Za Australiju znam da su oduvijek bili veoma rigorozni po pitanju useljavanja. Mozda donekle grijesim, al su imali i nekakav vid zabrane il ogranicenja za pripadnike zute rase zbog nataliteta. Isto znam da su Slovencima odobravali 100 useljenickih viza godisnje. I onda imamo ovaj slucaj Pakistanca.aratet wrote: ↑15/12/2025 11:50Pa sistem je zakazao.swanfilter wrote: ↑15/12/2025 10:52Otac je dosao u Australiju jos 80ih godina kao student. Sin je u Australiji rođen. Mozda su sluzbe zakazale u slucaju indicija da je dvojac skrenuo sa puta.
Jedino da se odluce protjerati sve redom.
Upišu fakultete, pa se prebacuju.
Koliko sam upratio, on je dobio studentsku vizu 1998-e godine, pa onda partner vizu 2001-e godine. Tada se onaj mali degen rodio.
To je greška u sistemu koje imaju zapadne države.
Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
-
swanfilter
#11251 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
- dr_Evil
#11252 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ne znam, ja kakav sam naopak cim sam procitao prvo sam pomislio da je Mossad ubacio agenturu da ovo uradi. Upravo iz razloga podrske Australije. I vjerujem da ovo ceka sve drzave koje BiBi pozeli. Covjek se sprema da smakne Venecuelu.l
Mozda grijesim, ali niko drugi nema nista da zaradi na ovome.
Mozda grijesim, ali niko drugi nema nista da zaradi na ovome.
-
aratet
#11253 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ma Pakistanci su kao ljudi generalno problem. U UK su skoro ograničili studentske vize zbog ovih stvari. Ljudi se upišu na fakultet i nikad se ne pojave na njemu. Mislim, ne krivim ih. Žive u propast državi, a imaju lijepo sjećanje na kolinijalnu upravu.swanfilter wrote: ↑15/12/2025 12:34Za Australiju znam da su oduvijek bili veoma rigorozni po pitanju useljavanja. Mozda donekle grijesim, al su imali i nekakav vid zabrane il ogranicenja za pripadnike zute rase zbog nataliteta. Isto znam da su Slovencima odobravali 100 useljenickih viza godisnje. I onda imamo ovaj slucaj Pakistanca.aratet wrote: ↑15/12/2025 11:50Pa sistem je zakazao.swanfilter wrote: ↑15/12/2025 10:52
Otac je dosao u Australiju jos 80ih godina kao student. Sin je u Australiji rođen. Mozda su sluzbe zakazale u slucaju indicija da je dvojac skrenuo sa puta.
Jedino da se odluce protjerati sve redom.
Upišu fakultete, pa se prebacuju.
Koliko sam upratio, on je dobio studentsku vizu 1998-e godine, pa onda partner vizu 2001-e godine. Tada se onaj mali degen rodio.
To je greška u sistemu koje imaju zapadne države.
Jedno je sigurno. Australija je država gdje će desnica da raste, kao što su to Irska i Španija. Palestinci nisu krivi za to. Krivi su drugi migranti iz islamskih zemalja, kao što su Pakistanci i Marokanci.
- SmokingMan
#11255 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Moraš posmatrati ovo kao domenu globalnog psihološkog rata / optuživanje određene grupe za terorizam stvara veliki otpor i frustracije, veoma efikasan alat koji će naći svoj put da "pogodi" neke dijelove društvene ćelije. Sigurno je da će oni sa "oštećenom" amigdalom mozga imati veći emotivni impuls da agresivno odgovore na izazov umjesto da raščlane i analiziraju njegove pojedince dijelove, ni je da nisu u mogućnosti, već je moždani sistem naučio od djetinstva da se prilagođava traumi, iracionalnom strahu, šro rezultira uglavnom negativnim ishodima i konfliktom sa okolinom. Akumulirani stres, na kojem se adekvatno ne radi - zbog stida od osude, klimavog karaktera, vremenom prerasta u ono što prepoznajemo kao čin nasilja, jer pojedinac ne može da se izbori sa svojim emocijama vezanim za neku osobu, događaj ili slično. Geoplotika je razvila splet alata psihološkog ratovanja, emotivnog ucjenjivanja i prilagodila ih svakoj prilici, dovoljno je samo da imate "napregnute strune" uznemirenog čovjeka i kada se obrađuje more informacija koje nam u bujicama dolaze sa svih vrsta porpagadnih paltformi, uglavnom se biraju one koje odgovaraju našoj predodžbi, pojačavaju osjećaj da smo mi u pravu i da će nam sve to poslužiti kao opravdanje za našae namjere.
