odlično za SDA i njihovog kandidata.
Haris.ba

#52977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Bobi wrote: 15/12/2025 14:41 Ko ce biti kandidat za bošnjačkog člana predsjedništva ispred SDA ?
Bakir. Nema ko drugi.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#52978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bobi »

Haris.ba wrote: 15/12/2025 14:43
Bobi wrote: 15/12/2025 14:41 Ko ce biti kandidat za bošnjačkog člana predsjedništva ispred SDA ?
Bakir. Nema ko drugi.
Da opet izgubi? odoše glasovi svi Slavenu, nece se on više nasukat tako :D.
Prpa.ba

#52979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Tužilaštvo BiH obustavilo postupak protiv UO UIO: Odluka o neprovođenju istrage
Sta kazu trojaneri, ne treba Krnjic nista blokirati, tuzbice su drzavnicki, legalni put.

:lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#52980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

dr_Evil wrote: 15/12/2025 14:40
dr_Evil wrote: 15/12/2025 14:25

Sve je duboka drzava i tajni dogovor. Nakon toga slijedi stvaranje haosa i oblikovanje medijske slike tako da narod kaze da je to jedini logican put.

zato se i stvara atmosfera da je Treći entitet jedino rješenje za budućnost BiH...Čirilica već ima dogovor sa Guardianom oko toga, da se ne dira Šumska

izvođači radova za ovo rješenje se jasno vide na odnosu prema kandidaturi Slavena Kovačevića za H stolicu u Predsjedništvu BiH

a realno, Slavenova kandidatura slabi Don Neonkovu poziciju i daje prednost Rumenku u utrci za Bošnjačku stolicu, tako da mi fakat nije jasno kakvu to moć ima Čirilica nad njima :?
:S Pa ja se pitam kakvu moc HDZ ima nad SDFA jos otkad zastave zavezase, i jos nemam odgovor. Imam samo teoriju o povezanosti onih grupacija koje od milja nazivamo elitama.

Ako podjem od toga da je Rumenko Denis, a Don Neonko - Nerko Trenerka, onda mi tvoj post nema smisla osim ako pricamo o unutarstranackim izborima u SDP-u. Ako pricamo o kandidaturi za predsjednistvo ili utrci za premijera - nema smisla. Ako ti je Rumenko Bakir onda opet nema smisla.

Iskreno ne znam sta se NIP nasao prozvanim oko ovoga sto je SDFA izbacila Slavena kao kandidata, osim ako su imali neki dogovor sa Mileticim ili slicnim. Dva takva kandidata ne mogu pobijediti Dragana - jedan moze.

I dalje ostajem pri tome da je ovo neki dogovor sa HDZ-om gdje je Slaven istureni igrac, da bi doslo do nekih nametanja ili eventualnih ucjena EU. Znat cemo unutar godinu.
Don Neonko je Bakir...ta nije treNerko ( Nermin Nikšić) proveo rat u trezoru pod svjetlima neona...otud ona blijeda put u prvaka u Prošnjaka
JoseMujica

#52981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

Bobi wrote: 15/12/2025 14:45
Bakir. Nema ko drugi.
baš zbog toga mi nije jasno zašto ovi glupani napadaju Slavena :shock: :?

ne znam jesam li više zbunjen ili šokiran ovim idiotlukom, a čoek im daje zicer za B fotelju

zašto rade protiv svog kandidata :?
Haris.ba

#52982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Bakir. Nema ko drugi.
Manevarski prostor mu je suzen. Tesko moze prodati pricu da podrzi Rumenka. I sumnjam da ce njemu sujeta to dopustiti. Lik stvarno vjeruje da je mogao pobjediti da se nije opozicija oko jednog kandidata angazovala.
Sada je situacija kako ide 2026.malo drugacija.
dr_Evil

#52983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

JoseMujica wrote: 15/12/2025 14:45

:S Pa ja se pitam kakvu moc HDZ ima nad SDFA jos otkad zastave zavezase, i jos nemam odgovor. Imam samo teoriju o povezanosti onih grupacija koje od milja nazivamo elitama.

Ako podjem od toga da je Rumenko Denis, a Don Neonko - Nerko Trenerka, onda mi tvoj post nema smisla osim ako pricamo o unutarstranackim izborima u SDP-u. Ako pricamo o kandidaturi za predsjednistvo ili utrci za premijera - nema smisla. Ako ti je Rumenko Bakir onda opet nema smisla.

Iskreno ne znam sta se NIP nasao prozvanim oko ovoga sto je SDFA izbacila Slavena kao kandidata, osim ako su imali neki dogovor sa Mileticim ili slicnim. Dva takva kandidata ne mogu pobijediti Dragana - jedan moze.

I dalje ostajem pri tome da je ovo neki dogovor sa HDZ-om gdje je Slaven istureni igrac, da bi doslo do nekih nametanja ili eventualnih ucjena EU. Znat cemo unutar godinu.
Don Neonko je Bakir...ta nije treNerko ( Nermin Nikšić) proveo rat u trezoru pod svjetlima neona...otud ona blijeda put u prvaka u Prošnjaka
Ko ce pohvatati sve te nadimke :D ok, sad znam, fala :D

Teorija je sad to, i Komso je dosta glasova odvukao od tog nekog malo vise lijevog spektra, jos uvijek odvlaci. Isto tako je odvukao i Baketu dio glasova desnih radikala. Rekao bih da je to iz supljeg u prazno. Znaju oni to. Znam dosta ljudi koji su glasali za SDP, a zaokruzili KOmsica za predsjednistvo. Licno mislim da ti nisu u glavi nacisto - ali definitivno branim njihovo pravo izbora :D
Prpa.ba

#52984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

neon-x wrote: 15/12/2025 14:42 Svaki probosanac koji zeli naciniti stvarnu stetu Covicu ce to napraviti samo ako glasa za Raguza.
Puna podrska probosancima iz Trojke da glasujete za Raguza. :mrgreen: U sto vecem broju, molim. :mrgreen:
no_sekirli

#52985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

LSD wrote: 15/12/2025 14:39
no_sekirli wrote: 15/12/2025 14:34
LSD wrote: 15/12/2025 13:00

Nije on glup, vec botovi Trojke zele Draganceta Cirilicara svog koalicionog parnera u vlasti. Slaven ce ga ugroziti na izborima, pa ga zato pljuju.
Cuj sta glasac ima od Slavena Kovacevica :lol: :lol: a nece da se pita sta glasac ima od Dragana Covica ili nekog separatiste iz HDZa ? necemo sad o tome :-)
Na koji način će Kovačević ugroziti Dragančeta na izborima? Tako što će možda uzeti mjesto u Predsjedništvu koji Dragan svakako nema već 8 godina u kontinuitetu? Stvarno ne kontam.
Ne nuzno Covica....zato i napisah "ili nekog separatistu iz HDZa "

Ugrozava HDZ-ovu stolicu u predsjednistvu...nece zasjeti na tu poziciju jos jedan separatista iz manjinskog naroda.
Tokmaci iz hrvatskog pucanstva nikako da skontaju zasto im bosnjaci biraju predstavnika :izet: nije to samo sto su manjima, pa ne mogu sami...to je samo posljedica njihove separatisticke politike koju provode u zagrljaju sa srbima. Nikad nisu iznjedrili neku alternativu Covicevim kriminalcima, a 30 godina je proslo od rata.

E zato ce raja radije birati ublehase poput Komsica ili Kovacevica, taman da su od gowana.
Ja smatram da je ovo čista voda na Čovićev odnosno HDZ mlin.

Ne kandidaturom Kovačevića, jer ako ima pravo, obraz i Zakon na svojoj strani, neka se svatko kandidira. To mi nije problem.
Problem je to što je ovo apsolutno prerano objavljeno, i kao što sam već napisao, ničim izazvano. Nikakve potrebe nije bilo objavljivati bilo kakve personalne kandidature.

Sad HDZ, Čović, Plenković Dodik, Orban, Kunta i Panta imaju materijala o čemu pričati i na šta skretati fokus. Znači, ovo sve što smo do sada čitali je kamilica, šta će biti, i to mjesecima.
Drugo, frajer kao i DF svjesno riskiraju diskvalifikaciju zbog neke izjave, a budimo realni, razdoblje do izbora je dovoljno vremena u kojem Kovačević može izjaviti, napisati ili biti snimlljen da kaže nešto što će ga dan prije izora možda koštati kandidature.
Treće i najvažnije, homogenizacija HDZ glasova slijedi, pa tako i ona "opozicija" HNSa postaje besmislena, a HDZ će sebi osigurati svaki glas birača koji može glasati, tako da ovo malo opozicije HDZa šta je bilo u hrvatskom narodu, više neće postojati.
JoseMujica