Sve ovo djeluje suviše jednostavno i deterministički, ali takva žudnja da se dopre do nečijeg uma je dosta slojevit a i složen proces. Determinizam može postojati, djelomično na marko nivou - tu se mnogi neuroznnastvenici slažu, ali je teško tvrditi da slobodna volja iskljčivo ovisi o okolnostima - gdje smatramo da nešto pokušavamo ili čak biramo za vlastitu dobrobit, za koje često tvrdimo kako nas "naš osjećaj u želucu" upozorava u određenu opasnost, iako sami ne možemo drugima racionalno objasniti takav fenomen. Kolektivno smo okruženi uglavnom negativnim vijestima, jer se one potenciraju radi zadržavanja pažnje, ne samo to već izazivanja šoka i panike kod masa. Kada neka kriza zahtjeva mobilizaciju i potčinjenost radi kolektivne moći odgovora na "krizu", pojačavanje straha u javnom mjenju od nečega što se možda neće ni destiti - ali se svakako pretpostavlja kako će izazvati efekat apatije, isključivo ovisi o tome kako će odogovoriti pjedinac, manja zajednica, ili neka etnička skupina koja ima zlokobnu istoriju sa prekograničnim susjedima, ili čak drugom etničkom skupinom unutar zajedničkih granica.
U danima "hladnih ratova" čak i nemate potrebe da mobilizujete vojsku, dovoljno je da vaša vojno / politička reputacija šalje signal neposrednoj okolini na vaše konstatno prisustvo kroz propagandu, tamo gdje imate jak olsonac u onima čije ste umove već davno okupirali, a najgora je okupacija uma, sve iznad toga je već viđena kolateralna šteta.
Usotalom, zanimljiv grafikon (ispod), koji nije i jedini u zadnje vrijeme, pa pokušavam da dokučim kako ovi algoritmi zaista funkcionišu, i šta nam oni mogu reći o događajima koji su se desili, a i potencionalno onome o čemu nemamo ama baš nikakvog znanja...Vama ostavljam na razmišljanje, veoma interesatno, iako apsolutno ne mora ništa da znači...!

Sve ovo djeluje suviše jednostavno i deterministički, ali takva žudnja da se dopre do nečijeg uma je dosta slojevit a i složen proces. Determinizam može postojati, djelomično na marko nivou - tu se mnogi neuroznnastvenici slažu, ali je teško tvrditi da slobodna volja iskljčivo ovisi o okolnostima - gdje smatramo da nešto pokušavamo ili čak biramo za vlastitu dobrobit, za koje često tvrdimo kako nas "naš osjećaj u želucu" upozorava u određenu opasnost, iako sami ne možemo drugima racionalno objasniti takav fenomen. Kolektivno smo okruženi uglavnom negativnim vijestima, jer se one potenciraju radi zadržavanja pažnje, ne samo to već izazivanja šoka i panike kod masa. Kada neka kriza zahtjeva mobilizaciju i potčinjenost radi kolektivne moći odgovora na "krizu", pojačavanje straha u javnom mjenju od nečega što se možda neće ni destiti - ali se svakako pretpostavlja kako će izazvati efekat apatije, isključivo ovisi o tome kako će odogovoriti pjedinac, manja zajednica, ili neka etnička skupina koja ima zlokobnu istoriju sa prekograničnim susjedima, ili čak drugom etničkom skupinom unutar zajedničkih granica.
U danima "hladnih ratova" čak i nemate potrebe da mobilizujete vojsku, dovoljno je da vaša vojno / politička reputacija šalje signal neposrednoj okolini na vaše konstatno prisustvo kroz propagandu, tamo gdje imate jak olsonac u onima čije ste umove već davno okupirali, a najgora je okupacija uma, sve iznad toga je već viđena kolateralna šteta.
Usotalom, zanimljiv grafikon (ispod), koji nije i jedini u zadnje vrijeme, pa pokušavam da dokučim kako ovi algoritmi zaista funkcionišu, i šta nam oni mogu reći o događajima koji su se desili, a i potencionalno onome o čemu nemamo ama baš nikakvog znanja...Vama ostavljam na razmišljanje, veoma interesatno, iako apsolutno ne mora ništa da znači...!

- banjaluka078
- Moderator
#11256 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
ja njima više ni "dobar dan" ne vjerujem bez dobre i detaljne provjere
- banjaluka078
- Moderator
#11257 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Israeli army confirms killing Palestinian child for throwing stones
The Israeli army says its soldiers shot dead a teenage Palestinian boy for throwing stones at them in the occupied West Bank yesterday.
The army claimed in a short statement cited by The Times of Israel that a “riot” erupted in the area near Bethlehem, and stones were thrown at the Israeli forces.
“The troops used riot dispersal means and then opened fire on a main instigator,” the military said, adding that “a hit was identified.”
The Palestinian Authority’s Health Ministry identified the victim as 16-year-old Ammar Yasser Muhammad Taamra. Local media showed his family grieving over the teenager’s body today.
- drug_profi
#11258 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Uopšte nije neumjesno zapitati se da li je 9/11 djelo Mosada, tj. da oni nisu nasli korisne budale.banjaluka078 wrote: ↑16/12/2025 22:40 ja njima više ni "dobar dan" ne vjerujem bez dobre i detaljne provjere
Kako Godfather kaze "ko ti prvi izjavi saucesce".
Izrael je bio prvi.
#samokazem
- Peacean
- drug_profi
#11260 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ovo neka paralelna historija i revizionizam.
- drug_profi
#11262 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Dobro nije novost da Egipcani ne mogu Palestince nikako.
- banjaluka078
- Moderator
-
melac
- TAFKAP
#11265 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Čitao sam da je bilo tenzija između Egipta i Izraela, iz razloga što je Izrael planirao da otvori granični prelaz Rafah samo jednom smjeru, da Palestinci mogu napustiti Gazu ali ne i vratiti se, te da su zbog toga Egipćani umalo odustali od ugovora o kupovini plina...
Izgleda da je riđi pritiskao obije strane.
Izgleda da je riđi pritiskao obije strane.
- banjaluka078
- Moderator
- Danguba
#11267 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Uzese im i Golansku visoravan.
Ovaj americki ludjak veli, niste to do sada rijesili pa da ja preko koljena.
Strasno.
Ovo isto ceka Gazu. Ovo je prva faza radi osuda svijeta mora se stati a u narednoj je vise nema ili nema Palestinaca na toj teritoriji.
Dok Amerikanci kao pregovaraju Palestine iz godine u godinu sve manje.
Strasno.
Ovo isto ceka Gazu. Ovo je prva faza radi osuda svijeta mora se stati a u narednoj je vise nema ili nema Palestinaca na toj teritoriji.
-
aratet
#11268 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Pa nisu smanjili Palestinu, nego Siriju.Danguba wrote: ↑17/12/2025 23:06 Uzese im i Golansku visoravan.
Strasno.
- Danguba
#11269 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
U pravu si ali kontekst ostaje isti, otimanje teritorija dok Ameri kao pregovaraju.aratet wrote: ↑18/12/2025 00:22Pa nisu smanjili Palestinu, nego Siriju.Danguba wrote: ↑17/12/2025 23:06 Uzese im i Golansku visoravan.
Strasno.
- Billy The Pljuc
#11270 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Biti će opet teorija zavjere, toliki uticaj a na svijetu ih nema 26 miliona po standardima cionista jer je njima dovoljno da je makar jedan roditelj židov da bi se djeca smatrala židovima i imala pravo na izraelsko državljanstvo.
Helem nemre se reći da su svi cionisti ali veliki broj jeste i sasvim je realno pitanje šta žele, koji im je krajnji cilj?
Ja ne vidim da će oni stati sa Palestinom i nakon što protjeraju i pobiju palestince a što će se neumitno desiti vremenom. Manje-više kontrolišu sve države koje imaju nekog značaja na geopolitičkoj karti svijeta ili ih uspjevaju držati nezainteresovanim za njihovu ekspanziju. Jedino što ih može poljuljati u određenoj mjeri jeste raspad SAD-a koji nije više tako nemoguć sa Trumpom i klikom oko njega. I da se isto i desi a najvjerovatnije i da hoće, cionisti opet neće stati jer su nuklearna sila i uopšte nemam sumnje da će isto i koristiti bez obzira smatrali se ugroženim ili ne.
Nepojmljiv je nivo zla koji su oni dosegli, evo sad upravo i reviziju istorije prave a istorija nas svakako nije učila istini. Svijet se i dalje pravi gluh i nijem na sve što se dešava u vezi sa tzv. Izraelom, kao da su nesvjesni kakvo su zlo kreirali.
Helem nemre se reći da su svi cionisti ali veliki broj jeste i sasvim je realno pitanje šta žele, koji im je krajnji cilj?
Ja ne vidim da će oni stati sa Palestinom i nakon što protjeraju i pobiju palestince a što će se neumitno desiti vremenom. Manje-više kontrolišu sve države koje imaju nekog značaja na geopolitičkoj karti svijeta ili ih uspjevaju držati nezainteresovanim za njihovu ekspanziju. Jedino što ih može poljuljati u određenoj mjeri jeste raspad SAD-a koji nije više tako nemoguć sa Trumpom i klikom oko njega. I da se isto i desi a najvjerovatnije i da hoće, cionisti opet neće stati jer su nuklearna sila i uopšte nemam sumnje da će isto i koristiti bez obzira smatrali se ugroženim ili ne.
Nepojmljiv je nivo zla koji su oni dosegli, evo sad upravo i reviziju istorije prave a istorija nas svakako nije učila istini. Svijet se i dalje pravi gluh i nijem na sve što se dešava u vezi sa tzv. Izraelom, kao da su nesvjesni kakvo su zlo kreirali.