#52986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

dr_Evil wrote: 15/12/2025 14:49

Teorija je sad to, i Komso je dosta glasova odvukao od tog nekog malo vise lijevog spektra, jos uvijek odvlaci. Isto tako je odvukao i Baketu dio glasova desnih radikala. Rekao bih da je to iz supljeg u prazno. Znaju oni to. Znam dosta ljudi koji su glasali za SDP, a zaokruzili KOmsica za predsjednistvo. Licno mislim da ti nisu u glavi nacisto - ali definitivno branim njihovo pravo izbora :D
poanta i jeste pravo izbora :thumbup:

i to je srž priče o bilo kakvom građanstvu i jednakosti....ko god je protiv, a priča o građanskim vrijednostima, onda laže ko pas

istog sam mišljenja da će Slaven pokupiti glasove Don Neonku i dati prednost Rumenku u utci za B stolicu

utoliko su mi Trojkine reakcije na Slavenovu kandidaturu šokantnije...jednostavno ne mogu da vjerujem u kojem su filmu ove budale, da rade protiv svog čovjeka, tj. protiv sebe, a za Dragana Čirilicu :facepalm:

a rado će ovi njihovi bootovi ovdje, mene prozvati da radim za Don Neonka :lol:
LSD

#52987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

no_sekirli wrote: 15/12/2025 14:51

Na koji način će Kovačević ugroziti Dragančeta na izborima? Tako što će možda uzeti mjesto u Predsjedništvu koji Dragan svakako nema već 8 godina u kontinuitetu? Stvarno ne kontam.

Ugrozava HDZ-ovu stolicu u predsjednistvu...nece zasjeti na tu poziciju jos jedan separatista iz manjinskog naroda.
Tokmaci iz hrvatskog pucanstva nikako da skontaju zasto im bosnjaci biraju predstavnika :izet: nije to samo sto su manjima, pa ne mogu sami...to je samo posljedica njihove separatisticke politike koju provode u zagrljaju sa srbima. Nikad nisu iznjedrili neku alternativu Covicevim kriminalcima, a 30 godina je proslo od rata.

E zato ce raja radije birati ublehase poput Komsica ili Kovacevica, taman da su od gowana.

Ne kandidaturom Kovačevića, jer ako ima pravo, obraz i Zakon na svojoj strani, neka se svatko kandidira. To mi nije problem.
Problem je to što je ovo apsolutno prerano objavljeno, i kao što sam već napisao, ničim izazvano. Nikakve potrebe nije bilo objavljivati bilo kakve personalne kandidature.

Sad HDZ, Čović, Plenković Dodik, Orban, Kunta i Panta imaju materijala o čemu pričati i na šta skretati fokus. Znači, ovo sve što smo do sada čitali je kamilica, šta će biti, i to mjesecima.
Drugo, frajer kao i DF svjesno riskiraju diskvalifikaciju zbog neke izjave, a budimo realni, razdoblje do izbora je dovoljno vremena u kojem Kovačević može izjaviti, napisati ili biti snimlljen da kaže nešto što će ga dan prije izora možda koštati kandidature.
Treće i najvažnije, homogenizacija HDZ glasova slijedi, pa tako i ona "opozicija" HNSa postaje besmislena, a HDZ će sebi osigurati svaki glas birača koji može glasati, tako da ovo malo opozicije HDZa šta je bilo u hrvatskom narodu, više neće postojati.
Covic je odavno shvatio da vise nikad nece dobiti izbore u predsjednistvu jer mu bosnjaci nece to dozvoliti, zato je krenuo otvoreno sa Dodikom. Zato i porucuije sa govornice skupstine genocidne tvorevine (iz koje se hrvati listom protjerrani i svedeni na promile) da cuvaju dobro RS :lol:
Sjejtimo se i da je Dodik nekad glumio finocu, bio kooperativan, glumio razummog covjeka, za razliku od radikala iz SDSa... pa onda okrenuo plocu i otisao jos radikalije od SDSa.
E Covic upravo ide tim putem Dodika. Bice sve radikalniji i radikalniji. HDZ je veliko zlo za ovu drzavu. To sto hrvati listom glasaju za to zlocinacko udruzenje im se vraca tako sto ih je svake godine sve manje i manje. Za 30 godina ce biti statisticka greska u ovoj dzavi.
Bobi
Forum administrator