- drug_profi
#11271 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Usudio bih se reći - kao i svaka država bazirana na vjeri/religiji.
Logika i razum adios.
Samo mitovi i legende.
Logika i razum adios.
Samo mitovi i legende.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11272 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
baš mi sinoć izleti dobar klip ko vlada amerikom
lik pita voditelje koga ne smijete kritizirati
u rusiji ne smijete protiv putina
u kini protiv KP
u kubi protiv njihove kp
u koreji protiv kima
i tako nabraja
i reče a o čemu ne smijemo razgovarati u ovoj emisiji?
urednik kaže o židovskom lobiju
eto...oni zapovijedaju amerikom
u kini protiv KP
u kubi protiv njihove kp
u koreji protiv kima
i tako nabraja
- JohnnyS
#11273 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Truba wrote: ↑18/12/2025 10:58 baš mi sinoć izleti dobar klip ko vlada amerikom
u kini protiv KP
u kubi protiv njihove kp
u koreji protiv kima
i tako nabraja
Kasni ti algoritam
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11274 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
mene posebice zanimaju komunističke revolucije i židovi
npr trocki židov
zašto nismo učili u školi koliko je židova bilo među boljševicima
šokantne stvari se događaju
revolucije su svuda poželjne osim u izraelu
kakvi ublehaši
npr trocki židov
zašto nismo učili u školi koliko je židova bilo među boljševicima
šokantne stvari se događaju
revolucije su svuda poželjne osim u izraelu
kakvi ublehaši
- Billy The Pljuc
#11275 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Još mi zvuči nevjerovatno da se drže nekakvih predanja i navodnog saveza sa bogom koji im je obećao zemlju. Vjerovanja da ih je isti taj Jahve kažnjavao od postanka zato što se nisu držali dogovora??? Vjerovanja da ih nije u potpunosti uništio kako bi se oni koji su ostali vratili vjerovanju samo u njega. Ako je vjerovati onome što nam pružaju kojekakvi izvori židovi su kroz svoju istoriju najmanje stradali od muslimana, čak su najveće slobode imali tamo gdje su muslimani vladali. Nije da nije bilo incidenata sa muslimanima i sve što sam uspio pronaći o žrtvama su brojke do par stotina ubijenih židova od strane muslimana dok za pojedine incidente nema navedenog broja.
Da skratim, za iste se može reći da su nomadski narod, od davnina su se selili u različitim pravcima što zbog gladi, što zbog novih vladara a nema ko ih nije trao, faraoni kojima su se sami "ponudili" dolaskom u Egipat, babilonci, perzijanci, grci, rimljani, kršćani i da ponovim - ponajmanje muslimani.
Odakle onda tolika mržnja prema muslimanima, ako su bili skloni grijehu u prošlosti nije li grijeh i ovo što čine danas ili taj Jahve propagira i opravdava isto???
Odakle danas svojevrsno savezništvo sa kršćanstvom kojeg židovi odbacuju nevjerujući u carstvo nebesko i da su oni jedino potomstvo obećano Abrahamu od strane boga???
Vjerovanje u dugo očekivanog mesiju koji će uspostaviti kraljevstvo Izrael na zemlji i učiniti Izrael najmoćnijom zemljom na svijetu zvuči nevjerovatno ali šta drugo može definisati ovo što čine danas.
Jesu li teorije zavjere baš teorije zavjere ili nam se pokušava skrenuti pažnja na gore navedeno, jesu li se židovi "upregli" da zavladaju svijetom i vladaju li već sad u određenoj mjeri???
Da skratim, za iste se može reći da su nomadski narod, od davnina su se selili u različitim pravcima što zbog gladi, što zbog novih vladara a nema ko ih nije trao, faraoni kojima su se sami "ponudili" dolaskom u Egipat, babilonci, perzijanci, grci, rimljani, kršćani i da ponovim - ponajmanje muslimani.
Odakle onda tolika mržnja prema muslimanima, ako su bili skloni grijehu u prošlosti nije li grijeh i ovo što čine danas ili taj Jahve propagira i opravdava isto???
Odakle danas svojevrsno savezništvo sa kršćanstvom kojeg židovi odbacuju nevjerujući u carstvo nebesko i da su oni jedino potomstvo obećano Abrahamu od strane boga???
Vjerovanje u dugo očekivanog mesiju koji će uspostaviti kraljevstvo Izrael na zemlji i učiniti Izrael najmoćnijom zemljom na svijetu zvuči nevjerovatno ali šta drugo može definisati ovo što čine danas.
Jesu li teorije zavjere baš teorije zavjere ili nam se pokušava skrenuti pažnja na gore navedeno, jesu li se židovi "upregli" da zavladaju svijetom i vladaju li već sad u određenoj mjeri???