#52988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bobi »

JoseMujica wrote: 15/12/2025 14:48

Bakir. Nema ko drugi.
baš zbog toga mi nije jasno zašto ovi glupani napadaju Slavena :shock: :?

ne znam jesam li više zbunjen ili šokiran ovim idiotlukom, a čoek im daje zicer za B fotelju

zašto rade protiv svog kandidata :?
Pa da se više asngažuje bošnjačko glasačko tijelo da glasa za Slavena s tim im je pobjeda za bošnjačkog člana olakšana a s tim da se mobilizira hrvatsko glasačko tijelo i ako izgube moze hdz sljedece 4 godine kukati o ugroženosti, kažem ja win win samo bi Bakir izvisio :D. HDZ politika je vecinom zasnovana na ugroženosti, da izaberu HDZ kandidata slijedi im propast, nemaju zašta zapomagat :D.
Dr Arsla

#52989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

Svrha Df-a i jeste homogenizacija hrvatskog naroda oko HDZ-a.
Neki dan čujem info da je Željko kupio stan u Zagrebu, Valjda da kad bude u mirovini bude žitelj EU :D
moimoi

#52990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moimoi »

Nope. Ne kontate da se ovim daje opravdanje za smitovu odluku koja ce uslijediti.
Evo nek vam sarafina, dijete koje je odraslo na zapadu i zna kako oni razmisljaju, kaze je li ovo bio pametan potez ili ne :D Mozda i ona konacno shvati koja je uloga df-a :D
dr_Evil

#52991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

JoseMujica wrote: 15/12/2025 14:54
dr_Evil wrote: 15/12/2025 14:49

poanta i jeste pravo izbora :thumbup:

i to je srž priče o bilo kakvom građanstvu i jednakosti....ko god je protiv, a priča o građanskim vrijednostima, onda laže ko pas

istog sam mišljenja da će Slaven pokupiti glasove Don Neonku i dati prednost Rumenku u utci za B stolicu

utoliko su mi Trojkine reakcije na Slavenovu kandidaturu šokantnije...jednostavno ne mogu da vjerujem u kojem su filmu ove budale, da rade protiv svog čovjeka, tj. protiv sebe, a za Dragana Čirilicu :facepalm:
Rekoh ti, ne znam ko sta radi, ali sam siguran da je Slaven projekt od kojeg ce nas na kraju zabolit glava, trojanski konj ili kukavicje jaje. Helem, toliko sam siguran da mogu se okladit u janjca, cak i po ovim cijenama :D

Sto se tice KOnakovica - ne znam sta radi, osim ako je Trojka imala spremnog kandidata. A ne treba zaboravit da je NS imala kandidata iz reda hrvatskog etnicko korpusa i ranije. Vrijeme ce pokazati i otkriti sta Konakovic radi sa ovim. Za sada jedino sta imamo da koristimo je predratnu, ratnu i postratnu povezanost bosnjackih i hrvatskih elita, prvenstveno SDA I HDZ, te moguce financijske veze Dragana i Nerke.

Ali sve je to nista - dok ne dodje haber odozgo, a mislim da je dosao, i da nam se crno pise. U medjuvremenu se raspravljamo o Slavenu, kao da je to neka toboze vazna tema i vazan lik. Okupirani smo nebitnim stvarima uvijek, cesto sam prije isticao kako nam bace kost oko toga koliko su dnevnice, plate i puni nalozi, dok onu uzimaju milione od tendera.

Najoptimalnija opcija je da je Slaven kost oko koje treba da se glodjemo, dok je najgora ova koju zastupam da je Slaven projekt izmjene BiH u federaciju nacija.
dr_Evil

#52992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

moimoi wrote: 15/12/2025 15:00 Nope. Ne kontate da se ovim daje opravdanje za smitovu odluku koja ce uslijediti.
Evo nek vam sarafina, dijete koje je odraslo na zapadu i zna kako oni razmisljaju, kaze je li ovo bio pametan potez ili ne :D Mozda i ona konacno shvati koja je uloga df-a :D
:thumbup:

Pocela si pratiti masone znaci :D
no_sekirli

#52993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

LSD wrote: 15/12/2025 14:55

Covic je odavno shvatio da vise nikad nece dobiti izbore u predsjednistvu jer mu bosnjaci nece to dozvoliti, zato je krenuo otvoreno sa Dodikom. Zato i porucuije sa govornice skupstine genocidne tvorevine (iz koje se hrvati listom protjerrani i svedeni na promile) da cuvaju dobro RS :lol:
Sjejtimo se i da je Dodik nekad glumio finocu, bio kooperativan, glumio razummog covjeka, za razliku od radikala iz SDSa... pa onda okrenuo plocu i otisao jos radikalije od SDSa.
E Covic upravo ide tim putem Dodika. Bice sve radikalniji i radikalniji. HDZ je veliko zlo za ovu drzavu. To sto hrvati listom glasaju za to zlocinacko udruzenje im se vraca tako sto ih je svake godine sve manje i manje. Za 30 godina ce biti statisticka greska u ovoj dzavi.
Moramo biti realni da je manje stanovnika u BiH općenito, ne samo Hrvata. Ako HDZu nekad zatreba, vratit će milion Hrvata nazad u BiH barem fiktivno, jer dobar postotak Hrvata vode porijeklo iz BiH, tako da svi u nekom postupku mogu dobiti naše državljanstvo. Zbog te činjenice, ne vidim logiku da se stalno ide na tu kartu da će Hrvati jedan dan postati statističke greška. To je pogrešno totalno.
Da banaliziramo do kraja, i sam Vučić može biti jedan dan birač na BH izborima, a možda čak i kandidat.

Bojim se samo si u pravu i da je Čović skontao da neće njegov kandidat proći 2026. (ne možeš reći nikada), pa je ovo dogovorio sa DFom (kao i u onom slučaju o kojem priča Miletić), pa je ovo samo poluga da uništi opoziciju koja se kreirala u sklopu "hrvatskih" stranaka u BiH.
Jako teško bi mu palo da stolicu uzme npr. Raguž ili Cvitanović, to bi bio njegov direktni poraz.
Prpa.ba

#52994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Sto jest jest, izbor Komsica 1993. je natjerao krscanski zivalj na samoodbranu i proglasenje zlocinacke tvorevine tzv. HZHB.

U roblju kod krilnika Covica zavrsavali su samo oni za koje se pouzdano ustanovilo da su glasali za Komsica 1993.

Ostali su uzivali sve benefite europskih krscanskih vrijednosti.

:mrgreen:
JovicSA

#52995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Prpa.ba wrote: 15/12/2025 14:50
neon-x wrote: 15/12/2025 14:42 Svaki probosanac koji zeli naciniti stvarnu stetu Covicu ce to napraviti samo ako glasa za Raguza.
Puna podrska probosancima iz Trojke da glasujete za Raguza. :mrgreen: U sto vecem broju, molim. :mrgreen:
Ja ću za Raguža. :thumbup:
Hakiz

#52996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

Je li priupitan Chat GPT, šta "on" kaže?
Bobi
Forum administrator

#52997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bobi »

Slaven kupi glasove od bošnjačkog kandidata SDA :D. Tačka kraj.
neon-x

#52998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by neon-x »

Prpa.ba wrote: 15/12/2025 14:50
Ako mi ne bude mrsko otici do biralista taj dan i ne bude guzve glasacu sigurno za Raguza i Nasu Stranku.

Ja ti nemam veze sa Trojkom osim sto podrzavam onu politiku koja se cini konstruktivnijom i s kojom procjenjujem da cemo brze ici ka EU.

Ne ocekujem nista iz budzeta niti sam se ikad omrsio o isti sto ne bih rekao za vas sa preko 10k postova ovdje. Prije bih kospice prodavao nego se selamao/pozdravljao sa stranackim glavonjama zarad budzetske nafakice.

Iskljucivo zato ovdje nekad nesto i napisem i glasam u korist politike koja ce naprije obezbijediti ambijent u kojem budzet nije pocetak i kraj egzistencije.
drug_profi

#52999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

I jest ovo vjerovatno potez namjenjen da minira opoziciju Čoviću.
Najlogičniji odgovor.

Koliko je pametno? Kad je iz DF došlo šta pametno?

Ali hajd. Narod ovdje ionako samo glasa da druge zajebe. Nema veze što je zajebo i sebe.
Tvrtko II Kotromanić

#53000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Falatar umjesto Falatara :D
Post Reply